Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Router NETIA SPOT a internet radiowy


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Router NETIA SPOT a internet radiowy
Autor
Wiadomość
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 30
Miasto: Katowice

Post#1 Post autora tematu 01 Kwi 2012 11:15   

Router NETIA SPOT a internet radiowy


Witam,
posiadam router NETIA SPOT, jednak mam internet radiowy.
Próbowałem go podłączyć, jednak kończy się na "Trwa dzierżawienie adresu z DHCP", czy jakoś tak i internet nie dzieła.

Kabel z odbiornika podłączałem do wejścia WAN, a do wejść eth1-3 kabel poprowadzony do komputera. Na routerze świeci się czerwona dioda co sygnalizuję brak połączenia, niby ma zapalić się biała jednak nic z tego.


Tak wiec mam pytanie czy ktoś podłączył ten router do innego internetu niż NETIA?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2012 11:15   





Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18208
Miasto: Adort Kele

Post#2 01 Kwi 2012 12:08   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Bez routera spota, start/uruchom: CMD.exe wpisz
ping onet.pl
ipconfig /all

pokaż wydruki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2012 12:08   





Powrót do góry
   
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 30
Miasto: Katowice

Post#3 Post autora tematu 01 Kwi 2012 12:33   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Router NETIA SPOT a internet radiowy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Kwi 2012 12:33   





Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18208
Miasto: Adort Kele

Post#4 01 Kwi 2012 12:59   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


SPróbuj wpisać "adres fizyczny" do sekcji MAC Clone w routerze.
Jak nadal nie ma neta to pokaż Status stronę routera.
Powrót do góry
   
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 30
Miasto: Katowice

Post#5 Post autora tematu 05 Kwi 2012 11:10   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Dzisiaj jeszcze raz próbowałem ogarnąć ten router, na stronie kofiguracyjnej http://netiaspot.home praktycznie niczego nie da się zmieniać, ten router ma auto konfigurację.., nie znalazłem w ogóle takiego czegoś jak MAC Clone.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Router NETIA SPOT a internet radiowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Netia Spot + internet radiowy - (4)
internet-netia spot-router-drukarka (1)
Router Netia Spot + internet kabłowy(osiedlowy Koba) (5)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (1)
netia spot - Czy netia spot będzie współpracować z internetem innego dostawcy (12)
Router - Router Netia Spot, za słaby zasięg na dom piętrowy (16)
router Wi-Fi - Router TD-W8961ND tp-link --czy--Netia Spot (4)
Netia Spot + Pentagram P6331-4 - Połączenie Netia Spot z Pentagramem przez Wi-Fi (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS