Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Router NETIA SPOT a internet radiowy


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Router NETIA SPOT a internet radiowy Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 29
Miasto: Katowice

Quaniq
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 01 Kwi 2012 11:15   

Router NETIA SPOT a internet radiowy


Witam,
posiadam router NETIA SPOT, jednak mam internet radiowy.
Próbowałem go podłączyć, jednak kończy się na "Trwa dzierżawienie adresu z DHCP", czy jakoś tak i internet nie dzieła.

Kabel z odbiornika podłączałem do wejścia WAN, a do wejść eth1-3 kabel poprowadzony do komputera. Na routerze świeci się czerwona dioda co sygnalizuję brak połączenia, niby ma zapalić się biała jednak nic z tego.


Tak wiec mam pytanie czy ktoś podłączył ten router do innego internetu niż NETIA?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19328
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 01 Kwi 2012 12:08   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Bez routera spota, start/uruchom: CMD.exe wpisz
ping onet.pl
ipconfig /all

pokaż wydruki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 29
Miasto: Katowice

Quaniq
Poziom 8
Post#3 Post autora tematu 01 Kwi 2012 12:33   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Router NETIA SPOT a internet radiowy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19328
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 01 Kwi 2012 12:59   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


SPróbuj wpisać "adres fizyczny" do sekcji MAC Clone w routerze.
Jak nadal nie ma neta to pokaż Status stronę routera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 29
Miasto: Katowice

Quaniq
Poziom 8
Post#5 Post autora tematu 05 Kwi 2012 11:10   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Dzisiaj jeszcze raz próbowałem ogarnąć ten router, na stronie kofiguracyjnej http://netiaspot.home praktycznie niczego nie da się zmieniać, ten router ma auto konfigurację.., nie znalazłem w ogóle takiego czegoś jak MAC Clone.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Router NETIA SPOT a internet radiowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Netia Spot + internet radiowy - (4)
internet-netia spot-router-drukarka (1)
Router Netia Spot + internet kabłowy(osiedlowy Koba) (5)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (2)
netia spot - Czy netia spot będzie współpracować z internetem innego dostawcy (15)
Tp-link/Netia Spot - Brak internetu podczas podłączenia AP oraz Netia Spot (9)
Netia Spot - Nie mogę podłączyć dysku sieciowego Verbatim do Netia Spot (6)
Router - Router Netia Spot, za słaby zasięg na dom piętrowy (16)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS