Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Router NETIA SPOT a internet radiowy


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Router NETIA SPOT a internet radiowy Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Quaniq
Level 8
Location: Katowice
Joined: 27 Sep 2011
Posts: 29
Post rating: 1
Quaniq
Level 8
Post#1 01 Apr 2012 11:15  Topic author   

Router NETIA SPOT a internet radiowy


Witam,
posiadam router NETIA SPOT, jednak mam internet radiowy.
Próbowałem go podłączyć, jednak kończy się na "Trwa dzierżawienie adresu z DHCP", czy jakoś tak i internet nie dzieła.

Kabel z odbiornika podłączałem do wejścia WAN, a do wejść eth1-3 kabel poprowadzony do komputera. Na routerze świeci się czerwona dioda co sygnalizuję brak połączenia, niby ma zapalić się biała jednak nic z tego.


Tak wiec mam pytanie czy ktoś podłączył ten router do innego internetu niż NETIA?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2212
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 01 Apr 2012 12:08    

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Bez routera spota, start/uruchom: CMD.exe wpisz
ping onet.pl
ipconfig /all

pokaż wydruki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Quaniq
Level 8
Location: Katowice
Joined: 27 Sep 2011
Posts: 29
Post rating: 1
Quaniq
Level 8
Post#3 01 Apr 2012 12:33  Topic author   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Router NETIA SPOT a internet radiowy

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2212
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#4 01 Apr 2012 12:59    

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


SPróbuj wpisać "adres fizyczny" do sekcji MAC Clone w routerze.
Jak nadal nie ma neta to pokaż Status stronę routera.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Quaniq
Level 8
Location: Katowice
Joined: 27 Sep 2011
Posts: 29
Post rating: 1
Quaniq
Level 8
Post#5 05 Apr 2012 11:10  Topic author   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Dzisiaj jeszcze raz próbowałem ogarnąć ten router, na stronie kofiguracyjnej http://netiaspot.home praktycznie niczego nie da się zmieniać, ten router ma auto konfigurację.., nie znalazłem w ogóle takiego czegoś jak MAC Clone.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Router NETIA SPOT a internet radiowy
Page 1 of 1

Similar topics to router NETIA SPOT a internet radiowy

Netia Spot + internet radiowy - (4)
internet-netia spot-router-drukarka (1)
Router Netia Spot + internet kabłowy(osiedlowy Koba) (5)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (2)
netia spot - Czy netia spot będzie współpracować z internetem innego dostawcy (15)
Tp-link/Netia Spot - Brak internetu podczas podłączenia AP oraz Netia Spot (9)
Netia Spot - Nie mogę podłączyć dysku sieciowego Verbatim do Netia Spot (6)
Router - Router Netia Spot, za słaby zasięg na dom piętrowy (16)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.05 seconds