Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Router NETIA SPOT a internet radiowy


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Router NETIA SPOT a internet radiowy
Author
Message
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 29
Location: Katowice

Post#1 Post from the author of the topic 01 Apr 2012 11:15   

Router NETIA SPOT a internet radiowy


Witam,
posiadam router NETIA SPOT, jednak mam internet radiowy.
Próbowałem go podłączyć, jednak kończy się na "Trwa dzierżawienie adresu z DHCP", czy jakoś tak i internet nie dzieła.

Kabel z odbiornika podłączałem do wejścia WAN, a do wejść eth1-3 kabel poprowadzony do komputera. Na routerze świeci się czerwona dioda co sygnalizuję brak połączenia, niby ma zapalić się biała jednak nic z tego.


Tak wiec mam pytanie czy ktoś podłączył ten router do innego internetu niż NETIA?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Apr 2012 11:15   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19009
Location: Adort Kele

Post#2 01 Apr 2012 12:08   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Bez routera spota, start/uruchom: CMD.exe wpisz
ping onet.pl
ipconfig /all

pokaż wydruki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Apr 2012 12:08   





Back to top
   
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 29
Location: Katowice

Post#3 Post from the author of the topic 01 Apr 2012 12:33   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Router NETIA SPOT a internet radiowy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Apr 2012 12:33   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19009
Location: Adort Kele

Post#4 01 Apr 2012 12:59   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


SPróbuj wpisać "adres fizyczny" do sekcji MAC Clone w routerze.
Jak nadal nie ma neta to pokaż Status stronę routera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Quaniq
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 29
Location: Katowice

Post#5 Post from the author of the topic 05 Apr 2012 11:10   

Re: Router NETIA SPOT a internet radiowy


Dzisiaj jeszcze raz próbowałem ogarnąć ten router, na stronie kofiguracyjnej http://netiaspot.home praktycznie niczego nie da się zmieniać, ten router ma auto konfigurację.., nie znalazłem w ogóle takiego czegoś jak MAC Clone.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Router NETIA SPOT a internet radiowy
Page 1 of 1
Similar topics
Netia Spot + internet radiowy - (4)
internet-netia spot-router-drukarka (1)
Router Netia Spot + internet kabłowy(osiedlowy Koba) (5)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (2)
netia spot - Czy netia spot będzie współpracować z internetem innego dostawcy (15)
Tp-link/Netia Spot - Brak internetu podczas podłączenia AP oraz Netia Spot (9)
Netia Spot - Nie mogę podłączyć dysku sieciowego Verbatim do Netia Spot (6)
Router - Router Netia Spot, za słaby zasięg na dom piętrowy (16)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.038 seconds

elektroda.pl topic RSS feed