Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Router do internetu radiowego.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Router do internetu radiowego. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ProCenttt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 23

ProCenttt
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 05 Kwi 2012 12:15   

Router do internetu radiowego.


Witam. Mam w planach zakupić smartfona, a co za tym idzie przydało by się mieć wi-fi.
Posiadam internet radiowy, i chciałbym do niego router.
Moje pytanie brzmi:
-Czy musi być do tego jakiś specjalny router?
-Muszę poinformować dostawce internetu o zmianach?
Z góry dzieki za odpowiedć Wink
Pozdrawiam Wink
Ps. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale dodam, że moje IP jest stałe (nie zmienia się)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19258
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 05 Kwi 2012 12:52   

Re: Router do internetu radiowego.


ProCenttt napisał:
Posiadam internet radiowy,

Jaka wtyczka wchodzi do komputera ? kwadrat (rj45) czy ogrągła ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ProCenttt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 23

ProCenttt
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 05 Kwi 2012 13:03   

Re: Router do internetu radiowego.


O takie coś Ci chodzi (sorrki, jestem zielony w tych sprawach) :
Router do internetu radiowego.

a wtyczka taka:
Router do internetu radiowego.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19258
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 05 Kwi 2012 13:09Pomocny post   

Re: Router do internetu radiowego.


No to dowolny router WIFI ethernetowy, np WR543g, RT-N12.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ProCenttt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 23

ProCenttt
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 05 Kwi 2012 13:14   

Re: Router do internetu radiowego.


a dostawca nie bedzie się ''pluł'', że robie takie przeróbki ? Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19258
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#6 05 Kwi 2012 13:20Pomocny post   

Re: Router do internetu radiowego.


Bardzo rzadko dostawcy blokują rozdzielanie.

Start/uruchom: CMD.exe wpisz

ping -i 127 onet.pl
ping onet.pl

pokaż wydruki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ProCenttt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 23

ProCenttt
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 05 Kwi 2012 13:24   

Re: Router do internetu radiowego.


Router do internetu radiowego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19258
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#8 05 Kwi 2012 13:25Pomocny post   

Re: Router do internetu radiowego.


Nie powinno być żadnego problemu z podłączeniem routera WIFI.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ProCenttt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 23

ProCenttt
Poziom 7
Post#9 Post autora tematu 05 Kwi 2012 13:25   

Re: Router do internetu radiowego.


Dzięki za pomoc Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
starepc.pl
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 586
Miasto: Częstochowa

starepc.pl
Poziom 18
Post#10 05 Kwi 2012 13:50Pomocny post   

Re: Router do internetu radiowego.


Router podłącz pod kabel, który jest podłączony do komputera i nie odłączaj kabla POE który dochodzi, może być konieczna w routerze zmiana adresu MAC, aby dostawca miał widoczny ten sam adres.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Router do internetu radiowego.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Router Wi-Fi do internetu radiowego. (34)
Router do internetu radiowego (12)
Router z wi-fi do podzialu internetu radiowego (3)
Jaki router do radiowego internetu?? (23)
router do internetu radiowego i światłowego? (1)
Router do podziału internetu radiowego (11)
Jaki router do internetu radiowego. (6)
Jaki router do internetu radiowego? (18)
Jaki router do Internetu radiowego? (2)
Jaki router do internetu radiowego? (19)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS