Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy ->Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Maszyny do szycia
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
arekpro
Poziom 9
Miasto: Wrocław
Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 13
arekpro
Poziom 9
Post#1 05 Kwi 2012 18:04  Autor tematu   

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Witam kolegów i koleżanki
Byłbym wdzięczny za udzielenie porady
W kuchence mastercook na zdjęciu poniżej(nie wiem niestety co to za model, wybaczcie)
Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie

popsuł się zegar/wyświetlacz,
czasami zdarzy mu się załączyć jednak 70% czasu jest zawieszony i nie reaguje na żadne nasze akcje ;(
Powiedzcie mi proszę czy da się ominąć ten zegar żebym mógł włączyć piekarnik?
zdjęcia podłączeń zegara na zdjęciu poniżej:

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie

dziękuje wszystkim za pomoc

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
630176
Usunięty
630176
Usunięty
Post#2 05 Kwi 2012 20:47    

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Na pewno da się ominąć ale czy to bezpieczne?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zbigniew3107
Poziom 20
Miasto: Brusy
Dołączył: 11 Sie 2011
Posty: 273
Pomógł: 42
Ocena postów: 16
zbigniew3107
Poziom 20
Post#3 05 Kwi 2012 23:54    

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Bezpieczne jest na pewno zegar spełnia jedynie funkcję przekaźnika i informuje o godzinie nie spełnia funkcji termostatu musisz przełożyć zasilanie zegara na zasilanie przełącznika wyboru funkcji piekarnika .Na twoim miejscu sprawdziłbym zegar pod kątem tzw. zimnych lutów i wyschniętych kondensatorów być może da się go naprawić .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arekpro
Poziom 9
Miasto: Wrocław
Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 13
arekpro
Poziom 9
Post#4 06 Kwi 2012 08:12  Autor tematu   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Z pewnością da się go naprawić jednak próba wyciągnięcia samego zegara sprowadziła sie do połamania plastików a próba wyciągnięcia kondensatorów nie przyniosła skutku ;(
niestety nie wiem jka trzeba przełożyć to zasilanie, jak ktos mam moze schemat tej kuchenki i podpowie będę wdzięczny

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zhudomel
Poziom 39
Miasto: 30 od Katowic
Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 3020
Pomógł: 762
Ocena postów: 145
zhudomel
Poziom 39
Post#5 06 Kwi 2012 13:16Pomocny post    

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Trzeba połączyć ze sobą przewody przy przekaźnikach: 1 z 1a, 2 z 2a (jeśli dobrze odczytałem ze zdjęcia).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arekpro
Poziom 9
Miasto: Wrocław
Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 13
arekpro
Poziom 9
Post#6 14 Kwi 2012 11:30  Autor tematu   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


wczoraj przetestowane po powrocie ze świąt ;) DZIAŁA;)
dzięki serdeczne. jeden przekaźnik odpowiada za piekarnik a drugi za jeden z palników.
Jeszcze raz dzięki wątek można zamknąć zhundomel - rewelka dzięki

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
termoregulator w kuchence Mastercook (5)
Zakłócenia z zapalarki w kuchence mastercook (3)
Kurki w kuchence Mastercook Wrozamet (1)
moc piekarnika w kuchence mastercook (2)
Piekarnik elektryczny w kuchence Mastercook MPW6E FX (1)
Wymiana termopary w kuchence gazowej Mastercook (2)
jak ustawic zegar kuchenka mastercook (6)
brak zasilania na grzałkach w kuchence mastercook 3477 (10)
Pęknięta obręcz płytki grzejnej w kuchence Mastercook (2)
Pytanie - Funkcja mikroprocesora w kuchence gazowej ?? (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.174 seconds

elektroda.pl temat RSS