Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie
Autor
Wiadomość
arekpro
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 12
Miasto: Wrocław

Post#1 Post autora tematu 05 Kwi 2012 18:04   

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Witam kolegów i koleżanki
Byłbym wdzięczny za udzielenie porady
W kuchence mastercook na zdjęciu poniżej(nie wiem niestety co to za model, wybaczcie)
Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie

popsuł się zegar/wyświetlacz,
czasami zdarzy mu się załączyć jednak 70% czasu jest zawieszony i nie reaguje na żadne nasze akcje ;(
Powiedzcie mi proszę czy da się ominąć ten zegar żebym mógł włączyć piekarnik?
zdjęcia podłączeń zegara na zdjęciu poniżej:

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie

dziękuje wszystkim za pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Kwi 2012 18:04   





Powrót do góry
   
Jerzykowski
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 3749
Miasto: Czadrów, Kamienna Góra

Post#2 05 Kwi 2012 20:47   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Na pewno da się ominąć ale czy to bezpieczne?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Kwi 2012 20:47   





Powrót do góry
   
zbigniew3107
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 11 Sie 2011
Posty: 268
Miasto: Brusy

Post#3 05 Kwi 2012 23:54   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Bezpieczne jest na pewno zegar spełnia jedynie funkcję przekaźnika i informuje o godzinie nie spełnia funkcji termostatu musisz przełożyć zasilanie zegara na zasilanie przełącznika wyboru funkcji piekarnika .Na twoim miejscu sprawdziłbym zegar pod kątem tzw. zimnych lutów i wyschniętych kondensatorów być może da się go naprawić .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Kwi 2012 23:54   





Powrót do góry
   
arekpro
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 12
Miasto: Wrocław

Post#4 Post autora tematu 06 Kwi 2012 08:12   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Z pewnością da się go naprawić jednak próba wyciągnięcia samego zegara sprowadziła sie do połamania plastików a próba wyciągnięcia kondensatorów nie przyniosła skutku ;(
niestety nie wiem jka trzeba przełożyć to zasilanie, jak ktos mam moze schemat tej kuchenki i podpowie będę wdzięczny
Powrót do góry
   
zhudomel
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 2612
Miasto: 30 od Katowic

Post#5 06 Kwi 2012 13:16pomocny post - solucja   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Trzeba połączyć ze sobą przewody przy przekaźnikach: 1 z 1a, 2 z 2a (jeśli dobrze odczytałem ze zdjęcia).
Powrót do góry
   
arekpro
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 12
Miasto: Wrocław

Post#6 Post autora tematu 14 Kwi 2012 11:30   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


wczoraj przetestowane po powrocie ze świąt ;) DZIAŁA;)
dzięki serdeczne. jeden przekaźnik odpowiada za piekarnik a drugi za jeden z palników.
Jeszcze raz dzięki wątek można zamknąć zhundomel - rewelka dzięki
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
piekarnik mastercook future zegar (5)
wrozamet mastercook -zegar (2)
Pęknięta obręcz płytki grzejnej w kuchence Mastercook (2)
brak zasilania na grzałkach w kuchence mastercook 3477 (10)
jak ustawic zegar kuchenka mastercook (6)
Piekarnik elektryczny w kuchence Mastercook MPW6E FX (1)
Kurki w kuchence Mastercook Wrozamet (1)
Zakłócenia z zapalarki w kuchence mastercook (3)
termoregulator w kuchence Mastercook (5)
typ3400 mastercook miga mi zegar (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS