Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy ->Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
arekpro
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 11
Miasto: Wrocław

arekpro
Poziom 5
Post#1 05 Kwi 2012 18:04  Autor tematu   

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Witam kolegów i koleżanki
Byłbym wdzięczny za udzielenie porady
W kuchence mastercook na zdjęciu poniżej(nie wiem niestety co to za model, wybaczcie)
Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie

popsuł się zegar/wyświetlacz,
czasami zdarzy mu się załączyć jednak 70% czasu jest zawieszony i nie reaguje na żadne nasze akcje ;(
Powiedzcie mi proszę czy da się ominąć ten zegar żebym mógł włączyć piekarnik?
zdjęcia podłączeń zegara na zdjęciu poniżej:

Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie

dziękuje wszystkim za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
630176
Usunięty





630176
Usunięty
Post#2 05 Kwi 2012 20:47    

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Na pewno da się ominąć ale czy to bezpieczne?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zbigniew3107
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Sie 2011
Posty: 273
Miasto: Brusy

zbigniew3107
Poziom 16
Post#3 05 Kwi 2012 23:54    

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Bezpieczne jest na pewno zegar spełnia jedynie funkcję przekaźnika i informuje o godzinie nie spełnia funkcji termostatu musisz przełożyć zasilanie zegara na zasilanie przełącznika wyboru funkcji piekarnika .Na twoim miejscu sprawdziłbym zegar pod kątem tzw. zimnych lutów i wyschniętych kondensatorów być może da się go naprawić .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
arekpro
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 11
Miasto: Wrocław

arekpro
Poziom 5
Post#4 06 Kwi 2012 08:12  Autor tematu   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Z pewnością da się go naprawić jednak próba wyciągnięcia samego zegara sprowadziła sie do połamania plastików a próba wyciągnięcia kondensatorów nie przyniosła skutku ;(
niestety nie wiem jka trzeba przełożyć to zasilanie, jak ktos mam moze schemat tej kuchenki i podpowie będę wdzięczny

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zhudomel
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 2968
Miasto: 30 od Katowic

zhudomel
Poziom 23
Post#5 06 Kwi 2012 13:16Pomocny post    

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


Trzeba połączyć ze sobą przewody przy przekaźnikach: 1 z 1a, 2 z 2a (jeśli dobrze odczytałem ze zdjęcia).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
arekpro
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2007
Posty: 11
Miasto: Wrocław

arekpro
Poziom 5
Post#6 14 Kwi 2012 11:30  Autor tematu   

Re: Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie


wczoraj przetestowane po powrocie ze świąt Wink DZIAŁAWink
dzięki serdeczne. jeden przekaźnik odpowiada za piekarnik a drugi za jeden z palników.
Jeszcze raz dzięki wątek można zamknąć zhundomel - rewelka dzięki

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Jak ominąć popsuty zegar w kuchence mastercook - pytanie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
termoregulator w kuchence Mastercook (5)
Zakłócenia z zapalarki w kuchence mastercook (3)
Kurki w kuchence Mastercook Wrozamet (1)
moc piekarnika w kuchence mastercook (2)
Piekarnik elektryczny w kuchence Mastercook MPW6E FX (1)
Wymiana termopary w kuchence gazowej Mastercook (2)
jak ustawic zegar kuchenka mastercook (6)
brak zasilania na grzałkach w kuchence mastercook 3477 (10)
Pęknięta obręcz płytki grzejnej w kuchence Mastercook (2)
Pytanie - Funkcja mikroprocesora w kuchence gazowej ?? (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS