Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Internet Explorer nie działa

dariusz_pt 06 Sty 2005 12:19
  • #1 06 Sty 2005 12:19
    dariusz_pt
    Poziom 8  

    Witam.Proszę o pomoc w następującej sprawie.Otóż przeinstalowałem niedawno w moim komputerze system Windows XP. Instalacja przebiegła bez problemów Przy wgrywaniu innych programów (Opera) wyskoczył mi jakiś komunikat, że Opera nie jest domyślną przeglądarka i od tego czasu nie działa Internet Explorer.Po prostu nie wykrywa żadnej strony.Opera i Gadu-gadu działają poprawnie.Próbowałem naprawiać przy użyciu marzędzi pomocy Windows ale bezskutecznie.Proszę o pomoc ale kat łopatologicznie , co moglem żle zrobić i w czym może być problem.Dzięki i pozdrawiam

    Moderowany przez LEM:

    Przeniesiono z "Sieć Internet, Sieci LAN WLAN"

  • #2 06 Sty 2005 22:51
    rustu
    Poziom 10  

    odinstaluj opere, przeinstaluj ie zobacz czy dziala. jak tak to zainstaluj opere jak nie daj znac co dokladniej nie dziala

  • #3 07 Sty 2005 10:35
    dariusz_pt
    Poziom 8  

    Witam.Odinstalowałem Opere ale nic to nie zmieniło. IE dalej nie działa, przy próbie połączenia z jakąkolwiek stroną wyświetla "Nie można znaleźć serwera lub błąd DNS programu Internet Explorer "Włożyłem do napędu płytkę instalacyjną z Windowsem XP i próbowałem tym sposobem coś naprawić ale bezskutecznie, wyświetla się informacja że system nie wykrył żadnych nieprawidłowości. Ponownie zainstalowałem Operę i działa prawidłowo.Sprawdzilem konfiguracje karty sieciowej i ustawienie połączeń sieciowych i są takie jak przed instalacją systemu. Nie wiem co robić i myślę o ponownym przeinstalowaniu systemu.pozdrawiam

  • #4 07 Sty 2005 15:25
    iquest
    Poziom 17  

    A jak masz ustawione połączenie w IE, atomatyczne czy z numerkami IP ?

  • #5 07 Sty 2005 15:41
    salemmtg
    Poziom 9  

    przyczyna moze byc taka ze pliki internet explorera i opery (pliki vxd )wywołujace sa poprostu skrzyżowane miałem podobnie kiedys,rade ci odinstalowac cały system bo zawsze jakis plik operowski moze zostac i explorer moze błednie chodzic.podaj co zrobiłes i czy działa

  • #6 07 Sty 2005 17:00
    dariusz_pt
    Poziom 8  

    Dzięki za rade.Mnie też się wydaje że problem jest w tym że pliki IE i Opery są skrzyżowane.Gdy próbowałem naprawiać narzędziami pomocy systemu Windows to włwśnie takie komunikaty mi wyskakiwały Próbowałem odinstalować IE ale system nie pozwala.Chyba jeszcze raz przeinstaluję system ale dopiero w poniedziałek.Pozdrawiam , może ktoś jeszcze zasugeruje co zrobić.

  • #7 08 Sty 2005 20:07
    dariusz_pt
    Poziom 8  

    Wita.Znalazłem dzisiaj trochę czasu, pogłówkowałem i udało się. Z biosu sformatowałem partycję na której był system, sformatowałem ją i zainstalowałem system ponownie.Wszystko przebiegło bez problemów. IE działa prawidłowo. Później zainstalowałem Opere i również działa prawidłowo. Dzięki i pozdrawiam wszystkich.

  • #8 09 Sty 2005 08:51
    techrys
    Poziom 28  

    W ustawieniach badzIEwia jest do zaznaczenia, czy ma sprawdzać, cze badzIEwie jest domyślną przeglądarką. I tyle...
    Opera rulez :)

  • #10 22 Sty 2006 14:14
    r06ert
    Poziom 25  

    a czy jest gdzieś w sieci instalka full?? tzn taka która nie będzia miała potrzeby łączyć się z netem

  • #11 21 Lut 2006 12:57
    elektryk
    Poziom 42  

    Jest, jest, ale trzeba dobrze poszukać, miałem kiedyś taką wersje 5.5 jak i 6. Ale i tak to nic nie zmienia, potem trzeba dociągnąć servicepacki z netu.

  • #12 21 Lut 2006 14:28
    Platon
    Spec od komputerów

    dariusz_pt - pomyliles DOS, lub linie polecen z BIOS'em. To nie to samo.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty