Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?
Author
Message
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#1 Post from the author of the topic 20 Apr 2012 23:01   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?
Zdjęcie załączam
http://www.pay.pl/x/b/g/P210SONY/2.jpg
proszę napiszcie czy potrzebuję kartę telewizyjną czy jak to podłączyć inacze np pod USB?
Dziękuję
BARTO30

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

Znalazłem taki.Czy będzie dobry?
KABEL DO KAMER CCTV RG59 RG-59 2x0,5MM CABLETECH

Dodano po 3 [minuty]:

Do tego konwerter.

Dodano po 1 [minuty]:

Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2012 23:01   





Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#2 20 Apr 2012 23:36helpful post - solution   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Wystarczy Videograbber po USB.

Helpful message? + -

Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#3 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 00:08   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


A jak to podłączyć,z kamery wychodzi kabel antenowy a w Grabber video są czincze?
Dzięki za odpowiedz.

Dodano po 6 [minuty]:

Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?
Czy taka przejściówka wystarczy?

Helpful message? + -

Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#4 21 Apr 2012 00:14helpful post - solution   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Sprawdź jaką dokładnie przejściówkę będziesz musiał dokupić, widzę że kamera posiada gniazdo BNC + zasilanie. Videograbber zapewne będzie miał gniazda Cinch.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2012 00:14helpful post - solution   





Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#5 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 00:22   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?
Takie posiada.

Dodano po 1 [minuty]:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10816453#10816453
kizek
Zapraszam do wątku,może coś podpowiesz.

Helpful message? + -

Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#6 21 Apr 2012 00:34helpful post - solution   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Potrzebujesz przewód: z jednej strony wtyczka BNC z drugiej strony wtyczka Cinch. Jeżeli będziesz miał trudności z kupieniem gotowego przewodu możesz zastosować przejściówkę wtyk BNC na Gniazdo Cinch + do tego przewód Cinch/Cinch do Videograbbera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2012 00:34helpful post - solution   





Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#7 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 00:44   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


No to już jesteśmy w domu.
Teraz jeszcze dwa pytania.
-czy na odległości pięćdziesięciu metrów lepiej tą drogę ciągnąć antenowym BNC a przejściówkę zamontować przy laptopie?
-czy lepiej przejściówkę przy kamerze a ciągnąć przewodem od Cinchy?

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10816486#10816486
Może ktoś mi doradzi jeszcze w tym wątku?

Helpful message? + -

Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#8 21 Apr 2012 00:47helpful post - solution   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


http://www.dipol.com.pl/przewod_cctv_yar_75-0_59-3_7_2x0_50_z_dwoma_przewodami_zasilajacymi_230v_ac_100m__M5995_100.htm
Przejściówkę zainstalował bym przy PC.

Helpful message? + -

Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#9 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 00:52   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


kizek
Jesteś wielki,dziękuję za poświęcony mi czas.

Helpful message? + -

Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#10 21 Apr 2012 00:59   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Pamiętaj o spadku napięcia na przewodach zasilających kamerę.

Helpful message? + -

Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#11 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 01:02   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


No to kolejny problemik.
kizek radz proszę jak temu zaradzić.
Kamera jest bez zasilacza więc i tak muszę jakiś kupić jeszcze nie wiem jaki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2012 01:02   





Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#12 21 Apr 2012 01:13   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Na pewno zasilacz stabilizowany 12-cie woltów, prąd zasilacza musisz dobrać do kamery z zapasem. Polaryzacja zasilania jest ważna przy kamerze.

Helpful message? + -

Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#13 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 01:31   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Tego się obawiałem że zwykły z Allegro do kamer nie wystarczy,no to teraz szukam czytam i poznaję definicję nowych pojęć.
Jak na razie to nie mam pojęcia jak taki wygląda ile kosztuje i gdzie go kupić,piękne jest to w nowych pomysłach że wiedza która przychodzi po drodze zostaje.
Zaczynam szukać i czytać.

Dodano po 1 [minuty]:

Chyba że możesz podać jakiś model pasujący do kupienia?

Helpful message? + -

Back to top
   
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2450
Location: Wrocław

Post#14 21 Apr 2012 01:41   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


Pomocna strona. Link

Helpful message? + -

Back to top
   
BARTO30
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 18 Apr 2012
Posts: 21
Location: Skoczów

Post#15 Post from the author of the topic 21 Apr 2012 02:23   

Re: Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?


W poniedziałek zadzwonie do tej firmy i jeśli mi doradzą konkretny model to zamówię zasilacz albo całą instalację od kamery po Grabbera.

Dodano po 2 [minuty]:

W takim razie myślę że temat monitoringu i przesłania sygnału pięćdziesiąt metrów do laptopa rozwiązany.

Dodano po 28 [minuty]:

kizek dziękuję.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Jak i jakim przewodem podłączyć kamerę CCD(monitoring) do laptopa?
Page 1 of 1
Similar topics
Jakim przewodem podłączyć laptopa LATITUDE D830 do TV SAMSUNGA UE40D6500 (1)
Telewizor Toshiba 26AV733G - jakim przewodem podłączyć do komputera (5)
Jak jakim kablem połączyć starą kamerę z komputerem? (12)
Jakim kablem podłączyć Laptopa i Stacjonarny do Telewizora (3)
Podłączenie PC z TV jakim przewodem ? (13)
Jak podłączyć kamerę przemysłową do wideo? (2)
Dekoder Cyfrowy PVR HD 7000,Wi - Jakim przewodem to połączyć? (17)
Jak podłączyć kamerę starego typu do komputera (3)
Jak podłączyć kamerę przemysłową Aper VADN-1665H do tv? (4)
jak podłączyć kamerę cofania do telefonu galaxy note (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl topic RSS feed