Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie
Autor
Wiadomość
sq2lxk
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 44
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 22 Kwi 2012 20:38   

Re: Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie


Witam serdecznie wszystkich. Otóż posiadam Napęd Millord oraz sterownik Sprint 05 oraz odbiornik wtykalny LUX. Niestety przy zamykaniu działa ok, dochodzi do krańcówki wyłącza, ponowne naciśnięcie pilota powoduje że zaczyna otwierać, ale po chwili (ok 8 sekund - 1,2 metra) zatrzymuje się. Naciśniecie pilota powoduje zamykanie, a nie otwieranie. Gdzie robię błąd ?

Kilka uwag !
1. Gdy naciskam pilota to zapala i gaśnie dioda K2 na module odbiornika lux
2. Jak widać moduł ODBIORNIK wtykalny LUX tylko wpiąłem do SPRINT 05, oprócz tego żadnych kabelków od odbiornika do centralki nie zrobiłem, natomiast gdzies w internecie przeczytałem, że trzeba "mieć połączenie z modułu bezprzewodowego do płytki: com-minus i no-OpenB"
3. Nie podłączyłem komórek, tylko mostki są zrobione.

Dzięki z góry za odpowiedź. W załączeniach zdjęcia.

Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

Zrobione ! Był błąd w programowaniu, gdyż należy pamiętać o programowaniu na kanale 1. Nie kończyłem programowania i działało to na kanale drugim. Teraz jest jak powinno. Dla potomnych - pamiętajcie aby po programowaniu jednego kanału nacisnąć przycisk learn i wyciągnąć zworkę.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Kwi 2012 20:38   





Powrót do góry
   
Jaco4
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Mar 2012
Posty: 21
Miasto: warszawa

Post#2 23 Kwi 2012 21:33   

Re: Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie


Jeżeli zapala Ci się LK2 czyli czerwona dioda na odbiorniku radiowym to znaczy że masz pilota zaprogramowanego na drugi kanał przez co załącza się tzw. opcja furtki. Zaprogramuj jeszcze raz pilota na pierwszy kanał ( czyli żeby zapalała się zielona dioda na odbiorniku radiowym ) i powinno być ok.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> Napęd Faac Millord i Sprint 05 i odbiornik lux- dziwne zachowanie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Napęd Nice Spin dziwne zachowanie (18)
FAAC 414 dziwne zachowanie Foto (1)
Odbiornik wewnętrzny 2 - kanałowy FAAC FIX 2/25 LUX (4)
Napęd Faac sprint- zasilanie i sterowanie w jednym kablu (1)
Napęd do bramy przesuwnej Faac Sprint (2)
Napęd faac sprint 05- kłopoty z uruchomieniem (4)
Napęd FAAc Genius Milord z centralą Sprint i odbiornikiem Faac LC (1)
Faac Sprint 05 - jak podłączyć (9)
Podłączenie napędu Faac Sprint (4)
Faac Sprint 50 rozprogramowała się? (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl temat RSS