Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Elektryka Instalacje i Sieci -> Elektryka Początkujący ->Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mohamed1987
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sty 2012
Posty: 6
Miasto: iwiny

mohamed1987
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 25 Kwi 2012 07:25   

Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Witam wszystkich. Mam taki problem, muszę wyposażyć rozdzielnię SN 20KV w sprzęt dielektryczny, co ma się znajdować w tej rozdzielni? Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Kwi 2012 07:25   



Powrót do góry
Zyt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 22
Miasto: Świętochłowice

Zyt
Poziom 7
Post#2 25 Kwi 2012 08:07   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Musiałbyś troszeczkę więcej szczegółów podać, bo to zależy od tego co ta rozdzielnia ma zasilać i w jakich warunkach pracować.

Pozdrawiam,
Zyt

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mohamed1987
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sty 2012
Posty: 6
Miasto: iwiny

mohamed1987
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 25 Kwi 2012 08:14   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Witam rozdzielnia zasila zakład pracy stacja typu SM6 zasila transformator 20/04 kV 630kVA znajdujw się w pomieszczeniu zamkniętym w dobrych warunkach mała wilgotność.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zyt
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 22
Miasto: Świętochłowice

Zyt
Poziom 7
Post#4 25 Kwi 2012 08:23   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Jeżeli o takie coś chodzi, to na pewno chodniki, oznakowania i tabliczki.

Niezbędną rzeczą są przenośne uziemiacze no i oczywiście narzędzia z odpowiednią izolacją. Rękawice, buty, kaski.

Pozdrawiam
Zyt

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Kwi 2012 08:23   



Powrót do góry
jeryw
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 23 Sty 2003
Posty: 229
Miasto: Będzin

jeryw
Poziom 15
Post#5 25 Kwi 2012 08:41   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Dołożył bym jeszcze drążki manipulacyjne i wskaźnik napięcia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stomat
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Gru 2005
Posty: 1996
Miasto: Chojnice

stomat
Poziom 22
Post#6 25 Kwi 2012 09:15   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Wyposażenie stacji powinno być określone w INSTRUKCJI eksploatacji stacji. Zajrzyj do niej i poczytaj.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mohamed1987
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sty 2012
Posty: 6
Miasto: iwiny

mohamed1987
Poziom 3
Post#7 Post autora tematu 25 Kwi 2012 10:30   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Tak wiem, że powinno być napisane, ale u nas jest tak, że instrukcję robiłem ja, bo jej nie było a mieliśmy inspekcje pracy i teraz potrzebujemy całą resztę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Kwi 2012 10:30   



Powrót do góry
szymonaviko
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 95
Miasto: Leszno/Poznań

szymonaviko
Poziom 12
Post#8 25 Kwi 2012 14:04   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


W Google można wyszukać przykładową instrukcję:
http://www.grupaenerga.pl/upload/wysiwyg/gdansk/dopobraniaMarket/pobierz/10_instrukcja.pdf

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Kwi 2012 14:04   



Powrót do góry
15kVmaciej
Specjalista elektryk
Specjalista elektryk


Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 2754

15kVmaciej
Specjalista elektryk
Post#9 26 Kwi 2012 19:04   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


mohamed1987 napisał:
Witam wszystkich. Mam taki problem, muszę wyposażyć rozdzielnię SN 20KV w sprzęt dielektryczny, co ma się znajdować w tej rozdzielni
jeryw napisał:
Wyposażenie stacji powinno być określone w INSTRUKCJI eksploatacji stacji. Zajrzyj do niej i poczytaj.
mohamed1987 napisał:
Tak wiem, że powinno być napisane, ale u nas jest tak, że instrukcję robiłem ja, bo jej nie było a mieliśmy inspekcje pracy i teraz potrzebujemy całą resztę.

Moderatorze Łukasz-O, czyń, co uczynić należy...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Kwi 2012 19:04   



Powrót do góry
Akrzy74
Admin Energoelektronika
Admin Energoelektronika


Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6556
Miasto: Wielkopolska

Akrzy74
Admin Energoelektronika
Post#10 26 Kwi 2012 19:25   

Re: Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN


Skoro sam opracowałeś instrukcję, to przed umieszczeniem jej w rozdzielni ktoś upoważniony musiał ją zatwierdzić, tym bardziej, że grunt palił się pod nogami na okoliczność wizyty panów z PIP. Skoro w instrukcji nie określono rodzaju oraz ilości sprzętu jaki powinien znaleźć się w rozdzielni, to taka instrukcja jest niewiele warta, więc tylko przyklasnąć twojemu przełożonemu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Elektryka Instalacje i Sieci -> Elektryka Początkujący -> Jaki sprzęt dielektryczny musi się znajdować w rozdzielni SN
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Co powinno znajdować się na karcie badań spawarek? (1)
Ładowarka do telefonu, czy może ona znajdować się 24h/d w aktywnym gniazdku? (14)
Jaki kabel do rozdzielni? (8)
Jak dobrac zabezpieczenia do rozdzielni i jaki producnet (18)
Jaki typ kabla ochronnego PE do rozdzielni domowej? (18)
Jaki kabel z rozdzielni do domu (15m) na moc do 40kW? (2)
Grzeją się eski w rozdzielni głównej (17)
Tani monitoring posesji. Jak wpiąć się do sieci? Jaki sprzęt jest potrzebny? (3)
Trafo do spawarki. Jaki rdzeń musi mieć trafo do migomatu? (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS