Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć
Autor
Wiadomość
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#1 Post autora tematu 04 Maj 2012 16:35   

v9 nie moge sie pozbyc


wykonalem scan w OTL Zalaczam

Załączniki:
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4791

Post#2 04 Maj 2012 16:50pomocny post - solucja   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Odinstaluj Przyspiesz Komputer.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Cytat:
:OTL

IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins
IE - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = http://search.live.com/results.aspx?q={searchTerms}&src={referrer:source?}
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins
IE - HKCU\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = http://search.live.com/results.aspx?q={searchTerms}&src=IE-SearchBox&Form=IE8SRC
IE - HKCU\..\SearchScopes\{4B846590-CA10-4271-9A8B-531DC6DC5E24}: "URL" = http://search.softonic.com/MON00084/tb_v1?q={searchTerms}&SearchSource=4&cc=
FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins"
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\vitzo.com/VDownloader: C:\Program Files\VDownloader\Addons\npVDownloader.dll File not found
[2012-05-01 12:20:51 | 003,623,592 | ---- | C] (Ask) -- C:\Program Files\Common Files\ApnToolbarInstaller.exe
[2012-05-01 12:20:49 | 000,143,240 | ---- | C] (Ask.com) -- C:\Program Files\Common Files\ApnStub.exe
[2012-05-04 15:31:06 | 000,000,266 | ---- | M] () -- C:\WINDOWS\tasks\WGASetup.job

:Commands
[emptytemp]


Kliknij Wykonaj skrypt.Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
Log extras też.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Maj 2012 16:50pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#3 Post autora tematu 04 Maj 2012 17:00   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Po wykonaniu skryptu otrzymalem;Error: Unable to interpret <http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins> in the current context!
Error: Unable to interpret <Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins> in the current context!
Error: Unable to interpret <Main,Start Page = http://www.google.frhttp://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=ins> in the current context!
Co to znaczy,jaki blad zrobilem?
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4791

Post#4 04 Maj 2012 17:01pomocny post - solucja   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Nie wkleiłeś :OTL
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Maj 2012 17:01pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#5 Post autora tematu 04 Maj 2012 17:20   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Jest ok.Z jakim programem to sciagnalem?Sciagalem do nagrywania z you tube.MOZE ZNASZ JAKIS BEZPIECZNY?DZIEKUJE ZA WSZYSTKO
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4791

Post#6 04 Maj 2012 17:33pomocny post - solucja   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Nie wiem .Nie dałeś logu extras.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Maj 2012 17:33pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#7 Post autora tematu 04 Maj 2012 17:38   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Nie dostalem.Ale jeszcze zostalo v9 jako startowa na IE
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4791

Post#8 04 Maj 2012 17:48pomocny post - solucja   

Re: v9 nie moge sie pozbyc


Aby powstał raport Extras.txt Opcja Rejestr skan dodatkowy musi być ustawiona na Użyj filtrowania
Usuń ręcznie.
Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#9 Post autora tematu 04 Maj 2012 19:57   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Znowu mi wskakuje v9 zrobilem jeszcze raz na FF nie ma zostalo na win explorer

Załączniki:
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4791

Post#10 05 Maj 2012 09:23   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/outils/289-adwcleaner z funkcji Delete
Ostatnie wersje v9 podstawiają wadliwe skróty przeglądarek. Tak więc pousuwaj sobie skróty z pulpitu czy też z menu start i utwórz je na nowo.
Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#11 Post autora tematu 05 Maj 2012 10:18   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


probowalem i dalej jest w IE.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39658
Miasto: Warszawa

Post#12 06 Maj 2012 17:29pomocny post - solucja   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Uruchom regedit i sprawdz czy tutaj nie masz dopisanego v9:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\FIREFOX.EXE\shell\open\command
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Google Chrome\shell\open\command
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\IEXPLORE.EXE\shell\open\command
Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#13 Post autora tematu 28 Maj 2012 22:35   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Nie, nie jest dopisane.
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39658
Miasto: Warszawa

Post#14 01 Cze 2012 16:24   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Uruchom regedit i wyszukaj: v9.com jezeli cos znajdzie to zrob eksport galezi do pliku i daj w zalaczniku.
Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#15 Post autora tematu 04 Cze 2012 11:58   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Przy uruchamianiu tego programu jest napisane,ze na wlasna odpowiedzialnosc,wiec nie chce ryzykowac.Znalazlem jednak trojana i to w dodatku w jakim programie.Taki polecany a jednak.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Cze 2012 11:58   





Powrót do góry
   
slawekw44
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 123
Miasto: warszawa

Post#16 Post autora tematu 04 Cze 2012 12:11   

Re: v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć


Dopiero zniknelo,jak utworzylem skroty na nowo.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> v9 nie moge sie pozbyc - czym leczyć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Okaleczona partycja-czym ją leczyć? (17)
Wyrobiona srubka... nie da sie odkrecic. Jak sie jej pozbyc? (3)
Moge konfigurowac router, ale nie moge polaczyc sie z internetem (6)
Jak pozbyc sie NETSPY z Xp (3)
Wirus.. jak sie pozbyc ? (5)
jak sie pozbyc administratora (6)
Wirus na XP - jak sie go pozbyc? (1)
Infektor- jak sie go pozbyc (3)
jak pozbyc sie tej strony (10)
Jak pozbyc sie partycji z linuxem? (13)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS