Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
empire28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3

empire28
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 08 Maj 2012 00:44   

TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


W telewizorku MAXIM MX11-47 7" nie dostraja się I program TVP na 12 kanale. Jest wyłącznie automatyczne dostrajanie. Wyszukuje programy i dostraja kolejno w 3-ch zakresach UHF-L ;UHF-H; UHF .Powinno się dostrajac I program TVP 1 na 12 kanale w zakresie UHF-H, ale ten telewizor nie znajduje tego programu na UHF-H ani na pozostałych zakresach. Wszystkie inne programy (TVP2,TVP Info, Polsat,TVN) znajduje na zakresie UHF.
Jaka jest zatem przyczyna ,ze nie znajduje programu TVP 1 ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
irekr
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7421
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

irekr
Moderator
Post#2 08 Maj 2012 08:24   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Jaki masz kraj ustawiony?
MAXIM to chiński towar a w Chinach kanały TV kończa się na 223 MHz.
Jest coś takiego jak "Kraj"?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
empire28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3

empire28
Poziom 2
Post#3 Post autora tematu 08 Maj 2012 12:25   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Nie ma opcji ustawienia kraju. Ostatnie próby automatycznego strojenia dały taki rezultat, ze jest TVP1 , ale obraz mocno zaśnieżony i malo widoczny , a głos z dużymi szumami i nie bardzo wyrażny.Po głosie mozna poznac ,ze jest to TVP1.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
irekr
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7421
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

irekr
Moderator
Post#4 08 Maj 2012 16:45   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Wygląda więc że TVP1 będziesz miał tylko z zewnętrznego dekodera, DVB, kablowego lub satelitarnego. W sumie niewiele tracisz bo analog na kanale 12 zniknie w ciągu roku....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
630176
Usunięty





630176
Usunięty
Post#5 08 Maj 2012 17:14   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


empire28 napisał:
Ostatnie próby automatycznego strojenia dały taki rezultat, ze jest TVP1 , ale obraz mocno zaśnieżony i malo widoczny , a głos z dużymi szumami i nie bardzo wyrażny.Po głosie mozna poznac ,ze jest to TVP1.
Jak jest słaby sygnał tego kanału to na automatycznym szukaniu jest po prostu omijany. Inne telewizory odbieraja dobrze ten kanał?"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
empire28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3

empire28
Poziom 2
Post#6 Post autora tematu 09 Maj 2012 00:14   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Sygnał TVP 1 jest bardzo mocny,na innych telewizorach mozna go dobrze odbierać na antenie pokojowej, a na tym nawet z wzmacniaczem nie odbiera.Na zakresie UHF-L oraz na zakresie UHF-H nie dostraja zadnego programu. Dostraje tylko programy ,ktore są na zakresie trzecim t.j. UHF. Czy jest mozliwe,ze przestrojono telewizor tylko na tym zakresie,a pozostałe nie przestrojono? Poprzedni własciciel przywiozł ten TV z W.Brytanii.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
irekr
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7421
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

irekr
Moderator
Post#7 09 Maj 2012 08:39   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Można przyjąć taką wersję problemu:
Wejście pasma VHF jest uszkodzone, np. przez powstanie przepięcia czy uszkodzenie elementu przełączającego. Cześć VHF jest zupełnie oddzielna od części UHF, bo tak jest to zrobione w głowicach mających podział strojenia pasma.

Nie przypuszczam by się komukolwiek opłacało naprawiać taki odbiornik. W UK kosztuje on około 30 funtów, gra jest nie warta świeczki.

Jako że odbiornik ma wejście wideo, nie zostaje nic innego jak podłączyć zewnętrzny dekoder. I tak to będziesz musiał to zrobić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TV MAXIM MX11-47 7" + TV Kablowa a Wzmacniacz Antenowy (34)
Czy antena UM974.5 "złapie" TVP1? (2)
Ostrzenie w "krzyżu" na TVP1 (TX-29PX20P + DEXA) (3)
kiepski odbiór TVP1 na "siatce" (7)
Gdzie mozna kupic "teflon" itp. HP ? (12)
LG 32LD450 - Nie odbiera TVP1,2 na DVBT z siatki (7)
Brak odbioru telewizji TVP1 na dekoderze - dlaczego nie ma? (16)
Tunery MPEG4 bez HD nie nadają TVP1 Sucha Góra Krosno (2)
Cyfryzacja - Czy potrzebuje anteny? Czemu nie mam TVP1 HD? Samsung P2270HD (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS