Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable ->TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
empire28
Level 2
Joined: 07 May 2012
Posts: 3
empire28
Level 2
Post#1 08 May 2012 00:44  Topic author   

TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


W telewizorku MAXIM MX11-47 7" nie dostraja się I program TVP na 12 kanale. Jest wyłącznie automatyczne dostrajanie. Wyszukuje programy i dostraja kolejno w 3-ch zakresach UHF-L ;UHF-H; UHF .Powinno się dostrajac I program TVP 1 na 12 kanale w zakresie UHF-H, ale ten telewizor nie znajduje tego programu na UHF-H ani na pozostałych zakresach. Wszystkie inne programy (TVP2,TVP Info, Polsat,TVN) znajduje na zakresie UHF.
Jaka jest zatem przyczyna ,ze nie znajduje programu TVP 1 ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7820
Helped: 981
Post rating: 179
irekr
Moderator
Post#2 08 May 2012 08:24    

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Jaki masz kraj ustawiony?
MAXIM to chiński towar a w Chinach kanały TV kończa się na 223 MHz.
Jest coś takiego jak "Kraj"?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
empire28
Level 2
Joined: 07 May 2012
Posts: 3
empire28
Level 2
Post#3 08 May 2012 12:25  Topic author   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Nie ma opcji ustawienia kraju. Ostatnie próby automatycznego strojenia dały taki rezultat, ze jest TVP1 , ale obraz mocno zaśnieżony i malo widoczny , a głos z dużymi szumami i nie bardzo wyrażny.Po głosie mozna poznac ,ze jest to TVP1.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7820
Helped: 981
Post rating: 179
irekr
Moderator
Post#4 08 May 2012 16:45    

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Wygląda więc że TVP1 będziesz miał tylko z zewnętrznego dekodera, DVB, kablowego lub satelitarnego. W sumie niewiele tracisz bo analog na kanale 12 zniknie w ciągu roku....

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
630176
Removed
630176
Removed
Post#5 08 May 2012 17:14    

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


empire28 wrote:
Ostatnie próby automatycznego strojenia dały taki rezultat, ze jest TVP1 , ale obraz mocno zaśnieżony i malo widoczny , a głos z dużymi szumami i nie bardzo wyrażny.Po głosie mozna poznac ,ze jest to TVP1.
Jak jest słaby sygnał tego kanału to na automatycznym szukaniu jest po prostu omijany. Inne telewizory odbieraja dobrze ten kanał?"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
empire28
Level 2
Joined: 07 May 2012
Posts: 3
empire28
Level 2
Post#6 09 May 2012 00:14  Topic author   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Sygnał TVP 1 jest bardzo mocny,na innych telewizorach mozna go dobrze odbierać na antenie pokojowej, a na tym nawet z wzmacniaczem nie odbiera.Na zakresie UHF-L oraz na zakresie UHF-H nie dostraja zadnego programu. Dostraje tylko programy ,ktore są na zakresie trzecim t.j. UHF. Czy jest mozliwe,ze przestrojono telewizor tylko na tym zakresie,a pozostałe nie przestrojono? Poprzedni własciciel przywiozł ten TV z W.Brytanii.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7820
Helped: 981
Post rating: 179
irekr
Moderator
Post#7 09 May 2012 08:39    

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Można przyjąć taką wersję problemu:
Wejście pasma VHF jest uszkodzone, np. przez powstanie przepięcia czy uszkodzenie elementu przełączającego. Cześć VHF jest zupełnie oddzielna od części UHF, bo tak jest to zrobione w głowicach mających podział strojenia pasma.

Nie przypuszczam by się komukolwiek opłacało naprawiać taki odbiornik. W UK kosztuje on około 30 funtów, gra jest nie warta świeczki.

Jako że odbiornik ma wejście wideo, nie zostaje nic innego jak podłączyć zewnętrzny dekoder. I tak to będziesz musiał to zrobić.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1
Page 1 of 1

Similar topics to tV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1

TV MAXIM MX11-47 7" + TV Kablowa a Wzmacniacz Antenowy (34)
Czy antena UM974.5 "złapie" TVP1? (2)
Ostrzenie w "krzyżu" na TVP1 (TX-29PX20P + DEXA) (3)
kiepski odbiór TVP1 na "siatce" (7)
Gdzie mozna kupic "teflon" itp. HP ? (12)
LG 32LD450 - Nie odbiera TVP1,2 na DVBT z siatki (7)
Brak odbioru telewizji TVP1 na dekoderze - dlaczego nie ma? (16)
Tunery MPEG4 bez HD nie nadają TVP1 Sucha Góra Krosno (2)
Cyfryzacja - Czy potrzebuje anteny? Czemu nie mam TVP1 HD? Samsung P2270HD (9)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.037 seconds