Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1
Autor
Wiadomość
empire28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3

Post#1 Post autora tematu 08 Maj 2012 00:44   

TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


W telewizorku MAXIM MX11-47 7" nie dostraja się I program TVP na 12 kanale. Jest wyłącznie automatyczne dostrajanie. Wyszukuje programy i dostraja kolejno w 3-ch zakresach UHF-L ;UHF-H; UHF .Powinno się dostrajac I program TVP 1 na 12 kanale w zakresie UHF-H, ale ten telewizor nie znajduje tego programu na UHF-H ani na pozostałych zakresach. Wszystkie inne programy (TVP2,TVP Info, Polsat,TVN) znajduje na zakresie UHF.
Jaka jest zatem przyczyna ,ze nie znajduje programu TVP 1 ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Maj 2012 00:44   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6991
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#2 08 Maj 2012 08:24   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Jaki masz kraj ustawiony?
MAXIM to chiński towar a w Chinach kanały TV kończa się na 223 MHz.
Jest coś takiego jak "Kraj"?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Maj 2012 08:24   





Powrót do góry
   
empire28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3

Post#3 Post autora tematu 08 Maj 2012 12:25   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Nie ma opcji ustawienia kraju. Ostatnie próby automatycznego strojenia dały taki rezultat, ze jest TVP1 , ale obraz mocno zaśnieżony i malo widoczny , a głos z dużymi szumami i nie bardzo wyrażny.Po głosie mozna poznac ,ze jest to TVP1.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Maj 2012 12:25   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6991
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#4 08 Maj 2012 16:45   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Wygląda więc że TVP1 będziesz miał tylko z zewnętrznego dekodera, DVB, kablowego lub satelitarnego. W sumie niewiele tracisz bo analog na kanale 12 zniknie w ciągu roku....
Powrót do góry
   
Jerzykowski
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 4003
Miasto: Czadrów, Kamienna Góra

Post#5 08 Maj 2012 17:14   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


empire28 napisał:
Ostatnie próby automatycznego strojenia dały taki rezultat, ze jest TVP1 , ale obraz mocno zaśnieżony i malo widoczny , a głos z dużymi szumami i nie bardzo wyrażny.Po głosie mozna poznac ,ze jest to TVP1.
Jak jest słaby sygnał tego kanału to na automatycznym szukaniu jest po prostu omijany. Inne telewizory odbieraja dobrze ten kanał?"
Powrót do góry
   
empire28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 3

Post#6 Post autora tematu 09 Maj 2012 00:14   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Sygnał TVP 1 jest bardzo mocny,na innych telewizorach mozna go dobrze odbierać na antenie pokojowej, a na tym nawet z wzmacniaczem nie odbiera.Na zakresie UHF-L oraz na zakresie UHF-H nie dostraja zadnego programu. Dostraje tylko programy ,ktore są na zakresie trzecim t.j. UHF. Czy jest mozliwe,ze przestrojono telewizor tylko na tym zakresie,a pozostałe nie przestrojono? Poprzedni własciciel przywiozł ten TV z W.Brytanii.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Maj 2012 00:14   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6991
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#7 09 Maj 2012 08:39   

Re: TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1


Można przyjąć taką wersję problemu:
Wejście pasma VHF jest uszkodzone, np. przez powstanie przepięcia czy uszkodzenie elementu przełączającego. Cześć VHF jest zupełnie oddzielna od części UHF, bo tak jest to zrobione w głowicach mających podział strojenia pasma.

Nie przypuszczam by się komukolwiek opłacało naprawiać taki odbiornik. W UK kosztuje on około 30 funtów, gra jest nie warta świeczki.

Jako że odbiornik ma wejście wideo, nie zostaje nic innego jak podłączyć zewnętrzny dekoder. I tak to będziesz musiał to zrobić.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> TV MAXIM MX11-47 7" -nie mozna zaprogramować TVP1
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TV MAXIM MX11-47 7" + TV Kablowa a Wzmacniacz Antenowy (34)
Czy antena UM974.5 "złapie" TVP1? (2)
Ostrzenie w "krzyżu" na TVP1 (TX-29PX20P + DEXA) (3)
kiepski odbiór TVP1 na "siatce" (7)
Gdzie mozna kupic "teflon" itp. HP ? (12)
LG 32LD450 - Nie odbiera TVP1,2 na DVBT z siatki (7)
Brak odbioru telewizji TVP1 na dekoderze - dlaczego nie ma? (16)
Tunery MPEG4 bez HD nie nadają TVP1 Sucha Góra Krosno (2)
Cyfryzacja - Czy potrzebuje anteny? Czemu nie mam TVP1 HD? Samsung P2270HD (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS