Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices -> Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'
Author
Message
zuzannazuzanna
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 10 May 2012
Posts: 1

Post#1 Post from the author of the topic 10 May 2012 10:11   

Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Witam, niedawno przysłali mi dekoder do telewizora Sagemcom UHD 88. Mam już internet Livebox <wifi>. Tylko że mam problem z podłączeniem dekodera do telewizora. Sama podłączałam i według instrukcji która była wraz z dekoderem wszystko mam dobrze podłączone. Udało mi się włączyć dekoder, ale na ekranie telewizora ukazało się okienko z informacją, że dekoder sprawdza połączenie z modemem i że to może potrwać kilka minut, ale to nie trwało kilka minut tylko dłużej i dekoder sam się włączał i wyłączał. według instrukcji zaraz po tym sprawdzeniu powinno się ukazać na ekranie telewizora okienko z identyfikacją gdzie tam trzeba wpisać kod i pin, ale mi się to nie pojawia tylko dekoder wariuje. Pomocy, ma ktoś może ten sam problem i wie jak go rozwiązać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 May 2012 10:11   





Back to top
   
Marek_Pe
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 01 Apr 2007
Posts: 463
Location: Malbork

Post#2 11 May 2012 10:59   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Wczoraj dostałem zestaw LB2 i UHD88. Podłączenie wg schematu NET LB do Sagem- uwaga nie do żółtego gniazda- to tylko do TV po kablu.
Tak samo kilka razy sprawdzał połączenie ale za którymś razem zapytał o kody i dalej już poszło.
Aha kilka dni temu miałem informację- automat dzwonił, że można już podłączać sprzęt- może tu jest problem? Konto nie gotowe?

Pozdrowienia

Helpful message? + -

Back to top
   
arturg5
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 16 Feb 2008
Posts: 37
Location: Tarnowskie Góry

Post#3 19 May 2012 16:36   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Właśnie miałem ten sam problem.
W Liveboxie nie wkładaj do żółtej wtyczki tylko czerwonej-pomoże napewno

Helpful message? + -

Back to top
   
adrpl
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 14 Oct 2008
Posts: 1

Post#4 31 May 2012 10:53   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Zalezy jak masz skonfigurowany livebox. Mozesz to sprawdzic logujac sie na niego /zaawansowane/konfiguracja portow. U mnie mozna podlaczyc TYLKO do zoltego. W innych portach wyskakuje blad polaczenia/uzytkownika.

Helpful message? + -

Back to top
   
marekzer
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 15 Mar 2005
Posts: 15
Location: Gostyń

Post#5 06 Jun 2012 21:59   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


A czy może być tak, że w Funpacku internet już śmiga a TV nie można skonfigurować? U mnie przy podawaniu identyfikatora z umowy pokazuje mi "błędny identyfikator" i na tym koniec Sad((

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8303
Location: Cisterna

Post#6 06 Jun 2012 22:57   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Ta usługa w TP i Orange to WIELKA pomyłka!
Sami nie wiedzą co mają i co dają! A jak to uruchomić i korzystać bez problemów to już indywidualna sprawa.
Chcesz mieć problem to pobierz TP-Orange w pakiecie 3w1!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 2134
Location: pieścirogi

Post#7 06 Jun 2012 23:15   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


marekzer wrote:
A czy może być tak, że w Funpacku internet już śmiga a TV nie można skonfigurować? U mnie przy podawaniu identyfikatora z umowy pokazuje mi "błędny identyfikator" i na tym koniec Sad((


Może tak być, że usługa telewizyjna nie jest jeszcze aktywna na platformie usługowej.

Quote:
Ta usługa w TP i Orange to WIELKA pomyłka!
Sami nie wiedzą co mają i co dają! A jak to uruchomić i korzystać bez problemów to już indywidualna sprawa.

Wiedzą, i to dobrze.
Niestety jest to moloch przeogromny i cała procedura od sprzedaży do uruchomienia jest tak zawiła, że czasami się zapętla Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
marekzer
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 15 Mar 2005
Posts: 15
Location: Gostyń

Post#8 06 Jun 2012 23:21   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Dzięki za odpowiedzi, chyba jeszcze trochę poczekam. Na szczęście mam jeszcze inną TV. Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
mkomko
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 28 Jan 2008
Posts: 36
Location: chrzanów

Post#9 12 Aug 2012 21:19   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


W tp jest dwa rodzaje dostępu
1 tv przez sat
2 tv przez net
zółty port LB2 łaczymy z UHD,...,.... 85,86,88 w sytuacji 2 jest to TV po IP
w 1 opcji zułty port musi być wolny

Helpful message? + -

Back to top
   
shortping
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 29 Jan 2010
Posts: 37
Location: Bełchatów

Post#10 26 Sep 2012 22:31   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Moja opinia o tym dekoderze jest wybitnie marna - kłopotliwy montaż, słabiutkie oprogramowanie.
Zainstalowałem już w życiu kilkaset dekoderów i odbiorników sat, ale takiego bubla jeszcze nie widziałem - słaba głowica, wysoki poziom szumów własnych, miernik sygnału nie pozwala na ustawienie anteny bo w przypadku braku sygnału od razu zostaje wyłączony przez oprogramowanie.
Jeśli macie jakikolwiek wybór, to ten model stanowczo odradzam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sep 2012 22:31   





Back to top
   
twardypt91
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 26 Feb 2011
Posts: 503
Location: Kielce/Kraków

Post#11 26 Sep 2012 22:45   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Panowie, czy ja dobrze rozumuję. Mam antenkę satelitarną - wpinam kabelek Ethernet w teoretycznie dowolne gniazdo w Liveboxie 2.0 OPRÓCZ ŻÓŁTEGO. Nie mam antenki satelitarnej - sygnał TV mogę mieć via Livebox 2.0 po podłączeniu przewodu Ethernet do żółtego gniazda?

Helpful message? + -

Back to top
   
shortping
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 29 Jan 2010
Posts: 37
Location: Bełchatów

Post#12 27 Sep 2012 08:29   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


twardypt91 wrote:
Panowie, czy ja dobrze rozumuję. Mam antenkę satelitarną - wpinam kabelek Ethernet w teoretycznie dowolne gniazdo w Liveboxie 2.0 OPRÓCZ ŻÓŁTEGO. Nie mam antenki satelitarnej - sygnał TV mogę mieć via Livebox 2.0 po podłączeniu przewodu Ethernet do żółtego gniazda?


Z grubsza się zgadza - pod warunkiem, że wykupiłeś taką usługę Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
twardypt91
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 26 Feb 2011
Posts: 503
Location: Kielce/Kraków

Post#13 27 Sep 2012 12:13   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Usługa TV jest aktywna, dekoder podłączony do żółtego gniazdka, a mimo to ciągle wyświetla mi komunikat o błędnym połączeniu. Kilka razy robiłem reset, ale nie pomogło. Czy może tu mieć znaczenie fakt, że dekoder i LB są połączone 15 metrowym kablem Ethernet?

Helpful message? + -

Back to top
   
henq_zb
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 05 Jun 2007
Posts: 30
Location: Nowy Sącz

Post#14 27 Sep 2012 13:38   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


mihal2002 wrote:
Ta usługa w TP i Orange to WIELKA pomyłka!
Sami nie wiedzą co mają i co dają! A jak to uruchomić i korzystać bez problemów to już indywidualna sprawa.
Chcesz mieć problem to pobierz TP-Orange w pakiecie 3w1!!!

Tu masz rację, ja wybrałem 3w1 i fajnie że daja instrukcje i wszystko jest ładnie opisane, ale tak "BYŚ PRZYPADKIEM SOBIE TEGO SAM NIE ZROBIŁ" Smile po 45min rozmowy z konsultantem (dodam tu że miałem farta zostawiając jeszcze stary telefon stacjonarny z innej sieci bo tak to z komórki dzwoniąc bankructwo) wszystko skonfigurowałem i ruszyło, najgorzej było z sygnałem satelity jak ktoś szukał na UHD88 to wie o czym mówie, dopiero po wszystkim sie rzeczywiście okazało że to nie było trudne SmileSmile

twardypt91 wrote:
Usługa TV jest aktywna, dekoder podłączony do żółtego gniazdka, a mimo to ciągle wyświetla mi komunikat o błędnym połączeniu. Kilka razy robiłem reset, ale nie pomogło. Czy może tu mieć znaczenie fakt, że dekoder i LB są połączone 15 metrowym kablem Ethernet?

Tak może być, kabel możesz mieć krosowany albo źle zrobiony a przy pierwszym uruchomieniu dekoder pobiera aktualizacje z internetu więc musi byc do liveboxa podpiety inaczej nie bangla.
Spróbuj na dolączonym kablu sieciowym do dekodera sie podpiąć i pierwsze uruchomienie zrobić. powinno Ci przejść aktualizacje (00 01 02 03 04 restart) jeżeli wszystko jest ok podpięte. A jeszcze tak z ciekawości zapytam karta wsadzona i to wsadzona dobrze chipem do góry do środka?

Helpful message? + -

Back to top
   
twardypt91
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 26 Feb 2011
Posts: 503
Location: Kielce/Kraków

Post#15 27 Sep 2012 14:37   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


henq_zb wrote:
Tu masz rację, ja wybrałem 3w1 i fajnie że daja instrukcje i wszystko jest ładnie opisane, ale tak "BYŚ PRZYPADKIEM SOBIE TEGO SAM NIE ZROBIŁ" Smile po 45min rozmowy z konsultantem (dodam tu że miałem farta zostawiając jeszcze stary telefon stacjonarny z innej sieci bo tak to z komórki dzwoniąc bankructwo) wszystko skonfigurowałem i ruszyło, najgorzej było z sygnałem satelity jak ktoś szukał na UHD88 to wie o czym mówie, dopiero po wszystkim sie rzeczywiście okazało że to nie było trudne SmileSmile

Jak znasz jakieś triki odnośnie problemów z sygnałem satelity to daj znać.


henq_zb wrote:
twardypt91 wrote:
Usługa TV jest aktywna, dekoder podłączony do żółtego gniazdka, a mimo to ciągle wyświetla mi komunikat o błędnym połączeniu. Kilka razy robiłem reset, ale nie pomogło. Czy może tu mieć znaczenie fakt, że dekoder i LB są połączone 15 metrowym kablem Ethernet?
Tak może być, kabel możesz mieć krosowany albo źle zrobiony a przy pierwszym uruchomieniu dekoder pobiera aktualizacje z internetu więc musi byc do liveboxa podpiety inaczej nie bangla.
Spróbuj na dolączonym kablu sieciowym do dekodera sie podpiąć i pierwsze uruchomienie zrobić. powinno Ci przejść aktualizacje (00 01 02 03 04 restart) jeżeli wszystko jest ok podpięte. A jeszcze tak z ciekawości zapytam karta wsadzona i to wsadzona dobrze chipem do góry do środka?

Kabel kupiłem gotowy. Pierwsze uruchomienie poszło bez problemu (wtedy sygnał TV brałem z satelity).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Sep 2012 14:37   





Back to top
   
henq_zb
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 05 Jun 2007
Posts: 30
Location: Nowy Sącz

Post#16 30 Sep 2012 10:06   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Koleś z infolini dał mi trik jak wybierzesz na pilocie niebieski->żółty->niebieski to wchodzi do jakiegoś menu systemowego i tam masz tv satelitarna i to wybierasz i pokazuje paski sygnału ja na tym ustawiałem bo z menu głównego nie da się bo jak słaby sygnał to wywala komunikat i paski znikają.

Co do podłączenia do modemu to do którego gniazda masz kabel wpięty ja mam kompa do czerwonego(1) a tv do szarego (4) koleś z infolini mówił żeby do jednego ze skrajnych tv podpiąć miałem do niebieskiego (3) i nie mogło się połączyć.

twardypt91 wrote:
15 metrowym kablem Ethernet

Ja mam też 15 metrowy ale do kompa, tv mam na kablu od LB i wszystko działa,
no z wyjątkiem przekierowania portów dla uTorenta Smile z tym za chiny nie moge sobie poradzić i zastanawiam się nad innym routerem niż LB2 bo i tak mam TV z satelity a nie po kablu więc jakiś TP-Link z ADSL powinien dać rade.
Wszyscy zresztą piszą że LB to shit Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
STP
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 1
Location: Tarnów

Post#17 30 Sep 2012 18:30   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Ja rowniez jestem "szczesliwym" posiadaczem 3w1 ale przy uruchomieniu wystartowalem na "czerwonym" zlaczu w liveboxie i tylko tak chcial chodzic.Niestety kazde wylaczenie dekodera to jest niepewnosc,czy po zalaczeniu bedzie lacznosc czy nie.czasami jest od razu a czasami trzeba resetowac dekoder kilka razy.Jest to wkurzajace wiec staram sie nie wylaczac dekodera,zostawiam na jakims kanale.To pewnie kosztuje wiecej energii- czy jest na to jakis sposob?

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8303
Location: Cisterna

Post#18 30 Sep 2012 18:49   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


STP wrote:
czy jest na to jakis sposob?

Jak najbardziej, pozbyć się TP czy orange czy nie wiadomo czego. Jawne granie w balona!

Helpful message? + -

Back to top
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 2134
Location: pieścirogi

Post#19 30 Sep 2012 18:49   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


STP wrote:
Ja rowniez jestem "szczesliwym" posiadaczem 3w1 ale przy uruchomieniu wystartowalem na "czerwonym" zlaczu w liveboxie i tylko tak chcial chodzic.Niestety kazde wylaczenie dekodera to jest niepewnosc,czy po zalaczeniu bedzie lacznosc czy nie.czasami jest od razu a czasami trzeba resetowac dekoder kilka razy.Jest to wkurzajace wiec staram sie nie wylaczac dekodera,zostawiam na jakims kanale.To pewnie kosztuje wiecej energii- czy jest na to jakis sposob?

Pewnie że jest. Zadzwonić do operatora, zgłosić usterkę i niech wymienią na taki co się nie wiesza.

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8303
Location: Cisterna

Post#20 30 Sep 2012 18:50   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


andk1eltd wrote:
Pewnie że jest. Zadzwonić do operatora, zgłosić usterkę i niech wymienią na taki co się nie wiesza.

I tak co tydzień a nawet kilka razy dziennie.

Helpful message? + -

Back to top
   
henq_zb
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 05 Jun 2007
Posts: 30
Location: Nowy Sącz

Post#21 30 Sep 2012 20:23   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


STP wrote:
Ja rowniez jestem "szczesliwym" posiadaczem 3w1 ale przy uruchomieniu wystartowalem na "czerwonym" zlaczu w liveboxie i tylko tak chcial chodzic.Niestety kazde wylaczenie dekodera to jest niepewnosc,czy po zalaczeniu bedzie lacznosc czy nie.czasami jest od razu a czasami trzeba resetowac dekoder kilka razy.Jest to wkurzajace wiec staram sie nie wylaczac dekodera,zostawiam na jakims kanale.To pewnie kosztuje wiecej energii- czy jest na to jakis sposob?


Spróbuj dodać set top boxa w LB2 ze stałym IP mi to bangla wpięte na szarym porcie (po wyłączeniu i włączeniu ok 1m sie uruchamia set top box)
Jak nie wiesz jak masz skrina:
Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'
1 - tu masz IP wszystkich urządzeń podpiętych na kablu do LB
2 - tu przydzielasz stałe IP
3 - wybierasz odpowiednie urządzenie u mnie to jest już nazwane, jak nie wiesz jakie IP ma dekoder sprawdź po MAC
4 - jak wybierzesz odpowiednie potwierdzasz
5 - jak dodało to powinno być widoczne tutaj

I spróbuj wpiąć telewizje do skrajnego portu (pamiętaj że żółty jest tylko do telewizji przez kabel nie satelitarnej - chyba że masz na LB ustawione że korzystasz z dwóch dekoderów).

Helpful message? + -

Back to top
   
emill1212
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 24 Nov 2012
Posts: 13

Post#22 30 Nov 2012 17:38   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Witam. Mam problem z podłączeniem kablowej telewizji naziemnej. Urządzenia podłączam tak jak w instrukcji i nic, nie może pobrać pierwszej aktualizacji. Po chwili pobierania wyskakuje na dekoderze błąd Er09 potem dekoder (UHD 88) się restartuje i wyskakuje błąd Er01 i tak w kółko... Restartowałem kilka razy dekoder i to też nic nie pomogło.
Ma ktoś jakiś pomysł na to? Dekoder podłączony do żółtego portu...

Helpful message? + -

Back to top
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 2134
Location: pieścirogi

Post#23 30 Nov 2012 19:23   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


emill1212 wrote:
Witam. Mam problem z podłączeniem kablowej telewizji naziemnej. Urządzenia podłączam tak jak w instrukcji i nic, nie może pobrać pierwszej aktualizacji. Po chwili pobierania wyskakuje na dekoderze błąd Er09 potem dekoder (UHD 88) się restartuje i wyskakuje błąd Er01 i tak w kółko... Restartowałem kilka razy dekoder i to też nic nie pomogło.
Ma ktoś jakiś pomysł na to? Dekoder podłączony do żółtego portu...

Żółty jest do IPTV, daj mu zwykły internet z innego portu. Nie zapomnij podłączyć anteny bo też nic nie wyszuka Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Nov 2012 19:23   





Back to top
   
emill1212
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 24 Nov 2012
Posts: 13

Post#24 30 Nov 2012 19:35   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


No właśnie ja zamówiłem telewizję IPTV i w instrukcji pisze żeby pod żółty i tak podłączyłem, a antena cały czas pod dekoder podłączona jest...

Helpful message? + -

Back to top
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 2134
Location: pieścirogi

Post#25 01 Dec 2012 10:55   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Livebox zsynchronizowany?
Kabel ethernetowy sprawdzony?
Jeżeli OK - dzwonić - dekoder do wymiany.

Helpful message? + -

Back to top
   
emill1212
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 24 Nov 2012
Posts: 13

Post#26 01 Dec 2012 13:21   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Livebox zsynchronizowany, kabel sprawdzony....

Helpful message? + -

Back to top
   
henq_zb
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 05 Jun 2007
Posts: 30
Location: Nowy Sącz

Post#27 01 Dec 2012 14:39   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Nie wiedzieć czemu ale czasami na IPTV tak sie dzieje na żółtym porcie, spróbuj na jednym ze skrajnych uruchomić. U jednego gościa co montowałem mu nowego LB 2 wcześniej miał 1.1 dopiero na białym porcie mu ruszyło

Helpful message? + -

Back to top
   
emill1212
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 24 Nov 2012
Posts: 13

Post#28 01 Dec 2012 14:49   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


A nic się nie stanie jak podłącze pod inny port niż żółty?

Helpful message? + -

Back to top
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 2134
Location: pieścirogi

Post#29 01 Dec 2012 15:42   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Jeżeli masz IPTV to dosłownie nic Very Happy . Niemniej NTC powinno dać się uruchomić o ile wystartuje dekoder - czyli pobierze aktualizacje i przyjmie dane autoryzacyjne.

Helpful message? + -

Back to top
   
emill1212
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 24 Nov 2012
Posts: 13

Post#30 01 Dec 2012 17:39   

Re: Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'


Dzięki za informację, pod białym portem wszystko działaSmile

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices -> Podłączenie dekodera z tporange 'Sagemcom UHD 88'
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
Podłączenie laptopa LENOVO do dekodera SAGEMCOM ESI88 (7)
Podłączenie dekodera Cyfry+ Sagemcom HDTV do karty TV hybrid LV3H (5)
Dekoder Sagemcom UHD 88 - odtwarzanie,nagrywanie. (13)
Dekoder Sagemcom UHD 88 - filmy z USB (3)
pilot dekoadera orange Sagemcom UHD 88 (1)
orange - Sagemcom UHD 88 czy mozna podłączyć do modemu przez usb (8)
Dysk z dekodera sagemcom użycie na laptopie (11)
Podłączenie dekodera za darmo, do innego dekodera, cyfrowy polsat (4)
Sagemcom DSI83 - Podłączenie do komputera PC i odbiór HD (4)
Podłączenie laptopa do amplit - Podłączenie laptopa do dekodera - brak dźwięku (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl topic RSS feed