Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
Autor
Wiadomość
matric
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Lut 2006
Posty: 15
Miasto: Krzeszowice

Post#1 Post autora tematu 12 Maj 2012 15:08   

NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Witam
Wykupiłem Funpacka z telekomuny i wszystko fajnie ładnie, ale mam problem z konfiguracją Neofonu. Na początku dowiedziałem się że tylko na LIVEBOX-ie to chodzi. Troszkę się zdenerwowałem gdyż nie używam Liveboxa ma dla mnie za mało portów a nie chcę dokładać switcha a przy podpisywaniu umowy nikt mi nic nie powiedział o tym ich dziadostwie że muszę to mieć. Opieprzyłem dwie osoby w TP no i mnie połączyli z kimś kto wiedział o co chodzi facet poprosił o parę danych i przysłał mi dane na maila do konfiguracji bramki tzn login i hasło nic innego.

PROBELM : Wszystko skonfigurowałem, ale w rozmowach wychodzących nie słyszę drugiej strony za to osoba do której dzwonie mnie słyszy. W rozmowach przychodzących wszystko działa bez zarzutu.

KONFIGURACJA ROUTERA TP-LINK TD-W8901G
+oczywiśćie NAT jest włączony
+ustawiono odblokowanie wszystkich portów dla adresu ip bramki :
(zakładka VIRTUAL SEVER )
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G

+ustawiono DMZ dla bramki
+zmieniono DHCP start od ip 192.168.1.4 gdyż bramka ma ip 192.168.1.3
[powodem tych ustawień jest to że kończyły mi się pomysły]

KONFIGURACJA BRAMKI LINKSYS PAP2T
Tu wrzucam print screeny lepiej to wytłumaczą odemnie, a może komuś przydadzą się przy konfiguracji:
INFO:
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
SIP
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
REGIONAL
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
SYSTEM
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
LINE1
NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G

Nie wiem czy coś jeszcze powinienem napisać wszystko inne działa bez problemu tylko te rozmowy wychodzące i przesyłanie dźwięku od rozmówcy do mnie nie działa.

Jeżeli ktoś zechce pomóc ale potrzebuje informacji pisać na forum, chętnie też pomogę innym z konfiguracją bramki
Pozdrawiam
Piotrek
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2012 15:08   





Powrót do góry
   
11111olo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 10560
Miasto: z opolskiego ;)

Post#2 12 Maj 2012 17:13   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Neofon po to wymaga LB bo korzysta z innego kanału - to nie idzie przez internet.
Powrót do góry
   
matric
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Lut 2006
Posty: 15
Miasto: Krzeszowice

Post#3 Post autora tematu 12 Maj 2012 18:11   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Widzę, że kolega nie doczytał - to już chodzi tylko, że w wychodzących nie słychać osoby do której dzwonimy. Za to przychodzące działają bez problemu. Ja to nazywam neofon gdyż loguje się jako nrtelefonu(malpa)neofon.tp.pl na umowie nazywa się to Pakiet Usług Internet z Usługą TV i Telefonią internetową.
Powrót do góry
   
tronics
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 14 Paź 2005
Posty: 1783
Miasto: Bojszowy k. Tychów

Post#4 12 Maj 2012 18:38   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Cytat:
Neofon po to wymaga LB bo korzysta z innego kanału - to nie idzie przez internet.

Tylko przez co? Ten voip od niemal zawsze był razem z LB udostępniany choć może niekoniecznie pod nazwą neofon (i niekoniecznie w takiej ofercie jak obecnie).
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#5 31 Maj 2012 20:45   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Wątek jak widzę już wiekowy, ale bez odpowiedzi. Osobiście nie uznaję LB, firmware jest schrzanione do tego stopnia, że co najmniej raz w tygodniu VoIP łapie zwiechę i pomaga tylko restart.

Zakładka SIP - spróbuj Preferred Codec na G711u. Wszystkie serwisy (sekcja powyżej od Call Waiting Serv) na Yes.
Powrót do góry
   
matric
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 01 Lut 2006
Posty: 15
Miasto: Krzeszowice

Post#6 Post autora tematu 06 Cze 2012 21:06   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Witam
Jeżeli chodzi o kodek to też go próbowałem jeżeli chodzi o ustawiania pap2t zmieniałem wszystko co się da nic nie pomogło.
Z ciekawości jeszcze sprawdzę to o czym mówisz ale wątpię.
Jeżeli chodzi o moje zdanie to coś w ustawieniach TP jest nie tak możliwe że chodzi o rejestrację adresu MAC bramki lecz niestety te pie... nieroby są na tyle niedouczone że nie znają podstawowych informacji zachęcam do dzwonienia i pytania ja nie dowiedziałem się nic nowego z wyjątkiem prośby żeby wyłączyć DMZ podkreślam wyłączyć co jak do tej pory zawsze przy próbach na innych sieciach ipfony nonohy easycall i inne zawsze pomagało w konfiguracji.

Problem tymczasowo rozwiązany Wymieniłem Liveboxa 1.1 na 2.0 i tu mnie nawet troszkę zaskoczył swoimi opcjami bo ma ich naprawdę więcej lecz dla mnie jest to dalej nie satysfakcjonujące.

Zachęcam do pisania gdyż temat nie jest porzucony i w najbliższym czasie do niego wrócę kwestia dni góra 2 tygodni. Dodam tylko że odbyły się próby konfiguracji na jeszcze jednej bramce Linksys PAP2T , LINKSYS SPA3102, oraz ASMAX V320 więc łącznie 4 bramkach.

Nie poddam tematu i spróbuje go rozwiązać.
Zacznę od podpowiedzi kolegi z poprzedniego postu

Pozdrawiam Forumowiczów
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#7 15 Cze 2012 16:27   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Oto moje ustawienia (bramka działa, loguje się, połączenie dwustronne, zachowuje się niemal identycznie, jak analogowa centrala TP - te same sygnały, kody kontrolne):

NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
Powrót do góry
   
myslak12
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 37
Miasto: pomorze

Post#8 15 Cze 2012 21:36   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


ustawiłem bramkę według schematu wyżej i jest problem jak dzwonię do kogoś to nie pokazuje mojego numeru a jak ktoś dzwoni do mnie to jego numer jest. Co zmienić by wyświetlało się wszystko poprawnie?
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#9 15 Cze 2012 21:43   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Zadzwonić pod numer #31# :) Częstą przypadłością bramek jest samoistne włączanie różnych funkcji (połączenie oczekujące, CLIR) po rekonfiguracji.
Powrót do góry
   
kasynic
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Cze 2012
Posty: 7

Post#10 23 Cze 2012 23:10   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


witam
właśnie tps meczy mnie ofertą :D
zorientowałem się ich ofertach i wybrałem"Neostrada z Nielimitowanymi Rozmowami"
tylko jak w temacie nie chcę korzystać ich livebox 2.0 , przeszukując internet trafiałem tylko na to że bez livebox nie da rady mieć telefony w voip a tu czytam że tak także chcę łączyć się z internetem przez tp-linka td-w8901g
więc według was jak dokupię sobie te cudo Cisco Linksys PAP2T VoIP Link podłączem go do swego tp-linka td-w8901g to będe mógł korzystać z telefonu (zależy mi żeby numer stacjonarny pozostał ten sam co teraz mam )
myslak12 napisał:
'kasynic' będzie działać

dla sprostowania mam neo 10 mb + telefon stacjonarny -normalny :D
1)czy "plany Telefon HD " -(ten będę miał) to jest to sam co " plany Neofon"
2)wyczytałem że "plany Telefon HD " działa tylko z livebox ponieważ potrzebny jest MAC i nr.seryjny liveboxa - czy to prawda :?:
3)jak będem rozmawiał z tps to mam przenies numer do "plany Telefon HD " czy " plany Neofon" i jakich danych od nich żądać aby działał telefon na Cisco Linksys PAP2T i nastarym numerze
POzdro
Powrót do góry
   
myslak12
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 37
Miasto: pomorze

Post#11 23 Cze 2012 23:46   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


'kasynic' będzie działać
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#12 25 Cze 2012 02:00   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Wszystko skonfigurowane według tutoriala powyżej ma działać i koniec.

Dla przypomnienia: hasło do VoIP trzeba uzyskać na infolinii technicznej 801505505 - pytamy się o "dane dostępowe do VoIP" i konsekwentnie czekamy, aż przełączą do kogoś obeznanego.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Cze 2012 02:00   





Powrót do góry
   
orzechto
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 3

Post#13 02 Wrz 2012 18:34   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


A ja mam jedno pytanie, mam problem z ustawieniem bramki według schematu bo mam inna wersje oprogramowania bramki 3.1.1.15 czy ktoś wie jak zaktualizwać oprogramowanie?
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#14 02 Wrz 2012 23:01   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


W załączniku daję pliki potrzebne do aktualizacji bramki do wersji zgodnej ze screenshotami z postu powyżej.

Instrukcja aktualizacji:
1) Wypakować zawartość archiwum.
2) Wyłączyć zaporę sieciową (firewall) - będzie przeszkadzał w czasie transferu.
3) Uruchomić tftpd32.exe (jeśli pojawią się błędy otwarcia portu, uruchomić "jako administrator").
4) Wejść na stronę konfiguracji bramki (Admin -> Advanced mode), zakładka Provisioning i ustawić Upgrade enable na yes.
5) Wejść na stronę http://adres_IP_bramki/upgrade - komputer poinformuje o rozpoczęciu pobierania aktualizacji, dioda Power zacznie migać, po czym bramka uruchomi się ponownie. UWAGA! Nie wolno odłączać bramki od prądu na tym etapie!
6) Dla pewności ponownie uruchomić bramkę (zadzwonić z podpiętego telefonu pod numer ****732668#1 i odłożyć słuchawkę.

Załączniki:
Powrót do góry
   
orzechto
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 3

Post#15 07 Wrz 2012 21:54   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Witam,
mam jeszcze jedno pytanie, po wprowadzeniu wszystkich ustawień mam problem z inicjowaniem połączeń z telefonu stacjonarnego. Połączenia można odbierać i jest komunikacja głosowa w obie strony, jednak podczas wybierania numeru w słuchawce nakładają się dwa dźwięki, dźwięk wybierania tonowego i dźwięk błędu coś w podobie "tu du du' ". Czym może to być spowodowane?
Jeśli będą potrzebne jutro wrzucę screeny.

pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Wrz 2012 21:54   





Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#16 08 Wrz 2012 16:50   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Screen by się przydał, bo może gdzieś siedzieć jakaś ukryta opcja, która burzy wszystko. Na moje oko jest to problem z dialplanem.
Powrót do góry
   
adrian199212
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Miasto: bodzentyn

Post#17 29 Gru 2012 14:08   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Witam
Mam podobny problem więc nie będę zakładał nowego tematu tylko napiszę tutaj. Chciałbym używać telefonu na komputerze i tu się zaczyna problem mogę się zalogować ale kiedy dzwonie nie słychać dźwięku łączenia ani nie można rozmawiać, a połączenie zostaję zarwane po kilku sekundach.
W ustawieniach rutera otworzyłem porty, włączałem DMZ, wyłączyłem firewalla, włączyłem UPnP, ustawiłem stałe IP dla komputera.
Co muszę zmienić żeby zaczęło to w końcu działać?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#18 29 Gru 2012 18:02   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Zrywanie połączenia co jakiś czas jest typowym objawem aktywności dwóch konkurujących sesji na jeden numer z różnych IP. Czy nie masz przypadkiem na innym łączu postawionego tego samego numeru?
Powrót do góry
   
adrian199212
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Miasto: bodzentyn

Post#19 30 Gru 2012 07:01   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Ten numer na pewno nie działa na innym IP. Problem leży raczej w konfiguracji rutera. Wczoraj podłączyłem Liveboxa i wszystko działało ok.
Powrót do góry
   
Adaslaw
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 7
Miasto: Piasecnzo

Post#20 30 Gru 2012 18:29   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Witam serdecznie

Jaka jest szansa, że konfiguracja podana przez DJTrueBeliever, która dedykowana jest do bramki LINKSYS PAP2T, będzie też poprawna na bramce VoIP linksys spa-3102?

Pozdrawiam i ... udanego Nowego Roku! :)
Adam
Powrót do góry
   
DJTrueBeliever
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 202
Miasto: Podkarpacie

Post#21 31 Gru 2012 12:58   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


adrian199212: jakiego używasz routera?

Adaslaw: wspomniany SPA różni się od PAP2T tylko zakładką "router" i przekręconymi (być może) niektórymi nazwami funkcji. Jeśli wyłączysz funkcję routera i ustawisz podobne parametry dla linii VoIP, powinno zadziałać. Z włączonym routerem też można pokombinować, ale może być to trudniejsze.
Powrót do góry
   
Adaslaw
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 7
Miasto: Piasecnzo

Post#22 31 Gru 2012 15:03   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


DJTrueBeliever napisał:
adrian199212: jakiego używasz routera?

Adaslaw: wspomniany SPA różni się od PAP2T tylko zakładką "router" i przekręconymi (być może) niektórymi nazwami funkcji. Jeśli wyłączysz funkcję routera i ustawisz podobne parametry dla linii VoIP, powinno zadziałać. Z włączonym routerem też można pokombinować, ale może być to trudniejsze.


Odnośnie zakładki router w mojej bramce linksys spa-3102:
Nie, nie, nie używam tego urządzenia do niczego innego niż bramka VoIP. Zatem, zakładam, że w zakładce router nigdy niczego nie ustawiałem szczególnego.

DJTrueBeliever, może wyjaśnię po co to moje pytania o to:
Od lat moim centralnym i głównym punktem sieci jest ten niebieski kultowy router Linksys z systemem operacyjnym DD-WRT. I bardzo sobie to chwalę. Ale ostatnio kupiłem internet stacjonarny od Orange/TP, gdzie na siłę dali mi to urządzenie Livebox 2.0. Ale ja nie chcę korzystać z niego, a chcę użyć sprawdzonej konfiguracji z routerem Linksys i bramką VoIP Linksys. Stąd te moje pytania :)


Dziękuję, DJTrueBeliever, za Twoje błyskawiczne i precyzyjne odpowiedzi! :) Trzymaj się, Chłopie, w 2013! :)
Powrót do góry
   
adrian199212
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Miasto: bodzentyn

Post#23 01 Sty 2013 18:32   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Używam TP-LINK TD8901g, oprogramowanie w wersji 3.0.1 Build 100901 Rel.23594
Powrót do góry
   
wojtekjakiela
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 40

Post#24 07 Sty 2013 19:31   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


witam. mam taki problem. ustawiłem bramkę PAP2T-NA według ustawień kolegi DJTrueBeliver.

Bramka łączy się lecz:

Gdy dzwonię gdzieś to nie mam sygnału wołania (osoba do której dzwonię widzi numer VoIP).
Po odebraniu nie słychać mnie u odbiorcy jak i ja nie słyszę odbiorcy.

Natomiast dzwoniąc z zewnątrz nie ma nawet sygnału wołania tylko od razu rozłączenie.

Co mam zrobić?
Powrót do góry
   
freetz_master
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 1281
Miasto: /dev/fritz!box

Post#25 12 Sty 2013 13:00   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


wojtekjakiela napisał:

Co mam zrobić?


Kupić porządną bramkę z routerem w JEDNYM urządzeniu.
Np. jakiś model Fritz!Box. Konfiguracja w 5 minut i działa bezproblemowo.
Powrót do góry
   
wojtekjakiela
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 40

Post#26 12 Sty 2013 13:48   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


A może byś przetestował dane logowania? Bo skoro nie działa na Linksysie czy programie 3CX Phone na iPhone skonfigurowanym zgodnie z tym co na strone www.orange.pl to raczej nie w nich leży problem...
Powrót do góry
   
freetz_master
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 1281
Miasto: /dev/fritz!box

Post#27 12 Sty 2013 14:09   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


wojtekjakiela napisał:
A może byś przetestował dane logowania? Bo skoro nie działa na Linksysie czy programie 3CX Phone na iPhone skonfigurowanym zgodnie z tym co na strone www.orange.pl to raczej nie w nich leży problem...


Nie rozumiem. Jakie dane logowania. Do każedego ustrojstwa są takie same.
<48xxxxxxxxx>@neofon.tp.pl
<hasło>

Problem w tym, że ja bym nie podejrzewał linksysa, tylko router, nie każdy router potrafi dobrze forwardować pakiety VOIP, zwłaszcza te tanie mogą mieć z tym problemy. Dlatego im wiecej urządzeń -> tym więcej potencjalnych źródeł błędu.
Najprościej jest, jak bramka jest bezpośrednio osiągalna z zewnątrz, tak właśnie jak livebox czy fritz.

A ze smartfona to sie nie dziw, że się z sieci operatora komórkowego nie zalogujesz, bo oni filtrują porty 5060. Bez tunelu sie nie obejdzie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sty 2013 14:09   





Powrót do góry
   
adrian199212
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Miasto: bodzentyn

Post#28 12 Sty 2013 18:39   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


freetz_master może wiesz jak skonfigurować TP-LINK TD-W8901G żeby dało się dzwonić komputera.
Powrót do góry
   
freetz_master
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 1281
Miasto: /dev/fritz!box

Post#29 12 Sty 2013 19:36   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


Nie wiem. Nie używam TP-Linków. I moim zdaniem średnio sie nadaja do tego typu zadań (VOIP). I jak miałbym godzinami konfiugrować najprostsze ustawienie numeru VOIP, to bym dawno to w kąt rzucił. Że o bardziej inteligentnych ustawieniach (budzik, cisza nocna, przekierowania.... etc) nie wspomnę.

Siedzicie godzinami nad dziesięcioma ustrojstwami i nad takim klajstrowaniem, zamiast kupić coś. Juz nie mówię ode mnie. Popatrzcie na aledrogo, dobry fritz grosze kosztuje. 100-150 zł to nie majątek.
Powrót do góry
   
pepe67
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 13
Miasto: Zabierzów Bocheński

Post#30 16 Mar 2013 02:40   

Re: NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G


freetz_master, który fritz będzie dobry do Neofon'u, tak jak wspomniałeś do 150zł na 'alledrogo'?
Znalazłem np. taki za 89zł, ale nie wiem czy będzie to chodzić dobrze?
http://allegro.pl/fritz-fon-wlan-wifi-voipx10-annexaib-wan-oryginal-i3094088945.html

Właśnie się zastanawiałem nad rozwiązaniem bramka + router, a sam fritz, ale w sumie nie uśmiecha mi się wydawać ok. 900zł za high-endowy model, dlatego szukam czegoś w mniejszych cenach.

Dzięki za pomoc :)

edit: wiem, odkopuję stary temat :(
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> NEOFON - LINKSYS PAP2T - TP-LINK TD-W8901G
Strona 1 z 3 Idź do strony 123  Następny
Podobne tematy
Niemożność dzwonienia przez Neofon TP - TP-Link W8901G (3)
Linksys PAP2T-R2+Tp-link Wifi - Nie można ustawić filtrowania po adresach MAC (3)
Ruter TP Link TD-w8901g i bramka linksys SPA2102-EU (2)
TP-LINK TD-W8901G połączony z Linksys Wireless-b USB network Adapter 802.11b (1)
TP-LINK W8901G - Router TP-LINK W8901G + nowa antena 12dbi - słaby zasięg... (7)
Router Linksys BEFW11S4, bramka Linksys PAP2T (3)
TP-LINK TD-W8901G - TP-LINK TD-W8901G brak dostepu do internetu! (9)
Tp-Link TD-W8901g - Połączenie modem USB Iplus - Komputer - Router TD-W8901g (4)
PAP2T linksys - zapomniane hasło (3)
Linksys PAP2T-EU. Jak skonfigurować? (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS