Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software ->Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#1 13 May 2012 15:00  Topic author   

Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Posiadam nawigację GARMIN StreetPilot III. Czy ktoś wie jaką mapę Polski można na tym uruchomić? W serwisie Garmina powiedzieli że "nic nie da się zrobić"(czytaj: kup nowe urządzenie). Mam do tego płytę z mapą Europy, niestety kończy się na polsko-niemieckiej granicy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16757
Helped: 936
marek216
Company Account
Level 43
Post#2 13 May 2012 18:25    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Są darmowe mapy - poszukaj na garniak.pl
Mapę możesz również kupić np. gpmapa

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#3 13 May 2012 20:32  Topic author   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Znalazłem gpmapa wersja 4.0. Czy to będzie działać? Słyszałem że obecne mapy nie działają, bo inna kompresja, czy coś innego.

Helpful post? + 0
Back to top
siwy_1974
Level 14
Location: Śląsk, Pszczyna
Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Helped: 2
Post rating: 3
siwy_1974
Level 14
Post#4 14 May 2012 11:55    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


gpmapa to projekt wycofany..
Można wgrać część mapy City Navigator wersja instalacyjna.

Helpful post? + 0
Back to top
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#5 14 May 2012 21:09  Topic author   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Rozumiem, że gpmapę wgrywa się przy pomocy MapSource. Tak jak mapy City Nawigator?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
siwy_1974
Level 14
Location: Śląsk, Pszczyna
Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Helped: 2
Post rating: 3
siwy_1974
Level 14
Post#6 15 May 2012 07:37    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Tak.

Helpful post? + 0
Back to top
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#7 15 May 2012 23:04  Topic author   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?

Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
siwy_1974
Level 14
Location: Śląsk, Pszczyna
Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Helped: 2
Post rating: 3
siwy_1974
Level 14
Post#8 16 May 2012 04:54    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Maciej_30 wrote:
Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?


Jak już pisałem, GPMapa już nie istnieje i nie ma możliwości...

Maciej_30 wrote:
Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?


Po poprawnej instalacji powinna być widoczna pod MapSource tak jak każda inna mapa, spróbuj zainstalować ponownie lub zrobić aktualizację MS i UMP

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#9 16 May 2012 08:15  Topic author   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Próbowałem już kilka razy i zawsze to samo. MapSource jest w wersji 6.5. Po rozpakowaniu pliku ściągniętego z UMP, uruchomiłem ump-pcpl-setup.exe. Niby wszystko przebiega poprawnie. Na pulpicie pojawia się skrót do aktualizacji UMP, ale w MS nie widać mapy.

Helpful post? + 0
Back to top
siwy_1974
Level 14
Location: Śląsk, Pszczyna
Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Helped: 2
Post rating: 3
siwy_1974
Level 14
Post#10 16 May 2012 08:28    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam wersję MS 6.16.3 i działa wszystko ok. Coś musisz mieć z MS poszukaj taką wersję jak napisałem, lub spróbuj to zrobić na innym kompie. Kiedyś też tak maiłem przy innej mapie, dopiero po "formacie" wszystko poszło ok.
Jaką masz kartę pamięci?
Może udostępnię konkretny plik do urządzenia jak nie dasz rady..

Helpful post? + 0
Back to top
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#11 16 May 2012 08:58  Topic author   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Poszukam tej wersji MS co podałeś. Jeżeli chodzi o kartę pamięci to jest to karta garmina 128MB (nie SD lub coś innego normalnego). Nie posiadam do niej czytnika, więc mapy mogę wgrywać tylko jak jest włożona do nawigacji. Na innym kompie będzie problem, bo tylko ten jeden ma port RS232.

Helpful post? + 0
Back to top
cannibalus
Level 9
Joined: 24 Mar 2009
Posts: 14
cannibalus
Level 9
Post#12 18 May 2012 20:14    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


mapy z garniak.pl sa całkiem ok i powinny działać

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
siwy_1974
Level 14
Location: Śląsk, Pszczyna
Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Helped: 2
Post rating: 3
siwy_1974
Level 14
Post#13 23 May 2012 17:08    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


są ok, i za free.. UMP

Helpful post? + 0
Back to top
Maciej_30
Level 17
Location: Pruszków
Joined: 30 Dec 2004
Posts: 363
Helped: 4
Post rating: 7
Maciej_30
Level 17
Post#14 03 Jun 2012 18:56  Topic author   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Zadzwoniłem do firmy, która sprzedawała GPmapę (firma EXCEL). Po podaniu numeru seryjnego mapy oraz numeru i typu nawigacji, podali mi kod do odblokowania mapy. Tak więc mam mapę Polski działają cą na StreetPilot III.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III
Page 1 of 1

Similar topics to jaka mapa do GARMIN StreetPilot III

Nawigacja Garmin Nuvi 2450-jaka mapa? (3)
Garmin StreetPilot c320 problem... (1)
Komunikaty drogowe w garmin streetpilot c510 (4)
Garmin StreetPilot c510 - nie włącza się (5)
Garmin StreetPilot C340 - po update oprogramowania zawiesza się (2)
Garmin StreetPilot C510 - Identyfikacja / zamiennik uszkodzonego elementu (2)
Mapa Europy co wybrać TomTom czy Garmin (3)
Nawigacja Garmin - Nuvi 2455 LMT, europejska mapa? (1)
Przestarzała mapa Garmin - Chciałbym wgrać najnowszą z możliwych map (11)
Sterownik do czytnika karty - Garmin street pilot III (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.158 seconds