Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software ->Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#1 13 Maj 2012 15:00  Autor tematu   

Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Posiadam nawigację GARMIN StreetPilot III. Czy ktoś wie jaką mapę Polski można na tym uruchomić? W serwisie Garmina powiedzieli że "nic nie da się zrobić"(czytaj: kup nowe urządzenie). Mam do tego płytę z mapą Europy, niestety kończy się na polsko-niemieckiej granicy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
marek216
Konto firmowe
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 09 Lip 2004
Posty: 16155
Miasto: Racibórz

marek216
Konto firmowe
Poziom 26
Post#2 13 Maj 2012 18:25    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Są darmowe mapy - poszukaj na garniak.pl
Mapę możesz również kupić np. gpmapa

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Mam na sprzedaż: (Dodaj)
04.07.2015 Wieszak na kable - poliwęglan
04.07.2015 Wieszak na kable - aluminiowy
04.07.2015 zasilacz niezakłócający CB
01.01.2015 LTC3455
Powrót do góry
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#3 13 Maj 2012 20:32  Autor tematu   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Znalazłem gpmapa wersja 4.0. Czy to będzie działać? Słyszałem że obecne mapy nie działają, bo inna kompresja, czy coś innego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 141
Miasto: Śląsk, Pszczyna

siwy_1974
Poziom 13
Post#4 14 Maj 2012 11:55    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


gpmapa to projekt wycofany..
Można wgrać część mapy City Navigator wersja instalacyjna.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#5 14 Maj 2012 21:09  Autor tematu   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Rozumiem, że gpmapę wgrywa się przy pomocy MapSource. Tak jak mapy City Nawigator?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 141
Miasto: Śląsk, Pszczyna

siwy_1974
Poziom 13
Post#6 15 Maj 2012 07:37    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Tak.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#7 15 Maj 2012 23:04  Autor tematu   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?

Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 141
Miasto: Śląsk, Pszczyna

siwy_1974
Poziom 13
Post#8 16 Maj 2012 04:54    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Maciej_30 napisał:
Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?


Jak już pisałem, GPMapa już nie istnieje i nie ma możliwości...

Maciej_30 napisał:
Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?


Po poprawnej instalacji powinna być widoczna pod MapSource tak jak każda inna mapa, spróbuj zainstalować ponownie lub zrobić aktualizację MS i UMP

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#9 16 Maj 2012 08:15  Autor tematu   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Próbowałem już kilka razy i zawsze to samo. MapSource jest w wersji 6.5. Po rozpakowaniu pliku ściągniętego z UMP, uruchomiłem ump-pcpl-setup.exe. Niby wszystko przebiega poprawnie. Na pulpicie pojawia się skrót do aktualizacji UMP, ale w MS nie widać mapy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 141
Miasto: Śląsk, Pszczyna

siwy_1974
Poziom 13
Post#10 16 Maj 2012 08:28    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam wersję MS 6.16.3 i działa wszystko ok. Coś musisz mieć z MS poszukaj taką wersję jak napisałem, lub spróbuj to zrobić na innym kompie. Kiedyś też tak maiłem przy innej mapie, dopiero po "formacie" wszystko poszło ok.
Jaką masz kartę pamięci?
Może udostępnię konkretny plik do urządzenia jak nie dasz rady..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#11 16 Maj 2012 08:58  Autor tematu   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Poszukam tej wersji MS co podałeś. Jeżeli chodzi o kartę pamięci to jest to karta garmina 128MB (nie SD lub coś innego normalnego). Nie posiadam do niej czytnika, więc mapy mogę wgrywać tylko jak jest włożona do nawigacji. Na innym kompie będzie problem, bo tylko ten jeden ma port RS232.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
cannibalus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 14

cannibalus
Poziom 5
Post#12 18 Maj 2012 20:14    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


mapy z garniak.pl sa całkiem ok i powinny działać

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 141
Miasto: Śląsk, Pszczyna

siwy_1974
Poziom 13
Post#13 23 Maj 2012 17:08    

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


są ok, i za free.. UMP

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 336
Miasto: Pruszków

Maciej_30
Poziom 16
Post#14 03 Cze 2012 18:56  Autor tematu   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Zadzwoniłem do firmy, która sprzedawała GPmapę (firma EXCEL). Po podaniu numeru seryjnego mapy oraz numeru i typu nawigacji, podali mi kod do odblokowania mapy. Tak więc mam mapę Polski działają cą na StreetPilot III.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nawigacja Garmin Nuvi 2450-jaka mapa? (3)
Garmin StreetPilot c320 problem... (1)
Komunikaty drogowe w garmin streetpilot c510 (4)
Garmin StreetPilot c510 - nie włącza się (5)
Garmin StreetPilot C340 - po update oprogramowania zawiesza się (2)
Garmin StreetPilot C510 - Identyfikacja / zamiennik uszkodzonego elementu (2)
Mapa Europy co wybrać TomTom czy Garmin (3)
Nawigacja Garmin - Nuvi 2455 LMT, europejska mapa? (1)
Przestarzała mapa Garmin - Chciałbym wgrać najnowszą z możliwych map (11)
Sterownik do czytnika karty - Garmin street pilot III (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS