Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III
Author
Message
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#1 Post from the author of the topic 13 May 2012 15:00   

Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Posiadam nawigację GARMIN StreetPilot III. Czy ktoś wie jaką mapę Polski można na tym uruchomić? W serwisie Garmina powiedzieli że "nic nie da się zrobić"(czytaj: kup nowe urządzenie). Mam do tego płytę z mapą Europy, niestety kończy się na polsko-niemieckiej granicy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 May 2012 15:00   





Back to top
   
marek216
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16079
Location: Racibórz

Post#2 13 May 2012 18:25   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Są darmowe mapy - poszukaj na garniak.pl
Mapę możesz również kupić np. gpmapa

Helpful message? + -

Selling: (Add)
01 January 2015 LTC3455
Back to top
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#3 Post from the author of the topic 13 May 2012 20:32   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Znalazłem gpmapa wersja 4.0. Czy to będzie działać? Słyszałem że obecne mapy nie działają, bo inna kompresja, czy coś innego.

Helpful message? + -

Back to top
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Location: Śląsk, Pszczyna

Post#4 14 May 2012 11:55   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


gpmapa to projekt wycofany..
Można wgrać część mapy City Navigator wersja instalacyjna.

Helpful message? + -

Back to top
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#5 Post from the author of the topic 14 May 2012 21:09   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Rozumiem, że gpmapę wgrywa się przy pomocy MapSource. Tak jak mapy City Nawigator?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 May 2012 21:09   





Back to top
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Location: Śląsk, Pszczyna

Post#6 15 May 2012 07:37   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Tak.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 15 May 2012 07:37   





Back to top
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#7 Post from the author of the topic 15 May 2012 23:04   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?

Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?

Helpful message? + -

Back to top
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Location: Śląsk, Pszczyna

Post#8 16 May 2012 04:54   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Maciej_30 wrote:
Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?


Jak już pisałem, GPMapa już nie istnieje i nie ma możliwości...

Maciej_30 wrote:
Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?


Po poprawnej instalacji powinna być widoczna pod MapSource tak jak każda inna mapa, spróbuj zainstalować ponownie lub zrobić aktualizację MS i UMP

Helpful message? + -

Back to top
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#9 Post from the author of the topic 16 May 2012 08:15   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Próbowałem już kilka razy i zawsze to samo. MapSource jest w wersji 6.5. Po rozpakowaniu pliku ściągniętego z UMP, uruchomiłem ump-pcpl-setup.exe. Niby wszystko przebiega poprawnie. Na pulpicie pojawia się skrót do aktualizacji UMP, ale w MS nie widać mapy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 May 2012 08:15   





Back to top
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Location: Śląsk, Pszczyna

Post#10 16 May 2012 08:28   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam wersję MS 6.16.3 i działa wszystko ok. Coś musisz mieć z MS poszukaj taką wersję jak napisałem, lub spróbuj to zrobić na innym kompie. Kiedyś też tak maiłem przy innej mapie, dopiero po "formacie" wszystko poszło ok.
Jaką masz kartę pamięci?
Może udostępnię konkretny plik do urządzenia jak nie dasz rady..

Helpful message? + -

Back to top
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#11 Post from the author of the topic 16 May 2012 08:58   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Poszukam tej wersji MS co podałeś. Jeżeli chodzi o kartę pamięci to jest to karta garmina 128MB (nie SD lub coś innego normalnego). Nie posiadam do niej czytnika, więc mapy mogę wgrywać tylko jak jest włożona do nawigacji. Na innym kompie będzie problem, bo tylko ten jeden ma port RS232.

Helpful message? + -

Back to top
   
cannibalus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 24 Mar 2009
Posts: 14

Post#12 18 May 2012 20:14   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


mapy z garniak.pl sa całkiem ok i powinny działać

Helpful message? + -

Back to top
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 141
Location: Śląsk, Pszczyna

Post#13 23 May 2012 17:08   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


są ok, i za free.. UMP

Helpful message? + -

Back to top
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 320
Location: Pruszków

Post#14 Post from the author of the topic 03 Jun 2012 18:56   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Zadzwoniłem do firmy, która sprzedawała GPmapę (firma EXCEL). Po podaniu numeru seryjnego mapy oraz numeru i typu nawigacji, podali mi kod do odblokowania mapy. Tak więc mam mapę Polski działają cą na StreetPilot III.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III
Page 1 of 1
Similar topics
Nawigacja Garmin Nuvi 2450-jaka mapa? (3)
Garmin StreetPilot c320 problem... (1)
Komunikaty drogowe w garmin streetpilot c510 (4)
Garmin StreetPilot c510 - nie włącza się (5)
Garmin StreetPilot C340 - po update oprogramowania zawiesza się (2)
Garmin StreetPilot C510 - Identyfikacja / zamiennik uszkodzonego elementu (2)
Mapa Europy co wybrać TomTom czy Garmin (3)
Nawigacja Garmin - Nuvi 2455 LMT, europejska mapa? (1)
Przestarzała mapa Garmin - Chciałbym wgrać najnowszą z możliwych map (11)
Sterownik do czytnika karty - Garmin street pilot III (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl topic RSS feed