Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III
Autor
Wiadomość
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#1 Post autora tematu 13 Maj 2012 15:00   

Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Posiadam nawigację GARMIN StreetPilot III. Czy ktoś wie jaką mapę Polski można na tym uruchomić? W serwisie Garmina powiedzieli że "nic nie da się zrobić"(czytaj: kup nowe urządzenie). Mam do tego płytę z mapą Europy, niestety kończy się na polsko-niemieckiej granicy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Maj 2012 15:00   





Powrót do góry
   
marek216
Moderator
Moderator


Dołączył: 09 Lip 2004
Posty: 15591
Miasto: Racibórz

Post#2 13 Maj 2012 18:25   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Są darmowe mapy - poszukaj na garniak.pl
Mapę możesz również kupić np. gpmapa
Powrót do góry
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#3 Post autora tematu 13 Maj 2012 20:32   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Znalazłem gpmapa wersja 4.0. Czy to będzie działać? Słyszałem że obecne mapy nie działają, bo inna kompresja, czy coś innego.
Powrót do góry
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 142
Miasto: Śląsk, Pszczyna

Post#4 14 Maj 2012 11:55   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


gpmapa to projekt wycofany..
Można wgrać część mapy City Navigator wersja instalacyjna.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Maj 2012 11:55   





Powrót do góry
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#5 Post autora tematu 14 Maj 2012 21:09   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Rozumiem, że gpmapę wgrywa się przy pomocy MapSource. Tak jak mapy City Nawigator?
Powrót do góry
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 142
Miasto: Śląsk, Pszczyna

Post#6 15 Maj 2012 07:37   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Tak.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Maj 2012 07:37   





Powrót do góry
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#7 Post autora tematu 15 Maj 2012 23:04   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?

Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?
Powrót do góry
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 142
Miasto: Śląsk, Pszczyna

Post#8 16 Maj 2012 04:54   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Maciej_30 napisał:
Mam GPmapa 4.0. Niestety nie można jej zarejestrować, bo strona w necie do tego służąca nie istnieje. W związku z tym nie mogę uruchomić mapy w nawigacji. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?


Jak już pisałem, GPMapa już nie istnieje i nie ma możliwości...

Maciej_30 napisał:
Znalazłem darmową mapę UMP-pcPL, jednak niewiem jak ją wgrać do nawigacji. Podobno po zainstalowaniu powinna być widoczna w MapSource, ale jej tam niema. Jak to zrobić, żeby było dobrze?


Po poprawnej instalacji powinna być widoczna pod MapSource tak jak każda inna mapa, spróbuj zainstalować ponownie lub zrobić aktualizację MS i UMP
Powrót do góry
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#9 Post autora tematu 16 Maj 2012 08:15   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Próbowałem już kilka razy i zawsze to samo. MapSource jest w wersji 6.5. Po rozpakowaniu pliku ściągniętego z UMP, uruchomiłem ump-pcpl-setup.exe. Niby wszystko przebiega poprawnie. Na pulpicie pojawia się skrót do aktualizacji UMP, ale w MS nie widać mapy.
Powrót do góry
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 142
Miasto: Śląsk, Pszczyna

Post#10 16 Maj 2012 08:28   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Mam wersję MS 6.16.3 i działa wszystko ok. Coś musisz mieć z MS poszukaj taką wersję jak napisałem, lub spróbuj to zrobić na innym kompie. Kiedyś też tak maiłem przy innej mapie, dopiero po "formacie" wszystko poszło ok.
Jaką masz kartę pamięci?
Może udostępnię konkretny plik do urządzenia jak nie dasz rady..
Powrót do góry
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#11 Post autora tematu 16 Maj 2012 08:58   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Poszukam tej wersji MS co podałeś. Jeżeli chodzi o kartę pamięci to jest to karta garmina 128MB (nie SD lub coś innego normalnego). Nie posiadam do niej czytnika, więc mapy mogę wgrywać tylko jak jest włożona do nawigacji. Na innym kompie będzie problem, bo tylko ten jeden ma port RS232.
Powrót do góry
   
cannibalus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 5

Post#12 18 Maj 2012 20:14   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


mapy z garniak.pl sa całkiem ok i powinny działać
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Maj 2012 20:14   





Powrót do góry
   
siwy_1974
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 142
Miasto: Śląsk, Pszczyna

Post#13 23 Maj 2012 17:08   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


są ok, i za free.. UMP
Powrót do góry
   
Maciej_30
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 305
Miasto: Pruszków

Post#14 Post autora tematu 03 Cze 2012 18:56   

Re: Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III


Zadzwoniłem do firmy, która sprzedawała GPmapę (firma EXCEL). Po podaniu numeru seryjnego mapy oraz numeru i typu nawigacji, podali mi kod do odblokowania mapy. Tak więc mam mapę Polski działają cą na StreetPilot III.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Jaka mapa do GARMIN StreetPilot III
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nawigacja Garmin Nuvi 2450-jaka mapa? (3)
Garmin StreetPilot c320 problem... (1)
Komunikaty drogowe w garmin streetpilot c510 (4)
Garmin StreetPilot c510 - nie włącza się (5)
Garmin StreetPilot C340 - po update oprogramowania zawiesza się (2)
Garmin StreetPilot C510 - Identyfikacja / zamiennik uszkodzonego elementu (2)
Mapa Europy co wybrać TomTom czy Garmin (3)
Przestarzała mapa Garmin - Chciałbym wgrać najnowszą z możliwych map (11)
Sterownik do czytnika karty - Garmin street pilot III (4)
Laguna III Navigacja - Carminat Bluetooth CD - Mapa PL - spolszczenie (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS