Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930
Author
Message
sqbunny
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 4
Location: Sucha Beskidzka

Post#1 Post from the author of the topic 10 Jan 2005 21:11   

Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam. Mam takie pytanko mam wzmacniacz Technicsa SA DX-930 i strasznie sie grzeje (mozna by jajka smażyć) jak jest właczony na Dolby Surround bądż DTS (Jak idzie na stereo + subwofer wszysko jest w porządku). Mam do niego podpiete 2 głośnik przednie o mocy 140watt, Subwofer Magnata Aktywny Sub 130 i zestaw (Magnat Motion Add On 3, Komplet: 1 center + 2 surround, 55/110 W, 36-25.000Hz, 90 dB, 4-8 Ω,)). Mozecie mi coś poradzić czy da się coś w ustawieniach wzmacniacza przestawic ohmy lub coś takiego. Nie mam do niego instrukcji po polsku a z angielskiej nie moge sie nic wyznać. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrowienia. Ciał

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2005 21:11   





Back to top
   
janek11389
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 08 Apr 2004
Posts: 6685

Post#2 10 Jan 2005 21:19   

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam Zmierz wypadkową oporność kolumn na kanał, może jest mniejsza, niż przewidywana i dla tego się grzeje!
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2005 21:19   





Back to top
   
czarek18
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 31 Oct 2004
Posts: 715
Location: biały dunajec

Post#3 10 Jan 2005 21:27   

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam musisz to wszystko tak podłonczyć żeby impedancja przypadająca na jeden kanał była nie mniejsza od znamionowej w przeciwnym razie masz efekt w postaci nadmiernego grzania możesz naprzykład jak masz wyjścia przystosowane do 8 Ω to możesz połonczyć dwa głośniki 4Ωszeregowo jeśli masz np.4Ω możesz połonczyć równolegle 8Ω. powiedz jakie połonczyłeś głośniki i podaj ich oporność i pod jaką impedancje przystosowany jest wzmacniacz

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2005 21:27   





Back to top
   
altus1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 15 Dec 2003
Posts: 310
Location: Łódź

Post#4 10 Jan 2005 22:47   

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam

Amplituner ma moc 5x100W przy 6 Ohm. Jeźeli chcesz podłączyć kolumny o mniejszej impedancji np 4 Ohm musisz przełączyć amplituner w tryb niskiej impedancji "low imp"
W tym celu naciśnij i przytrzymaj przez 4 sekundy jeden z przycisków A lub B na wyświetlaczu pojawi się napis "low imp" i będzie ok!

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
sqbunny
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 4
Location: Sucha Beskidzka

Post#5 Post from the author of the topic 11 Jan 2005 19:49   

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Heloł. przełączyłem go w tryb low imp. zobaczymy czy pomoze w kazdym razie wielkie dzięki za odpoweidzi. Jeli to nie pomoze to bede próbował czegoś innego. Pozdrowienia. Ciał

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930
Page 1 of 1
Similar topics
Problem (Technics SADX 930) (4)
Keyboard Technics KN-930 problem z dźwiękiem (1)
technics sa dx 930 brak dzwieku na frontowych kolumnach (1)
Amplituner Technics dx 930 współdzielenie końcówek mocy (1)
Technics SA-930 DX przy duzym wzmocnieniu przerywa dzwiek (7)
Wzmacniacz zintegrowany yamaha ax-930 (3)
Technics - Wzmacniacz Technics SU-A900MK2 (4)
Wzmacniacz Technics SU-V3 (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl topic RSS feed