Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service ->Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
sqbunny
Level 2
Location: Sucha Beskidzka
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 4
sqbunny
Level 2
Post#1 10 Jan 2005 21:11  Topic author   

Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam. Mam takie pytanko mam wzmacniacz Technicsa SA DX-930 i strasznie sie grzeje (mozna by jajka smażyć) jak jest właczony na Dolby Surround bądż DTS (Jak idzie na stereo + subwofer wszysko jest w porządku). Mam do niego podpiete 2 głośnik przednie o mocy 140watt, Subwofer Magnata Aktywny Sub 130 i zestaw (Magnat Motion Add On 3, Komplet: 1 center + 2 surround, 55/110 W, 36-25.000Hz, 90 dB, 4-8 Ω,)). Mozecie mi coś poradzić czy da się coś w ustawieniach wzmacniacza przestawic ohmy lub coś takiego. Nie mam do niego instrukcji po polsku a z angielskiej nie moge sie nic wyznać. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrowienia. Ciał

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
janek11389
Level 42
Joined: 08 Apr 2004
Posts: 6684
Helped: 776
Post rating: 24
janek11389
Level 42
Post#2 10 Jan 2005 21:19    

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam Zmierz wypadkową oporność kolumn na kanał, może jest mniejsza, niż przewidywana i dla tego się grzeje!
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
czarek18
Level 24
Location: biały dunajec
Joined: 31 Oct 2004
Posts: 714
Helped: 65
Post rating: 4
czarek18
Level 24
Post#3 10 Jan 2005 21:27    

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam musisz to wszystko tak podłonczyć żeby impedancja przypadająca na jeden kanał była nie mniejsza od znamionowej w przeciwnym razie masz efekt w postaci nadmiernego grzania możesz naprzykład jak masz wyjścia przystosowane do 8 Ω to możesz połonczyć dwa głośniki 4Ωszeregowo jeśli masz np.4Ω możesz połonczyć równolegle 8Ω. powiedz jakie połonczyłeś głośniki i podaj ich oporność i pod jaką impedancje przystosowany jest wzmacniacz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
altus1
Level 17
Location: Łódź
Joined: 15 Dec 2003
Posts: 310
Helped: 23
Post rating: 64
altus1
Level 17
Post#4 10 Jan 2005 22:47    

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam

Amplituner ma moc 5x100W przy 6 Ohm. Jeźeli chcesz podłączyć kolumny o mniejszej impedancji np 4 Ohm musisz przełączyć amplituner w tryb niskiej impedancji "low imp"
W tym celu naciśnij i przytrzymaj przez 4 sekundy jeden z przycisków A lub B na wyświetlaczu pojawi się napis "low imp" i będzie ok!

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sqbunny
Level 2
Location: Sucha Beskidzka
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 4
sqbunny
Level 2
Post#5 11 Jan 2005 19:49  Topic author   

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Heloł. przełączyłem go w tryb low imp. zobaczymy czy pomoze w kazdym razie wielkie dzięki za odpoweidzi. Jeli to nie pomoze to bede próbował czegoś innego. Pozdrowienia. Ciał

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930
Page 1 of 1

Similar topics to zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930

Problem (Technics SADX 930) (4)
Keyboard Technics KN-930 problem z dźwiękiem (1)
technics sa dx 930 brak dzwieku na frontowych kolumnach (1)
Amplituner Technics dx 930 współdzielenie końcówek mocy (1)
Technics SA-930 DX przy duzym wzmocnieniu przerywa dzwiek (7)
Wzmacniacz zintegrowany yamaha ax-930 (3)
Technics - Wzmacniacz Technics SU-A900MK2 (4)
Wzmacniacz Technics SU-V3 (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds