Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis ->Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sqbunny
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 4
Miasto: Sucha Beskidzka

sqbunny
Poziom 2
Post#1 10 Sty 2005 21:11  Autor tematu   

Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam. Mam takie pytanko mam wzmacniacz Technicsa SA DX-930 i strasznie sie grzeje (mozna by jajka smażyć) jak jest właczony na Dolby Surround bądż DTS (Jak idzie na stereo + subwofer wszysko jest w porządku). Mam do niego podpiete 2 głośnik przednie o mocy 140watt, Subwofer Magnata Aktywny Sub 130 i zestaw (Magnat Motion Add On 3, Komplet: 1 center + 2 surround, 55/110 W, 36-25.000Hz, 90 dB, 4-8 Ω,)). Mozecie mi coś poradzić czy da się coś w ustawieniach wzmacniacza przestawic ohmy lub coś takiego. Nie mam do niego instrukcji po polsku a z angielskiej nie moge sie nic wyznać. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrowienia. Ciał

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
janek11389
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 08 Kwi 2004
Posty: 6684

janek11389
Poziom 25
Post#2 10 Sty 2005 21:19    

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam Zmierz wypadkową oporność kolumn na kanał, może jest mniejsza, niż przewidywana i dla tego się grzeje!
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
czarek18
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 714
Miasto: biały dunajec

czarek18
Poziom 19
Post#3 10 Sty 2005 21:27    

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam musisz to wszystko tak podłonczyć żeby impedancja przypadająca na jeden kanał była nie mniejsza od znamionowej w przeciwnym razie masz efekt w postaci nadmiernego grzania możesz naprzykład jak masz wyjścia przystosowane do 8 Ω to możesz połonczyć dwa głośniki 4Ωszeregowo jeśli masz np.4Ω możesz połonczyć równolegle 8Ω. powiedz jakie połonczyłeś głośniki i podaj ich oporność i pod jaką impedancje przystosowany jest wzmacniacz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
altus1
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 15 Gru 2003
Posty: 310
Miasto: Łódź

altus1
Poziom 16
Post#4 10 Sty 2005 22:47    

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Witam

Amplituner ma moc 5x100W przy 6 Ohm. Jeźeli chcesz podłączyć kolumny o mniejszej impedancji np 4 Ohm musisz przełączyć amplituner w tryb niskiej impedancji "low imp"
W tym celu naciśnij i przytrzymaj przez 4 sekundy jeden z przycisków A lub B na wyświetlaczu pojawi się napis "low imp" i będzie ok!

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sqbunny
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 4
Miasto: Sucha Beskidzka

sqbunny
Poziom 2
Post#5 11 Sty 2005 19:49  Autor tematu   

Re: Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930


Heloł. przełączyłem go w tryb low imp. zobaczymy czy pomoze w kazdym razie wielkie dzięki za odpoweidzi. Jeli to nie pomoze to bede próbował czegoś innego. Pozdrowienia. Ciał

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Zapytanie do Wzmacniacz technics SA DX-930
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem (Technics SADX 930) (4)
Keyboard Technics KN-930 problem z dźwiękiem (1)
technics sa dx 930 brak dzwieku na frontowych kolumnach (1)
Amplituner Technics dx 930 współdzielenie końcówek mocy (1)
Technics SA-930 DX przy duzym wzmocnieniu przerywa dzwiek (7)
Wzmacniacz zintegrowany yamaha ax-930 (3)
Technics - Wzmacniacz Technics SU-A900MK2 (4)
Wzmacniacz Technics SU-V3 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS