Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z ustawieniem sprzęgła w Case 1055/955


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki ->Problem z ustawieniem sprzęgła w Case 1055/955 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Rolnictwo
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Michał 1055
Poziom 2
Miasto: Gołdap
Dołączył: 18 Maj 2012
Posty: 4
Michał 1055
Poziom 2
Post#1 18 Maj 2012 18:40  Autor tematu   

international Case 1055


Witam,mam problem,nie rozłącza mi sprzęgło womu,regulacja na linkach nic nie daje,mam pytanie jak ustawić sprzęgło w case 1055 lub 955?? Czy ono jest regulowane na tych łapkach i jak do tego się zabrać czy jest jakieś okienko czy trzeba rozpoławiać?Czy łożysko oporowe powinno tam non stop się kręcić?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rochóń
Poziom 14
Miasto: Cycków
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 133
Pomógł: 9
rochóń
Poziom 14
Post#2 18 Maj 2012 19:24    

Re: international Case 1055


Michał 1055 napisał:
czy jest jakieś okienko
Jest na 99%, zechciało Ci się w ogóle poszukać ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
blazej.1994
Poziom 24
Miasto: Koło
Dołączył: 27 Lis 2010
Posty: 770
Pomógł: 39
Ocena postów: 1
blazej.1994
Poziom 24
Post#3 18 Maj 2012 20:36    

Re: international Case 1055


Widzę że jest temat o tym ciągniku więc chciałbym się dołączyć. Chodzi o 955. Kilka pytań. Co lać do układu hamulcowego(podobno jakiś olej. Jaki?), jakie powinny być obroty biegu jałowego, oraz ile wchodzi oleju do skrzyni biegów.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Michał 1055
Poziom 2
Miasto: Gołdap
Dołączył: 18 Maj 2012
Posty: 4
Michał 1055
Poziom 2
Post#4 18 Maj 2012 21:12  Autor tematu   

Re: international Case 1055


niema okienka szukałem a przez dziure od rozrusznika nie dojde,ale dzięki

Dodano po 1 [minuty]:

pomóżcie bo chyba skończy się na rozpoławianiu,a niedługo trzeba prasować a wałka nie da rady włączyć

Dodano po 2 [minuty]:

ja leje do hamulców płyn hamulcowy DA-1 A co do skrzyni to 40l

Dodano po 2 [minuty]:

Mam w planach wyciąć okienko w bloku czy to dobry pomysł :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
blazej.1994
Poziom 24
Miasto: Koło
Dołączył: 27 Lis 2010
Posty: 770
Pomógł: 39
Ocena postów: 1
blazej.1994
Poziom 24
Post#5 18 Maj 2012 21:42    

Re: international Case 1055


Dzięki kolego! Ciężko znaleźć kogoś z kim można się skonsultować na temat tych ciągników!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rochóń
Poziom 14
Miasto: Cycków
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 133
Pomógł: 9
rochóń
Poziom 14
Post#6 18 Maj 2012 22:26    

Re: international Case 1055


Michał 1055 napisał:
Mam w planach wyciąć okienko w bloku czy to dobry pomysł :)
Bardzo dobry :D
W obudowie skrzyni biegów, nad sprzęgłem pod kabiną nie ma blaszanej pokrywki umieszczonej poziomo ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
blazej.1994
Poziom 24
Miasto: Koło
Dołączył: 27 Lis 2010
Posty: 770
Pomógł: 39
Ocena postów: 1
blazej.1994
Poziom 24
Post#7 19 Maj 2012 06:48    

Re: international Case 1055


Mi się właśnie wydaje że w 955 jest z lewej strony, okrągłą, średnica z 12 cm na 4 śruby. Ogólnie to jak kolego włączasz wałek? Sprzęgło nożne czy to przy kierownicy?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michał 1055
Poziom 2
Miasto: Gołdap
Dołączył: 18 Maj 2012
Posty: 4
Michał 1055
Poziom 2
Post#8 19 Maj 2012 08:38  Autor tematu   

Re: international Case 1055


rochóń napisał:
Michał 1055 napisał:
Mam w planach wyciąć okienko w bloku czy to dobry pomysł :)
Bardzo dobry :D
W obudowie skrzyni biegów, nad sprzęgłem pod kabiną nie ma blaszanej pokrywki umieszczonej poziomo ?
jest ta pokrywa ale przez nią nie dojde do śrub od ustawiania sprzęgła

Dodano po 6 [minuty]:

blazej.1994 napisał:
Mi się właśnie wydaje że w 955 jest z lewej strony, okrągłą, średnica z 12 cm na 4 śruby. Ogólnie to jak kolego włączasz wałek? Sprzęgło nożne czy to przy kierownicy?
jeślim chodzi o włączanie wałka to nożne wciskam i te ręczne i nie rozłącza,nie ma żadnej dziury:) Nie mam pojęcia co już z tym robić:) A już trzeba prasować sianokiszonkę a sprzęgło zjebane :)
Co z tym robić?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
blazej.1994
Poziom 24
Miasto: Koło
Dołączył: 27 Lis 2010
Posty: 770
Pomógł: 39
Ocena postów: 1
blazej.1994
Poziom 24
Post#9 19 Maj 2012 09:32    

Re: international Case 1055


Zostaje ci tylko rozpoławianie skoro nie ma dojścia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michał 1055
Poziom 2
Miasto: Gołdap
Dołączył: 18 Maj 2012
Posty: 4
Michał 1055
Poziom 2
Post#10 19 Maj 2012 09:57  Autor tematu   

Re: international Case 1055


blazej.1994 napisał:
Zostaje ci tylko rozpoławianie skoro nie ma dojścia.
Weż i ustaw sprzęgło na rozpołowionym a jak za mocno podciągne i będzie się ślizgać

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
blazej.1994
Poziom 24
Miasto: Koło
Dołączył: 27 Lis 2010
Posty: 770
Pomógł: 39
Ocena postów: 1
blazej.1994
Poziom 24
Post#11 20 Maj 2012 07:11    

Re: Problem z ustawieniem sprzęgła w Case 1055/955


Wystarczy wcześniej przed okienko zobaczyć ile jest luzu między łapkami a łożyskiem.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki -> Problem z ustawieniem sprzęgła w Case 1055/955
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Case international 955 opinie i wszelkie informacje etc. (2)
Władimirec po wymianie sprzęgła, wysunięty łącznik sprzęgła w stronę skrzyni (2)
Skoda Fabia - Po wymianie sprzęgła pedał sprzęgła wpada w podłogę. (10)
Pompa sprzęgła BMW E36 M50B25?? BRAK SPRZĘGŁA (17)
Case 1490 problem z hydrauliką (11)
case cs 120 - problem z jazdą (2)
LPG PROBLEM z ustawieniem Pasata 2.0 (2)
Mz 150 problem z ustawieniem zapłonu (2)
Celica 2.0 91 r. problem z ustawieniem rozrządu. (9)
problem z ustawieniem pompy w golf II 1.6 D (16)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl temat RSS