Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#1 19 May 2012 13:07  Topic author   

T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Około miesiąc temu przestał działać internet, liczne telefony na infolinie nic nie pomagały.
Technicy stwierdzili winę po stronie t-mobile,od nich dowiedziałem się ze sprawa dotyczy do kreowania ścieżek(nie wiem na czym polega ten zabieg).
Następnie dostałem odpowiedz od t-mobile w ,której stwierdzają winę po stronie tp i od tej pory cały proces się powtarza...
Pisałem liczne skargi ,lecz one także nie dają pożądanego efektu.
Proszę o pomoc co mogę jeszcze zrobić, żeby sprawa została załatwiona?Może przy waszej pomocy manualnie uda mi się coś zdziałać.

Router: ZTE ZXV10 W300series
Usługa: Internet Stacjonarny T-mobile na Lini Tp (2mb/s)
Dioda DSL:Światło ciągłe
Dioda Internet:Brak światła
Konsola:
>> Testing Ethernet LAN connection ...PASS

>> Testing ADSL Synchronization ...PASS

>> Testing ATM OAM segment ping ...PASS

>> Testing ATM OAM end to end ping ...PASS

>> Ping Primary Domain Name Server ... SKIPPED
Dane o ADSL:
ADSL Firmware Version: FwVer:3.12.7.0_TC3085 HwVer:T14.F7_5.0
Line State: Showtime
Modulation:ADSL2 PLUS
Annex Mode:ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin: 19.3 31.0 db
Line Attenuation: 38.0 18.8 db
Data Rate: 2496 319 kbps
Myślę ze to najważniejsze informacje.Z góry dziękuję za pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#2 19 May 2012 13:14    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Login i hasło do usługi dostałeś? Wpisujesz że poprawnie do routera?

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#3 19 May 2012 13:29  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Tak.Wszystko jest poprawnie skonfigurowane robiłem to sam i wielokrotnie z konsultantami na infolinii.Zaznaczam jeszcze ze przed ta awaria internet chodził normalnie,a cala sprawa zaczęła się po masowym przepięciu sieci(czy jakoś tak to brzmiało).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 19 May 2012 13:32    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Mam pytanie czy t-mobile posiada jakieś domyślne hasło i login? Tak jak to jest w neostradzie?
rejestracja(malpa)neostrada.pl i rejestracja.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#5 19 May 2012 13:38  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Hasło do usługi jest Kombinacja dużych i małych liter oraz cyfr,ostatnio zostało mi ono zmienione(ktoś pomyślał ,że może to pomoże).A ID to cyfry każde zaczyna się na 999xxxxxx

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#6 19 May 2012 13:40    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Czy możesz się zalogować się gdzieś na stronie t-mobile i zweryfikować te ustawienia?

Helpful post? + 0
Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#7 19 May 2012 13:44  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Stroną konfiguracja jest standardowa strona 192.168.1.1 . Jeśli chodzi o wzór z którego można porównać konfiguracje to posiadam taki lecz jest to porostu kartka dołączona do umowy.Czy o to chodziło?

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#8 19 May 2012 13:45    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Nie, chodziło mi o bezpośrednie zalogowanie się na stronie dostawcy, gdzie na swoim profilu możesz sprawdzić dane usług, płatności itp.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#9 19 May 2012 13:48  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Nigdy nie używałem takiego konta ani go nie tworzyłem.

Helpful post? + +1
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#10 19 May 2012 13:49    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


sakro wrote:
Nigdy nie używałem takiego konta ani go nie tworzyłem.

Raczej powinno być utworzone z automatu, na dostawie podpisanej umowy Link.

Helpful post? + 0
Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#11 19 May 2012 13:52  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Sprawdziłem umowę i niema o takim koncie ani słowa.A co osiągniemy dzięki temu ?

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#12 19 May 2012 13:53    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


To co pisałem weryfikację twoich danych. Bo jak widać synchronizacja jest brakuje tylko poprawnej autoryzacji połączenia (dostępu do internetu).

Helpful post? + 0
Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#13 19 May 2012 14:24  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Próbuję własnie zalogować się do tego systemu.

Dodano po 9 [minuty]:

Za każdym razem kiedy podaje nr na, którym została usługa zarejestrowana otrzymuje komunikat"Przepraszamy. Wystąpił błąd uwierzytelnienia. Proszę skontaktować się z administratorem. "

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#14 19 May 2012 14:34    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


sakro wrote:
Za każdym razem kiedy podaje nr na, którym została usługa zarejestrowana otrzymuje komunikat"Przepraszamy. Wystąpił błąd uwierzytelnienia. Proszę skontaktować się z administratorem. "

Przepraszam ale nie znam szczegółów działania tego operatora. Pozostaje zadzwonić do BOK-u. Powodzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#15 19 May 2012 14:40  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Udało mi się dostać do serwisu prosił bym o kolejne instrukcje.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26397
Helped: 2627
Post rating: 279
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#16 19 May 2012 14:42    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Poszukaj usług które są przypisane dla twojego konta, tak jak pisałem nie znam t-mobile, bo nie korzystam z ich usług.

Helpful post? + 0
Back to top
sakro
Level 6
Location: Kraków
Joined: 26 Oct 2011
Posts: 15
Post rating: 1
sakro
Level 6
Post#17 19 May 2012 14:50  Topic author   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


W kategorii Usługi widzę tylko usługi dotyczące mojego telefonu,w pod kategorii Internet także znajdują się dane dotyczące tylko i wyłącznie mojego telefonu.

Helpful post? + 0
Back to top
krzych66
Level 27
Location: zachodniopomorskie
Joined: 16 Sep 2006
Posts: 756
Helped: 100
krzych66
Level 27
Post#18 19 May 2012 21:12    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Usługa BSA jest świadczona po określonych ścieżkach wirtualnych VPI/VCI, jeśli TPSA zmieniła ten parametr powinna podać je do operatora a operator powinien wprowadzić te dane do swojego systemu. Inaczej twoje pakiety nie dotrą do niego i nie zadziała protokół PPP.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji
Page 1 of 1

Similar topics to t-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji

era internet stacjonarny na lini tp + asmax ar 1004g problem (5)
Problem z konfiguracją - Internet stacjonarny na łaczach TP od T-Mobile (4)
Internet stacjonarny - Problem - Brak łączenia (19)
Internet Stacjonarny - Brak kabla na słupie (3)
Problem - Router EDIMAX AR-7084A ADSL2+ Pomimo synchronizacji adsl brak internet (5)
T-Mobile Internet - Kompletny brak Internetu w Warszawie (2)
Komuter stacjonarny - Brak dźwięku (internet i start systemu) odtwarza VLC ... (3)
T-Mobile - Internet Mobilny z T-Mobile za granicą (4)
T-mobile na lini Orange - Przestało zmieniać IP. (3)
Telefon VoIp i Stacjonarny na jednej lini TP (jednocześnie?) (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.073 seconds