Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#1 19 Maj 2012 13:07  Autor tematu   

T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Około miesiąc temu przestał działać internet, liczne telefony na infolinie nic nie pomagały.
Technicy stwierdzili winę po stronie t-mobile,od nich dowiedziałem się ze sprawa dotyczy do kreowania ścieżek(nie wiem na czym polega ten zabieg).
Następnie dostałem odpowiedz od t-mobile w ,której stwierdzają winę po stronie tp i od tej pory cały proces się powtarza...
Pisałem liczne skargi ,lecz one także nie dają pożądanego efektu.
Proszę o pomoc co mogę jeszcze zrobić, żeby sprawa została załatwiona?Może przy waszej pomocy manualnie uda mi się coś zdziałać.

Router: ZTE ZXV10 W300series
Usługa: Internet Stacjonarny T-mobile na Lini Tp (2mb/s)
Dioda DSL:Światło ciągłe
Dioda Internet:Brak światła
Konsola:
>> Testing Ethernet LAN connection ...PASS

>> Testing ADSL Synchronization ...PASS

>> Testing ATM OAM segment ping ...PASS

>> Testing ATM OAM end to end ping ...PASS

>> Ping Primary Domain Name Server ... SKIPPED
Dane o ADSL:
ADSL Firmware Version: FwVer:3.12.7.0_TC3085 HwVer:T14.F7_5.0
Line State: Showtime
Modulation:ADSL2 PLUS
Annex Mode:ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin: 19.3 31.0 db
Line Attenuation: 38.0 18.8 db
Data Rate: 2496 319 kbps
Myślę ze to najważniejsze informacje.Z góry dziękuję za pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 19 Maj 2012 13:14    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Login i hasło do usługi dostałeś? Wpisujesz że poprawnie do routera?

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#3 19 Maj 2012 13:29  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Tak.Wszystko jest poprawnie skonfigurowane robiłem to sam i wielokrotnie z konsultantami na infolinii.Zaznaczam jeszcze ze przed ta awaria internet chodził normalnie,a cala sprawa zaczęła się po masowym przepięciu sieci(czy jakoś tak to brzmiało).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 19 Maj 2012 13:32    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Mam pytanie czy t-mobile posiada jakieś domyślne hasło i login? Tak jak to jest w neostradzie?
rejestracja(malpa)neostrada.pl i rejestracja.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#5 19 Maj 2012 13:38  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Hasło do usługi jest Kombinacja dużych i małych liter oraz cyfr,ostatnio zostało mi ono zmienione(ktoś pomyślał ,że może to pomoże).A ID to cyfry każde zaczyna się na 999xxxxxx

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#6 19 Maj 2012 13:40    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Czy możesz się zalogować się gdzieś na stronie t-mobile i zweryfikować te ustawienia?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#7 19 Maj 2012 13:44  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Stroną konfiguracja jest standardowa strona 192.168.1.1 . Jeśli chodzi o wzór z którego można porównać konfiguracje to posiadam taki lecz jest to porostu kartka dołączona do umowy.Czy o to chodziło?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#8 19 Maj 2012 13:45    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Nie, chodziło mi o bezpośrednie zalogowanie się na stronie dostawcy, gdzie na swoim profilu możesz sprawdzić dane usług, płatności itp.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#9 19 Maj 2012 13:48  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Nigdy nie używałem takiego konta ani go nie tworzyłem.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#10 19 Maj 2012 13:49    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


sakro napisał:
Nigdy nie używałem takiego konta ani go nie tworzyłem.

Raczej powinno być utworzone z automatu, na dostawie podpisanej umowy Link.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#11 19 Maj 2012 13:52  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Sprawdziłem umowę i niema o takim koncie ani słowa.A co osiągniemy dzięki temu ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#12 19 Maj 2012 13:53    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


To co pisałem weryfikację twoich danych. Bo jak widać synchronizacja jest brakuje tylko poprawnej autoryzacji połączenia (dostępu do internetu).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#13 19 Maj 2012 14:24  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Próbuję własnie zalogować się do tego systemu.

Dodano po 9 [minuty]:

Za każdym razem kiedy podaje nr na, którym została usługa zarejestrowana otrzymuje komunikat"Przepraszamy. Wystąpił błąd uwierzytelnienia. Proszę skontaktować się z administratorem. "

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#14 19 Maj 2012 14:34    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


sakro napisał:
Za każdym razem kiedy podaje nr na, którym została usługa zarejestrowana otrzymuje komunikat"Przepraszamy. Wystąpił błąd uwierzytelnienia. Proszę skontaktować się z administratorem. "

Przepraszam ale nie znam szczegółów działania tego operatora. Pozostaje zadzwonić do BOK-u. Powodzenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#15 19 Maj 2012 14:40  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Udało mi się dostać do serwisu prosił bym o kolejne instrukcje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24700
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#16 19 Maj 2012 14:42    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Poszukaj usług które są przypisane dla twojego konta, tak jak pisałem nie znam t-mobile, bo nie korzystam z ich usług.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

sakro
Poziom 6
Post#17 19 Maj 2012 14:50  Autor tematu   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


W kategorii Usługi widzę tylko usługi dotyczące mojego telefonu,w pod kategorii Internet także znajdują się dane dotyczące tylko i wyłącznie mojego telefonu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzych66
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 740
Miasto: zachodniopomorskie

krzych66
Poziom 19
Post#18 19 Maj 2012 21:12    

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Usługa BSA jest świadczona po określonych ścieżkach wirtualnych VPI/VCI, jeśli TPSA zmieniła ten parametr powinna podać je do operatora a operator powinien wprowadzić te dane do swojego systemu. Inaczej twoje pakiety nie dotrą do niego i nie zadziała protokół PPP.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji
Strona 1 z 1
Podobne tematy
era internet stacjonarny na lini tp + asmax ar 1004g problem (5)
Problem z konfiguracją - Internet stacjonarny na łaczach TP od T-Mobile (4)
Internet stacjonarny - Problem - Brak łączenia (19)
Internet Stacjonarny - Brak kabla na słupie (3)
Problem - Router EDIMAX AR-7084A ADSL2+ Pomimo synchronizacji adsl brak internet (5)
T-Mobile Internet - Kompletny brak Internetu w Warszawie (2)
Komuter stacjonarny - Brak dźwięku (internet i start systemu) odtwarza VLC ... (3)
T-Mobile - Internet Mobilny z T-Mobile za granicą (4)
T-mobile na lini Orange - Przestało zmieniać IP. (3)
Telefon VoIp i Stacjonarny na jednej lini TP (jednocześnie?) (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS