Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji
Autor
Wiadomość
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#1 Post autora tematu 19 Maj 2012 13:07   

T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Około miesiąc temu przestał działać internet, liczne telefony na infolinie nic nie pomagały.
Technicy stwierdzili winę po stronie t-mobile,od nich dowiedziałem się ze sprawa dotyczy do kreowania ścieżek(nie wiem na czym polega ten zabieg).
Następnie dostałem odpowiedz od t-mobile w ,której stwierdzają winę po stronie tp i od tej pory cały proces się powtarza...
Pisałem liczne skargi ,lecz one także nie dają pożądanego efektu.
Proszę o pomoc co mogę jeszcze zrobić, żeby sprawa została załatwiona?Może przy waszej pomocy manualnie uda mi się coś zdziałać.

Router: ZTE ZXV10 W300series
Usługa: Internet Stacjonarny T-mobile na Lini Tp (2mb/s)
Dioda DSL:Światło ciągłe
Dioda Internet:Brak światła
Konsola:
>> Testing Ethernet LAN connection ...PASS

>> Testing ADSL Synchronization ...PASS

>> Testing ATM OAM segment ping ...PASS

>> Testing ATM OAM end to end ping ...PASS

>> Ping Primary Domain Name Server ... SKIPPED
Dane o ADSL:
ADSL Firmware Version: FwVer:3.12.7.0_TC3085 HwVer:T14.F7_5.0
Line State: Showtime
Modulation:ADSL2 PLUS
Annex Mode:ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Margin: 19.3 31.0 db
Line Attenuation: 38.0 18.8 db
Data Rate: 2496 319 kbps
Myślę ze to najważniejsze informacje.Z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#2 19 Maj 2012 13:14   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Login i hasło do usługi dostałeś? Wpisujesz że poprawnie do routera?
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#3 Post autora tematu 19 Maj 2012 13:29   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Tak.Wszystko jest poprawnie skonfigurowane robiłem to sam i wielokrotnie z konsultantami na infolinii.Zaznaczam jeszcze ze przed ta awaria internet chodził normalnie,a cala sprawa zaczęła się po masowym przepięciu sieci(czy jakoś tak to brzmiało).
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#4 19 Maj 2012 13:32   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Mam pytanie czy t-mobile posiada jakieś domyślne hasło i login? Tak jak to jest w neostradzie?
rejestracja(malpa)neostrada.pl i rejestracja.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2012 13:32   





Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#5 Post autora tematu 19 Maj 2012 13:38   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Hasło do usługi jest Kombinacja dużych i małych liter oraz cyfr,ostatnio zostało mi ono zmienione(ktoś pomyślał ,że może to pomoże).A ID to cyfry każde zaczyna się na 999xxxxxx
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2012 13:38   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#6 19 Maj 2012 13:40   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Czy możesz się zalogować się gdzieś na stronie t-mobile i zweryfikować te ustawienia?
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#7 Post autora tematu 19 Maj 2012 13:44   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Stroną konfiguracja jest standardowa strona 192.168.1.1 . Jeśli chodzi o wzór z którego można porównać konfiguracje to posiadam taki lecz jest to porostu kartka dołączona do umowy.Czy o to chodziło?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2012 13:44   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#8 19 Maj 2012 13:45   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Nie, chodziło mi o bezpośrednie zalogowanie się na stronie dostawcy, gdzie na swoim profilu możesz sprawdzić dane usług, płatności itp.
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#9 Post autora tematu 19 Maj 2012 13:48   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Nigdy nie używałem takiego konta ani go nie tworzyłem.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#10 19 Maj 2012 13:49   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


sakro napisał:
Nigdy nie używałem takiego konta ani go nie tworzyłem.

Raczej powinno być utworzone z automatu, na dostawie podpisanej umowy Link.
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#11 Post autora tematu 19 Maj 2012 13:52   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Sprawdziłem umowę i niema o takim koncie ani słowa.A co osiągniemy dzięki temu ?
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#12 19 Maj 2012 13:53   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


To co pisałem weryfikację twoich danych. Bo jak widać synchronizacja jest brakuje tylko poprawnej autoryzacji połączenia (dostępu do internetu).
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#13 Post autora tematu 19 Maj 2012 14:24   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Próbuję własnie zalogować się do tego systemu.

Dodano po 9 [minuty]:

Za każdym razem kiedy podaje nr na, którym została usługa zarejestrowana otrzymuje komunikat"Przepraszamy. Wystąpił błąd uwierzytelnienia. Proszę skontaktować się z administratorem. "
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2012 14:24   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#14 19 Maj 2012 14:34   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


sakro napisał:
Za każdym razem kiedy podaje nr na, którym została usługa zarejestrowana otrzymuje komunikat"Przepraszamy. Wystąpił błąd uwierzytelnienia. Proszę skontaktować się z administratorem. "

Przepraszam ale nie znam szczegółów działania tego operatora. Pozostaje zadzwonić do BOK-u. Powodzenia.
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#15 Post autora tematu 19 Maj 2012 14:40   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Udało mi się dostać do serwisu prosił bym o kolejne instrukcje.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22079
Miasto: Gostyń

Post#16 19 Maj 2012 14:42   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Poszukaj usług które są przypisane dla twojego konta, tak jak pisałem nie znam t-mobile, bo nie korzystam z ich usług.
Powrót do góry
   
sakro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 26 Paź 2011
Posty: 15
Miasto: Kraków

Post#17 Post autora tematu 19 Maj 2012 14:50   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


W kategorii Usługi widzę tylko usługi dotyczące mojego telefonu,w pod kategorii Internet także znajdują się dane dotyczące tylko i wyłącznie mojego telefonu.
Powrót do góry
   
krzych66
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 701
Miasto: zachodniopomorskie

Post#18 19 Maj 2012 21:12   

Re: T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji


Usługa BSA jest świadczona po określonych ścieżkach wirtualnych VPI/VCI, jeśli TPSA zmieniła ten parametr powinna podać je do operatora a operator powinien wprowadzić te dane do swojego systemu. Inaczej twoje pakiety nie dotrą do niego i nie zadziała protokół PPP.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> T-Mobile Internet Stacjonarny na Lini Tp.Brak Synchronizacji
Strona 1 z 1
Podobne tematy
era internet stacjonarny na lini tp + asmax ar 1004g problem (5)
Problem z konfiguracją - Internet stacjonarny na łaczach TP od T-Mobile (4)
Internet stacjonarny - Problem - Brak łączenia (19)
Internet Stacjonarny - Brak kabla na słupie (3)
Problem - Router EDIMAX AR-7084A ADSL2+ Pomimo synchronizacji adsl brak internet (5)
T-Mobile Internet - Kompletny brak Internetu w Warszawie (2)
Komuter stacjonarny - Brak dźwięku (internet i start systemu) odtwarza VLC ... (3)
T-Mobile - Internet Mobilny z T-Mobile za granicą (4)
T-mobile na lini Orange - Przestało zmieniać IP. (3)
Telefon VoIp i Stacjonarny na jednej lini TP (jednocześnie?) (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.088 seconds

elektroda.pl temat RSS