Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
krixsaw44
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 1
Miasto: Zielona Góra

krixsaw44
Poziom 1
Post#1 21 Maj 2012 09:05  Autor tematu   

OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Witam,

Nabyłem netbooka OVERMAX model OV-ML-02, który pracuje pod kontrolą ANDROID 2.3. Posiadam Modem Huawei E173 w sieci PLAY. Po włączeniu netbooka w "ustawienia --> sieci zwykłe i bezprzewodowe" wyłączam WiFi a następnie przechodzę do ustawień "sieci komórkowe". W ustawieniach "punkty dostępowe" brak jakiegokolwiek wpisu, i trudno się dziwić skoro dopiero co uruchomiony system ale po podłączeniu modemu do USB po chwili pojawia się nowy wpis "Poland Play" a dioda na modemie miga na niebiesko w równych odstępach czasowych.

Po wybraniu opcji "operatorzy sieci --> wyszukaj sieci" pojawia się błąd "Podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd."

Przeszukując informacje w google.pl (pomijając strony z jakiegoś generatora spamu) trafiłem na informację aby w tym modemie wyłączyć wszystko poza modemem (za pomocą oprogramowania Top_netinfo.exe w wersji 3.64).

Niestety nadal nie udało mi się uruchomić dostępu do internetu. Dodam, że ten sam modem podłączony do komputera pracującego pod W7 działa poprawnie.

Jeśli, ktoś ma jakiś pomysł ponieważ na razie utknąłem w miejscu Sad

Dziękuję z góry za info

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Maniek911
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 488

Maniek911
Poziom 18
Post#2 26 Maj 2012 17:03    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Dołączam się do tego ... Też mam taki sam problem może już ktoś wie.....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Jazz2000
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 13

Jazz2000
Poziom 5
Post#3 02 Cze 2012 09:03    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Ja mam go od wczoraj i internet mi smiga przez router i jest wszystko ok, ale mam inny problem komputer ten posiada calkiem niezla kamerke ale po zainstalowaniu skypa program ten jej niewykrywa nawet nie ma opcji viedeorozmowy ani czegokolwiek co by dotyczylo kamery- za pare dni wyjezdzam za granice i przydaloby sie rozmawiac z rodzina i zobaczyc ja.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pocinas
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Lip 2002
Posty: 338
Miasto: Śrem

Pocinas
Poziom 16
Post#4 27 Cze 2012 09:19    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Podpinam się pod temat wyżej. Osobiście nie mam tego netbooka ale ma klient i ten sam problem z Skype.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
artur00
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 19 Gru 2002
Posty: 975
Miasto: Lublin

artur00
Poziom 20
Post#5 11 Lip 2012 14:26    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Też mi dziś klienta przyniosła ten "sprzęt" i też mam problem ze skypem.
Na ich stronie jest upgrade do andka 4.0, ale czytałem że nie ma androidowego sklepu, a jak się go wgra ręcznie to jakimiś errorami sypie także zostawiłem narazie 2.3. Napisałem do supportu emaila zobaczymy co odpiszą.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pocinas
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Lip 2002
Posty: 338
Miasto: Śrem

Pocinas
Poziom 16
Post#6 11 Lip 2012 17:00    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Ogólnie się też wstrzymałem z wgraniem Andka 4.0. Bo wyczytałem że ci którzy upgrade zrobili na 4.0 to teraz szukają pomocy jak wrócić do 2.3. Z kamerka na skype i tak i tak lipa, rozmawiałem z Serwisem Overmaxa i twierdza że skype jest niekompatybilny, czy że nie ma sterowników pod tę kamerkę. Dopowiedział że być może kolejny upgrade firmwaru może już to rozwiąże.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Maniek911
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 488

Maniek911
Poziom 18
Post#7 11 Lip 2012 20:00    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


ogólnie ten laptop ( jak to można go nazwać to wogóle jakaś ściema) Nowy kosztował ponad 500 zł to naprawde lepiej dołożyć drugie tyle i mamy normalny laptop....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artur00
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 19 Gru 2002
Posty: 975
Miasto: Lublin

artur00
Poziom 20
Post#8 11 Lip 2012 20:47    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


Pocinas napisał:
Ogólnie się też wstrzymałem z wgraniem Andka 4.0. Bo wyczytałem że ci którzy upgrade zrobili na 4.0 to teraz szukają pomocy jak wrócić do 2.3. Z kamerka na skype i tak i tak lipa, rozmawiałem z Serwisem Overmaxa i twierdza że skype jest niekompatybilny, czy że nie ma sterowników pod tę kamerkę. Dopowiedział że być może kolejny upgrade firmwaru może już to rozwiąże.


Na potwierdzenie Twoich słów
Kod:
Witam.

Nie da się, android obsłuży kamerę, jednak samo oprogramowanie SKYPE nie potrzafi jej rozpoznać.
Z poważaniem / Best regards
Marcin Nowak
OVERMAX POLSKA
61-248 Poznań
ul. Dziadoszańska 10
tel. + 48 61 653 12 93
fax. + 48 61 653 12 69
www.overmax.pl

Coś mi się wydaje że próbują zwalić winę na skype, ale to tylko moje przypuszczenie.
Najlepsze że mówiłem klientowi wybierzesz coś zadzwoń zapytaj, ale nie przecież mądrzejszy, a teraz z płaczem co robić. Ale z drugiej strony jeżeli coś ma kamerę to naturalnym jest że ma ona jakieś zastosowanie np rozmowy w skype.

Wiecie może co to za chińczyk robi te wynalazki ? Może na ich stronie są jakieś upgrad'y oprogramowania ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kolo004
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 1
Miasto: Kraków

kolo004
Poziom 1
Post#9 01 Wrz 2013 22:34    

Re: OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu


mam overmaxa bsecore 10II i modem E1750 i E 353. W wykazie overmax oczywiści 1750 występuje jako kompatybilny. Jedan miga i widzi sieć ale oczywiście po połączeniu występuje błąd i nic z tego nie ma. Drugi niby się loguje ale nie ma nic - zero połączenia.
Pisałem do sprzedawców modemów bo zalezy mi na sieci w ten sposób bo jeżdżę po europie, jeden odpisał mi że testowali wiele modemów z tym shitem overmaxa i generalnie jest tak że jeśli już chodzi to strasznie tragicznie. Ja nawet rootowałem system i włamywałem się za pomocą innych programów i raz się udało ale to jakaś męka z tym szmelcem. Także pozdrawiam tych którzy nabyli tę chińszczyznę, że źle napisanymi sterownikami. Lepiej kupić inny tablet renomowanej firmy lub mały laptop niż tracić zdrowie i czas na darmo

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> OVERMAX OV-ML-02 + Huawei E173 jak uruchomić połączenie do internetu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Huawei E173 - Huawei E173 Wyrwane gniazdo anteny zewnętrznej brak sieci (1)
Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu (1)
Huawei E173 - Huawei E173 - Przejscie z T-mobile na Play (9)
Huawei E173 - Modem Huawei E173 jako antena Wi-Fi (1)
Huawei E173 i Lycamobile: jak skonfigurować? (1)
HUAWEI E173-jak usunąć update wewnątrz modemu? (16)
Huawei e3131 - Modem Huawei E173 odblokowanie portów. (21)
Huawei E3131a - Brak Internetu - Połączenie OK (1)
Huawei HG655d - Połączenie routera do internetu przez kabel ethernet (2)
LTE Huawei E3276 - Brak dostępu do internetu, zasięg i połączenie niby są... (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS