Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący ->Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Azja86
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Łódź
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 1
Azja86
Poziom 1
Post#1 02 Cze 2012 07:41  Autor tematu   

Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce


Witajcie
Mam urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma mp520, skończyły mi się tusze i mam problem ze skanowaniem, tj. w ogóle nie mogę nic zeskanować bo na wyświetlaczu od razu pojawia mi się komunikat
'Skończył się poniższy atrament". Czy jest może jakiś sposób żeby to ominąć i mimo braku tuszy, móc normalnie skanować? Macie może jakiś pomysł? Z góry serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi Smile
Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
HienaBiala
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Nowa Sol
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 2
HienaBiala
Poziom 2
Post#2 22 Cze 2012 13:44    

Re: Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce


Nie wiem czy już ktoś podwała takie proste rozwiązanie lub czy sam próbowałeś, ale zeskanować przez pc można zawsze faksowanie i skanowanie (mam hp bez tuszu Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
seba694637
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ziemia
Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 262
Pomógł: 6
Ocena postów: 3
seba694637
Poziom 15
Post#3 22 Cze 2012 23:09    

Re: Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce


Gdy pojawi się info: 'Skończył się poniższy atrament" przytrzymaj pomarańczowy trójkąt tak długo, dopóki komunikat nie zniknie.
Pozdrawiam.
HienaBiala napisał:
Nie wiem czy już ktoś podwała takie proste rozwiązanie lub czy sam próbowałeś, ale zeskanować przez pc można zawsze faksowanie i skanowanie (mam hp bez tuszu ) Smile

Tylko że nikt nie wie o jakiej drukarce HP piszesz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dekRe
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Swinoujscie
Dołączył: 30 Cze 2002
Posty: 145
Pomógł: 11
Ocena postów: 1
dekRe
Poziom 13
Post#4 31 Sty 2014 21:50    

Re: Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce


Na jednym z rosyjskich for był podany sposób, że można ustawić drukarkę w tryb serwisowy: Service Mode 1 i skanować bez ograniczenia.

Podobno w trybie tym, wyłączona jest weryfikacja poziomów atramentu, co pozwala użyć drukarki.

By wejść w tryb serwisowy Canon MP520, należy:

1. wyłącz drukarkę fizycznie (wyciągnąć przewód zasilający);
2. naciśnij włącznik raz by włączyć drukarkę i go przytrzymaj (on / off) nie puszczając;
3. trzymając przycisk włącznika ON / OFF, naciśnij 5 razy (!) Przycisk Stop \ resetu (jest to czerwone kółko z trójkątem w środku.);
4. puść wciśnięte przyciski.

Uwaga: tryb serwisowy jest dla serwisu - więc wejście tam i uruchomienie innych procedur tam dostępnych, może być źródłem poważnych problemów przy nieumiejętnym eksperymentowaniu. By skanować, wystarczy podobno wejście tylko w sam tryb serwisowy. Po skanowaniu, wyłączamy drukarkę.

Teraz ktoś, kto ma taki problem musi sprawdzić, czy może już skanować mając puste pojemniki.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący -> Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce
Strona 1 z 1
Podobne tematy
canon pixma mp 250 jak zresetować poziom tuszu w drukarce (8)
Canon Pixma MP520 nie drukuje czarny (4)
canon mp250 - wyjęcie tuszu przy wyłączonej drukarce (1)
Canon mp520 Nie podświetla czarnego tuszu i nie drukuje (5)
Canon Pixma MP520, kłopoty z drukowaniem (10)
pixma 260 canon nie skanuje i nie drukuje (1)
Canon Pixma Mp250 - nie drukuje, nie skanuje (1)
Canon Pixma mp520 Service Manual szukam. (3)
Canon pixma mp520 jak podłączyć po wifi?? (1)
Canon Pixma MP520 i białe tło na wyświetlaczu (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.038 seconds

elektroda.pl temat RSS