Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable ->Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Pati2002
Level 5
Location: Warszawa
Joined: 08 Jun 2012
Posts: 9
Pati2002
Level 5
Post#1 08 Jun 2012 16:47  Topic author   

Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Witam!

Mam problem z tym dekoderem. Podłączyłam, uruchomiłam jak trzeba, wyszukałam programy i niby wszystko jest ok, ale jakiego kanału nie włączę wyświetla się komunikat "kanał zakodowany". Proszę o pomoc jeśli ktoś ma pomysł co z tym zrobić. :-)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kizek
Level 35
Location: Wrocław
Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2414
Helped: 285
Post rating: 34
kizek
Level 35
Post#2 08 Jun 2012 16:56    

Re: Dekoder naziemnej telewicji cyfrowej DVB-T HD-302 LTC


Czy na wszystkich kanałach jakie dekoder znalazł jest ta informacja?

Helpful post? + 0
Back to top
Pati2002
Level 5
Location: Warszawa
Joined: 08 Jun 2012
Posts: 9
Pati2002
Level 5
Post#3 08 Jun 2012 16:57  Topic author   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Tak, na wszystkich

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wiertacz
Level 32
Location: KNURÓW
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1445
Helped: 210
Post rating: 51
wiertacz
Level 32
Post#4 08 Jun 2012 17:37    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


A jaką anteną dysponujesz ?
Prawdopodobnie odbierasz tylko nowy MUX-4 dla telewizji mobilnej w którym wszystkie programy są kodowane i płatne.
Dodatkowo nie będzie można ich odbierać bezpośrednio w telewizorze tylko za pomocą dedykowanego dekodera dostępnego u operatora.

Helpful post? + 0
Back to top
Pati2002
Level 5
Location: Warszawa
Joined: 08 Jun 2012
Posts: 9
Pati2002
Level 5
Post#5 09 Jun 2012 10:34  Topic author   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Antena jest z tej samej firmy - ltc. Model LX BVBT05.
To może być wina anteny?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wiertacz
Level 32
Location: KNURÓW
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1445
Helped: 210
Post rating: 51
wiertacz
Level 32
Post#6 09 Jun 2012 14:20    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


To jest antena pokojowa.
Albo spróbuj ją wystawić na zewnątrz albo najlepiej zastosuj dobrą antenę zewnętrzną.
Dodatkowo napisz w jakiej lokalizacji mieszkasz.
Jeśli to jest blok to które piętro, co antena widzi i w jakim kierunku ?

Helpful post? + 0
Back to top
Pati2002
Level 5
Location: Warszawa
Joined: 08 Jun 2012
Posts: 9
Pati2002
Level 5
Post#7 09 Jun 2012 20:41  Topic author   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


W sensie jakie kanały widzi? Mieszkam w bloku, na 1 piętrze, a antena jest skierowana na wschód od ul. Grójeckiej.
Krótki ma kabel ta antena, musiałabym kupić dłuższy żeby wystawić za okno. Nie zepsuje się za tym oknem np w deszcz?
Ile kosztuje taka antena zewnętrzna i czy trudno się ją montuje?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kizek
Level 35
Location: Wrocław
Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2414
Helped: 285
Post rating: 34
kizek
Level 35
Post#8 09 Jun 2012 20:55    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Antena ta jest jak sama nazwa wskazuje pokojowa na pewno jak ją wystawisz na zewnątrz to długo się nią nie pocieszysz, kontrolnie możesz ją postawić przy oknie aby sprawdzić czy nastąpi poprawa w odbiorze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pati2002
Level 5
Location: Warszawa
Joined: 08 Jun 2012
Posts: 9
Pati2002
Level 5
Post#9 09 Jun 2012 22:57  Topic author   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Próbowałam już wcześniej, postawiłam przy oknie i poprawa była zerowa.

Helpful post? + 0
Back to top
mihal2002
Level 42
Location: Cisterna
Joined: 30 Aug 2009
Posts: 9581
Helped: 653
mihal2002
Level 42
Post#10 09 Jun 2012 23:01    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Pati2002 wrote:
Próbowałam już wcześniej, postawiłam przy oknie i poprawa była zerowa.

To musisz sobie kupić nową zewnętrzną!

Helpful post? + 0
Back to top
wiertacz
Level 32
Location: KNURÓW
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1445
Helped: 210
Post rating: 51
wiertacz
Level 32
Post#11 10 Jun 2012 13:24    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Pytając się co antena widzi nie miałem na myśli kanałów tylko czy antena patrzy się na wieżowiec który znajduje się na drugiej stronie ulicy czy też widzi otwartą przestrzeń.
Nadajniki masz na PKIN albo w Łazach przy Al. Krakowskiej. W tych kierunkach powinna być obrócona antena zewnętrzna. Chyba, że jesteś otoczona wysokimi blokami to musisz sygnału z odbicia. Jak będziesz miała szczęście to uda ci się coś złapać. Przy takich małych odległościach to wystarczy krótka antena.
Koszt anteny to około 30 zł (orientacyjny ).
A co do montażu to albo można ją przykręcić do konstrukcji balkonu albo trzeba wiercić dziury w ścianie pod kołki.

Helpful post? + 0
Back to top
Pati2002
Level 5
Location: Warszawa
Joined: 08 Jun 2012
Posts: 9
Pati2002
Level 5
Post#12 10 Jun 2012 18:58  Topic author   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Ok, dziękuję bardzo! :-) Pomyślę nad zewnętrzną, skoro to taki niewielki wydatek. Jeśli i z nią będę miała problem, znów zwrócę się do Was po pomoc ;-)

Helpful post? + 0
Back to top
wiertacz
Level 32
Location: KNURÓW
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 1445
Helped: 210
Post rating: 51
wiertacz
Level 32
Post#13 04 Mar 2013 15:37    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Na jakim kanale odbierasz te zakodowane programy.
W Poznaniu mux-4 jest na kanale 36.
Jeśli pośród tych programów jest Kino Polska i TVP Seriale to na pewno to jest mux-4 który z założenia jest kodowany i płatny.
Na czym odbierasz te programy ? TV czy dekoder.
Jeśli to jest dekoder to czy nie jest to dekoder polsatu który aktualnie dostępny jest w sklepach Biedronki.
Być może na podpuchę dekoder jest tak skonstruowany aby na krótki czas umożliwiał odbiór programów kodowanych a potem potrzebne jest wykupienie abonamentu.
Poszukaj na innych kanałach programów niekodowanych.
Być może będzie potrzebna antena zewnętrzna.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mareckii
Level 13
Location: Kraków
Joined: 18 Feb 2003
Posts: 61
Helped: 3
Post rating: 2
mareckii
Level 13
Post#14 01 Apr 2013 21:03    

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


W Krakowie na kanale 46 jest dokładnie tak samo, wszystkie programy są zakodowane jest to wyżej wspomniany MUX-4 Polsatu, podczas wyszukiwania programów w dekoderze DVB-T należy wybrać opcje "darmowe kanały" wtedy dekoder wyszuka nam kanału ogólnodostępne. Co do anteny to na pokojowej z wzmacniaczem (regulowane wzmocnienie) na I piętrze udało mi się złapać MUX1 i MUX2 było z tym trochę zabawy.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC
Page 1 of 1

Similar topics to komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC

Komunikat "program zakodowany" dvbt manta (2)
dekoder dvb-t mpeg-4 "program zakodowany" (3)
Dvb-t Ltc Hd-303 Mpeg-4 Tv - Brak sygnału- pomaga "restart" anteny (3)
Dekoder DVB-T LTC HD-302 - jakość spada do 0 (5)
Tuner DVB-T Apollo AHD 119 - Komunikat "usługa alarmowa" (3)
Dekoder tuner DVB-T LTC HD-302 jak odworzyć film z USB (7)
Kablówka: zakodowany dostęp do "darmowych" kanałów (5)
TV FUNAI LT6-M19BB - komunikat "brak sygnału" (2)
TV z tunerem Thomson THT501 - Komunikat "test page" u dołu ekranu (2)
Jak podłączyć dekoder DVB-T do kilku telewizorów w "kablówce". (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.083 seconds