Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC
Autor
Wiadomość
Pati2002
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 9
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 08 Cze 2012 16:47   

Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Witam!

Mam problem z tym dekoderem. Podłączyłam, uruchomiłam jak trzeba, wyszukałam programy i niby wszystko jest ok, ale jakiego kanału nie włączę wyświetla się komunikat "kanał zakodowany". Proszę o pomoc jeśli ktoś ma pomysł co z tym zrobić. :-)
Powrót do góry
   
kizek
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 2536
Miasto: Wrocław

Post#2 08 Cze 2012 16:56   

Re: Dekoder naziemnej telewicji cyfrowej DVB-T HD-302 LTC


Czy na wszystkich kanałach jakie dekoder znalazł jest ta informacja?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Cze 2012 16:56   





Powrót do góry
   
Pati2002
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 9
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 08 Cze 2012 16:57   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Tak, na wszystkich
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1080
Miasto: KNURÓW

Post#4 08 Cze 2012 17:37   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


A jaką anteną dysponujesz ?
Prawdopodobnie odbierasz tylko nowy MUX-4 dla telewizji mobilnej w którym wszystkie programy są kodowane i płatne.
Dodatkowo nie będzie można ich odbierać bezpośrednio w telewizorze tylko za pomocą dedykowanego dekodera dostępnego u operatora.
Powrót do góry
   
Pati2002
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 9
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 09 Cze 2012 10:34   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Antena jest z tej samej firmy - ltc. Model LX BVBT05.
To może być wina anteny?
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1080
Miasto: KNURÓW

Post#6 09 Cze 2012 14:20   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


To jest antena pokojowa.
Albo spróbuj ją wystawić na zewnątrz albo najlepiej zastosuj dobrą antenę zewnętrzną.
Dodatkowo napisz w jakiej lokalizacji mieszkasz.
Jeśli to jest blok to które piętro, co antena widzi i w jakim kierunku ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Cze 2012 14:20   





Powrót do góry
   
Pati2002
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 9
Miasto: Warszawa

Post#7 Post autora tematu 09 Cze 2012 20:41   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


W sensie jakie kanały widzi? Mieszkam w bloku, na 1 piętrze, a antena jest skierowana na wschód od ul. Grójeckiej.
Krótki ma kabel ta antena, musiałabym kupić dłuższy żeby wystawić za okno. Nie zepsuje się za tym oknem np w deszcz?
Ile kosztuje taka antena zewnętrzna i czy trudno się ją montuje?
Powrót do góry
   
kizek
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 2536
Miasto: Wrocław

Post#8 09 Cze 2012 20:55   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Antena ta jest jak sama nazwa wskazuje pokojowa na pewno jak ją wystawisz na zewnątrz to długo się nią nie pocieszysz, kontrolnie możesz ją postawić przy oknie aby sprawdzić czy nastąpi poprawa w odbiorze.
Powrót do góry
   
Pati2002
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 9
Miasto: Warszawa

Post#9 Post autora tematu 09 Cze 2012 22:57   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Próbowałam już wcześniej, postawiłam przy oknie i poprawa była zerowa.
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7844
Miasto: Cisterna

Post#10 09 Cze 2012 23:01   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Pati2002 napisał:
Próbowałam już wcześniej, postawiłam przy oknie i poprawa była zerowa.

To musisz sobie kupić nową zewnętrzną!
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1080
Miasto: KNURÓW

Post#11 10 Cze 2012 13:24   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Pytając się co antena widzi nie miałem na myśli kanałów tylko czy antena patrzy się na wieżowiec który znajduje się na drugiej stronie ulicy czy też widzi otwartą przestrzeń.
Nadajniki masz na PKIN albo w Łazach przy Al. Krakowskiej. W tych kierunkach powinna być obrócona antena zewnętrzna. Chyba, że jesteś otoczona wysokimi blokami to musisz sygnału z odbicia. Jak będziesz miała szczęście to uda ci się coś złapać. Przy takich małych odległościach to wystarczy krótka antena.
Koszt anteny to około 30 zł (orientacyjny ).
A co do montażu to albo można ją przykręcić do konstrukcji balkonu albo trzeba wiercić dziury w ścianie pod kołki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Cze 2012 13:24   





Powrót do góry
   
Pati2002
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 9
Miasto: Warszawa

Post#12 Post autora tematu 10 Cze 2012 18:58   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Ok, dziękuję bardzo! :-) Pomyślę nad zewnętrzną, skoro to taki niewielki wydatek. Jeśli i z nią będę miała problem, znów zwrócę się do Was po pomoc ;-)
Powrót do góry
   
wiertacz
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1080
Miasto: KNURÓW

Post#13 04 Mar 2013 16:37   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


Na jakim kanale odbierasz te zakodowane programy.
W Poznaniu mux-4 jest na kanale 36.
Jeśli pośród tych programów jest Kino Polska i TVP Seriale to na pewno to jest mux-4 który z założenia jest kodowany i płatny.
Na czym odbierasz te programy ? TV czy dekoder.
Jeśli to jest dekoder to czy nie jest to dekoder polsatu który aktualnie dostępny jest w sklepach Biedronki.
Być może na podpuchę dekoder jest tak skonstruowany aby na krótki czas umożliwiał odbiór programów kodowanych a potem potrzebne jest wykupienie abonamentu.
Poszukaj na innych kanałach programów niekodowanych.
Być może będzie potrzebna antena zewnętrzna.
Powrót do góry
   
mareckii
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 60
Miasto: Kraków

Post#14 01 Kwi 2013 21:03   

Re: Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC


W Krakowie na kanale 46 jest dokładnie tak samo, wszystkie programy są zakodowane jest to wyżej wspomniany MUX-4 Polsatu, podczas wyszukiwania programów w dekoderze DVB-T należy wybrać opcje "darmowe kanały" wtedy dekoder wyszuka nam kanału ogólnodostępne. Co do anteny to na pokojowej z wzmacniaczem (regulowane wzmocnienie) na I piętrze udało mi się złapać MUX1 i MUX2 było z tym trochę zabawy.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Komunikat "Kanał zakodowany" - DVB-T HD-302 LTC
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Komunikat "program zakodowany" dvbt manta (2)
dekoder dvb-t mpeg-4 "program zakodowany" (3)
Dvb-t Ltc Hd-303 Mpeg-4 Tv - Brak sygnału- pomaga "restart" anteny (3)
Dekoder DVB-T LTC HD-302 - jakość spada do 0 (5)
Tuner DVB-T Apollo AHD 119 - Komunikat "usługa alarmowa" (3)
Dekoder tuner DVB-T LTC HD-302 jak odworzyć film z USB (7)
Kablówka: zakodowany dostęp do "darmowych" kanałów (5)
TV FUNAI LT6-M19BB - komunikat "brak sygnału" (2)
TV z tunerem Thomson THT501 - Komunikat "test page" u dołu ekranu (2)
Komunikat na TV po podpięciu pendrive "USB1 przeciążone" (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS