Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Immobiliser Saxo 1,5D 98r
Autor
Wiadomość
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#1 Post autora tematu 14 Cze 2012 14:44   

Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Chciałem wymienić żarówki w desce rozdzielczej bo połowa nie świeciła i podświetlenie działało na pół.

Odkręciłem wszystko ładnie pięknie. Skręcam. A tu zonk świeci immobilizer.
Zdjąłem immo przeczyściłem wtyki. Sprawdziłem czy kable ok.
Bezpieczniki ok.

Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać?? Działałem pod napięciem nie przyszło mi do głowy by odłączać aku.
Ewentualnie jak wyłączyć immobilizer. I czy kupno :

Immobiliser Saxo 1,5D 98r

Wystarczy czy trzeba jakoś programować ?

I gdzie znajduje się jakaś centralka bo nie mogę znaleźć.

Dodano po 2 [minuty]:

A zapomniałem.
Na elektrodzie znalazłem info o immobilizerze z 2 kablami.
Ten ma 6 pinów a 4 są podłączone. 2 przewody pomarańczowe i 2 brązowe.
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#2 14 Cze 2012 14:45   

Re: Immobiliser Saxo 1,5 98r


Sam nie naprawisz, możesz co najwyżej bezpieczniki sprawdzić, pierścienia z cewką nie ma co kupować, pewnie sprawny, chyba młotkiem w to nie waliłeś?
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#3 Post autora tematu 14 Cze 2012 14:51   

Re: Immobiliser Saxo 1,5 98r


Jw to jedyne co robiłem. Wymiana żarówek i rozkręcanie. A tam jest tak że kierownica opuszcza się na kable.

Czytałem tu coś o odłączeniu czegoś przy pompie.

Myślałem że może jakoś te 4 kable połączyć.

Auto na tyle stare że immo być nie musi.

Dodano po 45 [sekundy]:

A i w kluczyku takim bez centralnego nie ma jakiejś baterii nie ?
Tam jest tylko jakiś ferryt i tyle.
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#4 14 Cze 2012 14:52   

Re: Immobiliser Saxo 1,5 98r


Nie masz pojęcia jak to działa, połączenie kabli spowoduje jeszcze większe usterki. Dobrze radzę, nic sam nie kombinuj, oddaj do kogoś kto ma pojęcie. Tak będzie najtaniej. Wiem, bo mam takie przypadki na co dzień!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Cze 2012 14:52   





Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#5 Post autora tematu 14 Cze 2012 14:57   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Raczej nic tam nie mogło się wielkiego stać.
Mówimy tylko o immo w kluczyku kodowego nie mam.
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#6 14 Cze 2012 15:00   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Wiem, poza poprawieniem kostki, sprawdzeniem bezpieczników nic więcej sam nie zrobisz. Kostka właściwie założona? Nie rozbierałeś jej, ten plastik z pinami Ci się nie wysunął, nie włożyłeś odwrotnie?
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#7 Post autora tematu 14 Cze 2012 15:08   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Kostka ok.

Odwrotnie się nie da. Bo wewnątrz jest złącze z rowkiem na które idzie obudowa i nijak tego inaczej nie założy.

Musze jeszcze sprawdzić jakiś sterownik. Auto stoi na polu a lało cały tydzień może po prostu zamogło.

No i aku mi się rozładowało. Tak to nic się nie działo.

Dodano po 2 [minuty]:

No i nie rozbierałem tej kostki, dopiero jak już nie świeciło prawda.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Cze 2012 15:08   





Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#8 Post autora tematu 17 Cze 2012 17:00   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Panowie nie wiem co jest i nikt nie wie.
Każdy kto ma kompa nie ma diesli.

Przeczyściłem złącza.

Jedyne co mogę powiedzieć to że na świece nie ma napięcia.
Po lewej stronie od silnika jest jakaś czarna puszka z 2 grubymi przewodami z alternatora i na świece. Oraz wtyczką sterującą. Po alternatorze jest przed świecami nie ma napięcia.

Do immobilizera nikt nie wie jak dojść.
Prawdopodobnie jest z przodu na wzmocnieniu czołowym. I chyba w poniedziałek rozbiorę pół auta.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2012 17:00   





Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#9 17 Cze 2012 17:30   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


To wywal w cholerę ten immo i koniec.
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#10 Post autora tematu 17 Cze 2012 18:07   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Ale nie wiem które to pudełko.

Bo na necie każdy mowi innaczej.

Jedni że to z przodu właśnie co znalazłem przy wzmocnieniu. Inni że gdzieś z prawej kolumny kierownicy tj przy popielniczce.

Inni że za bezpiecznikami.
Więc bądź tu mądry i pisz wiersze.
Saxo miało 4 immo.
Wersja 1 taka jak moja czyli tylko kluczyk
Wersja 2 klawiatura koło manetki biegów
Wersja 3 dodatkowo pod kolumną kierownicy przycisk bezpieczeństwa
Wersja 4 z centralnym z kluczyka. I matka w oświetleniu centralnym

Dodam ci wszystkie zdjęcia jakie znalazłem na necie:
I idę zaraz grzebać przy aucie.


Immobiliser Saxo 1,5D 98r

Immobiliser Saxo 1,5D 98r

Immobiliser Saxo 1,5D 98r

Immobiliser Saxo 1,5D 98r

Immobiliser Saxo 1,5D 98r

Immobiliser Saxo 1,5D 98r
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#11 17 Cze 2012 18:28   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Przecież u Ciebie immo masz w pompie do wywalenia. Czego jeszcze szukać?
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#12 Post autora tematu 17 Cze 2012 19:02   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Mogę cię pomęczyć na pw ??

Jak w pompie?
Tu jest Bosh. W lukasie z tego co czytałem wymienia się zaworek.

Dodano po 2 [minuty]:

Poprawka coś mi się udało znaleźć że mają być 3 piny i na jeden ma się podać + 12V

Dodano po 28 [minuty]:

Do pompy bosha od dołu idą tylko 2 przewody.
Więc coś dalej nie tak.
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#13 17 Cze 2012 19:11   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Daj fotkę tej pompy!
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#14 Post autora tematu 17 Cze 2012 19:36   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Immobiliser Saxo 1,5D 98r Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Mój błąd ta 4 pinowa kostka idzie gdzieś z tyłu do pompy.

Wiec mam 2 piny i 4 piny.

Znalazłem nową taką pompę.

Immobiliser Saxo 1,5D 98r

I na mojej brakuje od góry takiego przycisku.
A fakt faktem wydaje mi się że też miałem.

Może być to przyczyną ??


Immobiliser Saxo 1,5D 98r
Ten przekaźnik świec żarowych nie daje napięcia na świece. Więc trzeba by też coś w sterowaniu zmienić chyba.
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#15 17 Cze 2012 21:03   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Paliłby bez problemu, bez świec. Nie to jest przyczyną.
biomedyczny napisał:
A tu zonk świeci immobilizer.

To jest przyczyna.

Dodano po 2 [minuty]:

biomedyczny napisał:

I na mojej brakuje od góry takiego przycisku.


Sam czujnik masz, brakuje tylko plastiku, lączącego mechanicznie przycisk z krzywką, połowa aut tego nie ma i jedzie.
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#16 Post autora tematu 17 Cze 2012 21:30   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Własnie byl osatni gościu z diagunem. I też ma saxo nisany i 106 tki bez diesla.

Jak wiesz jak odciąć to immo.
Albo gdzie jest w ogóle immo w saxo. Żeby sprawdzić czy może nie wypadło złącze.

To czy da się zdalnie wywalić immo i ile za twoją wiedzę. Bo do wawy nie dojadę. Ba nawet do Gliwic mam 30km.

Dodano po 1 [minuty]:

Jeszcze mi się tak przypomniało że raz tak miałem na słabym aku w zimie.

Rozładował mi się akumulator. I jak chciałem dla testu zapalić po pół dnia ładowania to było tak samo. Dopiero jak załadował się cały to mu przeszło.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2012 21:30   





Powrót do góry
   
Pawel wawa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 12072
Miasto: Warszawa

Post#17 17 Cze 2012 21:32pomocny post - solucja   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Da się wywalić. Lepiej jednak naprawić, masz do mnie numer telefonu. Będziesz chciał to zadzwoń. Moja wiedza nie jest na sprzedaż, jeszcze jej potrzebuję a kopiowanie surowo zabronione! ;)
Powrót do góry
   
biomedyczny
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1204
Miasto: Gliwice

Post#18 Post autora tematu 17 Cze 2012 21:35   

Re: Immobiliser Saxo 1,5D 98r


Wolę wywalić :P I żeby jeździło raczej nikt nie ukradnie.
Jutro cię pomęczę wobec tego.
Miłej nocy.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Immobiliser Saxo 1,5D 98r
Strona 1 z 1
Podobne tematy
CITROEN BERLINGO 1.4B 98r po odpięciu klem nie odpadla (immobiliser) (4)
Renault Scenic 98r 1.9dti,zablokowany immobiliser (1)
citroen saxo 98r. Problem z kontrolką ładowania (2)
saxo immobiliser (3)
Voyager 98r 3.3 immobiliser (35)
SAXO 2001 zgubiłem kluczyki.Czy moge stacyjke od innego saxo (10)
Saxo 1.5D - Jak uruchomić immobilizer w Citroen Saxo. (3)
Saxo 1.0 - Regulacja zaworów Citroen saxo (1)
Citroen Saxo 1.4 KAT - Poszukiwany komputer do Citroena Saxo 1.4 KAT 96 rocznik. (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony