Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Location: Rogoźno
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Helped: 15
Post rating: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#1 14 Jan 2005 16:32  Topic author   

WINraR HASLO


Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
avatar
Level 35
Location: NYC
Joined: 09 Feb 2003
Posts: 3841
Helped: 137
Post rating: 74
avatar
Level 35
Post#2 14 Jan 2005 16:34    

Re: WINraR HASLO


bartas1503 wrote:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grejfrutek
Level 16
Location: Oświęcim
Joined: 25 Dec 2004
Posts: 275
Helped: 8
Post rating: 1
grejfrutek
Level 16
Post#3 14 Jan 2005 16:40    

Re: WINraR HASLO


Rozpracowanie hasła troche trwa, nie daj Boże jeszcze jak miałeś hasło złożone z wielu znaków. Są różne programy do "rozmontowania" hasła, poszukaj na google. Lepiej dla Ciebie jakbys sobie jednak przypomniał to hasło ;-)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Location: Rogoźno
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Helped: 15
Post rating: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#4 14 Jan 2005 17:01  Topic author   

Re: WINraR HASLO


avatar wrote:
bartas1503 wrote:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........


no mam program do lamania hasla nazywa sie ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arnoldk_20
Level 35
Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2182
Helped: 288
Post rating: 14
arnoldk_20
Level 35
Post#5 14 Jan 2005 17:09    

Re: WINraR HASLO


bartas1503 wrote:

no mam program do lamania hasla nazywa się ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Jeżeli masz zamiar łamać metodą Brute Force to kilka do kilkadziesiąt lat.
Jeżeli metodą słownikową to trochę krócej

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Location: Rogoźno
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Helped: 15
Post rating: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#6 14 Jan 2005 17:11  Topic author   

Re: WINraR HASLO


Pierwszy raz bawie sie w lamanie hasla bo musze..... mozesz powiedziec czym sie rozni slownikowa od brute force??

Helpful post? + 0
Back to top
LtLog
Level 29
Location: Jastrzębie
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 980
Helped: 163
Post rating: 11
LtLog
Level 29
Post#7 14 Jan 2005 17:19    

Re: WINraR HASLO


Jeżeli używasz nazw własnych powszechnie występujących w języku polskim/angielskim/niemieckim/itp, słowniku archeologicznym, chemicznym, astrologicznym itp. wtedy używasz metody słownikowej, ( jeżeli jest to język angielski jest to słownik domyślny jżeli język polski do programu podpinasz polski słownik standardowo używa się słownika z gry literak). Czas jest kilkadziesiąt razy krótszy niż w przypadku metody BrtueForce.

BruteForce sprawdza poprostu kombinacje znaków możesz mieć szanse i trafić po kilku dniach jak nie to wielkie wyrazy współczucia.
Jeżeli użyłeś małych i dużych liter oraz cyfra, a hasło ma 8 znaków to przy 100 hasłach sprawdzanych na sekunde czas takiego zabiegu to ponad 20 lat dla metody BruteForce znając długość hasła. Jest to prędkośc maszyny klasy 2x Intel Xeon 2,4 GHz nie wyspecjalizowanej w łamaniu haseł, a jedynie wyposażonej w odpowiednią aplikację, wyspecjalizowanie komputera przyśpiesza proces blisko 10-cio krotnie.

Temat był już poruszany kilukrotnie w ciągu ostatnich kilku tygodni opcja szukaj pozwoli Ci powiedzieć się więcej.

Pozdrawiam Lt.

Helpful post? + 0
Back to top
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Location: Rogoźno
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Helped: 15
Post rating: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#8 14 Jan 2005 17:28  Topic author   

Re: WINraR HASLO


To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane :( tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da sie tego obejsc ??

Helpful post? + 0
Back to top
LtLog
Level 29
Location: Jastrzębie
Joined: 13 Aug 2004
Posts: 980
Helped: 163
Post rating: 11
LtLog
Level 29
Post#9 14 Jan 2005 17:36    

Re: WINraR HASLO


Jak stare jest to archiwum, możesz pamiętasz której wersji WinRAR'a użyłeś kilka wersji posiadało bład i hasło dawało się ominąc w czasie około 3-4 tygodni.

Pozdrawiam Lt.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arnoldk_20
Level 35
Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2182
Helped: 288
Post rating: 14
arnoldk_20
Level 35
Post#10 14 Jan 2005 18:00    

WINraR HASLO


bartas1503 wrote:
To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane :( tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da się tego obejsc ??

W metodzie Brute Force można zawężić do konkretnych liter i liczb.
jeżeli dawałeś oceny i pierwsze litery przedmiotów to zakres liczb od 1 do 6 i zakres liter np p,m,w,f,c, itp (pomijając liczby od 7 do 0 i litery ż,ź,ć,ą,ś,x,q itp) to będzie trochę krócej szukał.

Helpful post? + 0
Back to top
tzok
Moderator Samochody
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Joined: 13 Sep 2002
Posts: 27968
Helped: 2078
Post rating: 644
tzok
Moderator Samochody
Post#11 14 Jan 2005 18:00    

WINraR HASLO


Jeśli znasz schemat hasła to zajmie to dużo krócej (np. w tym schemacie z ocenami nie ma zbyt wielu kombinacji).

Helpful post? + 0
Back to top
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Location: Rogoźno
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Helped: 15
Post rating: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#12 14 Jan 2005 18:05  Topic author   

Re: WINraR HASLO


kurcze no to bede musial sprobowac a ile dni bedzie to trwalo??

Helpful post? + 0
Back to top
kotlet
Level 20
Location: Warszawa
Joined: 06 Mar 2003
Posts: 464
Helped: 30
kotlet
Level 20
Post#13 14 Jan 2005 18:05    

Re: WINraR HASLO


bartas1503 wrote:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??


Ludzie. Koleś penie ściągnął coś przez torrenta i żeby rozpakować hasełko jest potrzebne. Jeśli to prawda co mówie to hasłem jest nazwa pliku rar lub jgo część. A jeżeli nie to masz tu program.

Attachments:

Helpful post? + +2
Back to top
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Location: Rogoźno
Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Helped: 15
Post rating: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#14 14 Jan 2005 18:53  Topic author   

Re: WINraR HASLO


nie przez torrenta sam kiedys w wakacje zalozylem pliki na haselko no i nie moge sobie przypomniec

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?
Page 1 of 1

Similar topics to wINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?

Archiwum rar jako plik. Jak mogę teraz otworzyć takie archiwum? (10)
GG nie widzi archiwum. Reinstalacja systemu. Czym otworzyć archiwum? (6)
Odzyskiwanie hasła do archiwum winrar (1)
WinRAR - archiwum SFX - komunikat na koniec? (2)
Archiwum .ARC jak otworzyć... (4)
Winrar 3.90 (dekompresa), plik jest mniejszy niż archiwum. (10)
Jak otworzyć archiwum rara zabezpieczone haslem? (6)
Wieloczęściowe archiwum RAR. Nie mam całości - jak otworzyć (3)
hasło do pliku winrar (7)
Hasło i gg. Sprawdzenie archiwum na drugim komputerze. (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.136 seconds