Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#1 14 Sty 2005 16:32  Autor tematu   

WINraR HASLO


Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
avatar
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: NYC
Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 3824
Pomógł: 137
Ocena postów: 67
avatar
Poziom 23
Post#2 14 Sty 2005 16:34    

Re: WINraR HASLO


bartas1503 napisał:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
grejfrutek
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Oświęcim
Dołączył: 25 Gru 2004
Posty: 260
Pomógł: 8
grejfrutek
Poziom 15
Post#3 14 Sty 2005 16:40    

Re: WINraR HASLO


Rozpracowanie hasła troche trwa, nie daj Boże jeszcze jak miałeś hasło złożone z wielu znaków. Są różne programy do "rozmontowania" hasła, poszukaj na google. Lepiej dla Ciebie jakbys sobie jednak przypomniał to hasło Wink

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#4 14 Sty 2005 17:01  Autor tematu   

Re: WINraR HASLO


avatar napisał:
bartas1503 napisał:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........


no mam program do lamania hasla nazywa sie ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2181
Pomógł: 288
Ocena postów: 10
arnoldk_20
Poziom 22
Post#5 14 Sty 2005 17:09    

Re: WINraR HASLO


bartas1503 napisał:

no mam program do lamania hasla nazywa się ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Jeżeli masz zamiar łamać metodą Brute Force to kilka do kilkadziesiąt lat.
Jeżeli metodą słownikową to trochę krócej

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#6 14 Sty 2005 17:11  Autor tematu   

Re: WINraR HASLO


Pierwszy raz bawie sie w lamanie hasla bo musze..... mozesz powiedziec czym sie rozni slownikowa od brute force??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LtLog
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Jastrzębie
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 980
Pomógł: 163
Ocena postów: 11
LtLog
Poziom 20
Post#7 14 Sty 2005 17:19    

Re: WINraR HASLO


Jeżeli używasz nazw własnych powszechnie występujących w języku polskim/angielskim/niemieckim/itp, słowniku archeologicznym, chemicznym, astrologicznym itp. wtedy używasz metody słownikowej, ( jeżeli jest to język angielski jest to słownik domyślny jżeli język polski do programu podpinasz polski słownik standardowo używa się słownika z gry literak). Czas jest kilkadziesiąt razy krótszy niż w przypadku metody BrtueForce.

BruteForce sprawdza poprostu kombinacje znaków możesz mieć szanse i trafić po kilku dniach jak nie to wielkie wyrazy współczucia.
Jeżeli użyłeś małych i dużych liter oraz cyfra, a hasło ma 8 znaków to przy 100 hasłach sprawdzanych na sekunde czas takiego zabiegu to ponad 20 lat dla metody BruteForce znając długość hasła. Jest to prędkośc maszyny klasy 2x Intel Xeon 2,4 GHz nie wyspecjalizowanej w łamaniu haseł, a jedynie wyposażonej w odpowiednią aplikację, wyspecjalizowanie komputera przyśpiesza proces blisko 10-cio krotnie.

Temat był już poruszany kilukrotnie w ciągu ostatnich kilku tygodni opcja szukaj pozwoli Ci powiedzieć się więcej.

Pozdrawiam Lt.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#8 14 Sty 2005 17:28  Autor tematu   

Re: WINraR HASLO


To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane Sad tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da sie tego obejsc ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LtLog
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Jastrzębie
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 980
Pomógł: 163
Ocena postów: 11
LtLog
Poziom 20
Post#9 14 Sty 2005 17:36    

Re: WINraR HASLO


Jak stare jest to archiwum, możesz pamiętasz której wersji WinRAR'a użyłeś kilka wersji posiadało bład i hasło dawało się ominąc w czasie około 3-4 tygodni.

Pozdrawiam Lt.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2181
Pomógł: 288
Ocena postów: 10
arnoldk_20
Poziom 22
Post#10 14 Sty 2005 18:00    

WINraR HASLO


bartas1503 napisał:
To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane Sad tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da się tego obejsc ??

W metodzie Brute Force można zawężić do konkretnych liter i liczb.
jeżeli dawałeś oceny i pierwsze litery przedmiotów to zakres liczb od 1 do 6 i zakres liter np p,m,w,f,c, itp (pomijając liczby od 7 do 0 i litery ż,ź,ć,ą,ś,x,q itp) to będzie trochę krócej szukał.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26435
Pomógł: 1920
Ocena postów: 368
tzok
Moderator Samochody
Post#11 14 Sty 2005 18:00    

WINraR HASLO


Jeśli znasz schemat hasła to zajmie to dużo krócej (np. w tym schemacie z ocenami nie ma zbyt wielu kombinacji).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#12 14 Sty 2005 18:05  Autor tematu   

Re: WINraR HASLO


kurcze no to bede musial sprobowac a ile dni bedzie to trwalo??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kotlet
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 06 Mar 2003
Posty: 464
Pomógł: 30
kotlet
Poziom 18
Post#13 14 Sty 2005 18:05    

Re: WINraR HASLO


bartas1503 napisał:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??


Ludzie. Koleś penie ściągnął coś przez torrenta i żeby rozpakować hasełko jest potrzebne. Jeśli to prawda co mówie to hasłem jest nazwa pliku rar lub jgo część. A jeżeli nie to masz tu program.

Załączniki:

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany
Miasto: Rogoźno
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Pomógł: 15
Ocena postów: 1
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Post#14 14 Sty 2005 18:53  Autor tematu   

Re: WINraR HASLO


nie przez torrenta sam kiedys w wakacje zalozylem pliki na haselko no i nie moge sobie przypomniec

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Archiwum rar jako plik. Jak mogę teraz otworzyć takie archiwum? (10)
GG nie widzi archiwum. Reinstalacja systemu. Czym otworzyć archiwum? (6)
Odzyskiwanie hasła do archiwum winrar (1)
WinRAR - archiwum SFX - komunikat na koniec? (2)
Archiwum .ARC jak otworzyć... (4)
Winrar 3.90 (dekompresa), plik jest mniejszy niż archiwum. (10)
Jak otworzyć archiwum rara zabezpieczone haslem? (6)
Wieloczęściowe archiwum RAR. Nie mam całości - jak otworzyć (3)
hasło do pliku winrar (7)
Hasło i gg. Sprawdzenie archiwum na drugim komputerze. (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS