Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?
Author
Message
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Location: Rogoźno

Post#1 Post from the author of the topic 14 Jan 2005 16:32   

WINraR HASLO


Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Jan 2005 16:32   





Back to top
   
avatar
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 09 Feb 2003
Posts: 3814
Location: NYC

Post#2 14 Jan 2005 16:34   

Re: WINraR HASLO


bartas1503 wrote:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........

Helpful message? + -

Back to top
   
grejfrutek
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 25 Dec 2004
Posts: 257
Location: Oświęcim

Post#3 14 Jan 2005 16:40   

Re: WINraR HASLO


Rozpracowanie hasła troche trwa, nie daj Boże jeszcze jak miałeś hasło złożone z wielu znaków. Są różne programy do "rozmontowania" hasła, poszukaj na google. Lepiej dla Ciebie jakbys sobie jednak przypomniał to hasło Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Location: Rogoźno

Post#4 Post from the author of the topic 14 Jan 2005 17:01   

Re: WINraR HASLO


avatar wrote:
bartas1503 wrote:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........


no mam program do lamania hasla nazywa sie ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Helpful message? + -

Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#5 14 Jan 2005 17:09   

Re: WINraR HASLO


bartas1503 wrote:

no mam program do lamania hasla nazywa się ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Jeżeli masz zamiar łamać metodą Brute Force to kilka do kilkadziesiąt lat.
Jeżeli metodą słownikową to trochę krócej

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Jan 2005 17:09   





Back to top
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Location: Rogoźno

Post#6 Post from the author of the topic 14 Jan 2005 17:11   

Re: WINraR HASLO


Pierwszy raz bawie sie w lamanie hasla bo musze..... mozesz powiedziec czym sie rozni slownikowa od brute force??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Jan 2005 17:11   





Back to top
   
LtLog
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 980
Location: Jastrzębie

Post#7 14 Jan 2005 17:19   

Re: WINraR HASLO


Jeżeli używasz nazw własnych powszechnie występujących w języku polskim/angielskim/niemieckim/itp, słowniku archeologicznym, chemicznym, astrologicznym itp. wtedy używasz metody słownikowej, ( jeżeli jest to język angielski jest to słownik domyślny jżeli język polski do programu podpinasz polski słownik standardowo używa się słownika z gry literak). Czas jest kilkadziesiąt razy krótszy niż w przypadku metody BrtueForce.

BruteForce sprawdza poprostu kombinacje znaków możesz mieć szanse i trafić po kilku dniach jak nie to wielkie wyrazy współczucia.
Jeżeli użyłeś małych i dużych liter oraz cyfra, a hasło ma 8 znaków to przy 100 hasłach sprawdzanych na sekunde czas takiego zabiegu to ponad 20 lat dla metody BruteForce znając długość hasła. Jest to prędkośc maszyny klasy 2x Intel Xeon 2,4 GHz nie wyspecjalizowanej w łamaniu haseł, a jedynie wyposażonej w odpowiednią aplikację, wyspecjalizowanie komputera przyśpiesza proces blisko 10-cio krotnie.

Temat był już poruszany kilukrotnie w ciągu ostatnich kilku tygodni opcja szukaj pozwoli Ci powiedzieć się więcej.

Pozdrawiam Lt.

Helpful message? + -

Back to top
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Location: Rogoźno

Post#8 Post from the author of the topic 14 Jan 2005 17:28   

Re: WINraR HASLO


To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane Sad tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da sie tego obejsc ??

Helpful message? + -

Back to top
   
LtLog
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 13 Aug 2004
Posts: 980
Location: Jastrzębie

Post#9 14 Jan 2005 17:36   

Re: WINraR HASLO


Jak stare jest to archiwum, możesz pamiętasz której wersji WinRAR'a użyłeś kilka wersji posiadało bład i hasło dawało się ominąc w czasie około 3-4 tygodni.

Pozdrawiam Lt.

Helpful message? + -

Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#10 14 Jan 2005 18:00   

WINraR HASLO


bartas1503 wrote:
To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane Sad tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da się tego obejsc ??

W metodzie Brute Force można zawężić do konkretnych liter i liczb.
jeżeli dawałeś oceny i pierwsze litery przedmiotów to zakres liczb od 1 do 6 i zakres liter np p,m,w,f,c, itp (pomijając liczby od 7 do 0 i litery ż,ź,ć,ą,ś,x,q itp) to będzie trochę krócej szukał.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Jan 2005 18:00   





Back to top
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Joined: 13 Sep 2002
Posts: 25670
Location: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#11 14 Jan 2005 18:00   

WINraR HASLO


Jeśli znasz schemat hasła to zajmie to dużo krócej (np. w tym schemacie z ocenami nie ma zbyt wielu kombinacji).

Helpful message? + -

Back to top
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Location: Rogoźno

Post#12 Post from the author of the topic 14 Jan 2005 18:05   

Re: WINraR HASLO


kurcze no to bede musial sprobowac a ile dni bedzie to trwalo??

Helpful message? + -

Back to top
   
kotlet
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 06 Mar 2003
Posts: 464
Location: Warszawa

Post#13 14 Jan 2005 18:05   

Re: WINraR HASLO


bartas1503 wrote:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??


Ludzie. Koleś penie ściągnął coś przez torrenta i żeby rozpakować hasełko jest potrzebne. Jeśli to prawda co mówie to hasłem jest nazwa pliku rar lub jgo część. A jeżeli nie to masz tu program.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Joined: 24 Sep 2004
Posts: 327
Location: Rogoźno

Post#14 Post from the author of the topic 14 Jan 2005 18:53   

Re: WINraR HASLO


nie przez torrenta sam kiedys w wakacje zalozylem pliki na haselko no i nie moge sobie przypomniec

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?
Page 1 of 1
Similar topics
Archiwum rar jako plik. Jak mogę teraz otworzyć takie archiwum? (10)
GG nie widzi archiwum. Reinstalacja systemu. Czym otworzyć archiwum? (6)
Odzyskiwanie hasła do archiwum winrar (1)
WinRAR - archiwum SFX - komunikat na koniec? (2)
Archiwum .ARC jak otworzyć... (4)
Winrar 3.90 (dekompresa), plik jest mniejszy niż archiwum. (10)
Jak otworzyć archiwum rara zabezpieczone haslem? (6)
Wieloczęściowe archiwum RAR. Nie mam całości - jak otworzyć (3)
hasło do pliku winrar (7)
Hasło i gg. Sprawdzenie archiwum na drugim komputerze. (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl topic RSS feed