Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?
Autor
Wiadomość
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

Post#1 Post autora tematu 14 Sty 2005 16:32   

WINraR HASLO


Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sty 2005 16:32   





Powrót do góry
   
avatar
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 3812
Miasto: NYC

Post#2 14 Sty 2005 16:34   

Re: WINraR HASLO


bartas1503 napisał:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........
Powrót do góry
   
grejfrutek
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 25 Gru 2004
Posty: 245
Miasto: Oświęcim

Post#3 14 Sty 2005 16:40   

Re: WINraR HASLO


Rozpracowanie hasła troche trwa, nie daj Boże jeszcze jak miałeś hasło złożone z wielu znaków. Są różne programy do "rozmontowania" hasła, poszukaj na google. Lepiej dla Ciebie jakbys sobie jednak przypomniał to hasło ;-)
Powrót do góry
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

Post#4 Post autora tematu 14 Sty 2005 17:01   

Re: WINraR HASLO


avatar napisał:
bartas1503 napisał:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??

jezeli spakowane zostalo wiecej niz 2 lata temu to istnieje obejscie hasla...w nowszych wersjach rara nie ma takiej mozliwosci i pozostaje bruta fore........


no mam program do lamania hasla nazywa sie ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2180

Post#5 14 Sty 2005 17:09   

Re: WINraR HASLO


bartas1503 napisał:

no mam program do lamania hasla nazywa się ARCHPR 2.20 wiec przewaznie jak pamietam mam hasla od 8 do 15 znakow to dlugo by lamalo czy nie??

Jeżeli masz zamiar łamać metodą Brute Force to kilka do kilkadziesiąt lat.
Jeżeli metodą słownikową to trochę krócej
Powrót do góry
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

Post#6 Post autora tematu 14 Sty 2005 17:11   

Re: WINraR HASLO


Pierwszy raz bawie sie w lamanie hasla bo musze..... mozesz powiedziec czym sie rozni slownikowa od brute force??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sty 2005 17:11   





Powrót do góry
   
LtLog
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 980
Miasto: Jastrzębie

Post#7 14 Sty 2005 17:19   

Re: WINraR HASLO


Jeżeli używasz nazw własnych powszechnie występujących w języku polskim/angielskim/niemieckim/itp, słowniku archeologicznym, chemicznym, astrologicznym itp. wtedy używasz metody słownikowej, ( jeżeli jest to język angielski jest to słownik domyślny jżeli język polski do programu podpinasz polski słownik standardowo używa się słownika z gry literak). Czas jest kilkadziesiąt razy krótszy niż w przypadku metody BrtueForce.

BruteForce sprawdza poprostu kombinacje znaków możesz mieć szanse i trafić po kilku dniach jak nie to wielkie wyrazy współczucia.
Jeżeli użyłeś małych i dużych liter oraz cyfra, a hasło ma 8 znaków to przy 100 hasłach sprawdzanych na sekunde czas takiego zabiegu to ponad 20 lat dla metody BruteForce znając długość hasła. Jest to prędkośc maszyny klasy 2x Intel Xeon 2,4 GHz nie wyspecjalizowanej w łamaniu haseł, a jedynie wyposażonej w odpowiednią aplikację, wyspecjalizowanie komputera przyśpiesza proces blisko 10-cio krotnie.

Temat był już poruszany kilukrotnie w ciągu ostatnich kilku tygodni opcja szukaj pozwoli Ci powiedzieć się więcej.

Pozdrawiam Lt.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sty 2005 17:19   





Powrót do góry
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

Post#8 Post autora tematu 14 Sty 2005 17:28   

Re: WINraR HASLO


To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane :( tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da sie tego obejsc ??
Powrót do góry
   
LtLog
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 980
Miasto: Jastrzębie

Post#9 14 Sty 2005 17:36   

Re: WINraR HASLO


Jak stare jest to archiwum, możesz pamiętasz której wersji WinRAR'a użyłeś kilka wersji posiadało bład i hasło dawało się ominąc w czasie około 3-4 tygodni.

Pozdrawiam Lt.
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2180

Post#10 14 Sty 2005 18:00   

WINraR HASLO


bartas1503 napisał:
To dane ktore mam tam zawarte to mi chyba przepadna bo hasla zawsze dawalem dosc skomplikowane :( tak jak naprzyklad moje nieuzywane haslo: p4m5c5f5w6
Moje ocenki z
polskiego 4 matmy 5 itd to bylo moje dawne haslo ale musialem wpisac do archiwum inne :/

To nie da się tego obejsc ??

W metodzie Brute Force można zawężić do konkretnych liter i liczb.
jeżeli dawałeś oceny i pierwsze litery przedmiotów to zakres liczb od 1 do 6 i zakres liter np p,m,w,f,c, itp (pomijając liczby od 7 do 0 i litery ż,ź,ć,ą,ś,x,q itp) to będzie trochę krócej szukał.
Powrót do góry
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 25055
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#11 14 Sty 2005 18:00   

WINraR HASLO


Jeśli znasz schemat hasła to zajmie to dużo krócej (np. w tym schemacie z ocenami nie ma zbyt wielu kombinacji).
Powrót do góry
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

Post#12 Post autora tematu 14 Sty 2005 18:05   

Re: WINraR HASLO


kurcze no to bede musial sprobowac a ile dni bedzie to trwalo??
Powrót do góry
   
kotlet
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Mar 2003
Posty: 461
Miasto: Warszawa

Post#13 14 Sty 2005 18:05   

Re: WINraR HASLO


bartas1503 napisał:
Mam pytanie jak mam wyciagnac haslo z mojego zapomnianego pliku rar bo kiedys schowalem tam tajne rzeczy a teraz zapomnialem hasla
Jak moge to haslo ominac??


Ludzie. Koleś penie ściągnął coś przez torrenta i żeby rozpakować hasełko jest potrzebne. Jeśli to prawda co mówie to hasłem jest nazwa pliku rar lub jgo część. A jeżeli nie to masz tu program.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sty 2005 18:05   





Powrót do góry
   
bartas1503
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 327
Miasto: Rogoźno

Post#14 Post autora tematu 14 Sty 2005 18:53   

Re: WINraR HASLO


nie przez torrenta sam kiedys w wakacje zalozylem pliki na haselko no i nie moge sobie przypomniec
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> WINraR hasło. Jak mogę otworzyć archiwum?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Archiwum rar jako plik. Jak mogę teraz otworzyć takie archiwum? (10)
GG nie widzi archiwum. Reinstalacja systemu. Czym otworzyć archiwum? (6)
Odzyskiwanie hasła do archiwum winrar (1)
WinRAR - archiwum SFX - komunikat na koniec? (2)
Archiwum .ARC jak otworzyć... (4)
Winrar 3.90 (dekompresa), plik jest mniejszy niż archiwum. (10)
Jak otworzyć archiwum rara zabezpieczone haslem? (6)
Wieloczęściowe archiwum RAR. Nie mam całości - jak otworzyć (3)
hasło do pliku winrar (7)
Hasło i gg. Sprawdzenie archiwum na drugim komputerze. (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.248 seconds

elektroda.pl temat RSS