Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05
Autor
Wiadomość
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#1 Post autora tematu 17 Cze 2012 10:13   

iphone 3gs brak zasięgu


Witam.

Dostałem od siostry z Anglii telefon iphone 3gs. Po naprawie telefonu czyli wgraniu najnowszego softu (telefon nie mógł sie uruchomić, wciąż sie restartował) musiałem zrobić mu jailbreak. Po jailbreaku ściągnąłem simlocka (a przynajmniej tak mi się wydaje) za pomocą programu ultrasn0w ściągniętego z Cydii. W tym momencie jak wkładam kartę sim pokazuje się napis "szukam". Problem w tym że szuka i szuka i nic nie może znaleźć. Proszę o pomoc
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#2 17 Cze 2012 10:24   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Jaki Baseband jest na urządzeniu, jeżeli 6.15 to wgraj go ponownie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2012 10:24   





Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#3 Post autora tematu 17 Cze 2012 10:57   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


a po polsku baseband to co to jest?

Na youtubie widziałem coś o przerobieniu basebandu w programie redsn0w. Wychodzi z paczki z softem "NO BB", czy to podziała?

czyli z tego:

iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw

robi się to:

NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#4 17 Cze 2012 12:15   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Pierw sprawdź jaką masz wersje w telefonie.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#5 Post autora tematu 17 Cze 2012 12:45   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Gdzie dokładnie ja to mogę sprawdzić i co to właściwie jest ten baseband?
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#6 17 Cze 2012 12:48   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Firmware modemu, znajdziesz to w ustawieniach i zakładce o urządzeniu, tam gdzie podana jest również wersja oprogramowania.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#7 Post autora tematu 17 Cze 2012 12:51   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


firmware modemu to 05.16.05
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#8 17 Cze 2012 12:56   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


A jaki iOS aktualnie wgrany ?
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#9 Post autora tematu 17 Cze 2012 12:59   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


5.1.1 (9B206)
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#10 17 Cze 2012 13:05   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Z tego co widzę ultrasnow pracuje tylko z bb 04.26.08 , 5.11.07, 5.12.01, 5.13.04 oraz 06.15.00, więc niestety ale jest konieczność zawyżenia bb do wersji 06.15.00, lecz wiąże się to z utratą funkcjonalności GPS.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#11 Post autora tematu 17 Cze 2012 13:11   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Ok lepiej mieć iphona bez gps niz iphona cegiełkę ;). Powiedz mi kolego proszę jak to zrobić?
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#12 17 Cze 2012 13:34   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Wystarczy poszukać, przydatne aplikacje : redsnow, snowbreeze, możliwe iReb i tinyumbrella.

Odinstaluj ultrasnow z cydi, zaktualizuj bb do 6.15, następnie ponownie zainstaluj ultrasnow.

Poradników w internecie jest mnóstwo.

Nie wiem czy nie będzie konieczne zejście do iOS 5.1
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#13 Post autora tematu 17 Cze 2012 14:24   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


zaktualizowałem do 6.15 i nie chce mi zainstalować ultrasnow
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#14 17 Cze 2012 14:52   

Re: iphone 3gs brak zasięgu


Wpierw repo http://repo.iparelhos.com UltraSn0w Fixer for 5.1.1, później UltraSn0w.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#15 Post autora tematu 17 Cze 2012 16:24   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Jak wpisuje w cydie repo666.ultrasn0w.com podczas ściągania zasobów wyskakuje błąd i nie mogę znaleźć w wyszukiwarce ultrasn0w`a. Pomimo wcześniejszego zainstalowania Ultrasn0w Fixera 5.1.1.

Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

ok zainstalowałem poprzez ifunbox`a ultrasnow, ale teraz telefon wogóle nie czyta karty sim ;/

Dodano po 3 [minuty]:

ok udało mi się uruchomić karte sim, włączając i wyłączając tryb samolotowy, ale nadal nie mam zasięgu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2012 16:24   





Powrót do góry
   
koboos
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 170
Miasto: Łódź

Post#16 17 Cze 2012 19:05   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Restart telefonu powinieneś zrobić zamiast bawić się w włączanie i wyłączanie trybu samolotowego.

Jaką wersję ultrasnow zainstalowałeś?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2012 19:05   





Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#17 Post autora tematu 17 Cze 2012 22:05   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


1.2.7

A co do restartu, przy sofcie 5.1.1 jailbreak jest na stałe a nie do restartu.
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#18 17 Cze 2012 22:16   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Po instalacji ultrasn0w ja zazwyczaj musiałem zresetować telefon 2 razy, wtedy dopiero łapał.
Powrót do góry
   
koboos
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 170
Miasto: Łódź

Post#19 17 Cze 2012 22:18   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


galusxx napisał:
A co do restartu, przy sofcie 5.1.1 jailbreak jest na stałe a nie do restartu.

W dalszym ciągu nie rozumiem czemu nie zrestartowałeś telefonu.

Jeśli 1.2.7 to "ultrasnow fixer" nie jest potrzebny.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#20 Post autora tematu 17 Cze 2012 23:14   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 06.15.00


Ok może powiem tak, po zmianie wersji modemu telefon nie chce zainstalować ultrasnow z cydii. Jedynym sposobem jest instalacja poprzez ifunbox`a. Niestety nawet po tym zabiegu przy wejściu do cydii wyskakuje komunikat o błędnej instalacji ultrasnow`a. Co mi na to powiecie?
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#21 18 Cze 2012 05:44   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Po wrzuceniu iFanBoxem robimy reset bo tak wrzucone aplikacje instalują się przy ponownym uruchomieniu telefonu. Telefon nam się włączy czekamy chwile i znowu robimy restart po instalacji ultrasnow (której tak naprawdę nie widać bo dzieje się w tle).
Powrót do góry
   
koboos
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 170
Miasto: Łódź

Post#22 18 Cze 2012 07:37   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Ewentualnie spróbuj jeszcze raz przez cydie z repo. Wczoraj repo miało jakieś problemy. Dzisiaj jest już w porządku (przed chwilą sprawdzałem).
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#23 Post autora tematu 18 Cze 2012 09:40   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Tak instalacja dzieje się w tle ale po włączeniu komórki wchodzę na cydie i pare sekund później pokazuje się raport instalacji w którym jest parę błędów.

Dodano po 1 [minuty]:

Jednak miałeś rację dzisiaj udało się zainstalować wszystko bez problemów ale zasięgu wciąż brak.
Powrót do góry
   
cykada
Spec od GSM
Spec od GSM


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 1132
Miasto: Olsztyn

Post#24 18 Cze 2012 11:17   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


to radzę wrócić z 6.15 do 05.13.04, jailbreake, i ultrasn0w potem.
Powrót do góry
   
koboos
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 170
Miasto: Łódź

Post#25 18 Cze 2012 12:08   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Tak jak kolega wyżej napisał, od dzisiaj jest możliwość downgradu basbanda z 6.15 do 5.13.04. Po tym zabiegu GPS będzie działał prawidłowo.
Downgrade link

Mam jeszcze jedno pytanie. Z którego tygodnia jest Twój telefon? (Podaj 5 pierwszych cyfr Serial Number)
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#26 Post autora tematu 18 Cze 2012 18:40   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


32021

To jest pięc pierwszych cyfr mojego numeru seryjnego.

Czy ten numer oznacza że mam tel z 21 tygodnia 2010r.?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Cze 2012 18:40   





Powrót do góry
   
koboos
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 170
Miasto: Łódź

Post#27 18 Cze 2012 20:32   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Zgadza się.
Proponuję w tym momencie zrobić downgrade basebandu, jailbreak i ultrasnow. Jeśli po restarcie/dwóch nie będzie dalej zasięgu, niestety nie będę w stanie pomóc.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#28 Post autora tematu 18 Cze 2012 20:55   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Ok dzisiaj jak wrócę z pracy zobaczę co da się z tym zrobić.

Dodano po 1 [minuty]:

teraz dopiero doczytałem to:

If you have an iPhone3GS and if digits 3-5 of its Serial Number are 134 or later (xx134…), then you should NOT try to install the 06.15 baseband on your 3GS! It will brick your radio, preventing both the downgrade from working and normal iPhone software from using it as a phone! Be warned!

dobrze że mam inny numer.
Powrót do góry
   
Mleczyk89
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 1921
Miasto: Stargard

Post#29 18 Cze 2012 21:37   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Ostatecznie zapewne okaże się ze to wina hardware i zostanie Ipod`zik, choć tego nie życzę.
Powrót do góry
   
galusxx
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Kościan

Post#30 Post autora tematu 20 Cze 2012 00:11   

Re: iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05


Zrobiłem downgrade BB ale niestety nie łapie mi sygnału ;/
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> iPhone 3gs brak zasięgu GSM iOS 5.1.1 BB 05.16.05
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
iPhone 3GS, iOS 6.1.3, BB 6.15.00, Brak Sim co robić?? (16)
Iphone 3gs - Apple iPhone 3Gs iOS 6.1.3 BB 05.16.08 SimLock (6)
iPhone 3GS 16GB, iOS 6.1.3, bb 06.15.00. Brak sieci, pomocy. (4)
Iphone 3gs jak przejść z ios 4.1 do ios 6 ? (7)
Apple Iphone 3GS update iOS 5.0.1 - brak sieci po instalacji ultrasn0w. (21)
iPhone 3GS - Brak IMEI, WiFi, 3G oraz bluetooth po aktualizacji do iOS 6.1.2 (10)
Apple iPhone 3gs - Apple iPhone 3Gs iOS 6.1.3 (10B329) 05.16.08 Zdjęcie simlok (4)
iPhone 3GS 16GB, brak zasięgu 2G. Proszę o pomoc. (12)
iPhone 3GS - Brak zasięgu - uszkodzony czy zablokowany (13)
IPhone 3GS - Brak zasięgu, resety, uszkodzona podkładka pod śrubkę. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.085 seconds

elektroda.pl temat RSS