X

Internet tylko na jednym komputerze | THOMSON TWG870 (Vectra)

23 Jun 2012 15:38 PRPro Evilek
  • #1 23 Jun 2012 15:38
    Pro Evilek
    Level 6  
    Posts: 18 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Helpful post? (0)
    Witam.
    Mam problem gdyż od pewnego czasu mogę mieć internet tylko na jednym urządzeniu na raz.
    Wcześniej mogłem się połączyć na komputerze i np. telefonie na raz.
    Od jakiegoś czasu mniej więcej 2tyg coś się zepsuło i mogę mieć internet przez wifi tylko na jednym urządzeniu na raz.

    Podam przykład:
    Jestem podłączony do routera przez wifi/kabel na pc i gdy chce wejsc na laptopie to musze wylaczyc pc i zresetowac modem i wtedy laczy mi sie na lapku.

    Tak samo np jestem na pc podlaczony i wejde na telefonie to pokazuje mi ze jestem niby polaczony tez na telefonie ale internet nie dziala ..



    Pomoże ktoś?
  • #2 23 Jun 2012 16:08
    jurek.adam
    Level 43  
    Posts: 9862 | Help: 866
    • Location: Chęciny
    Helpful post? (0)
    A ile urządzeń możesz podłączać wg. umowy, jedno, dwa, czy więcej?
  • #3 23 Jun 2012 16:53
    Pro Evilek
    Level 6  
    Posts: 18 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    To jest takie coś zawarte w umowie? O.o
    Dzisiaj musze przeczytać
  • #4 23 Jun 2012 16:56
    jurek.adam
    Level 43  
    Posts: 9862 | Help: 866
    • Location: Chęciny
    Helpful post? (0)
    Szukaj w umowie lub regulaminie, bo jak na razie nie wiadomo, czy to ograniczenie wynika właśnie z ograniczeń narzuconych przez dostawcę, czy jest to tylko problem natury technicznej.
  • #5 23 Jun 2012 17:11
    maciejf1
    Level 13  
    Posts: 76 | Help: 5
    • Location: Tarnobrzeg
    Helpful post? (0)
    padaj ustawienia karty sieciowej w komputerze, laptopie i ustawienia routera

    chodzi mi o IP, maska podsieci, brama domyślna, preferowany DNS, alternatywny DNS
  • #6 23 Jun 2012 19:29
    VooVoo
    Level 32  
    Posts: 1746 | Help: 157
    • Location: Okolice Okolic :)
    Helpful post? (0)
    Standardowa umowa opiewa na dwa IP - obojętnie czy po kablu czy wifi.
  • #7 23 Jun 2012 19:45
    maciejf1
    Level 13  
    Posts: 76 | Help: 5
    • Location: Tarnobrzeg
    Helpful post? (0)
    to zobacz ten post
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2274374&highlight=
    jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz
    tylko wyrzuć drukarkę
  • #8 24 Jun 2012 17:42
    Pro Evilek
    Level 6  
    Posts: 18 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    Dzięki wielkie za pomoc rozwiązałem już sam problem :)
  • #9 28 Jun 2012 20:20
    Manooe
    Level 1  
    Posts: 1 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Pro Evilek wrote:
    Dzięki wielkie za pomoc rozwiązałem już sam problem :)



    Mógłbyś napisać jak rozwiązałeś problem? Mam to samo, dodatkowy router wydaje się bez sensu. W umowie nie mam żadnych limitów połączeń. Gdybym wiedział, że są takie limity to wziąłbym neostradę, wstawił swój router i po sprawie.
  • #10 14 Aug 2012 22:11
    kwahoo
    Level 2  
    Posts: 4 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Kwestia zgloszenia do bok o doodanie komputera.
    Najprostrzy tekst to "czesto jest u mnie kolega, kolezanka z laptopem" lub zmienilem komputer
    Dla kogos w biurze kwestia 5minut wliczajac zalogowanie sie do aplikacji.
    Ale bez problemu powinni umozliwic prace dwom komputerom
  • #11 15 Aug 2012 08:47
    VooVoo
    Level 32  
    Posts: 1746 | Help: 157
    • Location: Okolice Okolic :)
    Helpful post? (0)
    Manooe wrote:
    Mógłbyś napisać jak rozwiązałeś problem? Mam to samo, dodatkowy router wydaje się bez sensu.
    Zadzwoń do BOK i poproś o uruchomienie trybu router na tym modemie. To rozwiąże Twoje problemy.
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products