Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączenie wieży do laptopa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware ->Podłączenie wieży do laptopa Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 23 Cze 2012 23:39   

Podłączenie wieży do laptopa


Witam, potrzebuje waszej pomocy przy podłączeniu wieży (jvc) do laptopa Toshiba A350, mam kabel cinch<->jack, wieża ma opcje AUX podpinam wszystko razem, jack do gniazda słuchawkowego i wyskakuje mi komunikat na laptopie o to co właśnie podłączyłem, mam do wyboru słuchawki, wyjście liniowe, wyjście S/PDIF, zaznaczam wyjście liniowe i nic, dźwięk leci z głośników wbudowanych w lapku, prosze o pomoc bo zadne wskazówki znalezione za pośrednictwem wujaszka google nie pomagają Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
boro1234567
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 18248
Miasto: EB

boro1234567
Poziom 26
Post#2 23 Cze 2012 23:48   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


Czy podłączenie wtyku jack do gniazda słuchawkowego odłącza głośniki laptopa?
Podłącz słuchawki i sprawdź czy będziesz miał dźwięk w słuchawkach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 23 Cze 2012 23:56   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


właśnie nie odłącza głośników wbudowanych, jak podłączam słuchawki to normalnie działają, jak podłącze głośniki jako słuchawki (wybiore z tej listy ze podłączyłem słuchawki) to gra tylko jeden i tak bardzo cicho

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
boro1234567
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 18248
Miasto: EB

boro1234567
Poziom 26
Post#4 23 Cze 2012 23:59   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


dydyu napisał:
właśnie nie odłącza głośników wbudowanych, jak podłączam słuchawki to normalnie działają, jak podłącze głośniki jako słuchawki (wybiore z tej listy ze podłączyłem słuchawki) to gra tylko jeden i tak bardzo cicho

A powinno wygląda na problem z gniazdem.
Czy kabel i wtyk jest ok?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 24 Cze 2012 00:01   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


nie wiem jak sprawdzić czy kabel jest ok, ale jak podłączam słuchawki to dźwięk mam tylko na słuchawkach, a jak podłączam wieże i zaznaczam ze to przez wejście liniowe to głos zamiast z wieży leci z głośników w lapku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
boro1234567
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 18248
Miasto: EB

boro1234567
Poziom 26
Post#6 24 Cze 2012 00:08   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


dydyu napisał:
nie wiem jak sprawdzić czy kabel jest ok, ale jak podłączam słuchawki to dźwięk mam tylko na słuchawkach, a jak podłączam wieże i zaznaczam ze to przez wejście liniowe to głos zamiast z wieży leci z głośników w lapku.

A jak zaznaczysz słuchawki?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#7 Post autora tematu 24 Cze 2012 00:11   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


jak podłączam do gniazda z przodu laptopa jakiegos jack'a to odrazu włącza się takie okno z zapytaniem co podłączyłem i do wyboru mam słuchawki, wyjście liniowe i wyjście S/PDIF

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
boro1234567
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 18248
Miasto: EB

boro1234567
Poziom 26
Post#8 24 Cze 2012 00:15   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


To wybierz słuchawki i zobacz czy będzie dźwięk w wieży.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#9 Post autora tematu 24 Cze 2012 00:17   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


jest dźwięk ale taki słaby i tylko w lewym głośniku

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
boro1234567
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 18248
Miasto: EB

boro1234567
Poziom 26
Post#10 24 Cze 2012 00:35   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


dydyu napisał:
jest dźwięk ale taki słaby i tylko w lewym głośniku

To masz uszkodzony przewód lub wtyk nieprawidłowo wchodzi do gniazda.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#11 Post autora tematu 24 Cze 2012 00:37   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


ok sprawdze to jutro i napsze czy faktycznie to wina przewodu, dzieki Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dydyu
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7

dydyu
Poziom 3
Post#12 Post autora tematu 25 Cze 2012 14:45   

Re: Podłączenie wieży do laptopa


Podłączyłem na innym kablu i jest to samy tzn. muzyka leci z laptopa mimo ze wybieram wyjście liniowe ;/ moze jest cos nie tak ze sterownikami? Już sam nie wiem gdzie się doszukiwać problemu.

Tylu fachowców i żaden nie spotkał się z takim problemem ;/ ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Podłączenie wieży do laptopa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie wieży hifi do laptopa bezprzewodowo (12)
Podłączenie monitora do laptopa (DVI męskie) do laptopa (VGA żeńskie) (6)
Cicha muzyka z laptopa podłączonego do wieży (7)
Jakość dżwięku przy podłączeniu laptopa do wieży... (16)
zbita matryca, podłączenie laptopa do laptopa (4)
Podłączenie komputera do wieży (4)
podłączenie kompa do wieży (7)
Podłączenie wieży do komputera (6)
Podłączenie wieży domowej 5.1 do komputera (5)
Podłączenie komputera do wieży i mały problem :) (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS