Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

windows 7 professional, nie moge pobrać


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> windows 7 professional, nie moge pobrać
Autor
Wiadomość
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#1 Post autora tematu 24 Cze 2012 23:32   

windows 7 professional, nie moge pobrać


Witam,
Mam problem z pobraniem Windowsa. Chce zainstalować Windowsa 7 professional na laptopie. Z uczelni ma dostęp do bezpłatnego oprogramowania z programu skierowanego dla studentów DreamSpark. Chodzi o to, że gdy już jestem w ostatnim etapie zamówienia czyli chce pobrać oprogramowanie na komputer to wcale się nie pobiera... Nie rozumiem dlaczego, bo u kolegi normalnie się pobierało. Próbowałem 3 przeglądarkami i nic.

Może ktoś miał podobny problem lub wie dlaczego nie mogę pobrać?
Powrót do góry
   
mariuz
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Sie 2004
Posty: 2032

Post#2 24 Cze 2012 23:38   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


Weź obraz od kolegi - jest wspólny dla wszystkich i identyczny z pudełkowym. Jeżeli masz własny klucz (a według tego co piszesz to powinieneś mieć wygenerowany) to po prostu instalujesz z dowolnego nośnika z własnym kluczem i tyle.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2012 23:38   





Powrót do góry
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#3 Post autora tematu 24 Cze 2012 23:43   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


jest jakieś inne rozwiązanie?? kolegi obecnie nie ma więc musiałbym kombinować u kogoś innego.
Powrót do góry
   
mariuz
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Sie 2004
Posty: 2032

Post#4 24 Cze 2012 23:49   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


A masz jakikolwiek nośnik jakiegokolwiek windowsa 7?
Wtedy mógłbys skasowac plik ei.cfg i tak nagrać kopię płyty.
Ewentualnie zainstalować niższą wersje systemu i użyć Anytime upgrade.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2012 23:49   





Powrót do góry
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4077

Post#5 25 Cze 2012 14:00   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


and_gt napisał:
jest jakieś inne rozwiązanie?? kolegi obecnie nie ma więc musiałbym kombinować u kogoś innego.

Po kliknięciu DOWNLOAD odczekaj dłuższy czas. Zacznie się ściągać po kilku minutach, a pierwszy procent zobaczysz po 3...4 minutach. Wolno się ściąga.
Jeśli się przerwie ściąganie, to po prostu wznów je - zacznie ciągnąć od miejsca gdzie przerwało. I jeszcze jedno: plik na końcu MUSI być jako ISO. Jeśli się nie "przerobi" z SDX na ISO - ściągasz jeszcze raz od początku :(
Powrót do góry
   
452387
Gość





Post#6 25 Cze 2012 15:08   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


Możesz spróbować doinstalować dodatek do Mozilli, który nazywa się DownThemAll - jeżeli pobieranie się przerwie to program powinien go automatycznie wznowić.
Powrót do góry
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#7 Post autora tematu 25 Cze 2012 21:20   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


niestety nie mam innego Windowsa. ok będę próbować dam znać co z tego wyjdzie.

Dodano po 4 [godziny] 3 [minuty]:

te sposoby nie pomogły, a pobieranie cały czas stoi na 0 %. Może to wina jakiś ustawień??
bo w Mozilli mam zainstalowane różne wtyczki, ale z kolei jak używałem opery albo Google chrome to też stało na 0 %. Z tego co się orientuje kolega żadnych wtyczek nie ma i u niego można było pobierać.
Powrót do góry
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4077

Post#8 25 Cze 2012 23:04   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


and_gt napisał:
pobieranie cały czas stoi na 0 %

Co to znaczy "cały czas"? 10 sekund? Minutę? 5 minut? Bo jak pół godziny, to faktycznie coś nie teges.
Ja robiłem to tak:
Po wybraniu co potrzebuję, ściągnął się plik *.SDX długości kilkuset bajtów. Po zainstalowaniu 'Secure Download Manager-a' kliknąłem na plik *.SDX i uruchomił się 'SDM' wyświetlając co ściągam, wygenerował serial do instalki i zaczął ściągać plik z instalką. Nie ściąga pliku ISO tylko plik "swój" (nie pamiętam rozszerzenia). Po ściągnięciu następuje zmiana na ISO które wypalasz na płycie. To wszystko.
Czasami trzeb długo (kilka minut!) czekać aż drgnie z 0% do 1%. Niestety.

Ktoś pisał coś takiego:
"...Znajdź jakiegoś w miarę bezpiecznego mirrora, pobierz ISO i aktywuj klucz który 'zakupiłeś' w MSDNAA. Działa bez problemu..."
Może tego warto spróbować?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Cze 2012 23:04   





Powrót do góry
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#9 Post autora tematu 25 Cze 2012 23:37   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


zrobiłem tak ze włączyłem pobieranie i robiłem inne rzeczy jak wróciłem to było na 0 %. Pół godziny na pewno minęło... trochę to irytujące...

najprostsze metody często są najlepsze więc pójdę do kogoś i ściągnę sobie po prostu i to powinno wypalić.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> windows 7 professional, nie moge pobrać
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS