Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

windows 7 professional, nie moge pobrać


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> windows 7 professional, nie moge pobrać
Author
Message
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 14 Apr 2011
Posts: 12
Location: nieznane

Post#1 Post from the author of the topic 24 Jun 2012 23:32   

windows 7 professional, nie moge pobrać


Witam,
Mam problem z pobraniem Windowsa. Chce zainstalować Windowsa 7 professional na laptopie. Z uczelni ma dostęp do bezpłatnego oprogramowania z programu skierowanego dla studentów DreamSpark. Chodzi o to, że gdy już jestem w ostatnim etapie zamówienia czyli chce pobrać oprogramowanie na komputer to wcale się nie pobiera... Nie rozumiem dlaczego, bo u kolegi normalnie się pobierało. Próbowałem 3 przeglądarkami i nic.

Może ktoś miał podobny problem lub wie dlaczego nie mogę pobrać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jun 2012 23:32   





Back to top
   
mariuz
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Aug 2004
Posts: 1972

Post#2 24 Jun 2012 23:38   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


Weź obraz od kolegi - jest wspólny dla wszystkich i identyczny z pudełkowym. Jeżeli masz własny klucz (a według tego co piszesz to powinieneś mieć wygenerowany) to po prostu instalujesz z dowolnego nośnika z własnym kluczem i tyle.

Helpful message? + -

Back to top
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 14 Apr 2011
Posts: 12
Location: nieznane

Post#3 Post from the author of the topic 24 Jun 2012 23:43   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


jest jakieś inne rozwiązanie?? kolegi obecnie nie ma więc musiałbym kombinować u kogoś innego.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jun 2012 23:43   





Back to top
   
mariuz
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Aug 2004
Posts: 1972

Post#4 24 Jun 2012 23:49   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


A masz jakikolwiek nośnik jakiegokolwiek windowsa 7?
Wtedy mógłbys skasowac plik ei.cfg i tak nagrać kopię płyty.
Ewentualnie zainstalować niższą wersje systemu i użyć Anytime upgrade.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jun 2012 23:49   





Back to top
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 14 Feb 2003
Posts: 4193

Post#5 25 Jun 2012 14:00   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


and_gt wrote:
jest jakieś inne rozwiązanie?? kolegi obecnie nie ma więc musiałbym kombinować u kogoś innego.

Po kliknięciu DOWNLOAD odczekaj dłuższy czas. Zacznie się ściągać po kilku minutach, a pierwszy procent zobaczysz po 3...4 minutach. Wolno się ściąga.
Jeśli się przerwie ściąganie, to po prostu wznów je - zacznie ciągnąć od miejsca gdzie przerwało. I jeszcze jedno: plik na końcu MUSI być jako ISO. Jeśli się nie "przerobi" z SDX na ISO - ściągasz jeszcze raz od początku Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
452387
Removed





Post#6 25 Jun 2012 15:08   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


Możesz spróbować doinstalować dodatek do Mozilli, który nazywa się DownThemAll - jeżeli pobieranie się przerwie to program powinien go automatycznie wznowić.

Helpful message? + -

Back to top
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 14 Apr 2011
Posts: 12
Location: nieznane

Post#7 Post from the author of the topic 25 Jun 2012 21:20   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


niestety nie mam innego Windowsa. ok będę próbować dam znać co z tego wyjdzie.

Dodano po 4 [godziny] 3 [minuty]:

te sposoby nie pomogły, a pobieranie cały czas stoi na 0 %. Może to wina jakiś ustawień??
bo w Mozilli mam zainstalowane różne wtyczki, ale z kolei jak używałem opery albo Google chrome to też stało na 0 %. Z tego co się orientuje kolega żadnych wtyczek nie ma i u niego można było pobierać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 14 Feb 2003
Posts: 4193

Post#8 25 Jun 2012 23:04   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


and_gt wrote:
pobieranie cały czas stoi na 0 %

Co to znaczy "cały czas"? 10 sekund? Minutę? 5 minut? Bo jak pół godziny, to faktycznie coś nie teges.
Ja robiłem to tak:
Po wybraniu co potrzebuję, ściągnął się plik *.SDX długości kilkuset bajtów. Po zainstalowaniu 'Secure Download Manager-a' kliknąłem na plik *.SDX i uruchomił się 'SDM' wyświetlając co ściągam, wygenerował serial do instalki i zaczął ściągać plik z instalką. Nie ściąga pliku ISO tylko plik "swój" (nie pamiętam rozszerzenia). Po ściągnięciu następuje zmiana na ISO które wypalasz na płycie. To wszystko.
Czasami trzeb długo (kilka minut!) czekać aż drgnie z 0% do 1%. Niestety.

Ktoś pisał coś takiego:
"...Znajdź jakiegoś w miarę bezpiecznego mirrora, pobierz ISO i aktywuj klucz który 'zakupiłeś' w MSDNAA. Działa bez problemu..."
Może tego warto spróbować?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Jun 2012 23:04   





Back to top
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 14 Apr 2011
Posts: 12
Location: nieznane

Post#9 Post from the author of the topic 25 Jun 2012 23:37   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


zrobiłem tak ze włączyłem pobieranie i robiłem inne rzeczy jak wróciłem to było na 0 %. Pół godziny na pewno minęło... trochę to irytujące...

najprostsze metody często są najlepsze więc pójdę do kogoś i ściągnę sobie po prostu i to powinno wypalić.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> windows 7 professional, nie moge pobrać
Page 1 of 1
Similar topics
Posiadam klucz windows czy moge pobrać obraz DVD od Microsoftu ?? (3)
xp professional nie moge zainstalowac (9)
Acer Extensta 5620z nie moge zainstalowac Xp Professional (1)
Windows XP Professional SP3 - nie może odnaleźć pliku C:\\Windows\\eksplorasi.exe (1)
robak, nie moge nic pobrać restartuje sie komp przy probie,logi OTL (15)
Windows XP Professional nie widzi dysku (9)
Windows 7 Professional - Płyta nie botuje (5)
Windows XP nie można pobrać DHCP (4)
Windows XP - Nie mogę nic pobrać (4)
Maxtor 80GB 6L080L0 - Nie moge zainstalować Windows XP a Windows 7 można (26)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl topic RSS feed