Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

windows 7 professional, nie moge pobrać


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> windows 7 professional, nie moge pobrać
Autor
Wiadomość
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#1 Post autora tematu 24 Cze 2012 23:32   

windows 7 professional, nie moge pobrać


Witam,
Mam problem z pobraniem Windowsa. Chce zainstalować Windowsa 7 professional na laptopie. Z uczelni ma dostęp do bezpłatnego oprogramowania z programu skierowanego dla studentów DreamSpark. Chodzi o to, że gdy już jestem w ostatnim etapie zamówienia czyli chce pobrać oprogramowanie na komputer to wcale się nie pobiera... Nie rozumiem dlaczego, bo u kolegi normalnie się pobierało. Próbowałem 3 przeglądarkami i nic.

Może ktoś miał podobny problem lub wie dlaczego nie mogę pobrać?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2012 23:32   





Powrót do góry
   
mariuz
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Sie 2004
Posty: 2030

Post#2 24 Cze 2012 23:38   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


Weź obraz od kolegi - jest wspólny dla wszystkich i identyczny z pudełkowym. Jeżeli masz własny klucz (a według tego co piszesz to powinieneś mieć wygenerowany) to po prostu instalujesz z dowolnego nośnika z własnym kluczem i tyle.
Powrót do góry
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#3 Post autora tematu 24 Cze 2012 23:43   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


jest jakieś inne rozwiązanie?? kolegi obecnie nie ma więc musiałbym kombinować u kogoś innego.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2012 23:43   





Powrót do góry
   
mariuz
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Sie 2004
Posty: 2030

Post#4 24 Cze 2012 23:49   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


A masz jakikolwiek nośnik jakiegokolwiek windowsa 7?
Wtedy mógłbys skasowac plik ei.cfg i tak nagrać kopię płyty.
Ewentualnie zainstalować niższą wersje systemu i użyć Anytime upgrade.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2012 23:49   





Powrót do góry
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4065

Post#5 25 Cze 2012 14:00   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


and_gt napisał:
jest jakieś inne rozwiązanie?? kolegi obecnie nie ma więc musiałbym kombinować u kogoś innego.

Po kliknięciu DOWNLOAD odczekaj dłuższy czas. Zacznie się ściągać po kilku minutach, a pierwszy procent zobaczysz po 3...4 minutach. Wolno się ściąga.
Jeśli się przerwie ściąganie, to po prostu wznów je - zacznie ciągnąć od miejsca gdzie przerwało. I jeszcze jedno: plik na końcu MUSI być jako ISO. Jeśli się nie "przerobi" z SDX na ISO - ściągasz jeszcze raz od początku :(
Powrót do góry
   
452387
Gość





Post#6 25 Cze 2012 15:08   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


Możesz spróbować doinstalować dodatek do Mozilli, który nazywa się DownThemAll - jeżeli pobieranie się przerwie to program powinien go automatycznie wznowić.
Powrót do góry
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#7 Post autora tematu 25 Cze 2012 21:20   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


niestety nie mam innego Windowsa. ok będę próbować dam znać co z tego wyjdzie.

Dodano po 4 [godziny] 3 [minuty]:

te sposoby nie pomogły, a pobieranie cały czas stoi na 0 %. Może to wina jakiś ustawień??
bo w Mozilli mam zainstalowane różne wtyczki, ale z kolei jak używałem opery albo Google chrome to też stało na 0 %. Z tego co się orientuje kolega żadnych wtyczek nie ma i u niego można było pobierać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Cze 2012 21:20   





Powrót do góry
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4065

Post#8 25 Cze 2012 23:04   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


and_gt napisał:
pobieranie cały czas stoi na 0 %

Co to znaczy "cały czas"? 10 sekund? Minutę? 5 minut? Bo jak pół godziny, to faktycznie coś nie teges.
Ja robiłem to tak:
Po wybraniu co potrzebuję, ściągnął się plik *.SDX długości kilkuset bajtów. Po zainstalowaniu 'Secure Download Manager-a' kliknąłem na plik *.SDX i uruchomił się 'SDM' wyświetlając co ściągam, wygenerował serial do instalki i zaczął ściągać plik z instalką. Nie ściąga pliku ISO tylko plik "swój" (nie pamiętam rozszerzenia). Po ściągnięciu następuje zmiana na ISO które wypalasz na płycie. To wszystko.
Czasami trzeb długo (kilka minut!) czekać aż drgnie z 0% do 1%. Niestety.

Ktoś pisał coś takiego:
"...Znajdź jakiegoś w miarę bezpiecznego mirrora, pobierz ISO i aktywuj klucz który 'zakupiłeś' w MSDNAA. Działa bez problemu..."
Może tego warto spróbować?
Powrót do góry
   
and_gt
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 12
Miasto: nieznane

Post#9 Post autora tematu 25 Cze 2012 23:37   

Re: windows 7 professional, nie moge pobrać


zrobiłem tak ze włączyłem pobieranie i robiłem inne rzeczy jak wróciłem to było na 0 %. Pół godziny na pewno minęło... trochę to irytujące...

najprostsze metody często są najlepsze więc pójdę do kogoś i ściągnę sobie po prostu i to powinno wypalić.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> windows 7 professional, nie moge pobrać
Strona 1 z 1
Podobne tematy
System Windows XP Professional SP3 nie zamyka się (40)
Windows XP nie można pobrać DHCP (4)
Maxtor 80GB 6L080L0 - Nie moge zainstalować Windows XP a Windows 7 można (26)
Windows XP Professional nie widzi dysku (9)
robak, nie moge nic pobrać restartuje sie komp przy probie,logi OTL (15)
Acer Extensta 5620z nie moge zainstalowac Xp Professional (1)
xp professional nie moge zainstalowac (9)
Posiadam klucz windows czy moge pobrać obraz DVD od Microsoftu ?? (3)
Autorun nie działa. AutoFix. Windows XP Professional 5.1.2600. (4)
System Windows XP Professional SP2 nie zamyka się (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.156 seconds

elektroda.pl temat RSS