Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?
Autor
Wiadomość
Konrad158
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 104
Miasto: Kętrzyn

Post#1 Post autora tematu 28 Cze 2012 15:34   

Samsung Avila hasło SIM


Witam!
Dostałem Avile w której był do wymiany dotyk, dziś po wymianie dotyku i po włożeniu karty sim wyskakuje prośba o hasło sim. Prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku jak zdjąc hasło.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2012 15:34   





Powrót do góry
   
krystiano973
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 545
Miasto: Gorzyce

Post#2 28 Cze 2012 15:36   

Re: Samsung Avila hasło SIM


Hasło sim inaczej simlock. Zrób locka i po problemie za darmo się nie da tylko za pomocą boxa.
Powrót do góry
   
zdzislaw_g
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 299
Miasto: Wawa

Post#3 28 Cze 2012 15:43   

Re: Samsung Avila hasło SIM


Hasło sim to blokada na konkretną kartę sim (kod aparatu dla konkretnej karty).
Trzeba odczytać boxem serwisowym master kod i wpisać (jeśli jeszcze nie zablokowany). Inne rozwiązanie-nowy soft.
ZG
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2012 15:43   





Powrót do góry
   
Konrad158
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 104
Miasto: Kętrzyn

Post#4 Post autora tematu 28 Cze 2012 15:51   

Re: Samsung Avila hasło SIM


Mam pytanie jak wgrac ten nowy soft?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2012 15:51   





Powrót do góry
   
jayu0
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 3909
Miasto: Gryfów Śląski

Post#5 28 Cze 2012 16:53   

Re: Samsung Avila hasło SIM


zdzislaw_g napisał:
Inne rozwiązanie-nowy soft.
ZG

Znalazl sie nastepny co wgrywajac soft sciaga simlocki :D Nie ma takiej opcji :D
Powrót do góry
   
zdzislaw_g
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 299
Miasto: Wawa

Post#6 04 Lip 2012 00:20   

Re: Samsung Avila hasło SIM


jayu0 napisał:
zdzislaw_g napisał:
Inne rozwiązanie-nowy soft.
ZG

Znalazl sie nastepny co wgrywajac soft sciaga simlocki :D Nie ma takiej opcji :D

Przeczytaj dokładnie-nie chodzi o simlocka a o kod aparatu.
ZG
Powrót do góry
   
jayu0
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 3909
Miasto: Gryfów Śląski

Post#7 04 Lip 2012 00:46   

Re: Samsung Avila hasło SIM


zdzislaw_g napisał:
Przeczytaj dokładnie-nie chodzi o simlocka a o kod aparatu.
ZG
krystiano973 napisał:
Hasło sim inaczej simlock

Powrót do góry
   
zdzislaw_g
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 299
Miasto: Wawa

Post#8 04 Lip 2012 18:50   

Re: Samsung Avila hasło SIM


jayu0 napisał:
zdzislaw_g napisał:
Przeczytaj dokładnie-nie chodzi o simlocka a o kod aparatu.
ZG
krystiano973 napisał:
Hasło sim inaczej simlock

Mylisz się kolego choć uważasz, że jesteś nieomylny. W przypadku simlocka pokazuje komunikat "kod sieci".
Poza tym jak już odpowiadasz na jakiegoś posta to pisz na temat-spróbuj pomóc zakładającemu post a nie skupiasz się na krytykowaniu innych, którzy próbują odpowiedzieć na zadany temat.
ZG
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lip 2012 18:50   





Powrót do góry
   
rpk
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 27 Cze 2004
Posty: 1190
Miasto: Warszawa

Post#9 04 Lip 2012 20:25   

Re: Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?


Wpisz 2767*3855# skasujesz hasło ale stracisz wszystkie dane w aparacie :)
Powrót do góry
   
Konrad158
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 104
Miasto: Kętrzyn

Post#10 Post autora tematu 14 Lip 2012 09:39   

Re: Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?


Już po wszystkim zaniosłem do kolegi i zdjął mi sim-locka dziękuję. ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS