Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący ->Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Konrad158
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Kętrzyn
Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 99
Konrad158
Poziom 12
Post#1 28 Cze 2012 15:34  Autor tematu   

Samsung Avila hasło SIM


Witam!
Dostałem Avile w której był do wymiany dotyk, dziś po wymianie dotyku i po włożeniu karty sim wyskakuje prośba o hasło sim. Prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku jak zdjąc hasło.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
krystiano973
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Gorzyce
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 531
Pomógł: 42
krystiano973
Poziom 18
Post#2 28 Cze 2012 15:36    

Re: Samsung Avila hasło SIM


Hasło sim inaczej simlock. Zrób locka i po problemie za darmo się nie da tylko za pomocą boxa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zdzislaw_g
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Wawa
Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 301
Pomógł: 12
Ocena postów: 2
zdzislaw_g
Poziom 16
Post#3 28 Cze 2012 15:43    

Re: Samsung Avila hasło SIM


Hasło sim to blokada na konkretną kartę sim (kod aparatu dla konkretnej karty).
Trzeba odczytać boxem serwisowym master kod i wpisać (jeśli jeszcze nie zablokowany). Inne rozwiązanie-nowy soft.
ZG

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Konrad158
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Kętrzyn
Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 99
Konrad158
Poziom 12
Post#4 28 Cze 2012 15:51  Autor tematu   

Re: Samsung Avila hasło SIM


Mam pytanie jak wgrac ten nowy soft?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jayu0
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Gryfów Śląski
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 3841
Pomógł: 347
Ocena postów: 9
jayu0
Poziom 23
Post#5 28 Cze 2012 16:53    

Re: Samsung Avila hasło SIM


zdzislaw_g napisał:
Inne rozwiązanie-nowy soft.
ZG

Znalazl sie nastepny co wgrywajac soft sciaga simlocki :D Nie ma takiej opcji :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zdzislaw_g
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Wawa
Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 301
Pomógł: 12
Ocena postów: 2
zdzislaw_g
Poziom 16
Post#6 04 Lip 2012 00:20    

Re: Samsung Avila hasło SIM


jayu0 napisał:
zdzislaw_g napisał:
Inne rozwiązanie-nowy soft.
ZG

Znalazl sie nastepny co wgrywajac soft sciaga simlocki :D Nie ma takiej opcji :D

Przeczytaj dokładnie-nie chodzi o simlocka a o kod aparatu.
ZG

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jayu0
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Gryfów Śląski
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 3841
Pomógł: 347
Ocena postów: 9
jayu0
Poziom 23
Post#7 04 Lip 2012 00:46    

Re: Samsung Avila hasło SIM


zdzislaw_g napisał:
Przeczytaj dokładnie-nie chodzi o simlocka a o kod aparatu.
ZG
krystiano973 napisał:
Hasło sim inaczej simlock


Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zdzislaw_g
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Wawa
Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 301
Pomógł: 12
Ocena postów: 2
zdzislaw_g
Poziom 16
Post#8 04 Lip 2012 18:50    

Re: Samsung Avila hasło SIM


jayu0 napisał:
zdzislaw_g napisał:
Przeczytaj dokładnie-nie chodzi o simlocka a o kod aparatu.
ZG
krystiano973 napisał:
Hasło sim inaczej simlock

Mylisz się kolego choć uważasz, że jesteś nieomylny. W przypadku simlocka pokazuje komunikat "kod sieci".
Poza tym jak już odpowiadasz na jakiegoś posta to pisz na temat-spróbuj pomóc zakładającemu post a nie skupiasz się na krytykowaniu innych, którzy próbują odpowiedzieć na zadany temat.
ZG

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rpk
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Warszawa
Dołączył: 27 Cze 2004
Posty: 1196
Pomógł: 24
rpk
Poziom 21
Post#9 04 Lip 2012 20:25    

Re: Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?


Wpisz 2767*3855# skasujesz hasło ale stracisz wszystkie dane w aparacie :)

Oceń post: + -2 -
Powrót do góry
Konrad158
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Kętrzyn
Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 99
Konrad158
Poziom 12
Post#10 14 Lip 2012 09:39  Autor tematu   

Re: Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?


Już po wszystkim zaniosłem do kolegi i zdjął mi sim-locka dziękuję. ;)

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący -> Samsung Avila - jak usinąć hasło SIM?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Samsung Avila nie działa z kartą SIM (4)
Samsung Avila - brak pinu od zlacza sim (6)
Samsung avila s5230 gps włącza się do ikonki karty sim (6)
Samsung GT-S5230 - Hasło SIM (1)
Samsung corby pro hasło sim (2)
SAMSUNG C140\' JAKIE HASŁO BLAKADY SIM ? (16)
S5230 - Jak zresetować usunąć kod blokady SIM w samsungu avila (2)
AVILA - samsung avila>>nie działa głośnik przy rozmowie a budzik chodzi (4)
samsung sgh x640- po włożeniu karty sim pisze " podaj hasło" (3)
Samsung avila jak to naprawić bootloader (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS