Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

Cyfrowy Polsat+DVD(kino domowe)+TV

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Cyfrowy Polsat+DVD(kino domowe)+TV
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 04 Jul 2012 18:26   

Cyfrowy Polsat+DVD(kino domowe)+TV

Witam!

Od wczoraj zmagam się z problemem podłączenia dekodera z kinem i TV. Obecnie podłączony mam dekoder za pomocą kabla HDMI z TV. I na tym etapie wszystko gra, tzn. jest obraz i dźwięk (dźwięk z TV). Chciałbym teraz do tego podłączyć kino domowe tak aby podczas oglądania dźwięk wychodził z głośników kina. Posiadam telewizor LG, kino domowe SAMSUNGA oraz dekoder Cyfrowego Polsatu MINI HD 2000. Poniżej prezentuje zdjęcia paneli tylnych urządzeń. Liczę na Waszą pomoc. Nie jestem zbyt biegły w tych sprawach więc proszę o jasne wytłumaczenie. Powiedzcie czy to w ogóle jest możliwe:) Jakich kabli użyć i gdzie je podpiąć...ewentualnie co zmienić w ustawieniach...

Z góry dziękuję:)

http://wrzucacz.pl/file/8931341418818/DSC00227.jpg (dekoder i kino)

http://wrzucacz.pl/file/4871341418998/DSC00228.jpg (panel boczny TV)

http://wrzucacz.pl/file/2791341419113/DSC00230.jpg (panel tylny)

Poprzez edycję proszę poprawić załącznik/ link zgodnie z zasadami forum:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
[_P_]

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Jul 2012 18:26   

Back to top

BigPablo
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 04 Jul 2012 20:31   

Re: Cyfrowy Polsat+DVD(kino domowe)+TV

Witam.
Wydaje mi się że jedyny sposób to podłączyć tv z kinem kablem SCART -> 2x RCA. W tv do wyjścia EURO a w kinie do AUDIO IN. Dodaj zdjęcia zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam.
Back to top

kamilek1752
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 04 Jul 2012 20:42   

dzieki sprobuje tak jak doradziles...wybacz za zdjecia ale jestem nowy i nie wiedzialem:)
napisze jak poszlo

Dodano po 8 [minuty]:

z przykroscia stwierdzam, że niestety nie da rady...może jakieś inne pomysły?

Jak rozpoczynamy i kończymy zdania?
Proszę poprawić!
[_P_]

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Jul 2012 20:42   

Back to top

leszekpo59
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 04 Jul 2012 20:51   

Witaj. O ile to możliwe, to podaj proszę dokładne dane ( typy ) sprzętu który chcesz podłączyć. Samo podanie np TV LG, których jest dość sporo modeli, podobnie jak kin domowych Samsunga nie pozwoli dokładnie określić , jakimi gniazdami wspomniany sprzęt dysponuje, a na pewno wolisz otrzymać pełną odpowiedź na swoje pytanie. Pozdrawiam.
Back to top

BigPablo
Poziom 19
Poziom 19

Post#5 04 Jul 2012 20:57   

Na zdjęciach widać jakie gniazda posiada kino. Jakim kablem połączyłeś tv z dvd? Złącze scart posiada wejście i wyjście dźwięku. Potrzebujesz kabla który połączy wyjście audio w TV z wejściem w dvd. Może nie działać z tego powodu, że próbujesz wysłać sygnał do tv z kina.
Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Jul 2012 20:57   

Back to top

kamilek1752
Poziom 2
Poziom 2

Post#6 Post from the author of the topic 04 Jul 2012 21:01   

podłączyłem kablem scart-chinche...końcówka scart w DVD a chinche do TV (odwrotnie tez probowalem)...mam jeszcze drugi kabel HDMI ale raczej sie nie przyda...no i kluczowe pytanie czy DVD podłączyć do TV czy do dekodera:)
Back to top

BigPablo
Poziom 19
Poziom 19

Post#7 05 Jul 2012 01:32   

scart w tv a cinche w dvd. Tylko kabel musi byc przystosowany do przesyłania sygnału od scart do cinch a nie na odwrót.
Pozdrawiam.
Back to top

robbie21
Poziom 5
Poziom 5

Post#8 27 Aug 2012 12:23   

BigPablo wrote:
scart w tv a cinche w dvd. Tylko kabel musi byc przystosowany do przesyłania sygnału od scart do cinch a nie na odwrót.
Pozdrawiam.

Witam, a czy ktoś może podać np. ofertę z allegro, który kabel/przejściówkę należy kupić. Ze znajomym wczoraj próbowaliśmy podłączyć podobny zestaw z tym małym dekoderkiem rzekomo HD i niestety nie idzie. TV z dekoderem podłączony jest za pomocą HDMI i teraz pozostaje kwestia podłączenia dekodera z kinem, aby dźwięk był przestrzenny.

Całą sprawę psuje brak złącza optycznego. Moim zdaniem to podstawa w dzisiejszych dekoderach... Ja w N-ce np mam, ale widać polsat jeszcze nie dorósł do tego. To tak jak by sprzedawali samochody z klimą ale bez szyb w oknach ... :)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Cyfrowy Polsat+DVD(kino domowe)+TV
Page 1 of 1
Similar topics
DVD + TV + Cyfrowy Polsat (5)
Jak połączyć TV Samsung, Kino domowe LG HT76TZ i Cyfrowy Pol (3)
tv sharp+ kino domow lg + cyfrowy polsat jak to podłączyć (4)
kino domowe + polsat cyfrowy - pomoc (2)
Telewizor HD+Kino domowe+cyfrowy polsat ?? (8)
KINO DOMOWE + POLSAT CYFROWY (1)
Kino domowe + cyfrowy polsat + dvd + tv = problemy (4)
Co lepiej wybrać - słabe kino domowe czy samo Blu-ray i kiedyś kino domowe... (6)
Jak to podłączyć ? -DVD telewizor i cyfrowy polsat (3)
Kino domowe z wieży i dvd? (1)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.211 seconds

elektroda.pl topic RSS feed