Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Livebox 2.0 - problem z połączeniem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Livebox 2.0 - problem z połączeniem Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 6
Miasto: Łowicz

alus10
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 07 Lip 2012 11:22   

livebox 2.0 . . .


Witam, mam problem z liveboxem 2.0 .. a dokladniej jest jaki problem, podczas burzy piorun walnol w linie telefoniczna, i spalilo mi wszystko co mialem podlaczone do lini telefonicznej . . . wymienilem liveboxa i dostalem 2.0 .. okey tylko teraz jest problem ze nie dziala wszystko tak jak powinno, na laptopie powinno chodzic wifi a nie dziala, dziala przez kabel, a na pc nie dziala wg ... byli panowie z neostrady ale tylko do liveboxa u nich dzialalo, nie mam pojecia,
na laptopie jest windows vista 32 bit, na pc windows 7 64bit .. wydaje mi sie ze spalila sie karta sieciowa w pc, ale windows wykrywa sterowniki wgrane z orginalnej plyty, do pc idzie kabel, i ma czarna koncowke to sie wymieni. W laptopie wifi normalnie wykrywa klucz wpisany, laczy i pisze ze tylko lokalne a przez kabel lokalne i internet.

Karta sieciowa PC: atheros ar8132 pci-e fast ethernet

Karta w laptopie wifi: atheros ar5007 802.11b/g

Help Smile
PS. sory za ort. jak cos Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24228
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 07 Lip 2012 11:47   

Re: livebox 2.0 . . .


Komputery wykrywają sieć bezprzewodową z livebox-a? Robisz wszystko zgodnie z tą instrukcją Link?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 6
Miasto: Łowicz

alus10
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 07 Lip 2012 11:58   

Re: livebox 2.0 . . .


tak, wszystko jest tak zrobione, niestety tylko lokalne, za pomoca kabla normal .. a byli z neostrady to im wszystko normalnie chodzilo

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24228
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 07 Lip 2012 12:00   

Re: livebox 2.0 . . .


Daj screen-a z komendy ipconfig /all wpisanej do cmd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 6
Miasto: Łowicz

alus10
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 07 Lip 2012 12:08   

Re: livebox 2.0 . . .


oto chodzi ? Livebox 2.0 - problem z połączeniem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24228
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#6 07 Lip 2012 12:12   

Re: livebox 2.0 . . .


Na forum obrazki wrzucamy w taki sposób Link, wiec popraw dodany obrazek.

Wygląda że adresacja otrzymana od livebox-a jest poprawna. Zrób jeszcze w cmd ping 8.8.8.8 i sprawdź czy serwer odpowiada.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 6
Miasto: Łowicz

alus10
Poziom 3
Post#7 Post autora tematu 07 Lip 2012 12:17   

Re: livebox 2.0 . . .


wifi Livebox 2.0 - problem z połączeniem
przez kabel dziala . . .

a z pc propozycje ? .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24228
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#8 07 Lip 2012 13:11   

Re: livebox 2.0 . . .


Daj screen-a z menadżera urządzeń, rozwiń zakładkę karty sieciowe. Co się dzieje przy komendzie ping 192.168.1.1.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 6
Miasto: Łowicz

alus10
Poziom 3
Post#9 Post autora tematu 07 Lip 2012 14:12   

Re: livebox 2.0 . . .


Livebox 2.0 - problem z połączeniem Livebox 2.0 - problem z połączeniem Livebox 2.0 - problem z połączeniem

jest tutaj ten ping 192...
karty od laptopa
i karta od pc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 6
Miasto: Łowicz

alus10
Poziom 3
Post#10 Post autora tematu 09 Lip 2012 08:16   

Re: livebox 2.0 . . .


hmm ? ? ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Livebox 2.0 - problem z połączeniem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
LIVEBOX TP + TV problem z połączeniem ;/ (4)
Problem z połączeniem inernetu livebox (27)
Problem z połączeniem z siecią bezprzewodową LIVEBOX (2)
LIVEBOX+LAPTOP - Problem z połączeniem sieci (4)
Livebox fast 3202 - Notoryczny problem z połączeniem do internetu (2)
Livebox 2.0 - Livebox 2.0 i goclever R75 połaczenie wifi- problem z uwierzytelni (3)
Problem z połączeniem (5)
problem z połączeniem (2)
problem z połączeniem (1)
Problem z połączeniem wi-fi (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS