Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Livebox 2.0 - problem z połączeniem


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Livebox 2.0 - problem z połączeniem
Author
Message
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 6
Location: Łowicz

Post#1 Post from the author of the topic 07 Jul 2012 11:22   

livebox 2.0 . . .


Witam, mam problem z liveboxem 2.0 .. a dokladniej jest jaki problem, podczas burzy piorun walnol w linie telefoniczna, i spalilo mi wszystko co mialem podlaczone do lini telefonicznej . . . wymienilem liveboxa i dostalem 2.0 .. okey tylko teraz jest problem ze nie dziala wszystko tak jak powinno, na laptopie powinno chodzic wifi a nie dziala, dziala przez kabel, a na pc nie dziala wg ... byli panowie z neostrady ale tylko do liveboxa u nich dzialalo, nie mam pojecia,
na laptopie jest windows vista 32 bit, na pc windows 7 64bit .. wydaje mi sie ze spalila sie karta sieciowa w pc, ale windows wykrywa sterowniki wgrane z orginalnej plyty, do pc idzie kabel, i ma czarna koncowke to sie wymieni. W laptopie wifi normalnie wykrywa klucz wpisany, laczy i pisze ze tylko lokalne a przez kabel lokalne i internet.

Karta sieciowa PC: atheros ar8132 pci-e fast ethernet

Karta w laptopie wifi: atheros ar5007 802.11b/g

Help Smile
PS. sory za ort. jak cos Razz

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Jul 2012 11:22   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23511
Location: Gostyń

Post#2 07 Jul 2012 11:47   

Re: livebox 2.0 . . .


Komputery wykrywają sieć bezprzewodową z livebox-a? Robisz wszystko zgodnie z tą instrukcją Link?

Helpful message? + -

Back to top
   
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 6
Location: Łowicz

Post#3 Post from the author of the topic 07 Jul 2012 11:58   

Re: livebox 2.0 . . .


tak, wszystko jest tak zrobione, niestety tylko lokalne, za pomoca kabla normal .. a byli z neostrady to im wszystko normalnie chodzilo

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23511
Location: Gostyń

Post#4 07 Jul 2012 12:00   

Re: livebox 2.0 . . .


Daj screen-a z komendy ipconfig /all wpisanej do cmd.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Jul 2012 12:00   





Back to top
   
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 6
Location: Łowicz

Post#5 Post from the author of the topic 07 Jul 2012 12:08   

Re: livebox 2.0 . . .


oto chodzi ? Livebox 2.0 - problem z połączeniem

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Jul 2012 12:08   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23511
Location: Gostyń

Post#6 07 Jul 2012 12:12   

Re: livebox 2.0 . . .


Na forum obrazki wrzucamy w taki sposób Link, wiec popraw dodany obrazek.

Wygląda że adresacja otrzymana od livebox-a jest poprawna. Zrób jeszcze w cmd ping 8.8.8.8 i sprawdź czy serwer odpowiada.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Jul 2012 12:12   





Back to top
   
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 6
Location: Łowicz

Post#7 Post from the author of the topic 07 Jul 2012 12:17   

Re: livebox 2.0 . . .


wifi Livebox 2.0 - problem z połączeniem
przez kabel dziala . . .

a z pc propozycje ? .

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23511
Location: Gostyń

Post#8 07 Jul 2012 13:11   

Re: livebox 2.0 . . .


Daj screen-a z menadżera urządzeń, rozwiń zakładkę karty sieciowe. Co się dzieje przy komendzie ping 192.168.1.1.

Helpful message? + -

Back to top
   
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 6
Location: Łowicz

Post#9 Post from the author of the topic 07 Jul 2012 14:12   

Re: livebox 2.0 . . .


Livebox 2.0 - problem z połączeniem Livebox 2.0 - problem z połączeniem Livebox 2.0 - problem z połączeniem

jest tutaj ten ping 192...
karty od laptopa
i karta od pc

Helpful message? + -

Back to top
   
alus10
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 6
Location: Łowicz

Post#10 Post from the author of the topic 09 Jul 2012 08:16   

Re: livebox 2.0 . . .


hmm ? ? ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Livebox 2.0 - problem z połączeniem
Page 1 of 1
Similar topics
LIVEBOX TP + TV problem z połączeniem ;/ (4)
Problem z połączeniem inernetu livebox (27)
Problem z połączeniem z siecią bezprzewodową LIVEBOX (2)
LIVEBOX+LAPTOP - Problem z połączeniem sieci (4)
Livebox fast 3202 - Notoryczny problem z połączeniem do internetu (2)
Livebox 2.0 - Livebox 2.0 i goclever R75 połaczenie wifi- problem z uwierzytelni (3)
Problem z połączeniem (5)
problem z połączeniem (2)
problem z połączeniem (1)
Problem z połączeniem wi-fi (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl topic RSS feed