Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology ->Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
maciej66666
Level 16
Location: Warszawa
Joined: 06 May 2012
Posts: 237
Post rating: 4
maciej66666
Level 16
Post#1 08 Jul 2012 11:57  Topic author   

Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu


Czy ktoś ma pomysł co zrobić by ariva52e po podłączeniu do prądu nie przechodziła odrazu w stan aktywności( zielona lampka) tylko podobnie jak mój tuner dvb-t była po podłączeniu w trybie czuwania ( czerwona lampka ) bo za każdym razem muszę wyłączać ją z pilota co jest nieco wkurzające ( na noc gaszę wszystko jednym przełącznikiem na listwie zasilającej i z rana muszę po właczeniu arivę wyłączać z pilota - a nie chciałbym jej zasilać w osobnym gniazdku i za każdym razem kabel wyciągać ). To błachy problem, ale dosyć wkurzający - szukałem w opcjach ale nic nie znalazłem by jakoś stan czuwania po właczeniu ustawić .

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mihal2002
Level 42
Location: Cisterna
Joined: 30 Aug 2009
Posts: 9649
Helped: 663
mihal2002
Level 42
Post#2 08 Jul 2012 12:03    

Re: Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu


maciej66666 wrote:
Czy ktoś ma pomysł co zrobić by ariva52e po podłączeniu do prądu nie przechodziła odrazu w stan aktywności

W jakim celu takie CUDA robić?!

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10757
Helped: 1045
Post rating: 5
LeDy
Level 43
Post#3 08 Jul 2012 13:31    

Re: Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu


Wina oprogramowania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
maciej66666
Level 16
Location: Warszawa
Joined: 06 May 2012
Posts: 237
Post rating: 4
maciej66666
Level 16
Post#4 08 Jul 2012 15:02  Topic author   

Re: Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu


mihal2002 wrote:
maciej66666 wrote:
Czy ktoś ma pomysł co zrobić by ariva52e po podłączeniu do prądu nie przechodziła odrazu w stan aktywności

W jakim celu takie CUDA robić?!


Jak to w jakim ? to oczywiste. By nie nakładały się sygnały z odbiornika tv naziemnej i odbiornika satelitarnego. Wszystkie sprzęty mam wpięte w jedną listwę zasilającą. I gdy rano ją włączam by obejrzeć coś z naziemnej to jak na ironię odbiornik naziemny jest w trybie czuwania ( lampka czerwona ) a satelitarny odrazu załącza się na ostatnio oglądanym kanale. Skutkiem czego przelotka scart kieruje do tv sygnał z tego odbiornika choć mam ochotę na naziemną tv w tym czasie.
.
Ale dziwi mnie , że nigdzie w opcjach nie ma by ustawić stan czuwania zaraz po podpięciu do prądu. Mówiąc inaczej, wkładając wtyczkę do sieci nie znaczy jeszcze, że chcesz oglądać hity z satelity. Ale odbiornik zakłada że tak jest i odrazu się uaktywnia. I muszę z pilota gasić jego popęd do działania. Innymi słowy tak to wygląda.
A chciałbym by było jak w dekoderze naziemnej - włączam do prądu i grzecznie na czerwonym w trybie czuwania siedzi.
Czy w przypadku Fergusona da się tak zrobić , czy wszystkie są tak stworzone , że wo włożeniu wtyczki w gniazdko odrazu się załączają na ostatnio oglądanym kanale ?

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu
Page 1 of 1

Similar topics to ariva 52e - tryb czuwania po podłączeniu do prądu

Fernuson Ariva 52e brak sygnału (17)
Ilość satelit przy pojedynczym DiseqC ( ariva 52e) (5)
Jak poprawnie zainstalować "zez" (odbiornik Ariva 52e) (5)
Pobór prądu przez radio w stanie czuwania (2)
Radio duży pobór prądu w stanie czuwania (11)
LG L1750SQ - Nie przechodzi w tryb czuwania (5)
Sony KV-21T3K, tryb czuwania = 58 wat. Przyczyna? (15)
MAGNUM CTV 308 DK/VT - NIE PRZECHODZI W TRYB CZUWANIA (7)
Panasonic TV TX 25X1CP. Martwa przetwornica, wchodzi w tryb czuwania. (1)
Medion 1554, sam przełącza się w tryb czuwania. (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds