Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Autor
Wiadomość
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#1 Post autora tematu 16 Lip 2012 17:55   

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Mam pytanie czy mam wystarczająco dobry komp aby poszedł mi Left 4 Dead

Procek: Intel Pentium 4 2.53 GHz
Ram:1GB
Karta grafiki:Ati Radeon 9600 256MB 128 BIT
System Operacyjny: Windows XP

Jeśli nie pójdzie to powiedzcie co mam dołożyć.

Z góry dziękówa.
Powrót do góry
   
dt1
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8013
Miasto: Gdynia

Post#2 16 Lip 2012 18:00pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Witaj,
Teoretycznie gra pewnie pójdzie na tym sprzęcie, chociaż w minimalnych wymaganiach ma jednordzeniowy procesor 3GHz lub dowolny dwurdzeniowy. Po zjechaniu z detalami gra pewnie będzie działać.

Oczywiście mowa o części pierwszej, druga ma wyższe wymagania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2012 18:00pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#3 Post autora tematu 16 Lip 2012 18:25   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No nie powiedziałbym że ma większe .
Są takie same a poza tym mi nie chodzi o dobrą grafikę ale o to żeby sobie pograć.
A co do procka to kupiłbym nowy ale jeszcze nie wiem jaki.
Mam dosyć stary komputer dzisiaj kupiłem dopiero grafikę.

A jeśli dołożył bym lepszy proc i więcej RAMU będzie śmigać?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2012 18:25   





Powrót do góry
   
dt1
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8013
Miasto: Gdynia

Post#4 16 Lip 2012 18:30pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Modernizacja starego komputera nigdy nie jest opłacalna. Zobacz może najpierw lepiej, czy już nie będzie działać...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2012 18:30pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#5 Post autora tematu 16 Lip 2012 18:40   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No właśnie ściągam a poza tym na allegro za 20 zł jest 3.0GHz
Myślałem jeszcze na podkręceniu procesora tylko boje się że spali
Powrót do góry
   
dt1
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8013
Miasto: Gdynia

Post#6 16 Lip 2012 20:11pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


A jaką masz płytę główną (model) oraz zasilacz (producent, model)? Czasem może można coś lepszego dołożyć...
Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#7 Post autora tematu 17 Lip 2012 10:28   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS D1875

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 4266 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)
Powrót do góry
   
Raduś1997
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 7
Miasto: Sierakowice

Post#8 17 Lip 2012 10:36pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Moim zdaniem pójdzie ale musisz w ustawieniach wszystke szczegóły na najsłabsze wziąc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2012 10:36pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#9 Post autora tematu 17 Lip 2012 10:44   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właśnie chodzi mi o to by w ogóle mi poszło i sobie pograć nie zależy mi na grafice.
Ale procka i ramu dołoże.
Powrót do góry
   
funky__koval
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Lip 2012
Posty: 2
Miasto: Polska

Post#10 17 Lip 2012 10:56pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Zapraszam na tą stronę - http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Aplikacja zbiera info o komputerze i ładnie pokazuje czy dana gra pójdzie.
Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#11 Post autora tematu 17 Lip 2012 11:03   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Pisze mi FAIL
Ponieważ nie przyszła mi jeszcze karta.
A procek zamawiam za kilka dni.

Małe pytanko czy 2-rdzeniowy procesor mi wejdzie ?
nie wiem czy płyta główna wytrzyma
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
650 ti, czy pójdzie na moim sprzęcie i co o niej sądzicie ? (19)
Czy na takim sprzęcie pójdzie np Battlefield 3? (57)
internet 20mb - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie internet 20mb? (3)
Czy pójdzie BF3 na tym sprzęcie.(E5200 & Radeon HD4850) (14)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie, czy muszę kupić coś lepszego? (2)
aliens colonial marines - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie. (3)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie ? (10)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie? (1)
GeForce 220 GT - Czy ta karta pójdzie na moim sprzęcie ? (4)
Czy pójdzie CoD Black Ops lub inny na moim sprzęcie? (15)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS