Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Czy gra pójdzie na tym sprzęcie? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 42
Miasto: Stalowa Wola

FreaQ
Poziom 9
Post#1 16 Lip 2012 17:55  Autor tematu   

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Mam pytanie czy mam wystarczająco dobry komp aby poszedł mi Left 4 Dead

Procek: Intel Pentium 4 2.53 GHz
Ram:1GB
Karta grafiki:Ati Radeon 9600 256MB 128 BIT
System Operacyjny: Windows XP

Jeśli nie pójdzie to powiedzcie co mam dołożyć.

Z góry dziękówa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 11014
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#2 16 Lip 2012 18:00Pomocny post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Witaj,
Teoretycznie gra pewnie pójdzie na tym sprzęcie, chociaż w minimalnych wymaganiach ma jednordzeniowy procesor 3GHz lub dowolny dwurdzeniowy. Po zjechaniu z detalami gra pewnie będzie działać.

Oczywiście mowa o części pierwszej, druga ma wyższe wymagania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 42
Miasto: Stalowa Wola

FreaQ
Poziom 9
Post#3 16 Lip 2012 18:25  Autor tematu   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No nie powiedziałbym że ma większe .
Są takie same a poza tym mi nie chodzi o dobrą grafikę ale o to żeby sobie pograć.
A co do procka to kupiłbym nowy ale jeszcze nie wiem jaki.
Mam dosyć stary komputer dzisiaj kupiłem dopiero grafikę.

A jeśli dołożył bym lepszy proc i więcej RAMU będzie śmigać?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 11014
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#4 16 Lip 2012 18:30Pomocny post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Modernizacja starego komputera nigdy nie jest opłacalna. Zobacz może najpierw lepiej, czy już nie będzie działać...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 42
Miasto: Stalowa Wola

FreaQ
Poziom 9
Post#5 16 Lip 2012 18:40  Autor tematu   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No właśnie ściągam a poza tym na allegro za 20 zł jest 3.0GHz
Myślałem jeszcze na podkręceniu procesora tylko boje się że spali

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 11014
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#6 16 Lip 2012 20:11Pomocny post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


A jaką masz płytę główną (model) oraz zasilacz (producent, model)? Czasem może można coś lepszego dołożyć...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 42
Miasto: Stalowa Wola

FreaQ
Poziom 9
Post#7 17 Lip 2012 10:28  Autor tematu   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS D1875

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 4266 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Raduś1997
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 6
Miasto: Sierakowice

Raduś1997
Poziom 3
Post#8 17 Lip 2012 10:36Pomocny post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Moim zdaniem pójdzie ale musisz w ustawieniach wszystke szczegóły na najsłabsze wziąc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 42
Miasto: Stalowa Wola

FreaQ
Poziom 9
Post#9 17 Lip 2012 10:44  Autor tematu   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właśnie chodzi mi o to by w ogóle mi poszło i sobie pograć nie zależy mi na grafice.
Ale procka i ramu dołoże.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
funky__koval
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Lip 2012
Posty: 2
Miasto: Polska

funky__koval
Poziom 2
Post#10 17 Lip 2012 10:56Pomocny post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Zapraszam na tą stronę - http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Aplikacja zbiera info o komputerze i ładnie pokazuje czy dana gra pójdzie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 42
Miasto: Stalowa Wola

FreaQ
Poziom 9
Post#11 17 Lip 2012 11:03  Autor tematu   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Pisze mi FAIL
Ponieważ nie przyszła mi jeszcze karta.
A procek zamawiam za kilka dni.

Małe pytanko czy 2-rdzeniowy procesor mi wejdzie ?
nie wiem czy płyta główna wytrzyma

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie? (1)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie ? (10)
Czy na tym sprzęcie pójdzie FIFA 15 ? (1)
aliens colonial marines - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie. (3)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie, czy muszę kupić coś lepszego? (2)
Czy pójdzie Call Of Duty Black Ops 2 na tym sprzęcie ? (6)
Czy pójdzie BF3 na tym sprzęcie.(E5200 & Radeon HD4850) (14)
internet 20mb - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie internet 20mb? (3)
Czy na takim sprzęcie pójdzie np Battlefield 3? (57)
650 ti, czy pójdzie na moim sprzęcie i co o niej sądzicie ? (19)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS