Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Czy gra pójdzie na tym sprzęcie? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
FreaQ
Level 9
Location: Stalowa Wola
Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
FreaQ
Level 9
Post#1 16 Jul 2012 17:55  Topic author   

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Mam pytanie czy mam wystarczająco dobry komp aby poszedł mi Left 4 Dead

Procek: Intel Pentium 4 2.53 GHz
Ram:1GB
Karta grafiki:Ati Radeon 9600 256MB 128 BIT
System Operacyjny: Windows XP

Jeśli nie pójdzie to powiedzcie co mam dołożyć.

Z góry dziękówa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13673
Helped: 1352
Post rating: 942
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#2 16 Jul 2012 18:00Helpful post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Witaj,
Teoretycznie gra pewnie pójdzie na tym sprzęcie, chociaż w minimalnych wymaganiach ma jednordzeniowy procesor 3GHz lub dowolny dwurdzeniowy. Po zjechaniu z detalami gra pewnie będzie działać.

Oczywiście mowa o części pierwszej, druga ma wyższe wymagania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
FreaQ
Level 9
Location: Stalowa Wola
Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
FreaQ
Level 9
Post#3 16 Jul 2012 18:25  Topic author   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No nie powiedziałbym że ma większe .
Są takie same a poza tym mi nie chodzi o dobrą grafikę ale o to żeby sobie pograć.
A co do procka to kupiłbym nowy ale jeszcze nie wiem jaki.
Mam dosyć stary komputer dzisiaj kupiłem dopiero grafikę.

A jeśli dołożył bym lepszy proc i więcej RAMU będzie śmigać?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13673
Helped: 1352
Post rating: 942
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#4 16 Jul 2012 18:30Helpful post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Modernizacja starego komputera nigdy nie jest opłacalna. Zobacz może najpierw lepiej, czy już nie będzie działać...

Helpful post? + 0
Back to top
FreaQ
Level 9
Location: Stalowa Wola
Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
FreaQ
Level 9
Post#5 16 Jul 2012 18:40  Topic author   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No właśnie ściągam a poza tym na allegro za 20 zł jest 3.0GHz
Myślałem jeszcze na podkręceniu procesora tylko boje się że spali

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13673
Helped: 1352
Post rating: 942
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#6 16 Jul 2012 20:11Helpful post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


A jaką masz płytę główną (model) oraz zasilacz (producent, model)? Czasem może można coś lepszego dołożyć...

Helpful post? + 0
Back to top
FreaQ
Level 9
Location: Stalowa Wola
Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
FreaQ
Level 9
Post#7 17 Jul 2012 10:28  Topic author   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS D1875

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 4266 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Raduś1997
Level 7
Location: Sierakowice
Joined: 22 Jan 2012
Posts: 6
Helped: 1
Raduś1997
Level 7
Post#8 17 Jul 2012 10:36Helpful post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Moim zdaniem pójdzie ale musisz w ustawieniach wszystke szczegóły na najsłabsze wziąc

Helpful post? + 0
Back to top
FreaQ
Level 9
Location: Stalowa Wola
Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
FreaQ
Level 9
Post#9 17 Jul 2012 10:44  Topic author   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właśnie chodzi mi o to by w ogóle mi poszło i sobie pograć nie zależy mi na grafice.
Ale procka i ramu dołoże.

Helpful post? + 0
Back to top
funky__koval
Level 2
Location: Polska
Joined: 16 Jul 2012
Posts: 2
Helped: 1
funky__koval
Level 2
Post#10 17 Jul 2012 10:56Helpful post    

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Zapraszam na tą stronę - http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Aplikacja zbiera info o komputerze i ładnie pokazuje czy dana gra pójdzie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
FreaQ
Level 9
Location: Stalowa Wola
Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
FreaQ
Level 9
Post#11 17 Jul 2012 11:03  Topic author   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Pisze mi FAIL
Ponieważ nie przyszła mi jeszcze karta.
A procek zamawiam za kilka dni.

Małe pytanko czy 2-rdzeniowy procesor mi wejdzie ?
nie wiem czy płyta główna wytrzyma

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Page 1 of 1

Similar topics to czy gra pójdzie na tym sprzęcie?

Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie? (1)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie ? (10)
Czy na tym sprzęcie pójdzie FIFA 15 ? (1)
aliens colonial marines - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie. (3)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie, czy muszę kupić coś lepszego? (2)
Czy pójdzie Call Of Duty Black Ops 2 na tym sprzęcie ? (6)
Czy pójdzie BF3 na tym sprzęcie.(E5200 & Radeon HD4850) (14)
internet 20mb - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie internet 20mb? (3)
Czy na takim sprzęcie pójdzie np Battlefield 3? (57)
650 ti, czy pójdzie na moim sprzęcie i co o niej sądzicie ? (19)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.075 seconds