Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Autor
Wiadomość
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#1 Post autora tematu 16 Lip 2012 17:55   

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Mam pytanie czy mam wystarczająco dobry komp aby poszedł mi Left 4 Dead

Procek: Intel Pentium 4 2.53 GHz
Ram:1GB
Karta grafiki:Ati Radeon 9600 256MB 128 BIT
System Operacyjny: Windows XP

Jeśli nie pójdzie to powiedzcie co mam dołożyć.

Z góry dziękówa.
Powrót do góry
   
dt1
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 7291
Miasto: Gdynia

Post#2 16 Lip 2012 18:00pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Witaj,
Teoretycznie gra pewnie pójdzie na tym sprzęcie, chociaż w minimalnych wymaganiach ma jednordzeniowy procesor 3GHz lub dowolny dwurdzeniowy. Po zjechaniu z detalami gra pewnie będzie działać.

Oczywiście mowa o części pierwszej, druga ma wyższe wymagania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2012 18:00pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#3 Post autora tematu 16 Lip 2012 18:25   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No nie powiedziałbym że ma większe .
Są takie same a poza tym mi nie chodzi o dobrą grafikę ale o to żeby sobie pograć.
A co do procka to kupiłbym nowy ale jeszcze nie wiem jaki.
Mam dosyć stary komputer dzisiaj kupiłem dopiero grafikę.

A jeśli dołożył bym lepszy proc i więcej RAMU będzie śmigać?
Powrót do góry
   
dt1
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 7291
Miasto: Gdynia

Post#4 16 Lip 2012 18:30pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Modernizacja starego komputera nigdy nie jest opłacalna. Zobacz może najpierw lepiej, czy już nie będzie działać...
Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#5 Post autora tematu 16 Lip 2012 18:40   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No właśnie ściągam a poza tym na allegro za 20 zł jest 3.0GHz
Myślałem jeszcze na podkręceniu procesora tylko boje się że spali
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2012 18:40   





Powrót do góry
   
dt1
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 7291
Miasto: Gdynia

Post#6 16 Lip 2012 20:11pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


A jaką masz płytę główną (model) oraz zasilacz (producent, model)? Czasem może można coś lepszego dołożyć...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2012 20:11pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#7 Post autora tematu 17 Lip 2012 10:28   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS D1875

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 4266 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)
Powrót do góry
   
Raduś1997
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 7
Miasto: Sierakowice

Post#8 17 Lip 2012 10:36pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Moim zdaniem pójdzie ale musisz w ustawieniach wszystke szczegóły na najsłabsze wziąc
Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#9 Post autora tematu 17 Lip 2012 10:44   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właśnie chodzi mi o to by w ogóle mi poszło i sobie pograć nie zależy mi na grafice.
Ale procka i ramu dołoże.
Powrót do góry
   
funky__koval
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Lip 2012
Posty: 2
Miasto: Polska

Post#10 17 Lip 2012 10:56pomocny post - solucja   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Zapraszam na tą stronę - http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Aplikacja zbiera info o komputerze i ładnie pokazuje czy dana gra pójdzie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2012 10:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FreaQ
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 47
Miasto: Stalowa Wola

Post#11 Post autora tematu 17 Lip 2012 11:03   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Pisze mi FAIL
Ponieważ nie przyszła mi jeszcze karta.
A procek zamawiam za kilka dni.

Małe pytanko czy 2-rdzeniowy procesor mi wejdzie ?
nie wiem czy płyta główna wytrzyma
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
650 ti, czy pójdzie na moim sprzęcie i co o niej sądzicie ? (19)
Czy na takim sprzęcie pójdzie np Battlefield 3? (57)
internet 20mb - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie internet 20mb? (3)
Czy pójdzie BF3 na tym sprzęcie.(E5200 & Radeon HD4850) (14)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie, czy muszę kupić coś lepszego? (2)
aliens colonial marines - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie. (3)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie ? (10)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie? (1)
GeForce 220 GT - Czy ta karta pójdzie na moim sprzęcie ? (4)
Czy pójdzie CoD Black Ops lub inny na moim sprzęcie? (15)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.106 seconds

elektroda.pl temat RSS