Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Author
Message
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
Location: Stalowa Wola

Post#1 Post from the author of the topic 16 Jul 2012 17:55   

Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Mam pytanie czy mam wystarczająco dobry komp aby poszedł mi Left 4 Dead

Procek: Intel Pentium 4 2.53 GHz
Ram:1GB
Karta grafiki:Ati Radeon 9600 256MB 128 BIT
System Operacyjny: Windows XP

Jeśli nie pójdzie to powiedzcie co mam dołożyć.

Z góry dziękówa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jul 2012 17:55   





Back to top
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 12 Mar 2003
Posts: 9427
Location: Gdynia

Post#2 16 Jul 2012 18:00helpful post - solution   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Witaj,
Teoretycznie gra pewnie pójdzie na tym sprzęcie, chociaż w minimalnych wymaganiach ma jednordzeniowy procesor 3GHz lub dowolny dwurdzeniowy. Po zjechaniu z detalami gra pewnie będzie działać.

Oczywiście mowa o części pierwszej, druga ma wyższe wymagania.

Helpful message? + -

Back to top
   
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
Location: Stalowa Wola

Post#3 Post from the author of the topic 16 Jul 2012 18:25   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No nie powiedziałbym że ma większe .
Są takie same a poza tym mi nie chodzi o dobrą grafikę ale o to żeby sobie pograć.
A co do procka to kupiłbym nowy ale jeszcze nie wiem jaki.
Mam dosyć stary komputer dzisiaj kupiłem dopiero grafikę.

A jeśli dołożył bym lepszy proc i więcej RAMU będzie śmigać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jul 2012 18:25   





Back to top
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 12 Mar 2003
Posts: 9427
Location: Gdynia

Post#4 16 Jul 2012 18:30helpful post - solution   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Modernizacja starego komputera nigdy nie jest opłacalna. Zobacz może najpierw lepiej, czy już nie będzie działać...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jul 2012 18:30helpful post - solution   





Back to top
   
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
Location: Stalowa Wola

Post#5 Post from the author of the topic 16 Jul 2012 18:40   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


No właśnie ściągam a poza tym na allegro za 20 zł jest 3.0GHz
Myślałem jeszcze na podkręceniu procesora tylko boje się że spali

Helpful message? + -

Back to top
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 12 Mar 2003
Posts: 9427
Location: Gdynia

Post#6 16 Jul 2012 20:11helpful post - solution   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


A jaką masz płytę główną (model) oraz zasilacz (producent, model)? Czasem może można coś lepszego dołożyć...

Helpful message? + -

Back to top
   
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
Location: Stalowa Wola

Post#7 Post from the author of the topic 17 Jul 2012 10:28   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej <DMI>
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS D1875

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 4266 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)

Helpful message? + -

Back to top
   
Raduś1997
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 22 Jan 2012
Posts: 6
Location: Sierakowice

Post#8 17 Jul 2012 10:36helpful post - solution   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Moim zdaniem pójdzie ale musisz w ustawieniach wszystke szczegóły na najsłabsze wziąc

Helpful message? + -

Back to top
   
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
Location: Stalowa Wola

Post#9 Post from the author of the topic 17 Jul 2012 10:44   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Właśnie chodzi mi o to by w ogóle mi poszło i sobie pograć nie zależy mi na grafice.
Ale procka i ramu dołoże.

Helpful message? + -

Back to top
   
funky__koval
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Jul 2012
Posts: 2
Location: Polska

Post#10 17 Jul 2012 10:56helpful post - solution   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Zapraszam na tą stronę - http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx
Aplikacja zbiera info o komputerze i ładnie pokazuje czy dana gra pójdzie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jul 2012 10:56helpful post - solution   





Back to top
   
FreaQ
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 15 Jul 2012
Posts: 42
Location: Stalowa Wola

Post#11 Post from the author of the topic 17 Jul 2012 11:03   

Re: Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?


Pisze mi FAIL
Ponieważ nie przyszła mi jeszcze karta.
A procek zamawiam za kilka dni.

Małe pytanko czy 2-rdzeniowy procesor mi wejdzie ?
nie wiem czy płyta główna wytrzyma

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Czy gra pójdzie na tym sprzęcie?
Page 1 of 1
Similar topics
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie? (1)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie ? (10)
Czy na tym sprzęcie pójdzie FIFA 15 ? (1)
aliens colonial marines - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie. (3)
Czy ta gra pójdzie na takim sprzęcie, czy muszę kupić coś lepszego? (2)
Czy pójdzie Call Of Duty Black Ops 2 na tym sprzęcie ? (6)
Czy pójdzie BF3 na tym sprzęcie.(E5200 & Radeon HD4850) (14)
internet 20mb - Czy pójdzie mi na tym sprzęcie internet 20mb? (3)
Czy na takim sprzęcie pójdzie np Battlefield 3? (57)
650 ti, czy pójdzie na moim sprzęcie i co o niej sądzicie ? (19)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl topic RSS feed