Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?
Autor
Wiadomość
ukaszek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Lip 2007
Posty: 10
Miasto: rzeszow

Post#1 Post autora tematu 19 Lip 2012 13:46   

indesit wil 105 - modul


witam czytajac podobne problemy doszedlem do wniosku ze padl mi modul ;( sprawdzilem ceny nowych i zalamalem sie
prosze o pomoc lub potwierdzenie mojej tezy
pralka prala i stanela z woda wylalem wode i testowalem na ostro silnik smiga
pompka smiga
objawy widoczne czerwona dioda jak cos pokrece miga dodatkowo zielona plus duzo szybciej czerwona
na module wywalilo mi 1 triak (chodze po sklepach i szukam )
Kody błędów pralek Ariston, Indesit


F01 - brak zasilnia silnika , zwarty triak silnika
F02 - zablokowany silnik , uszkodzony silnik , starte szczotki silnika
F03 - problem z grzaniem
F04 - zbyt dużo wody w pralce
F05 - problem ze spustem wody
F06 - problem z górnym panelem lub taśmą łączącą oba programatory
F07 - uszkodzony termistor ( NTC )
F08 - przebicie do masy w grzałce
F09 - EEPROM ( pamięć programatora )
F10 - hydrostat zawieszony , uszkodzony
F11 - odłączona pompa lub uszkodzona turbina pompy
F12 - brak połączenia z górnym panelem
F17 - drzwi otwarte (w wersji Easy Door)
F18 - procesor główny
http://obrazki.elektroda.pl/6250913100_1299956433.jpg
co to f18 co ma migac ;)
sumujac moj modul jest taki http://obrazki.elektroda.net/59_1210541727.jpg
i wysadzilo mi triaczek Q9 istnieje jakas proba reanimacji czy moze jakies podmienienie modulu z innej pralki czy jakis pomysl tanszy niz 400 zl za nowy modul ;(
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 19 Lip 2012 13:46   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu AGD:

Powrót do góry
   
opamp
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 3799
Miasto: Mława

Post#2 19 Lip 2012 14:07   

Re: indesit wil 105 - modul


A sterowanie Q9 sprawdziłeś?
Powrót do góry
   
ukaszek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Lip 2007
Posty: 10
Miasto: rzeszow

Post#3 Post autora tematu 20 Lip 2012 17:31   

Re: indesit wil 105 - modul


obecnie
po wlaczeniu rusza elektro zawro z 2-3s po chwili pompa od spuszcznia wody i miga czerwona i zielona dioda po chwili staje = F01 ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lip 2012 17:31   





Powrót do góry
   
mirofalcon
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 494
Miasto: Olkusz

Post#4 22 Lip 2012 22:15   

Re: Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?


Jeżeli mogę jakoś pomóc to chyba widziałem taki modół na alledrogo.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Lip 2012 22:15   





Powrót do góry
   
peter falk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 19 Mar 2003
Posty: 4917
Miasto: B...

Post#5 22 Lip 2012 22:42   

Re: Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?


ukaszek napisał:
sumujac moj modul jest taki http://obrazki.elektroda.net/59_1210541727.jpg
i wysadzilo mi triaczek Q9

Czyli bieda taka jak tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2113594.html
ukaszek napisał:
po wlaczeniu rusza elektro zawro z 2-3s po chwili pompa od spuszcznia wody i miga czerwona i zielona dioda po chwili staje = F01 ??

Czyżby został triak nowy wstawiony?
Moduły leżą i owszem na aukcji, nawet niedrogo: 1,5 setki z wysyłką i programowaniem.
Przed zakupem, sprawdziłbym, czy przypadkem nie leje się woda po blokadzie drzwi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Lip 2012 22:42   





Powrót do góry
   
opamp
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 3799
Miasto: Mława

Post#6 23 Lip 2012 13:30   

Re: Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?


Jak ja lubię moduły naprawiać aby procek był ok :) Ostatnio zrobiłem do Ardo ma dziurę na wylot pod przekaźnikiem a pralka chodzi jak marzenie ( żeby nie było od 2 m-ce ) ;)
Weź miernik i sprawdzaj elementy na sterowaniu bramki i nie filozofuj :)
Powrót do góry
   
ukaszek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Lip 2007
Posty: 10
Miasto: rzeszow

Post#7 Post autora tematu 23 Lip 2012 17:35   

Re: Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?


uff po weekendzie wracam ;) duzo % bylo i kolejne odkrycie na ostro krecilem programatorem ;) i rusza elektro zawory i ruszy pompe wody i dmuchalem w hydrostat i dziala :p cos krecilem i nagle silnik zrobil brum minimalnie ruszyl os i nicosc dalej a dodam tez iz na ostro spialem 1 i 2 pin w tym slocie do blokady drzwi szczotki mam na wykonczeniu bo ledwo wisza ale dalej na ostro smiga jak silnik samolotu wiedziec ze z tego mojego zlomu juz nic i silnik sprawny to 150 wydaje sie dobra cena czytam czytam i moze cos z taffometrem nawet miernikiem sprawdzalem na obrorach jak na ostro i cos nie wydaje sie mi zeby dawala napiecie albo miimalne
********************************
sprawdzalem w chwili krecenia pompy wody na kostce silnika na 2 kablach co dodaje na nie 230 jest 230 a silnik nic = szczoty czy cewka tacho
na czasie bym to badal tacho 120-160 om ? a szczoty(na ostro kreca)
********************************
moja cewka ma 119.6 om myslem ze sprawna
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Indesit wil 105 - jak naprawić moduł? czym zastąpić?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
pralka ,indesit, wil 105 ,moduł programatora. (5)
indesit wil 85- jak to naprawić (2)
Pralka , Indesit wil 105 , jak czytac kody błedów? (14)
INDESIT WIL 105 programator (1)
Pralka Indesit WIL 105 - awaria (5)
Migajace diody indesit wil 105 (1)
Indesit WIL 105 - mrugające diody (5)
Pralka indesit wil 105, programator? (3)
Awaria pralki Indesit WIL 105 (1)
schemat programatora pralki indesit WIL 105 PL (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS