Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable ->Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
maxx92
Level 2
Location: Głowno
Joined: 21 Jul 2012
Posts: 2
maxx92
Level 2
Post#1 21 Jul 2012 17:52  Topic author   

Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Witam. Niedawno kupiłem tuner Cabletech URZ0085 i mam pewien problem. Otóż odbieram tylko kanały z mux2, używam do tego programu splash lite. Dodam tylko że wszystkie kanały na mux2 odbierają elegancko. Co mogę zrobić ażeby odbierać kanały także z mux1 i 3? Mieszkam ok. 25 km od Łodzi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kizek
Level 35
Location: Wrocław
Joined: 29 Mar 2009
Posts: 2411
Helped: 285
Post rating: 36
kizek
Level 35
Post#2 21 Jul 2012 17:58    

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Jak wygląda twoja instalacja antenowa, nic o niej nie napisałeś.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matis057
Level 33
Location: Wronki
Joined: 03 Aug 2009
Posts: 1896
Helped: 227
Post rating: 17
matis057
Level 33
Post#3 21 Jul 2012 17:58    

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Podaj informację odnośnie instalacji antenowej, konkretnie:
-Antena jaką masz
-Stan kabla antenowego (wiek, długość itd.)
-Wzmacniacz czy też jego brak
-Przeszkody terenowe w okolicy

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
maxx92
Level 2
Location: Głowno
Joined: 21 Jul 2012
Posts: 2
maxx92
Level 2
Post#4 21 Jul 2012 18:13  Topic author   

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Sorry, jestem tu nowy :)
Antena: Lambda Plus zewnętrzna dvb-t
Kabel antenowy: nowy, używany od tygodnia
Wzmacniacz: DPM Solid Polska ZS 12V/100mA
Przeszkody terenowe: Las

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matis057
Level 33
Location: Wronki
Joined: 03 Aug 2009
Posts: 1896
Helped: 227
Post rating: 17
matis057
Level 33
Post#5 21 Jul 2012 18:24    

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Wymień ten kawałek plastiku na porządną antenę.
Taką:
http://www.dipol.com.pl/antena telewizyjna dipol 16-21-69 dvb-t A1610.htm
albo na zwykłą siatkową ale bez wzmacniaczy i zasilaczy, tylko z symetryzatorem.
Jesteś dosyć blisko od komina EC-4 z którego lecą te przekazy z maksymalnymi mocami (100kW).

Wykaz kanałów:
MUX-1 - k46 - 674MHz
MUX-2 - k24 - 498MHz
MUX-3 - k47 - 682MHz***
Trzeci MUX odbierzesz tylko gdy odbierasz analogowy TVN nadawany z ulicy Sienkiewicza i koniecznie z anteną kierunkową, bo moc nadajnika to tylko 400W.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3
Page 1 of 1

Similar topics to tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3

Tuner DVB T USB CABLETECH URZ0085 Ustawienie kolejności kanałów. (5)
CABLETECH URZ0085 DVB-T brak kanałów (6)
CABLETECH URZ0085 DVB-T brak kanałów (1)
Cabletech URZ0085 nie ma wszystkich programów (15)
Problem z odbiorem dvb-t w tunerze tv Cabletech URZ0085 USB (2)
Dvb-t Tuner Cabletech brak obrazu na kanałach HD (2)
Tuner DVB-T Cabletech URZ0187A - całkowity brak obrazu (4)
Tuner dvb-t cabletech urz0086 - brak dźwięku odtwarzanych filmów (4)
Tuner DVBT Usb Cabeltech URZ0085 i Oprogramowanie Blazel HDTV 6.0 (15)
Tuner Cabletech URZ0090 - Czasowe szachownice (22)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.071 seconds