Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
maxx92
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 2
Miasto: Głowno

maxx92
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 21 Lip 2012 17:52   

Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Witam. Niedawno kupiłem tuner Cabletech URZ0085 i mam pewien problem. Otóż odbieram tylko kanały z mux2, używam do tego programu splash lite. Dodam tylko że wszystkie kanały na mux2 odbierają elegancko. Co mogę zrobić ażeby odbierać kanały także z mux1 i 3? Mieszkam ok. 25 km od Łodzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Lip 2012 17:52   



Powrót do góry
kizek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 2417
Miasto: Wrocław

kizek
Poziom 22
Post#2 21 Lip 2012 17:58   

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Jak wygląda twoja instalacja antenowa, nic o niej nie napisałeś.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Lip 2012 17:58   



Powrót do góry
matis057
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1890
Miasto: Wronki

matis057
Poziom 22
Post#3 21 Lip 2012 17:58   

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Podaj informację odnośnie instalacji antenowej, konkretnie:
-Antena jaką masz
-Stan kabla antenowego (wiek, długość itd.)
-Wzmacniacz czy też jego brak
-Przeszkody terenowe w okolicy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Lip 2012 17:58   



Powrót do góry
maxx92
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 2
Miasto: Głowno

maxx92
Poziom 2
Post#4 Post autora tematu 21 Lip 2012 18:13   

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Sorry, jestem tu nowy Smile
Antena: Lambda Plus zewnętrzna dvb-t
Kabel antenowy: nowy, używany od tygodnia
Wzmacniacz: DPM Solid Polska ZS 12V/100mA
Przeszkody terenowe: Las

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Lip 2012 18:13   



Powrót do góry
matis057
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1890
Miasto: Wronki

matis057
Poziom 22
Post#5 21 Lip 2012 18:24   

Re: Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3


Wymień ten kawałek plastiku na porządną antenę.
Taką:
http://www.dipol.com.pl/antena_telewizyjna_dipol_16-21-69_dvb-t_A1610.htm
albo na zwykłą siatkową ale bez wzmacniaczy i zasilaczy, tylko z symetryzatorem.
Jesteś dosyć blisko od komina EC-4 z którego lecą te przekazy z maksymalnymi mocami (100kW).

Wykaz kanałów:
MUX-1 - k46 - 674MHz
MUX-2 - k24 - 498MHz
MUX-3 - k47 - 682MHz***
Trzeci MUX odbierzesz tylko gdy odbierasz analogowy TVN nadawany z ulicy Sienkiewicza i koniecznie z anteną kierunkową, bo moc nadajnika to tylko 400W.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Tuner Cabletech URZ0085- brak mux1 i 3
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Tuner DVB T USB CABLETECH URZ0085 Ustawienie kolejności kanałów. (5)
CABLETECH URZ0085 DVB-T brak kanałów (6)
CABLETECH URZ0085 DVB-T brak kanałów (1)
Cabletech URZ0085 nie ma wszystkich programów (15)
Problem z odbiorem dvb-t w tunerze tv Cabletech URZ0085 USB (2)
Dvb-t Tuner Cabletech brak obrazu na kanałach HD (2)
Tuner DVB-T Cabletech URZ0187A - całkowity brak obrazu (4)
Tuner dvb-t cabletech urz0086 - brak dźwięku odtwarzanych filmów (4)
Tuner DVBT Usb Cabeltech URZ0085 i Oprogramowanie Blazel HDTV 6.0 (15)
Tuner Cabletech URZ0090 - Czasowe szachownice (22)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS