Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 24 Lip 2012 20:48
    marker96
    Poziom 6  

    Witam. Chcę podłączyć internet kablem do laptopa odpinając go od pc. Tylko ze samo przełączenie nic nie da trzeba zrobic cos jeszcze ale nie wiem co. Posiadam modem marki AirLive(taki błękitny). Kabel do modemu dochodzi z anteny. Prosze o pomoc. Z gory Dziękuje ;)

  • #2 24 Lip 2012 20:51
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    marker96 napisał:
    marki AirLive(ta

    Jaki model? Kto dostarcza internet?
    marker96 napisał:
    Kabel do modemu dochodzi z anteny.
    Co to za kabel (RJ45 czy RP-SMA)?

  • #3 24 Lip 2012 20:57
    marker96
    Poziom 6  

    Model WLA-5000AP V3 DC 5V 2A. Niestety nie wiem jaki to kabel da sie to jakos sprawdzic ?

  • #4 24 Lip 2012 20:58
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Wtyczka okrągła czy kwadratowa?

  • #5 24 Lip 2012 21:01
    marker96
    Poziom 6  

    okrągłą wkręca sie ją a kabel jest poprostu caly czarnu nie ma na nim zadnych oznaczen.

  • #6 24 Lip 2012 21:05
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Prawdopodobnie urządzenie pracuje w trybie APClient, więc dostęp do internetu ma karta z adresem fizycznym (mac) z PC-ta.
    Daj jeszcze screen-a z komendy ipconfig /all z komputera stacjonarnego, kiedy działa internet.

  • #8 24 Lip 2012 21:16
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Spróbuj tą adresację z obrazka wpisać do karty na laptopie, sprawdź czy masz dostęp do internetu.

  • #9 24 Lip 2012 21:28
    marker96
    Poziom 6  

    a jak odłącze teraz kabel od pc i potem z powrotem bede chcial podlaczyc go pod pc to bede mial internet na nim?

    Dodano po 7 [minuty]:

    wiem ze moze zadalem teraz glupie pytanie ;D ale chce byc bardzo ostrozny z uwagi na to ze pc to nie moj komputer tylko wujka.

    Dodano po 1 [minuty]:

    a w ktorym miejscu mam to wpisac na karcie na laptopie bo nie ogarniam za bardzo? Na laptopie mam win7.

  • #10 24 Lip 2012 21:38
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Tu masz instrukcję

    Link

    , oczywiście adresacja z obrazka z PC-ta.

  • #11 24 Lip 2012 21:43
    marker96
    Poziom 6  

    Ale jak po tych wszystkich operacjach na laptopie nie zadziala i bede chcial podlaczyc z powrotem pod pc to bede mial neta na pc ? wiesz boje sie ze zostane na lodzie w ogole bez internetu.

  • #12 24 Lip 2012 21:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    marker96 napisał:
    wiesz boje sie ze zostane na lodzie w ogole bez internetu.

    Jak się boisz to lepiej nic nie rób, poproś o to kogoś kto się na tym zna.

  • #13 24 Lip 2012 22:55
    marker96
    Poziom 6  

    Wielkie dzieki ! Odpisuje Ci wlasnie na lapku juz w sieci. Bardzo mi pomogles, kozak z Cb ; D

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty