Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Youtube nie odtwarza filmów.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Youtube nie odtwarza filmów.
Author
Message
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#1 Post from the author of the topic 25 Jul 2012 15:24   

Youtube nie odtwarza filmów.


Witam.
Komputer mam nowy, świeżo postawiony system XP Pro w sklepie. System legalny.
Z przeglądarek mam IE8, Chrome i FF 14.0.1, ale w zasadzie używam tylko tej ostatniej.
Łącze z Dialogu (Dialnet ADSL 4 mega).
Filmy na YT ładują się do pewnego momentu, natomiast odtwarzanie trwa dokładnie 11 sekund po czym zatrzymuje się i nie da się odtworzyć dalej, pause i play nic nie dają. Nie ma kontynuacji odtwarzania pliku.
W innych sklepach komputery są starsze, łącze z tej samej firmy ale 2 mega i hula. Możecie doradzić, co jest nie tak?
Myślałem, że wina Dialnetu, ale np. duże pliki (obraz Linuxa Mint) pobiera bez problemu. Nie przycina, nie przerywa. Prędkość stabilna, nie skacze.
Flash jest najnowszy. Magazyn lokalny też OK (powiększenie miejsca nic nie daje).
Sprawdzałem na wszystkich przeglądarkach (początkowo myślałem, że wina FF), ale na każdej to samo.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Jul 2012 15:24   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19002
Location: Adort Kele

Post#2 25 Jul 2012 15:33   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Uruchom kompa w trybie awaryjnym + obsługa sieci, czy problem nadal występuje ?

Router/modem masz ? jaki ?
Podaj/opisz schemat sieci.

Helpful message? + -

Back to top
   
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#3 Post from the author of the topic 25 Jul 2012 15:58   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Mam modem Dialog T263R4-B1 i to koniec. Podpięty tylko 1 komputer.
Połączenie szerokopasmowe z nazwą użytkownika i hasłem.
W trybie awaryjnym z obsługa sieci nie działa mi połączenie sieciowe, nie ma go w menu połączeń sieciowych i nie mogę go utworzyć.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19002
Location: Adort Kele

Post#4 25 Jul 2012 16:10   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Przed odtworzeniem filmu Puść ping-a do tuby, z okna cmd.exe wpisz

ping -t www.youtube.com

czy ping 'idzie' nadal jak film zacięło ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 25 Jul 2012 16:10   



Back to top
   
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#5 Post from the author of the topic 25 Jul 2012 16:26   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


bogiebog wrote:


czy ping 'idzie' nadal jak film zacięło ?
Tak

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 25 Jul 2012 16:26   



Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19002
Location: Adort Kele

Post#6 25 Jul 2012 16:29   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Spróbuj z dystrybucją linux-live, ściągnij, wypal płytę i uruchom.
Czy problem pod linux-em nadal występuje ?

Dodano po 56 [sekundy]:

SPróbuj też reset tcpip http://support.microsoft.com/kb/299357

Helpful message? + -

Back to top
   
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#7 Post from the author of the topic 25 Jul 2012 16:37   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Reset tcpip nie pomógł.
Co do Linuksa Live, zrobię za dwa dni jak będę w pracy i napiszę, czy pomogło.

Helpful message? + -

Back to top
   
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#8 Post from the author of the topic 07 Aug 2012 15:36   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Dziś przeinstalowałem Adobe Flash Player z 11 na 10. Odpalam FF - YouTube działa, odpadam Chrome - nie działa.
Zrestartowałem komputer i w tej chwili w ogóle nie mogę odpalić FF. Po dwukliku na ikonę przeglądarki wyskakuje to co na obrazku w załączniku

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 07 Aug 2012 15:36   



Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19002
Location: Adort Kele

Post#9 07 Aug 2012 16:50   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Przeinstaluj FF.

Helpful message? + -

Back to top
   
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#10 Post from the author of the topic 07 Aug 2012 21:30   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Nic nie dało.
Przez kilka godzin było OK. Teraz znowu wyskakuje ten komunikat.

Helpful message? + -

Back to top
   
murderotic
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 14 Jul 2007
Posts: 10
Location: Wrocław

Post#11 Post from the author of the topic 09 Aug 2012 11:48   

Re: Youtube nie odtwarza filmów.


Odinstalowałem FF, usunąłem ręcznie wpisy w rejestrze, potem CCleanerem wyczyściłem. Wywaliłem wszystkie pliki i foldery związane z FF. Restart, ponowna instalacja plus z backupu przywróciłem tylko zakładki i hasła. Flash 10 zainstalowałem. Wygląda na to, że wszystko działa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Youtube nie odtwarza filmów.
Page 1 of 1
Similar topics
Facebook nie odtwarza filmów z youtube. (4)
sony vaio sz 2HP/B - nie odtwarza filmów z youtube (1)
Nie odtwarza z youtube kolejnych filmów z playlisty na pełnym ekranie (1)
Youtube nie odtwarza filmlików ;| (3)
Firefox nie odtwarza dźwieków z youtube, smog.pl, wrzuta.pl (4)
Youtube - Płynność filmów publikowanych na YouTube (10)
nie mogę odtworzyć filmów na youtube (8)
youtube nie wyświetla wszystkich filmów (10)
Radeon9550-nie odtwarza filmów na telewizorze (1)
laptop fujitsu nie odtwarza filmów (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.207 seconds

elektroda.pl topic RSS feed