Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora
Author
Message
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Location: Kępno

Post#1 Post from the author of the topic 31 Jul 2012 21:16   

Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Witam! Robię sprężarkę własnej konstrukcji i wykopałem w garażu silnik 3fazowy , oraz presostat z manometrem i zaworem bezpieczeństwa ( takie cos z chińskich kompresorów ) . Mam dylemat gdyż ten presostat jest na 230V , a silnik na 380V. Da rade jakoś to zgrać , czy muszę kupować nowy wyłącznik ciśnieniowy?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jul 2012 21:16   





Back to top
   
H3nry
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 26 Apr 2003
Posts: 936
Location: SoQlkA

Post#2 31 Jul 2012 21:20   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Dołożenie przekaźnika o ile kolega posiada załatwi sprawę.
Presostat ma 2 pary styków ?

Helpful message? + -

Back to top
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 23 Feb 2009
Posts: 3638
Location: Krużewniki

Post#3 31 Jul 2012 21:27   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


H3nry wrote:
Dołożenie przekaźnika ...
A nie stycznika???

Helpful message? + -

Back to top
   
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Location: Kępno

Post#4 Post from the author of the topic 31 Jul 2012 21:37   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jul 2012 21:37   





Back to top
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 23 Feb 2009
Posts: 3638
Location: Krużewniki

Post#5 31 Jul 2012 21:41   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 wrote:
Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?
Oczywiście, że tak, ale jak nie masz pojęcia, to powierz to komuś kumatemu. Sprężarka to nie zabawka, a źle podłączona, to bomba.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jul 2012 21:41   





Back to top
   
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Location: Kępno

Post#6 Post from the author of the topic 31 Jul 2012 21:45   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Nie rozumiesz mnie , po prostu pierwszy raz spotykam się z taką sprawą , że na silniku mam 380V a na wyłączniku 230V , po prostu chcę się dowiedzieć co dokupić/zrobić żeby zaoszczędzić pieniądze.

Helpful message? + -

Back to top
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 23 Feb 2009
Posts: 3638
Location: Krużewniki

Post#7 31 Jul 2012 21:56   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 wrote:
Nie rozumiesz mnie ...
Rozumiem i wszystko już napisałem. Stycznik (prawidłowo podłączony).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jul 2012 21:56   





Back to top
   
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Location: Kępno

Post#8 Post from the author of the topic 31 Jul 2012 22:16   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Czyli jak mam podłączyć ten stycznik aby wszystko działało jak należy?

Helpful message? + -

Back to top
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 23 Feb 2009
Posts: 3638
Location: Krużewniki

Post#9 31 Jul 2012 22:20   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Presostat ma sterować stycznikiem, a ten silnikiem. Jeśli w silniku jest termik, a stycznik ma możliwość współpracy z nim, to można go również wykorzystać (nie zajedziesz silnika, jeśli jest zbyt słaby).

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora
Page 1 of 1
Similar topics
Wyłącznik ciśnieniowy - Kompresor (1)
Wyłącznik ciśnieniowy jak odkręcić (11)
kompresor 3JW60 jaki włacznik i wyłącznik ciśnieniowy. (14)
Kompresor POLMO HS11 - jaki silnik i wyłącznik ciśnieniowy? (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed