Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


  Main Page -> Forum Index -> Generally ->Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mihauuu13
Level 5
Location: Kępno
Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Post rating: 1
mihauuu13
Level 5
Post#1 31 Jul 2012 21:16  Topic author   

Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Witam! Robię sprężarkę własnej konstrukcji i wykopałem w garażu silnik 3fazowy , oraz presostat z manometrem i zaworem bezpieczeństwa ( takie cos z chińskich kompresorów ) . Mam dylemat gdyż ten presostat jest na 230V , a silnik na 380V. Da rade jakoś to zgrać , czy muszę kupować nowy wyłącznik ciśnieniowy?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
H3nry
Level 26
Location: Sokółka
Joined: 26 Apr 2003
Posts: 930
Helped: 41
Post rating: 20
H3nry
Level 26
Post#2 31 Jul 2012 21:20    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Dołożenie przekaźnika o ile kolega posiada załatwi sprawę.
Presostat ma 2 pary styków ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
balonika3
Level 36
Joined: 23 Feb 2009
Posts: 4001
Helped: 258
Post rating: 60
balonika3
Level 36
Post#3 31 Jul 2012 21:27    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


H3nry wrote:
Dołożenie przekaźnika ...
A nie stycznika???

Helpful post? + 0
Back to top
mihauuu13
Level 5
Location: Kępno
Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Post rating: 1
mihauuu13
Level 5
Post#4 31 Jul 2012 21:37  Topic author   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?

Helpful post? + 0
Back to top
balonika3
Level 36
Joined: 23 Feb 2009
Posts: 4001
Helped: 258
Post rating: 60
balonika3
Level 36
Post#5 31 Jul 2012 21:41    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 wrote:
Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?
Oczywiście, że tak, ale jak nie masz pojęcia, to powierz to komuś kumatemu. Sprężarka to nie zabawka, a źle podłączona, to bomba.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mihauuu13
Level 5
Location: Kępno
Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Post rating: 1
mihauuu13
Level 5
Post#6 31 Jul 2012 21:45  Topic author   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Nie rozumiesz mnie , po prostu pierwszy raz spotykam się z taką sprawą , że na silniku mam 380V a na wyłączniku 230V , po prostu chcę się dowiedzieć co dokupić/zrobić żeby zaoszczędzić pieniądze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
balonika3
Level 36
Joined: 23 Feb 2009
Posts: 4001
Helped: 258
Post rating: 60
balonika3
Level 36
Post#7 31 Jul 2012 21:56    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 wrote:
Nie rozumiesz mnie ...
Rozumiem i wszystko już napisałem. Stycznik (prawidłowo podłączony).

Helpful post? + 0
Back to top
mihauuu13
Level 5
Location: Kępno
Joined: 04 Jul 2012
Posts: 14
Post rating: 1
mihauuu13
Level 5
Post#8 31 Jul 2012 22:16  Topic author   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Czyli jak mam podłączyć ten stycznik aby wszystko działało jak należy?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
balonika3
Level 36
Joined: 23 Feb 2009
Posts: 4001
Helped: 258
Post rating: 60
balonika3
Level 36
Post#9 31 Jul 2012 22:20    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Presostat ma sterować stycznikiem, a ten silnikiem. Jeśli w silniku jest termik, a stycznik ma możliwość współpracy z nim, to można go również wykorzystać (nie zajedziesz silnika, jeśli jest zbyt słaby).

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Generally -> Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora
Page 1 of 1

Similar topics to wyłącznik ciśnieniowy do kompresora

Wyłącznik ciśnieniowy - Kompresor (1)
Wyłącznik ciśnieniowy jak odkręcić (11)
kompresor 3JW60 jaki włacznik i wyłącznik ciśnieniowy. (14)
Kompresor POLMO HS11 - jaki silnik i wyłącznik ciśnieniowy? (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.082 seconds