Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny ->Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

mihauuu13
Poziom 5
Post#1 31 Lip 2012 21:16  Autor tematu   

Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Witam! Robię sprężarkę własnej konstrukcji i wykopałem w garażu silnik 3fazowy , oraz presostat z manometrem i zaworem bezpieczeństwa ( takie cos z chińskich kompresorów ) . Mam dylemat gdyż ten presostat jest na 230V , a silnik na 380V. Da rade jakoś to zgrać , czy muszę kupować nowy wyłącznik ciśnieniowy?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
H3nry
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Kwi 2003
Posty: 930
Miasto: SoQlkA

H3nry
Poziom 20
Post#2 31 Lip 2012 21:20    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Dołożenie przekaźnika o ile kolega posiada załatwi sprawę.
Presostat ma 2 pary styków ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3732
Miasto: Krużewniki

balonika3
Poziom 23
Post#3 31 Lip 2012 21:27    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


H3nry napisał:
Dołożenie przekaźnika ...
A nie stycznika???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

mihauuu13
Poziom 5
Post#4 31 Lip 2012 21:37  Autor tematu   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3732
Miasto: Krużewniki

balonika3
Poziom 23
Post#5 31 Lip 2012 21:41    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 napisał:
Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?
Oczywiście, że tak, ale jak nie masz pojęcia, to powierz to komuś kumatemu. Sprężarka to nie zabawka, a źle podłączona, to bomba.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

mihauuu13
Poziom 5
Post#6 31 Lip 2012 21:45  Autor tematu   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Nie rozumiesz mnie , po prostu pierwszy raz spotykam się z taką sprawą , że na silniku mam 380V a na wyłączniku 230V , po prostu chcę się dowiedzieć co dokupić/zrobić żeby zaoszczędzić pieniądze.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3732
Miasto: Krużewniki

balonika3
Poziom 23
Post#7 31 Lip 2012 21:56    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 napisał:
Nie rozumiesz mnie ...
Rozumiem i wszystko już napisałem. Stycznik (prawidłowo podłączony).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

mihauuu13
Poziom 5
Post#8 31 Lip 2012 22:16  Autor tematu   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Czyli jak mam podłączyć ten stycznik aby wszystko działało jak należy?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3732
Miasto: Krużewniki

balonika3
Poziom 23
Post#9 31 Lip 2012 22:20    

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Presostat ma sterować stycznikiem, a ten silnikiem. Jeśli w silniku jest termik, a stycznik ma możliwość współpracy z nim, to można go również wykorzystać (nie zajedziesz silnika, jeśli jest zbyt słaby).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wyłącznik ciśnieniowy - Kompresor (1)
Wyłącznik ciśnieniowy jak odkręcić (11)
kompresor 3JW60 jaki włacznik i wyłącznik ciśnieniowy. (14)
Kompresor POLMO HS11 - jaki silnik i wyłącznik ciśnieniowy? (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl temat RSS