Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora
Autor
Wiadomość
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

Post#1 Post autora tematu 31 Lip 2012 21:16   

Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Witam! Robię sprężarkę własnej konstrukcji i wykopałem w garażu silnik 3fazowy , oraz presostat z manometrem i zaworem bezpieczeństwa ( takie cos z chińskich kompresorów ) . Mam dylemat gdyż ten presostat jest na 230V , a silnik na 380V. Da rade jakoś to zgrać , czy muszę kupować nowy wyłącznik ciśnieniowy?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Lip 2012 21:16   





Powrót do góry
   
H3nry
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Kwi 2003
Posty: 958
Miasto: SoQlkA

Post#2 31 Lip 2012 21:20   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Dołożenie przekaźnika o ile kolega posiada załatwi sprawę.
Presostat ma 2 pary styków ?
Powrót do góry
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3695
Miasto: Krużewniki

Post#3 31 Lip 2012 21:27   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


H3nry napisał:
Dołożenie przekaźnika ...
A nie stycznika???
Powrót do góry
   
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

Post#4 Post autora tematu 31 Lip 2012 21:37   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Lip 2012 21:37   





Powrót do góry
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3695
Miasto: Krużewniki

Post#5 31 Lip 2012 21:41   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 napisał:
Jestem kompletnie zielony w sprawach elektryki.. Dlatego zwracam się do was czy da rade coś z tym zrobić?
Oczywiście, że tak, ale jak nie masz pojęcia, to powierz to komuś kumatemu. Sprężarka to nie zabawka, a źle podłączona, to bomba.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Lip 2012 21:41   





Powrót do góry
   
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

Post#6 Post autora tematu 31 Lip 2012 21:45   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Nie rozumiesz mnie , po prostu pierwszy raz spotykam się z taką sprawą , że na silniku mam 380V a na wyłączniku 230V , po prostu chcę się dowiedzieć co dokupić/zrobić żeby zaoszczędzić pieniądze.
Powrót do góry
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3695
Miasto: Krużewniki

Post#7 31 Lip 2012 21:56   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


mihauuu13 napisał:
Nie rozumiesz mnie ...
Rozumiem i wszystko już napisałem. Stycznik (prawidłowo podłączony).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Lip 2012 21:56   





Powrót do góry
   
mihauuu13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 14
Miasto: Kępno

Post#8 Post autora tematu 31 Lip 2012 22:16   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Czyli jak mam podłączyć ten stycznik aby wszystko działało jak należy?
Powrót do góry
   
balonika3
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 3695
Miasto: Krużewniki

Post#9 31 Lip 2012 22:20   

Re: Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora


Presostat ma sterować stycznikiem, a ten silnikiem. Jeśli w silniku jest termik, a stycznik ma możliwość współpracy z nim, to można go również wykorzystać (nie zajedziesz silnika, jeśli jest zbyt słaby).
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> Wyłącznik ciśnieniowy do kompresora
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wyłącznik ciśnieniowy - Kompresor (1)
Wyłącznik ciśnieniowy jak odkręcić (11)
kompresor 3JW60 jaki włacznik i wyłącznik ciśnieniowy. (13)
Kompresor POLMO HS11 - jaki silnik i wyłącznik ciśnieniowy? (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS