Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja
Autor
Wiadomość
kamil1290
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 7

Post#1 Post autora tematu 04 Sie 2012 12:32   

Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Witam serdecznie ,
Mam problem z neostradą ostatnio wróciłem do domu i ograniczenie lub brak łączności mam na kablu i wifi sprawdziłem jeszcze raz konfigurację i dalej to samo , dzwoniłem do neostrady przyjechali podłączyli swój router i powiedzieli mi że mam problem z routerem albo konfiguracją
Router - Planet ADW-4401
Windows 7 Home Premium 32-bit
Screeny w załączniku
Proszę o pomoc
Dziękuje , Pozdrawiam

Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja

Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja
Powrót do góry
   
No_name
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 08 Lut 2003
Posty: 23

Post#2 25 Sie 2012 11:53   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Kumpel ma taką samą sytuację. Przedłużył umowę i teraz ma problem z routerem.
Modem w routerze się synchronizuje ale nie otrzymuje IP. Byli u niego technicy z orange i stwierdzili że wina routera (konfiguracji) tyle że nic w nim wcześniej nie zmieniał. Nikt nie potrafi mu pomóc. Może ktoś już się spotkał z taką sytuacją i wie jak to można rozwiązać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sie 2012 11:53   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21319
Miasto: Gostyń

Post#3 25 Sie 2012 12:20   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Pierwsza sprawa to poprawna konfiguracja linii.
Pozostałe dane niezdbędne do ustanowienia połączenia to:

Annex A
protokół PPPoA (jeżeli modem nie połączy się, to spróbuj przełączyć na PPPoE)
enkapsulacja: VC multiplexing (VCmux)
autentykacja PAP lub CHAP
VPI: 0
VCI: 35

W niektórych przypadkach (w zależności od typu modemu) konieczne będzie również wprowadzenie parametrów:

DSL Modulation: G.dmt lub Multimode (dla opcji 10 i 20Mbit/s wybierz ADSL2+)
MTU: 1492 lub Auto
DNS: pobierane atomatycznie lub jeden z tych: podstawowy: 194.204.159.1, alternatywny: 194.204.152.34, host: dns.tpsa.pl

Druga sprawa to weryfikacja loginu i hasła.
Login znajduje się na umowie
Hasło można otrzymać po telefonie do dostawcy internetu.

Trzecia sprawa poprawne zabezpieczenie dostępu do urządzenia
Zmienić login i hasło dostępowe oraz klucz zabezpieczający sieć bezprzewodową, aby nikt z zewnątrz nie miał dostępu do konfiguracji urządzenia.
Powrót do góry
   
No_name
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 08 Lut 2003
Posty: 23

Post#4 25 Sie 2012 12:44   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Ustawienia modemu są ok. DSL się synchronizuje.
Login i hasło są na 100% ok.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sie 2012 12:44   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21319
Miasto: Gostyń

Post#5 25 Sie 2012 12:46   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Pozostaje sprawdzić na innym urządzeniu, choć by ADSL-owym modemie USB - aby wykluczyć uszkodzenie routera.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sie 2012 12:46   





Powrót do góry
   
No_name
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 08 Lut 2003
Posty: 23

Post#6 25 Sie 2012 12:53   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Na modemie z przez USB śmiga i jest ok.
Podstawiałem inny router i dalej lipa.
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21319
Miasto: Gostyń

Post#7 25 Sie 2012 13:10   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Jak masz możliwość to daj screen-a z tego modemu (konfiguracji linii) oraz z konfiguracji routera. Może sobie porównamy gdzie robisz błąd.
Powrót do góry
   
No_name
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 08 Lut 2003
Posty: 23

Post#8 25 Sie 2012 14:29   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Niestety dzisiaj już nie będę miał do niego dostępu. Dopiero w poniedziałek dam screen.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Sie 2012 14:29   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21319
Miasto: Gostyń

Post#9 25 Sie 2012 14:30   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Więc czekamy na efekty.
Powrót do góry
   
No_name
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 08 Lut 2003
Posty: 23

Post#10 27 Sie 2012 18:56   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Przepraszam za jakość fotki
Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja
SNR margin chyba wygląda kiepsko.
Ustawienia routera miałem już chyba wszystkie możliwe
Przez infolinię usłyszałem że jest to opcja 10Mbit/s i mam włączyć ADSL2+ jednak modem synchronizuje się w trybie G.dtm
Wygląda na to że, Orange ma delikatnie mówiąc bałagan.
Jedynym słusznym rozwiązaniem okazało się podłączenie tego routera protokołem PPPoE z modemem ZTE (zakupionym w salonie Orange).
Jak na razie jest OK.
Dzięki za pomoc.
Powrót do góry
   
kamil1290
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 7

Post#11 Post autora tematu 29 Cze 2013 19:44   

Re: Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja


Problem z hasłami , sorry za kłopot i dzięki za zainteresowanie :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Planet ADW 4401 - Neostrada - Router / Konfiguracja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
problem z konfiguracją Planet ADW-4401 (5)
UltraVNC a Planet adw 4401 v4 (10)
planet adw-4401 (4)
Neostrada 20mb/s ograniczona przez Router ADW-4401. (7)
Router, Planet, ADW 4401, połączenie między komputerami (6)
Jak skonfigurować router PLANET ADW-4401? (7)
Konfiguracja Planet ADW 4401 (1)
Siła radia w Planet ADW-4401 (13)
Kłopot z ustawieniem Planet ADW-4401 (5)
Wejście do konfiguracji Planet ADW-4401 (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS