Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Komputer nie może pobrać adresu sieciowego
Autor
Wiadomość
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#1 Post autora tematu 05 Sie 2012 16:48   

Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Witam. Napotkałam dziś problem, ponieważ mimo, że internet działa <a u brata śmiga normalnie> mi pojawiła się ikonka z wykrzyknikiem. Po kliknięciu w to pojawił mi się następujący problem:

http://oi47.tinypic.com/35ap5vn.jpg

Komputer nie może pobrać adresu sieciowego

Grafikę wklejamy w ten sposób > http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html - Poprawiłem. [witux]

klikanie napraw oczywiście niczego nie naprawiło. Posiadam router, z którego korzystają dwa komputery. Do mojego podłączony jest kablem. Próbowałam zmienić ip i "błąd" (ten "znak ostrzegawczy przy ikonce połączeń sieciowych") owszem, zniknął ale internet mimo tego nie działał. Oczywiście te pierdoły typu restart routera itd zrobiłam. Jeśli mogę prosić o rady prostym językiem, ponieważ o komputerach wiem bardzo nie wiele. Sprawa dosyć pilna, ponieważ komputer z dostępem do internetu jest moim narzędziem pracy. Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
Powrót do góry
   
rapper3d
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 255
Miasto: Radom

Post#2 05 Sie 2012 16:52pomocny post - solucja   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


jakie IP ustawiłaś? Czy wpisałaś adresy serwerów DNS? Czy wpisanie w przeglądarce adresu http://212.77.100.101 powoduje wyświetlenie strony Wirtualnej Polski?
Powrót do góry
   
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#3 Post autora tematu 05 Sie 2012 17:05   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


IP miałam 169.254.0.138 a zmieniłam na 169.254.0.139
A adresów serwerów dns nie wpisywałam, zostawiłam"uzyskaj adres serwerów DNS automatycznie". I po wpisaniu nic mi się nie pojawia po wpisaniu tego adresu.
Powrót do góry
   
Bula i spula
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 346

Post#4 05 Sie 2012 17:10   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Nie ma DHCP i nie dostajesz adresu, musisz ustawić sobie ręcznie w tej samej podsieci co u brata.
Wklej polecenie ipconfig /all z komputera brata, to powiem jaki adres, bramę, dns-y wprowadzić.

Btw. Trochę to dziwne, nic nie było zmieniane i tak samo z siebie się zepsuło?
Powrót do góry
   
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#5 Post autora tematu 05 Sie 2012 17:15   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Microsoft Windows [Wersja 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\Dominik>ipconfig/ALL

Konfiguracja IP systemu Windows

Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : DELL
Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej 2:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : C0-CB-38-4B-84-49
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta Ethernet Połączenie lokalne 2:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Broadcom Virtual Wireless Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 02-50-F2-00-00-01
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta Ethernet Połączenie sieciowe Bluetooth:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Urządzenie Bluetooth (sieć osobista)
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 5C-AC-4C-F1-56-96
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR8152 PCI-E Fast Ethernet Contro
ller
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : F0-4D-A2-56-87-78
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : C0-CB-38-4B-84-49
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::6d0e:62ef:6df2:493c%11(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.2.102(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 5 sierpnia 2012 16:32:21
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 5 sierpnia 2012 19:49:24
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 247515960
Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-14-5B-D2-0E-C0-CB-38-4B-84-49

Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
8.8.4.4
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 7A-79-05-5F-96-13
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::55f:9613(Preferowane)
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::39fa:73e8:fae9:d483%19(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 5.95.150.19(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 5 sierpnia 2012 16:32:18
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 5 sierpnia 2013 16:34:28
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 5.0.0.1
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 5.0.0.1
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 595228971
Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-14-5B-D2-0E-C0-CB-38-4B-84-49

Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 2:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #2
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #4
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa 6TO4 Adapter:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 3:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #3
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 18:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #8
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 4:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #5
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 15:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #6
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 16:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #9
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 17:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #7
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 24:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #14
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 20:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #11
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 19:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4 #10
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa isatap.{DBF6E91B-A0CE-4C4B-9F7D-42FDD8DFBEF1}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #2
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa isatap.{4164583D-2812-4B91-9ECB-E5374199ACB9}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #5
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 31:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:953c:1cd0:c6ca:2a11:b6f8(Pref
erowane)
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::1cd0:c6ca:2a11:b6f8%42(Preferowane)

Brama domyślna. . . . . . . . . . :
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

Karta tunelowa isatap.{A4464A94-BAC9-42DA-B1A1-617BC7108209}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #6
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Powrót do góry
   
Bula i spula
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 346

Post#6 05 Sie 2012 17:20pomocny post - solucja   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Niezły bajzel :-)
Spróbuj wprowadzić ręcznie:
Adres IP . . . . . . . . . . . . . : 192.168.2.103
Maska podsieci . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . : 192.168.2.1
Serwery DNS . . . . . . . . . : 8.8.8.8
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8.8.4.4
Jak nie będzie działać to adres IP z końcówką 104, 105.

edit: U brata też radzę przestawić na ręczny, bo coś wam nie działa DHCP, i u niego może się pojawić ten sam problem. A najlepiej byłoby zajrzeć do interfejsu routera, i sprawdzić czemu nie ma DHCP.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sie 2012 17:20pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#7 Post autora tematu 05 Sie 2012 17:24   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Kurcze wszystko działa. Dziękuję Ci bardzo :)!

edit: orientujesz się jak w Windowsie 7 przestawić to na ręczny? Sierota ze mnie :/
Powrót do góry
   
lukaszek_socho
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 270
Miasto: Sochaczew

Post#8 05 Sie 2012 20:13   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Myślę, że ten opis Ci pomoże http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Change-TCP-IP-settings
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sie 2012 20:13   





Powrót do góry
   
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#9 Post autora tematu 16 Sie 2012 19:26   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Hm. To znowu ja. U mnie internet śmiga ale teraz ten problem wystąpił u brata. Pewnie sprawa jest błaha ale ja jestem upośledzona jeśli chodzi o sprawy komputerowe... Mógłby ktoś poradzić? Zmiana na automatyczne u niego nie pomaga. Identyczna sprawa jak wtedy u mnie.
Powrót do góry
   
lukaszek_socho
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 270
Miasto: Sochaczew

Post#10 16 Sie 2012 20:48   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Wprowadź u brata to samo co u siebie z tym, że adres IP ustaw 192.168.2.104. Jakby wyświetliło, że ten adres już jest używany w sieci to spróbuj 192.168.2.105
Powrót do góry
   
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#11 Post autora tematu 16 Sie 2012 20:55   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Zrobiłam tak. Wprowadziłam te same dane co u mnie ale zmieniłam ip na końcówkę "104" i też nie działało. Tzn. błąd zniknął ale żadna witryna nie dała się włączyć.
Powrót do góry
   
rapper3d
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 255
Miasto: Radom

Post#12 17 Sie 2012 18:32pomocny post - solucja   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


W takim razie dopisz jeszcze DNS-y

194.204.159.1
194.204.152.34

lub
8.8.8.8
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sie 2012 18:32pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Angelax
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 8
Miasto: Siedlce

Post#13 Post autora tematu 17 Sie 2012 20:28   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Dzięki, śmiga :)
Powrót do góry
   
bruno7
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 56
Miasto: "-"

Post#14 17 Sie 2012 21:36   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Z powyższych dywagacji wynika ,że ktoś ma władzę nad routerem.

:)
Powrót do góry
   
fajnymarian
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 47
Miasto: łódź

Post#15 19 Mar 2013 11:44   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Witam

Mam podobny problem który pomógł rozwiązac Bula i Spula. Drogi kolego podpowiedz mi jak mogę skopiować widok z mojego kompa po wpisaniu polecenia inc.../all coby wkleić tutaj i potem cieszyć się efektem Twojej podpowiedzi. Mam w domu 3 kompy . Sygnał od sąsiada . dwa laptoki śmigają a stacjonarny do którego podłączyłęm kartę sieciową - nie chce.

Pozdrawiam

jacek
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#16 19 Mar 2013 13:24   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


fajnymarian napisał:
. Drogi kolego podpowiedz mi jak mogę skopiować widok z mojego kompa po wpisaniu polecenia inc.../all coby wkleić tutaj i potem cieszyć się efektem Twojej podpowiedzi.


Inny kolega Ci podpowie . Start-uruchom wpisz cmd w cmd wpisz polecenie ipconfig/all i zrób screena wciskając klawisz Print Screen . I resztę np paincie dokonaj.Myślę że o taką pomoć koledze chodziło.Link
Powrót do góry
   
fajnymarian
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 47
Miasto: łódź

Post#17 19 Mar 2013 13:47   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Koledzy podaję ten screen ,
pozdrawiam i czekam na pomoc

Komputer nie może pobrać adresu sieciowego
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#18 19 Mar 2013 14:32   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Zmień rozdzielczość bo oczopląsów można dostać.
Powrót do góry
   
fajnymarian
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 47
Miasto: łódź

Post#19 19 Mar 2013 14:38   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Komputer nie może pobrać adresu sieciowego

ma nadzieję że lepiej sorki

jacek
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#20 19 Mar 2013 14:44   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Opisz co chcesz uzyskać ? Bo widać że adresacje dostajesz do czego masz wpięty ten komputer ?
Powrót do góry
   
fajnymarian
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 47
Miasto: łódź

Post#21 19 Mar 2013 15:22   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Mam w domu 3 kompy. To jest obraz jednego z nich.Laptopa. Drugi laptop też bez problemu połączył się z siecią.z automatu. problem dotyczy kompa stacjonarnego do którego dokupiłem kartę bezprzewodową sieciową. Komp widzi sieć - łączy się z nią lecz nie ma połączenia z netem. Zrzut wkleiłem na okoliczność poprzedniego przypadku, w którym obraz ten posłużył do ustalenia ustawień kompa który miał problem z łączeniem z netem.
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#22 19 Mar 2013 15:27   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Jaki masz rodzaj zabezpieczenia w sieci Wifi ? Jaki dodatek Service Pack masz na komputerze ?
Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9165
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#23 19 Mar 2013 17:43   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


IP jest z puli operatora - prawdopodobnie masz limit ilości komputerów, który już wykorzystałeś. Wyłącz modem i wszystko inne poza problematycznym komputerem i spróbuj tylko nim się połączyć.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2013 17:43   





Powrót do góry
   
fajnymarian
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 47
Miasto: łódź

Post#24 20 Mar 2013 13:48   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Witam

Zainstalowane sa SP 3.5 SP 1 ; 3.0 2.0 i włączona była zapora systemu windows.

coś jeszcze Ci trzeba?

j
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#25 20 Mar 2013 13:53   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Wykonałeś to co radzi kolega Piterus ?
Powrót do góry
   
fajnymarian
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 47
Miasto: łódź

Post#26 20 Mar 2013 15:07   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


zrobię to wieczorkiem. A jeśli wyłączę to te tylko domowe czyli 2 sztuki - muszę zrestartować ruter?sąsiad nie zawsze doma jest;)

j
Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9165
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#27 20 Mar 2013 18:03   

Re: Komputer nie może pobrać adresu sieciowego


Musisz, poza tym takiej usługi nie wolno dzielić poza lokal.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Komputer nie może pobrać adresu sieciowego
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Komputer nie może pobrać adresu sieciowego. (10)
Komputer nie może pobrać adresu (6)
Komputer nie może pobrać adresu ip (6)
Komputer nie może pobrać adresu IP (7)
komputer nie może pobrać adresu IP (11)
komputer nie może pobrać adresu IP, siec lokalna ,radiowa (5)
LAN USB. Na żadnej opcji nie działa (10, 100 Full). Nie może pobrać adresu. (23)
Nie pobiera adresu sieciowego (12)
Nie pobiera adresu sieciowego na wifi (13)
Nie da się pobrać adresu IP z DHCP (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl temat RSS