Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP.


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP. Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
skrzat_bu
Level 13
Location: Węgorzewo
Joined: 10 Dec 2002
Posts: 133
Post rating: 5
skrzat_bu
Level 13
Post#1 20 Jan 2005 18:34  Topic author   

Jak wejść do biosu w HP


Witam
Nie wiem jakim klawiszem wejść do biosu w komputerze stacjonarnym HP. Nie wiem jaki jest bios bo odpala sie logo hp i nic innego nie widac. Plyta jest oparta o chipset SIS. komputer ma ok roku i jest ze stanow.
prosze o jakies sugestie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49364
Helped: 9221
Post rating: 841
Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 20 Jan 2005 18:54    

Jak wejść do biosu w HP


Uzyj szukaj na elektrodzie bo bylo juz o tym wiele razy.
lub:
Wejdz na www.hp.com i poczytaj, a wszystkiego sie dowiesz.

Helpful post? + -9
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
skrzat_bu
Level 13
Location: Węgorzewo
Joined: 10 Dec 2002
Posts: 133
Post rating: 5
skrzat_bu
Level 13
Post#3 20 Jan 2005 21:42  Topic author   

Re: Jak wejść do biosu w HP


do Kolobos
jak nie masz ochoty mi powiedzieć ktorym klawiszem sie wchodzi do biosu to sie nie udzielaj. Pewnie z połowa twoich punktów to z takich kiepskich postów typu: użyj szukaj. A może pokażesz mi jakiś post gdzie jest napisane o tym czego szukałem - przecież tyle tego bylo.

Juz znalazlem - jest to klawisz F1. Znalazłem nie na elektrodzie.

Helpful post? + +3
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49364
Helped: 9221
Post rating: 841
Kolobos
Spec od komputerów
Post#4 20 Jan 2005 21:58    

Jak wejść do biosu w HP


Rozumiem, ze samodzielne myslenie jest dla Ciebie duzym wysilkiem, a nie powinno byc.Trzeba najpierw poszukac samemu co jest bardzo latwe, a dopiero pozniej jezeli nie znajdzie sie odpowiedzi pytac na forum.Szkoda ze wiekszosc uzytkownikow, najpierw pisze, a pozniej mysli.

Wpisz sobie w szukaj:
jak wejść do biosu albo sam wyraz "biosu" i zobaczysz ile Ci znajdzie postow.
np.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=223146

Helpful post? + -6
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GRIN
Level 30
Location: Gdynia
Joined: 30 Jul 2003
Posts: 1106
Helped: 161
Post rating: 40
GRIN
Level 30
Post#5 20 Jan 2005 22:17    

Jak wejść do biosu w HP


Hp=Hewlett Packard do biosu Wchodzisz tak Załącz komputer i zaraz przytrzymaj F2 i otworzy się Okno Biosu Muszę tu nieco informacji Dopisać mianowicie Moje córki mają tego Hewlet Packard(VE)=Vectra i Do Biosu Na 1000% wchodzi się F2 w tym modelu Jak Widać z innych postów Do Laptopów HP i Innych Modeli HP wchodzi się do Biosu Innymi Klawiszami A to Dziwadła te HP

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
skrzat_bu
Level 13
Location: Węgorzewo
Joined: 10 Dec 2002
Posts: 133
Post rating: 5
skrzat_bu
Level 13
Post#6 20 Jan 2005 22:35  Topic author   

Re: Jak wejść do biosu w HP


do Kolobos:
Dokładnie wcześniej wpisałem do wyszukiwarki to co ty zaproponowałeś, ale wśród tych ok 2000 postów odpowiedź znalazłbym na pewno nie za szybko (jeśli się tam znajduje). Ten link co mi dałeś nie rozwiązuje mojego problemu. F2 to się wchodzi do biosu w laptopach HP a w HP Pawolion 5600 wchodzi się klawiszem F1. Tak więc znowu postem który nic nie dał dla tematu zdobyłeś kilka punktów - jeszcze się trochę z tobą pokłucę i też bedę "specjalistą".

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49364
Helped: 9221
Post rating: 841
Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 20 Jan 2005 22:57    

Jak wejść do biosu w HP


Po pierwsze napisales, ze znalazles i ze wchodzi sie do biosu F1
Quote:
Juz znalazlem - jest to klawisz F1. Znalazłem nie na elektrodzie.


No wiec podalem Ci pierwszy lepszy post w ktorym jest o tym mowa, oczywiscie dotyczy to innego komputera, niz Twoj ale kazdy myslacy czlowiek
po przeczytaniu by sprobowal F1, DEL, INS, F10.
Do tego nie podales abslotunie nic na temat Twojego komputera, co to za model itd. Wiec nie oczekuj, ze ktos Ci pomoze.Zreszta widze ze nie ma Cie co zachecac do szukania samemu, skoro przyszedles tutaj po roziwazenie podane na tacy, a na wszelkie proby zachecenia Cie do poszukania sameu odszczekujesz jakimis bzdurami o punkatach itp.

Helpful post? + -1
Back to top
adamdn
Level 18
Location: Olsztyn / Gdansk
Joined: 03 Aug 2004
Posts: 312
Helped: 24
adamdn
Level 18
Post#8 21 Jan 2005 00:59    

Re: Jak wejść do biosu w HP


Przynajmniej w laptopach HP wchodzi sie do BIOSu klawiaszem F2. W stacjonarnych tez tak powinno byc.

Pozdrawiam
adamdn

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP.
Page 1 of 1

Similar topics to jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP.

Bios Logo Changer jak się to obsługuje ? (1)
Start komputera (BIOS). Nie udaje się wejść do ustawień BIOS-u. (27)
IBM ThinkPad 600. Jak wejść do BIOS-u? Pojawia się błąd 1201. (11)
IBM NetVista i BIOS. Czy ktoś wie jak można wejść do BIOS-u? (3)
8088 jak wejść do BIOS-u? BIOS AMI. (9)
Bios uruchamia się tylko do Logo dalej nic się nie dzieje (18)
Armada 4110 BIOS. Czy BIOS został utracony? Nie można wejść do BIOS-u. (3)
Shuttle_681V nie da się wejść do BIOS-u (6)
jak wejść w bios w linuxie? (2)
Logo BIOS\'u KOB KT266A. Jak wyłączyć ? (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.208 seconds