Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP.
Autor
Wiadomość
skrzat_bu
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 10 Gru 2002
Posty: 136
Miasto: Węgorzewo

Post#1 Post autora tematu 20 Sty 2005 19:34   

Jak wejść do biosu w HP


Witam
Nie wiem jakim klawiszem wejść do biosu w komputerze stacjonarnym HP. Nie wiem jaki jest bios bo odpala sie logo hp i nic innego nie widac. Plyta jest oparta o chipset SIS. komputer ma ok roku i jest ze stanow.
prosze o jakies sugestie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2005 19:34   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38396
Miasto: Warszawa

Post#2 20 Sty 2005 19:54   

Jak wejść do biosu w HP


Uzyj szukaj na elektrodzie bo bylo juz o tym wiele razy.
lub:
Wejdz na www.hp.com i poczytaj, a wszystkiego sie dowiesz.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2005 19:54   





Powrót do góry
   
skrzat_bu
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 10 Gru 2002
Posty: 136
Miasto: Węgorzewo

Post#3 Post autora tematu 20 Sty 2005 22:42   

Re: Jak wejść do biosu w HP


do Kolobos
jak nie masz ochoty mi powiedzieć ktorym klawiszem sie wchodzi do biosu to sie nie udzielaj. Pewnie z połowa twoich punktów to z takich kiepskich postów typu: użyj szukaj. A może pokażesz mi jakiś post gdzie jest napisane o tym czego szukałem - przecież tyle tego bylo.

Juz znalazlem - jest to klawisz F1. Znalazłem nie na elektrodzie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2005 22:42   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38396
Miasto: Warszawa

Post#4 20 Sty 2005 22:58   

Jak wejść do biosu w HP


Rozumiem, ze samodzielne myslenie jest dla Ciebie duzym wysilkiem, a nie powinno byc.Trzeba najpierw poszukac samemu co jest bardzo latwe, a dopiero pozniej jezeli nie znajdzie sie odpowiedzi pytac na forum.Szkoda ze wiekszosc uzytkownikow, najpierw pisze, a pozniej mysli.

Wpisz sobie w szukaj:
jak wejść do biosu albo sam wyraz "biosu" i zobaczysz ile Ci znajdzie postow.
np.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=223146
Powrót do góry
   
GRIN
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Lip 2003
Posty: 1108
Miasto: Gdynia

Post#5 20 Sty 2005 23:17   

Jak wejść do biosu w HP


Hp=Hewlett Packard do biosu Wchodzisz tak Załącz komputer i zaraz przytrzymaj F2 i otworzy się Okno Biosu Muszę tu nieco informacji Dopisać mianowicie Moje córki mają tego Hewlet Packard(VE)=Vectra i Do Biosu Na 1000% wchodzi się F2 w tym modelu Jak Widać z innych postów Do Laptopów HP i Innych Modeli HP wchodzi się do Biosu Innymi Klawiszami A to Dziwadła te HP
Powrót do góry
   
skrzat_bu
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 10 Gru 2002
Posty: 136
Miasto: Węgorzewo

Post#6 Post autora tematu 20 Sty 2005 23:35   

Re: Jak wejść do biosu w HP


do Kolobos:
Dokładnie wcześniej wpisałem do wyszukiwarki to co ty zaproponowałeś, ale wśród tych ok 2000 postów odpowiedź znalazłbym na pewno nie za szybko (jeśli się tam znajduje). Ten link co mi dałeś nie rozwiązuje mojego problemu. F2 to się wchodzi do biosu w laptopach HP a w HP Pawolion 5600 wchodzi się klawiszem F1. Tak więc znowu postem który nic nie dał dla tematu zdobyłeś kilka punktów - jeszcze się trochę z tobą pokłucę i też bedę "specjalistą".
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38396
Miasto: Warszawa

Post#7 20 Sty 2005 23:57   

Jak wejść do biosu w HP


Po pierwsze napisales, ze znalazles i ze wchodzi sie do biosu F1
Cytat:
Juz znalazlem - jest to klawisz F1. Znalazłem nie na elektrodzie.


No wiec podalem Ci pierwszy lepszy post w ktorym jest o tym mowa, oczywiscie dotyczy to innego komputera, niz Twoj ale kazdy myslacy czlowiek
po przeczytaniu by sprobowal F1, DEL, INS, F10.
Do tego nie podales abslotunie nic na temat Twojego komputera, co to za model itd. Wiec nie oczekuj, ze ktos Ci pomoze.Zreszta widze ze nie ma Cie co zachecac do szukania samemu, skoro przyszedles tutaj po roziwazenie podane na tacy, a na wszelkie proby zachecenia Cie do poszukania sameu odszczekujesz jakimis bzdurami o punkatach itp.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2005 23:57   





Powrót do góry
   
adamdn
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 03 Sie 2004
Posty: 307
Miasto: Olsztyn / Gdansk

Post#8 21 Sty 2005 01:59   

Re: Jak wejść do biosu w HP


Przynajmniej w laptopach HP wchodzi sie do BIOSu klawiaszem F2. W stacjonarnych tez tak powinno byc.

Pozdrawiam
adamdn
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak wejść do BIOS-u w HP? Odpala się logo HP.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Shuttle_681V nie da się wejść do BIOS-u (6)
Armada 4110 BIOS. Czy BIOS został utracony? Nie można wejść do BIOS-u. (3)
8088 jak wejść do BIOS-u? BIOS AMI. (9)
Bios uruchamia się tylko do Logo dalej nic się nie dzieje (18)
IBM NetVista i BIOS. Czy ktoś wie jak można wejść do BIOS-u? (3)
IBM ThinkPad 600. Jak wejść do BIOS-u? Pojawia się błąd 1201. (11)
Start komputera (BIOS). Nie udaje się wejść do ustawień BIOS-u. (27)
Bios Logo Changer jak się to obsługuje ? (1)
jak wejść w bios w linuxie? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS