X

VW golf IV 1.9 TDI - nie odpala

marekfiesta 06 Aug 2012 20:29
  • #1 06 Aug 2012 20:29
    marekfiesta
    Level 19  
    Helpful post? (0)
    Auto ma problem z imobilaizerem. Klient wymienił na nową stacyjkę lecz nie wymienił pestki immo kilkakrotnie odpalał następnie podmienił pestkę ze starego kluczyka i też już nie szło odpalić.Sprawdziłem testerem błąd w silniku jest następujący P1570.Czy teraz muszę zczytać pin z licznika na nowo zrobić adaptację kluczyka proszę podpowiedzcie.
  • #2 06 Aug 2012 21:04
    1078231
    Removed  
    Helpful post? (+1)
    marekfiesta wrote:
    P1570.

    A kto to ma zgadywać, co to za błąd, sterownik silnika-nieuprawniony czy sterownik silnika zablokowany?
  • #3 06 Aug 2012 21:21
    marekfiesta
    Level 19  
    Topic author Helpful post? (+1)
    opis błędu wskazuje na zablokowany sterownik silnika ponieważ kilkakrotnie musiało być odpalane na kluczyku bez poprawnej pestki.
    Funkcja 17 - zestaw wskaźników
    Funkcja 10 - dopasowanie
    Kanał-00 Funkcja 06 – koniec
    czy to jest poprawne zakodowanie kluczyka.
  • #4 06 Aug 2012 22:13
    1078231
    Removed  
    Helpful post? (0)
    marekfiesta wrote:

    czy to jest poprawne zakodowanie kluczyka.

    Nie, to jest sparowanie immo ze sterownikiem silnika.
  • #5 06 Aug 2012 23:15
    adam.1.1
    Level 17  
    Helpful post? (0)
    Sterownik silnika zablokowany , a co mówią zegarki z immo ?
    Jeśli dobrze pamiętam to po podaniu prawidłowej , jak to napisałeś ''pestki'' , ma wszystko ruszyć bez podpinania kompa . Coś uwaliliście .
  • #6 06 Aug 2012 23:17
    1078231
    Removed  
    Helpful post? (0)
    Klient wymieniał stacyjke więc pewnie szarpał się z cewką czytnika. Czort wie, czy nie rozgiął pinów w tej delikatnej jak by nie było wtyczusi.
  • #7 06 Aug 2012 23:23
    adam.1.1
    Level 17  
    Helpful post? (0)
    Ja rutynowo podginam piny cewki , pół milimetra w kierunku stacyjki , bo im po prostu nie wierzę . Ostatnio rozprułem New beetle - bo miał sygnał za niski z transpondera i nic .Cewkę też drugą podstawiałem . Zerknąłem przez przypadek na baterię , miała 7 lat i po podstawieniu nówki drugi miesiąc spokój .
  • #8 07 Aug 2012 19:17
    marekfiesta
    Level 19  
    Topic author Helpful post? (+2)
    błędy w liczniku były takie
    01039 colant temperature G2 bład sporadyczny
    01128 immobilaizer reading coil bład sporadyczny
    01176 kej bład sporadyczny sygnał za niski
  Search 4 million + Products
Browse Products