Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Błąd przy uruchomieniu programów - Themida.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Błąd przy uruchomieniu programów - Themida. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
doc3nt
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Maj 2003
Posty: 405
Miasto: Newport, Gwent

doc3nt
Poziom 17
Post#1 Post autora tematu 22 Sty 2005 14:12   

Themida - komunikat!!!


witam,
problem mam z odpaleniem niektorych programow
win 98se - mialem antywira AVK, wszystko dziala poprawnie lecz
mam zainstalowanych kilka programow ktorych odpalic nie moge bo wywala mi taki oto monit:

"Themida
A monitor program has been found running in your system.
Please, unload it from memory and restart ypur program"

myslalem ze to przez AVK ale po odinstalowaniu dalej tak samo.
dodam ze programy dzialaja na kazdym innym sprzecie bez problemu tylko na mojej jednostce tak czasem przy niektorych progach mi wywala.

moze ktos cos poradzi?

pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2005 14:12   



Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43426
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 22 Sty 2005 14:17   

Themida - komunikat!!!


Odinstaluj Themide i zobacz czy jest ok.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
doc3nt
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Maj 2003
Posty: 405
Miasto: Newport, Gwent

doc3nt
Poziom 17
Post#3 Post autora tematu 22 Sty 2005 14:24   

Themida - komunikat!!!


hmm..
gdybym tylko wiedzial co to jest ta Themida Smile

nie mam na kompie zednego takiego programu Sad

pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43426
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#4 22 Sty 2005 14:27   

Themida - komunikat!!!


To chyba jest ten program:
http://www.softandco.com/a/19043/themida.html

Moze sciagnij sobie hijackthis i wklej tutaj zawartosc loga.
http://www.spychecker.com/program/hijackthis.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
doc3nt
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Maj 2003
Posty: 405
Miasto: Newport, Gwent

doc3nt
Poziom 17
Post#5 Post autora tematu 22 Sty 2005 14:42   

Themida - komunikat!!!


wyglada to tak
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 14:26:55, on 05-01-21
Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\ZONELABS\VSMON.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\INTERNAT.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\PROGRAM FILES\ZONE LABS\ZONEALARM\ZLCLIENT.EXE
C:\PROGRAM FILES\WINAMP\WINAMPA.EXE
C:\PROGRAM FILES\D-TOOLS\DAEMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\GADU-GADU\GG.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
C:\WINDOWS\PULPIT\3\HIJACKTHIS\HIJACKTHIS.EXE

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.joemonster.org/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 5.0\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.OCX
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 - Toolbar: TME Toolbar - {44E8BF07-6BB7-49CF-886E-177B4577220F} - C:\PROGRAM FILES\TME TOOLBAR\TME_TOOLBAR.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [internat.exe] internat.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\PROGRAM FILES\WINAMP\WINAMPa.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [mdac_runonce] C:\WINDOWS\SYSTEM\runonce.exe
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [AVKService] C:\PROGRA~1\ANTIVI~1\AVKSER~1.EXE
O4 - HKLM\..\RunServices: [TrueVector] C:\WINDOWS\SYSTEM\ZONELABS\VSMON.EXE -service
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\PROGRAM FILES\GADU-GADU\GG.EXE" /tray
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O12 - Plugin for .spop: C:\PROGRA~1\INTERN~1\Plugins\NPDocBox.dll
O16 - DPF: {6ABE4BC3-7253-418E-85E8-F334A73154D3} (CSmartClient Object) - http://www.smart-clip.com/activex/SmartClip.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: Domain = doc
O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34

moze cos z tego odczytasz Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43426
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#6 22 Sty 2005 14:53   

Themida - komunikat!!!


Log wyglada ok, te programy, ktore uruchamiasz pewnie sa zabezpieczone Themida, ktora wykrywa skaner, ale jaki? Najlepiej wylacz wszystko co masz albo po jednym i zobacz kiedy sie uruchomi ok.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
doc3nt
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Maj 2003
Posty: 405
Miasto: Newport, Gwent

doc3nt
Poziom 17
Post#7 Post autora tematu 22 Sty 2005 15:15   

Themida - komunikat!!!


ale zonk!!!
zainstalowalem te themide demo
po restarcie chce ja odpalic a tu
ten sam monit co wyzej !!!

co ja mam za skaner wlaczony?!

wylaczylem wszystkie progi w autostarcie i dalej to samo Sad

ehh...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43426
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 22 Sty 2005 15:18   

Themida - komunikat!!!


Alt+ctrl+del i zabijaj wszystko co nie jest plikiem systemowym czyli explorer.exe itd Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
doc3nt
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 14 Maj 2003
Posty: 405
Miasto: Newport, Gwent

doc3nt
Poziom 17
Post#9 Post autora tematu 24 Sty 2005 11:39   

Themida - komunikat!!!


dalej lipa Sad

moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
vymiathatch
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 1812
Miasto: wielkopolska

vymiathatch
Poziom 22
Post#10 06 Sty 2006 17:35   

Re: Themida - komunikat!!!


mam ten sam problem tylko troche inny komunikat wie ktos jak to usunac?
Themida
A debugger has been found running in your system.
Please, unload it from memory and restart your program.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Sty 2006 17:35   



Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21541
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#11 06 Sty 2006 17:39   

Themida - komunikat!!!


Musiał bys wyłączyć drWatsona.Ale co to za program do zabezpieczania który każe WYŁĄCZYĆ wszystkie zabezpieczenia ?!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Sty 2006 17:39   



Powrót do góry
vymiathatch
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 1812
Miasto: wielkopolska

vymiathatch
Poziom 22
Post#12 06 Sty 2006 17:43   

Re: Themida - komunikat!!!


dodam jeszcze ze stalo sie to z dnia na dzien samo nic nie bylo instalowane Sad dr watson to antywir a ja go nie mam nawet nie mam tez themidy a po jej zainstalowaniu wyskakuje to samo co powyzej napisalem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21541
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#13 06 Sty 2006 18:01   

Themida - komunikat!!!


drWatson to nie jest antyvir tylko systemowy debuger.Zeby go usunąć trzeba wykasować jego wpis do rejestru.(GG nie używam)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Sty 2006 18:01   



Powrót do góry
vymiathatch
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 1812
Miasto: wielkopolska

vymiathatch
Poziom 22
Post#14 06 Sty 2006 18:09   

Re: Themida - komunikat!!!


zwracam honor faktycznie to nie antywir wiesz moze jak sie nazywa ten wpis do rejesrtu? ktory trzeba usunac?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Sty 2006 18:09   



Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21541
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#15 06 Sty 2006 18:20   

Themida - komunikat!!!


http://www.computerhope.com/software/drwatson.htm
Tu masz "przepis".Zanim usuniesz ten klucz z rejestru radzę zrobić jego kopię(export) aby można go było przywrócić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Błąd przy uruchomieniu programów - Themida.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Themida. Błąd podczas włączania niektórych programów. (3)
komputer zwalnia strasznie przy uruchomieniu programów (5)
Komputer się sam restartuje przy uruchomieniu cięższych programów. (30)
Maple 12 i błąd przy uruchomieniu (1)
Błąd przy uruchomieniu Fify12 (2)
błąd przy uruchomieniu pendrive\'a (1)
XP SP 3 - Fritzing 0.9.0.b - błąd przy uruchomieniu (1)
Błąd przy uruchomieniu pendrive\'a (8)
Niepokojący błąd przy uruchomieniu Laptopa ! (1)
Błąd 38 przy każdym uruchomieniu komputera. (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.11 seconds

elektroda.pl temat RSS