Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Błąd przy uruchomieniu programów - Themida.


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Błąd przy uruchomieniu programów - Themida. Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
doc3nt
Level 20
Location: Newport, Gwent
Joined: 14 May 2003
Posts: 405
Helped: 38
doc3nt
Level 20
Post#1 22 Jan 2005 14:12  Topic author   

Themida - komunikat!!!


witam,
problem mam z odpaleniem niektorych programow
win 98se - mialem antywira AVK, wszystko dziala poprawnie lecz
mam zainstalowanych kilka programow ktorych odpalic nie moge bo wywala mi taki oto monit:

"Themida
A monitor program has been found running in your system.
Please, unload it from memory and restart ypur program"

myslalem ze to przez AVK ale po odinstalowaniu dalej tak samo.
dodam ze programy dzialaja na kazdym innym sprzecie bez problemu tylko na mojej jednostce tak czasem przy niektorych progach mi wywala.

moze ktos cos poradzi?

pozdro

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49330
Helped: 9208
Post rating: 840
Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 22 Jan 2005 14:17    

Themida - komunikat!!!


Odinstaluj Themide i zobacz czy jest ok.

Helpful post? + 0
Back to top
doc3nt
Level 20
Location: Newport, Gwent
Joined: 14 May 2003
Posts: 405
Helped: 38
doc3nt
Level 20
Post#3 22 Jan 2005 14:24  Topic author   

Themida - komunikat!!!


hmm..
gdybym tylko wiedzial co to jest ta Themida :)

nie mam na kompie zednego takiego programu :(

pozdr

Helpful post? + 0
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49330
Helped: 9208
Post rating: 840
Kolobos
Spec od komputerów
Post#4 22 Jan 2005 14:27    

Themida - komunikat!!!


To chyba jest ten program:
http://www.softandco.com/a/19043/themida.html

Moze sciagnij sobie hijackthis i wklej tutaj zawartosc loga.
http://www.spychecker.com/program/hijackthis.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
doc3nt
Level 20
Location: Newport, Gwent
Joined: 14 May 2003
Posts: 405
Helped: 38
doc3nt
Level 20
Post#5 22 Jan 2005 14:42  Topic author   

Themida - komunikat!!!


wyglada to tak
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 14:26:55, on 05-01-21
Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\ZONELABS\VSMON.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\INTERNAT.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\PROGRAM FILES\ZONE LABS\ZONEALARM\ZLCLIENT.EXE
C:\PROGRAM FILES\WINAMP\WINAMPA.EXE
C:\PROGRAM FILES\D-TOOLS\DAEMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\GADU-GADU\GG.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
C:\WINDOWS\PULPIT\3\HIJACKTHIS\HIJACKTHIS.EXE

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.joemonster.org/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 5.0\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.OCX
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 - Toolbar: TME Toolbar - {44E8BF07-6BB7-49CF-886E-177B4577220F} - C:\PROGRAM FILES\TME TOOLBAR\TME_TOOLBAR.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [internat.exe] internat.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\PROGRAM FILES\WINAMP\WINAMPa.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [mdac_runonce] C:\WINDOWS\SYSTEM\runonce.exe
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [AVKService] C:\PROGRA~1\ANTIVI~1\AVKSER~1.EXE
O4 - HKLM\..\RunServices: [TrueVector] C:\WINDOWS\SYSTEM\ZONELABS\VSMON.EXE -service
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\PROGRAM FILES\GADU-GADU\GG.EXE" /tray
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O12 - Plugin for .spop: C:\PROGRA~1\INTERN~1\Plugins\NPDocBox.dll
O16 - DPF: {6ABE4BC3-7253-418E-85E8-F334A73154D3} (CSmartClient Object) - http://www.smart-clip.com/activex/SmartClip.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: Domain = doc
O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34

moze cos z tego odczytasz :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49330
Helped: 9208
Post rating: 840
Kolobos
Spec od komputerów
Post#6 22 Jan 2005 14:53    

Themida - komunikat!!!


Log wyglada ok, te programy, ktore uruchamiasz pewnie sa zabezpieczone Themida, ktora wykrywa skaner, ale jaki? Najlepiej wylacz wszystko co masz albo po jednym i zobacz kiedy sie uruchomi ok.

Helpful post? + 0
Back to top
doc3nt
Level 20
Location: Newport, Gwent
Joined: 14 May 2003
Posts: 405
Helped: 38
doc3nt
Level 20
Post#7 22 Jan 2005 15:15  Topic author   

Themida - komunikat!!!


ale zonk!!!
zainstalowalem te themide demo
po restarcie chce ja odpalic a tu
ten sam monit co wyzej !!!

co ja mam za skaner wlaczony?!

wylaczylem wszystkie progi w autostarcie i dalej to samo :(

ehh...

Helpful post? + 0
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49330
Helped: 9208
Post rating: 840
Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 22 Jan 2005 15:18    

Themida - komunikat!!!


Alt+ctrl+del i zabijaj wszystko co nie jest plikiem systemowym czyli explorer.exe itd ;-)

Helpful post? + 0
Back to top
doc3nt
Level 20
Location: Newport, Gwent
Joined: 14 May 2003
Posts: 405
Helped: 38
doc3nt
Level 20
Post#9 24 Jan 2005 11:39  Topic author   

Themida - komunikat!!!


dalej lipa :(

moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vymiathatch
Level 31
Location: wielkopolska
Joined: 02 Jul 2003
Posts: 1819
Helped: 142
Post rating: 9
vymiathatch
Level 31
Post#10 06 Jan 2006 17:35    

Re: Themida - komunikat!!!


mam ten sam problem tylko troche inny komunikat wie ktos jak to usunac?
Themida
A debugger has been found running in your system.
Please, unload it from memory and restart your program.

Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21869
Helped: 2558
Post rating: 171
tronic1
Spec od komputerów
Post#11 06 Jan 2006 17:39    

Themida - komunikat!!!


Musiał bys wyłączyć drWatsona.Ale co to za program do zabezpieczania który każe WYŁĄCZYĆ wszystkie zabezpieczenia ?!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vymiathatch
Level 31
Location: wielkopolska
Joined: 02 Jul 2003
Posts: 1819
Helped: 142
Post rating: 9
vymiathatch
Level 31
Post#12 06 Jan 2006 17:43    

Re: Themida - komunikat!!!


dodam jeszcze ze stalo sie to z dnia na dzien samo nic nie bylo instalowane :( dr watson to antywir a ja go nie mam nawet nie mam tez themidy a po jej zainstalowaniu wyskakuje to samo co powyzej napisalem

Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21869
Helped: 2558
Post rating: 171
tronic1
Spec od komputerów
Post#13 06 Jan 2006 18:01    

Themida - komunikat!!!


drWatson to nie jest antyvir tylko systemowy debuger.Zeby go usunąć trzeba wykasować jego wpis do rejestru.(GG nie używam)

Helpful post? + 0
Back to top
vymiathatch
Level 31
Location: wielkopolska
Joined: 02 Jul 2003
Posts: 1819
Helped: 142
Post rating: 9
vymiathatch
Level 31
Post#14 06 Jan 2006 18:09    

Re: Themida - komunikat!!!


zwracam honor faktycznie to nie antywir wiesz moze jak sie nazywa ten wpis do rejesrtu? ktory trzeba usunac?

Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21869
Helped: 2558
Post rating: 171
tronic1
Spec od komputerów
Post#15 06 Jan 2006 18:20    

Themida - komunikat!!!


http://www.computerhope.com/software/drwatson.htm
Tu masz "przepis".Zanim usuniesz ten klucz z rejestru radzę zrobić jego kopię(export) aby można go było przywrócić.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Błąd przy uruchomieniu programów - Themida.
Page 1 of 1

Similar topics to błąd przy uruchomieniu programów - Themida.

Themida. Błąd podczas włączania niektórych programów. (3)
komputer zwalnia strasznie przy uruchomieniu programów (5)
Komputer się sam restartuje przy uruchomieniu cięższych programów. (30)
Maple 12 i błąd przy uruchomieniu (1)
Błąd przy uruchomieniu Fify12 (2)
błąd przy uruchomieniu pendrive\'a (1)
XP SP 3 - Fritzing 0.9.0.b - błąd przy uruchomieniu (1)
Błąd przy uruchomieniu pendrive\'a (8)
Niepokojący błąd przy uruchomieniu Laptopa ! (1)
Błąd 38 przy każdym uruchomieniu komputera. (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.058 seconds