Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

28F010 - problem z zaprogramowaniem


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Warsztat elektronika -> 28F010 - problem z zaprogramowaniem
Autor
Wiadomość
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

Post#1 Post autora tematu 22 Sty 2005 16:32   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


Witam Kolegów !!!
Mam problem z zaprogramowaniem 28F010. Przy programowaniu Willemem wyskakuje błąd programowania. Czym zaprogramować tego eproma
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Sty 2005 16:32   





Powrót do góry
   
WojtasJD
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 11778

Post#2 22 Sty 2005 23:45   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


jaki 28F010 ? jaki blad programowania ?
mam obok kostke intela P28F010 - dziala (Willem) , kiedys AMD AM28F010 tez bez problemu (tez Willem)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Sty 2005 23:45   





Powrót do góry
   
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

Post#3 Post autora tematu 23 Sty 2005 18:07   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


witam ponownie. Chcę wgrać zawartość bin-a który jest w załączniku. W moim Willemie pamięc jest kasowana i odczytywana poprawnie natomiast przy programowaniu pokazuje "Błąd w 0x007FFE układ=0xFF bufor=0xF0" . Programuje ten układ po raz pierwszy i nie wiem czy jest to wina pliku wsadowego czy też robię coś nie tak.

Dodano po 2 [minuty]:

plik bina który wgrywam

Dodano po 13 [minuty]:

bin

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sty 2005 18:07   





Powrót do góry
   
Alana
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 2715
Miasto: Gdańsk

Post#4 23 Sty 2005 18:35pomocny post - solucja   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


kosc jest na pewno sprawna?
Powrót do góry
   
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

Post#5 Post autora tematu 23 Sty 2005 20:17   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


KOŚĆ jest nowa. Mogę ją skasować i odczytać, czy możecie koledzy sprawdzić ten wsad który załączyłem, może to jest przyczyną występowania błędu programowania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sty 2005 20:17   





Powrót do góry
   
WojtasJD
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 11778

Post#6 25 Sty 2005 00:22pomocny post - solucja   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


ten plik ktory zalaczyles ladnie sie spakowal - a to dlatego ze prawie caly sklada sie z FF. Dopiero pod adresem 0x007FFE (obejrzyj sobie ten plik na zakladce 'Buffer' programu) pojawia sie inny bajt: F0 (tak jak Ci program podpowiada w czasie bledu). Nie wsad jest przyczyna (mozesz sobie nawet plik tekstowy zarzuic ze swoim wierszem i ma sie zaprogramowac). Byc moze, jak nie z kostka to cos zle z programatorem bo wywala blad przy zapisie bajtu innego niz FF.
Powrót do góry
   
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

Post#7 Post autora tematu 03 Lut 2005 20:46   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Podziękowania wszystkim którzy pomogli mi przy rozwiazaniu problemu. Po analizie wypowiedzi prześwietliłem Willema i okazało się że programator podaje za wysokie napięcie w czasie programowania i to uszkadza programowane układy. Wszystkim jeszcze raz TNX. Temat uważam za zakończony.
Powrót do góry
   
myduis
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 09 Paź 2006
Posty: 14
Miasto: iława

Post#8 10 Kwi 2007 02:16   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Wznawiam temat...

Mam kosci (nowe) AM28F010-120PC DIP32, niestety willem pcb3a nie widzi ich...
Kombinowalem z roznymi ustawieniami i nic. Nawet ID kosci sie nie wyswietla. Soft mam v97g Inne flashe i epromy smigaja az milo.

Wie ktos moze, jak je zaprogramowac? :/
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Warsztat elektronika -> 28F010 - problem z zaprogramowaniem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z zaprogramowaniem układu AM29F040B (Willem) (6)
Dialer w DSC 1616 problem z zaprogramowaniem (9)
problem z zaprogramowaniem pamięci eeprom 24c04WP (1)
problem z zaprogramowaniem fleszha am29FO40 WILEMEM (4)
Problem z zaprogramowaniem 29LV800bbtc-70 na Willemie. (5)
Willem 4.0 - problem z zaprogramowaniem 27C512 (1)
Problem z zaprogramowaniem AM29DL323CB (6)
Programator Willem 7.1 - błąd przy programowaniu pamięci Flash 28F010 (11)
Programator Willem3 - problem z zaprogramowaniem flash BIOSu (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS