Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



28F010 - problem z zaprogramowaniem


  Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop ->28F010 - problem z zaprogramowaniem Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mediums
Level 9
Location: Rogoźno Wlkp
Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
mediums
Level 9
Post#1 22 Jan 2005 15:32  Topic author   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


Witam Kolegów !!!
Mam problem z zaprogramowaniem 28F010. Przy programowaniu Willemem wyskakuje błąd programowania. Czym zaprogramować tego eproma

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
WojtasJD
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Cyców
Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12182
Helped: 2287
Post rating: 328
WojtasJD
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 22 Jan 2005 22:45    

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


jaki 28F010 ? jaki blad programowania ?
mam obok kostke intela P28F010 - dziala (Willem) , kiedys AMD AM28F010 tez bez problemu (tez Willem)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mediums
Level 9
Location: Rogoźno Wlkp
Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
mediums
Level 9
Post#3 23 Jan 2005 17:07  Topic author   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


witam ponownie. Chcę wgrać zawartość bin-a który jest w załączniku. W moim Willemie pamięc jest kasowana i odczytywana poprawnie natomiast przy programowaniu pokazuje "Błąd w 0x007FFE układ=0xFF bufor=0xF0" . Programuje ten układ po raz pierwszy i nie wiem czy jest to wina pliku wsadowego czy też robię coś nie tak.

Dodano po 2 [minuty]:

plik bina który wgrywam

Dodano po 13 [minuty]:

bin

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
Alana
Level 37
Location: Gdańsk
Joined: 28 Jul 2002
Posts: 3105
Helped: 360
Post rating: 93
Alana
Level 37
Post#4 23 Jan 2005 17:35Helpful post    

28F010 - problem z zaprogramowaniem


kosc jest na pewno sprawna?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mediums
Level 9
Location: Rogoźno Wlkp
Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
mediums
Level 9
Post#5 23 Jan 2005 19:17  Topic author   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


KOŚĆ jest nowa. Mogę ją skasować i odczytać, czy możecie koledzy sprawdzić ten wsad który załączyłem, może to jest przyczyną występowania błędu programowania.

Helpful post? + 0
Back to top
WojtasJD
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Cyców
Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12182
Helped: 2287
Post rating: 328
WojtasJD
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#6 24 Jan 2005 23:22Helpful post    

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


ten plik ktory zalaczyles ladnie sie spakowal - a to dlatego ze prawie caly sklada sie z FF. Dopiero pod adresem 0x007FFE (obejrzyj sobie ten plik na zakladce 'Buffer' programu) pojawia sie inny bajt: F0 (tak jak Ci program podpowiada w czasie bledu). Nie wsad jest przyczyna (mozesz sobie nawet plik tekstowy zarzuic ze swoim wierszem i ma sie zaprogramowac). Byc moze, jak nie z kostka to cos zle z programatorem bo wywala blad przy zapisie bajtu innego niz FF.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mediums
Level 9
Location: Rogoźno Wlkp
Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
mediums
Level 9
Post#7 03 Feb 2005 19:46  Topic author   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Podziękowania wszystkim którzy pomogli mi przy rozwiazaniu problemu. Po analizie wypowiedzi prześwietliłem Willema i okazało się że programator podaje za wysokie napięcie w czasie programowania i to uszkadza programowane układy. Wszystkim jeszcze raz TNX. Temat uważam za zakończony.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
myduis
Level 9
Location: iława
Joined: 09 Oct 2006
Posts: 20
myduis
Level 9
Post#8 10 Apr 2007 02:16    

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Wznawiam temat...

Mam kosci (nowe) AM28F010-120PC DIP32, niestety willem pcb3a nie widzi ich...
Kombinowalem z roznymi ustawieniami i nic. Nawet ID kosci sie nie wyswietla. Soft mam v97g Inne flashe i epromy smigaja az milo.

Wie ktos moze, jak je zaprogramowac? :/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> 28F010 - problem z zaprogramowaniem
Page 1 of 1

Similar topics to 28F010 - problem z zaprogramowaniem

Problem z zaprogramowaniem (3)
problem z zaprogramowaniem PIC12C508A (22)
problem z zaprogramowaniem ADUc841 (3)
ATmega16 Problem z zaprogramowaniem (6)
problem z zaprogramowaniem ATmegi8 (3)
ATmega8 - problem z zaprogramowaniem (17)
Problem z zaprogramowaniem AM29DL323CB (6)
Problem z zaprogramowaniem Atmega8 (3)
ADUC836-Problem z zaprogramowaniem? (7)
Problem z zaprogramowaniem atmegi (14)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.051 seconds