Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

28F010 - problem z zaprogramowaniem


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> 28F010 - problem z zaprogramowaniem
Author
Message
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
Location: Rogoźno Wlkp

Post#1 Post from the author of the topic 22 Jan 2005 15:32   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


Witam Kolegów !!!
Mam problem z zaprogramowaniem 28F010. Przy programowaniu Willemem wyskakuje błąd programowania. Czym zaprogramować tego eproma

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Jan 2005 15:32   





Back to top
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12046

Post#2 22 Jan 2005 22:45   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


jaki 28F010 ? jaki blad programowania ?
mam obok kostke intela P28F010 - dziala (Willem) , kiedys AMD AM28F010 tez bez problemu (tez Willem)

Helpful message? + -

Back to top
   
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
Location: Rogoźno Wlkp

Post#3 Post from the author of the topic 23 Jan 2005 17:07   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


witam ponownie. Chcę wgrać zawartość bin-a który jest w załączniku. W moim Willemie pamięc jest kasowana i odczytywana poprawnie natomiast przy programowaniu pokazuje "Błąd w 0x007FFE układ=0xFF bufor=0xF0" . Programuje ten układ po raz pierwszy i nie wiem czy jest to wina pliku wsadowego czy też robię coś nie tak.

Dodano po 2 [minuty]:

plik bina który wgrywam

Dodano po 13 [minuty]:

bin

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jan 2005 17:07   





Back to top
   
Alana
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Jul 2002
Posts: 2875
Location: Gdańsk

Post#4 23 Jan 2005 17:35helpful post - solution   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


kosc jest na pewno sprawna?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jan 2005 17:35helpful post - solution   





Back to top
   
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
Location: Rogoźno Wlkp

Post#5 Post from the author of the topic 23 Jan 2005 19:17   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


KOŚĆ jest nowa. Mogę ją skasować i odczytać, czy możecie koledzy sprawdzić ten wsad który załączyłem, może to jest przyczyną występowania błędu programowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jan 2005 19:17   





Back to top
   
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 29 Dec 2001
Posts: 12046

Post#6 24 Jan 2005 23:22helpful post - solution   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


ten plik ktory zalaczyles ladnie sie spakowal - a to dlatego ze prawie caly sklada sie z FF. Dopiero pod adresem 0x007FFE (obejrzyj sobie ten plik na zakladce 'Buffer' programu) pojawia sie inny bajt: F0 (tak jak Ci program podpowiada w czasie bledu). Nie wsad jest przyczyna (mozesz sobie nawet plik tekstowy zarzuic ze swoim wierszem i ma sie zaprogramowac). Byc moze, jak nie z kostka to cos zle z programatorem bo wywala blad przy zapisie bajtu innego niz FF.

Helpful message? + -

Back to top
   
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 20
Location: Rogoźno Wlkp

Post#7 Post from the author of the topic 03 Feb 2005 19:46   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Podziękowania wszystkim którzy pomogli mi przy rozwiazaniu problemu. Po analizie wypowiedzi prześwietliłem Willema i okazało się że programator podaje za wysokie napięcie w czasie programowania i to uszkadza programowane układy. Wszystkim jeszcze raz TNX. Temat uważam za zakończony.

Helpful message? + -

Back to top
   
myduis
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 09 Oct 2006
Posts: 17
Location: iława

Post#8 10 Apr 2007 02:16   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Wznawiam temat...

Mam kosci (nowe) AM28F010-120PC DIP32, niestety willem pcb3a nie widzi ich...
Kombinowalem z roznymi ustawieniami i nic. Nawet ID kosci sie nie wyswietla. Soft mam v97g Inne flashe i epromy smigaja az milo.

Wie ktos moze, jak je zaprogramowac? :/

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> 28F010 - problem z zaprogramowaniem
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z zaprogramowaniem (3)
problem z zaprogramowaniem PIC12C508A (22)
problem z zaprogramowaniem ADUc841 (3)
ATmega16 Problem z zaprogramowaniem (6)
problem z zaprogramowaniem ATmegi8 (3)
ATmega8 - problem z zaprogramowaniem (17)
Problem z zaprogramowaniem AM29DL323CB (6)
Problem z zaprogramowaniem Atmega8 (3)
ADUC836-Problem z zaprogramowaniem? (7)
Problem z zaprogramowaniem atmegi (14)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl topic RSS feed