Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



28F010 - problem z zaprogramowaniem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Warsztat elektronika ->28F010 - problem z zaprogramowaniem Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

mediums
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 22 Sty 2005 15:32   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


Witam Kolegów !!!
Mam problem z zaprogramowaniem 28F010. Przy programowaniu Willemem wyskakuje błąd programowania. Czym zaprogramować tego eproma

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2005 15:32   



Powrót do góry
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12067

WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Post#2 22 Sty 2005 22:45   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


jaki 28F010 ? jaki blad programowania ?
mam obok kostke intela P28F010 - dziala (Willem) , kiedys AMD AM28F010 tez bez problemu (tez Willem)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2005 22:45   



Powrót do góry
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

mediums
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 23 Sty 2005 17:07   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


witam ponownie. Chcę wgrać zawartość bin-a który jest w załączniku. W moim Willemie pamięc jest kasowana i odczytywana poprawnie natomiast przy programowaniu pokazuje "Błąd w 0x007FFE układ=0xFF bufor=0xF0" . Programuje ten układ po raz pierwszy i nie wiem czy jest to wina pliku wsadowego czy też robię coś nie tak.

Dodano po 2 [minuty]:

plik bina który wgrywam

Dodano po 13 [minuty]:

bin

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Alana
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 2880
Miasto: Gdańsk

Alana
Poziom 23
Post#4 23 Sty 2005 17:35pomocny post - solucja   

28F010 - problem z zaprogramowaniem


kosc jest na pewno sprawna?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

mediums
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 23 Sty 2005 19:17   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


KOŚĆ jest nowa. Mogę ją skasować i odczytać, czy możecie koledzy sprawdzić ten wsad który załączyłem, może to jest przyczyną występowania błędu programowania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Sty 2005 19:17   



Powrót do góry
WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 29 Gru 2001
Posty: 12067

WojtasJD
Moderator - Komputery Serwis
Post#6 24 Sty 2005 23:22pomocny post - solucja   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


ten plik ktory zalaczyles ladnie sie spakowal - a to dlatego ze prawie caly sklada sie z FF. Dopiero pod adresem 0x007FFE (obejrzyj sobie ten plik na zakladce 'Buffer' programu) pojawia sie inny bajt: F0 (tak jak Ci program podpowiada w czasie bledu). Nie wsad jest przyczyna (mozesz sobie nawet plik tekstowy zarzuic ze swoim wierszem i ma sie zaprogramowac). Byc moze, jak nie z kostka to cos zle z programatorem bo wywala blad przy zapisie bajtu innego niz FF.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 24 Sty 2005 23:22pomocny post - solucja   



Powrót do góry
mediums
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 20
Miasto: Rogoźno Wlkp

mediums
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 03 Lut 2005 19:46   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Podziękowania wszystkim którzy pomogli mi przy rozwiazaniu problemu. Po analizie wypowiedzi prześwietliłem Willema i okazało się że programator podaje za wysokie napięcie w czasie programowania i to uszkadza programowane układy. Wszystkim jeszcze raz TNX. Temat uważam za zakończony.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Lut 2005 19:46   



Powrót do góry
myduis
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 09 Paź 2006
Posty: 17
Miasto: iława

myduis
Poziom 6
Post#8 10 Kwi 2007 02:16   

Re: 28F010 - problem z zaprogramowaniem


Wznawiam temat...

Mam kosci (nowe) AM28F010-120PC DIP32, niestety willem pcb3a nie widzi ich...
Kombinowalem z roznymi ustawieniami i nic. Nawet ID kosci sie nie wyswietla. Soft mam v97g Inne flashe i epromy smigaja az milo.

Wie ktos moze, jak je zaprogramowac? :/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Warsztat elektronika -> 28F010 - problem z zaprogramowaniem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z zaprogramowaniem (3)
problem z zaprogramowaniem PIC12C508A (22)
problem z zaprogramowaniem ADUc841 (3)
ATmega16 Problem z zaprogramowaniem (6)
problem z zaprogramowaniem ATmegi8 (3)
ATmega8 - problem z zaprogramowaniem (17)
Problem z zaprogramowaniem AM29DL323CB (6)
Problem z zaprogramowaniem Atmega8 (3)
ADUC836-Problem z zaprogramowaniem? (7)
Problem z zaprogramowaniem atmegi (14)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS