X

Renault Thalia - Wspomaganie

piotrusek29 21 Aug 2012 22:01
  • #1 21 Aug 2012 22:01
    piotrusek29
    Level 14  
    Helpful post? (+1)
    Witam
    Problem dotyczy braku wspomagania w renault thalia 1.5dci 2003r. Jest to wspomaganie elektrohydrauliczne(pompa hydrauliczna napędzana silnikiem elektrycznym). Na wtyku do silnika jest napięcie silnik nie kręci również po odpaleniu czy po podłączeniu silnika na krótko powinien chodzić o ile jest sprawny??
  • #2 22 Aug 2012 00:01
    piotr.laguna
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    Jak się domyślam do pompy wspomagania dochodzą dwie kostki?

    Dodano po 9 [minuty]:

    Kostka z dwoma grubymi przewodami na pin 1 plus zabezpieczony 80A na drugiej kostce pin5 plus po zapłonie. Jeśli masz te zasilania uderz lekko w silnik w okolicy szczotkotrzymacz a na pracującym silniku.
  • #3 22 Aug 2012 02:30
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody
    Helpful post? (0)
    Ładowanie jakie jest?
  • #4 22 Aug 2012 06:23
    piotrusek29
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    do silnika dochodzi jedna kostka z dwoma grubymi przewodami miedzy którymi jest napięcie 14.3V. Napięcie ładowania jest 14.3V. Czy po podłączeniu silnika na krótko powinien chodzić?
  • #5 22 Aug 2012 08:31
    piotr.laguna
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    Jeśli do silnika dochodzi prąd to co chcesz łączyć na krótko? na bank uszkodzony jest silnik.
  • #6 26 Aug 2012 15:42
    piotrusek29
    Level 14  
    Topic author Helpful post? (0)
    w silniku uszkodzone były szczotki
  Search 4 million + Products
Browse Products