Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio)


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio) Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
osinho
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Sie 2012
Posty: 3
Miasto: Wołów

osinho
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 24 Sie 2012 15:47   

Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio)


Jakiś czas temu naszła mnie nieodparta chęć doprowadzenia zalegających w piwnicy kaset VHS do postaci cyfrowej. Jako, że nie posiadam DVD z funkcją nagrywania ani żadnych kart telewizyjnych, VEVO itd., zaś firmy świadczące takie usługi słono sobie liczą od płyty DVD (mam tych kaset dużo), wybrałem Video Grabbera (Easy Cap).

Ale do rzeczy:
Podłączyłem to wszystko: magnetowid - czincze -urządzenie grabbera - USB, czyli jak należy. Ulead Video Studio 10, którego używam, bardzo ładnie pokazuje obraz na podglądzie. Jednak problem pojawia się przy przechwytywaniu.
W przypadku wybrania formatów Avi i DVD ładnie nagrywa się obraz i dźwięk, jednak po kilku sekundach przerywa i wyskakuje komunikat: "No video was captured. Please check if there is any input signal. There may be no device selected.". Zostaje nagrany kilkusekundowy fragment.
Natomiast gdy wybieram formaty WMV i MP4, nagrywa się bez problemów, jednak brakuje dźwięku.
Próbowałem już milionów kombinacji w ustawieniach programu, jednak problem wciąż się nie rozwiązał.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem, bądź wie, jak go rozwiązać?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Ulqowy
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 3

Ulqowy
Poziom 2
Post#2 25 Sie 2012 02:01   

Re: Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio)


Zerknij do tego tematu jest tamw 6,7,8 pości kilka informacji na temat dobrych ustawień przechwytywania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Albatroz
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 207

Albatroz
Poziom 15
Post#3 25 Sie 2012 10:13   

Re: Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio)


Weź pilot do magnetowidu i poszukaj opcji w jego menu. U mnie teź był problem ale z dźwiękiem, trzeba było włączyć audio właśnie tam...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
osinho
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Sie 2012
Posty: 3
Miasto: Wołów

osinho
Poziom 2
Post#4 Post autora tematu 26 Sie 2012 13:49   

Re: Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio)


Poradziłem sobie w inny sposób. Zainstalowałem UVS 11, zaktualizowałem sterowniki od karty dźwiękowej i poprowadziłem dźwięk z magnetowidu kablem czincz-jack do wejścia line-in. Śmiga, jak należy. Temat do zamknięcia Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Przechwytywanie z VHS na komputer (Ulead Video Studio)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ulead Video Studio jak przechwycić dźwięk z VHS (Grabber) (2)
Ulead Video Studio 6.0 (1)
Ulead Video Studio 7 instrukcja???? (2)
Ulead Video Studio 6 - problem (1)
Ulead Video Studio 11 - dodatki (3)
Problem z Ulead Video Studio - (1)
Problem z Ulead Video Studio 11 (1)
Ulead Video Studio 10 - Napisy końcowe (6)
Ulead video studio - zwolnione tempo (1)
Ulead Video Studio 8 SE- 2 pytania do użytkowników tego pr (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl temat RSS