Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu
Autor
Wiadomość
nabucha
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 2
Miasto: Szczecin

Post#1 Post autora tematu 28 Sie 2012 11:32   

mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu


Witam
Ostatnio wyskoczył mi problem z moim galantem a mianowicie: po uruchomieniu auta gasną wszystkie kontrolki (stan normalny) ale po chwili zapala się pomarańczowa kontrolka z wizerunkiem silnika i auto gaśnie. Podłączyli w warsztacie do komputera i pokazał się błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Po wymianie czujnika ciągle jest ten sam objaw - silnik pracuje 5-10 sek. i gaśnie.
ps.
dzisiaj dostałem jeszcze jedną informację: grzeją się bezpieczniki
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sie 2012 11:32   





Powrót do góry
   
2071468
Usunięty





Post#2 28 Sie 2012 11:45   

Re: mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu


nabucha napisał:
Podłączyli w warsztacie do komputera i pokazał się błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Po wymianie czujnika ciągle jest ten sam objaw - silnik pracuje 5-10 sek. i gaśnie.
To niech Ci zwrócą pieniądze za niepotrzebną wymianę :lol: Przecież czujnik można łatwo sprawdzić a nie wymieniać na jasia...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sie 2012 11:45   





Powrót do góry
   
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Admin grupy Samochody


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 13260
Miasto: Warszawa

Post#3 28 Sie 2012 11:50   

Re: mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu


Zabieraj od nich auto, zanim zepsują ostatecznie!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sie 2012 11:50   





Powrót do góry
   
piotrusia
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 15
Miasto: zgierz

Post#4 01 Wrz 2012 16:41   

Re: mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu


nabucha napisał:
Witam problem z galantem a mianowicie: po uruchomieniu auta gasną wszystkie kontrolki (stan normalny) ale po chwili zapala się pomarańczowa kontrolka z wizerunkiem silnika i auto gaśnie. Podłączyli w warsztacie do komputera i pokazał się błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Po wymianie czujnika ciągle jest ten sam objaw - silnik pracuje 5-10 sek. i gaśnie.
ps.
dzisiaj grzeją się bezpieczniki

napisz jaki to rocznik gala i jaki silnik (czy2.0 16v 4g63............?)
Powrót do góry
   
nabucha
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 2
Miasto: Szczecin

Post#5 Post autora tematu 01 Wrz 2012 16:59   

Re: mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu


Rocznik 98 2.0 100kW
Dopiero jak wsadzili auto na lawete i zawiezli do elektryka udalo sie naprawic. Co dziwne po zalozeniu orginalnego czujnika zachowywal sie tak samo. Elektryk wlozyl uzywany czujnik i zaskoczylo.
Calosc naprawy wlacznie z uzywanym czujnikiem kosztowala mnie 750pln.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> mitsubishi galant 2.0 - gaśnie zaraz po uruchomieniu
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony