Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Neostrada - Neostrada błąd 651


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Neostrada - Neostrada błąd 651
Autor
Wiadomość
Voyti99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Sie 2012
Posty: 9
Miasto: Skalbmierz

Post#1 Post autora tematu 30 Sie 2012 15:50   

Neostrada - Neostrada błąd 651


Witam, Otóż od 3 dni nie mogę się podłączyć do internetu po przez router wyskakuje mi błąd 651. Wcześniej wszystko było ok. Sprawdzalem kable wszystko ok router tez dałem inny i nie pomaga.



Pomocy!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Sie 2012 15:50   





Powrót do góry
   
lolo56
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 09 Lis 2005
Posty: 371

Post#2 30 Sie 2012 17:59   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Zadzwoń do pomocy technicznej
801 505 505
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#3 30 Sie 2012 18:16   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 napisał:
o internetu po przez router

Co to za router?
Powrót do góry
   
Voyti99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Sie 2012
Posty: 9
Miasto: Skalbmierz

Post#4 Post autora tematu 30 Sie 2012 19:22   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


tp link td-w89001g
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#5 30 Sie 2012 19:54   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 napisał:
router wyskakuje mi błąd 651.

Gdzie ten błąd ci wyskakuje? Jakiś screen lub dokładniejszy opis?
Powrót do góry
   
Voyti99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Sie 2012
Posty: 9
Miasto: Skalbmierz

Post#6 Post autora tematu 30 Sie 2012 20:07   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem. A poza tym ta kontrolka od internetu na routerze mruga strasznie chaotycznie.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#7 30 Sie 2012 20:13   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 napisał:
Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem

Czyli w przeglądarce internetowej? Nie miałeś kiedyś modemu USB? Masz dostęp do panelu konfiguracyjnego routera?
Powrót do góry
   
Voyti99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Sie 2012
Posty: 9
Miasto: Skalbmierz

Post#8 Post autora tematu 30 Sie 2012 21:34   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mialem modem usb ale normalnie bylo na routerze tylko od 3 dni cos nie chce dzialac ;/ Dostep do konfiguracji mam
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#9 30 Sie 2012 21:36   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


W opcjach internetowych, zakładka połączenia usuń stare połączenie modemowe.
Powrót do góry
   
Voyti99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Sie 2012
Posty: 9
Miasto: Skalbmierz

Post#10 Post autora tematu 30 Sie 2012 21:52   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


nie pomaga
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#11 30 Sie 2012 21:53   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Cały czas masz ten sam błąd czy teraz tylko problem z dostępem do internetu?
Powrót do góry
   
Voyti99
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Sie 2012
Posty: 9
Miasto: Skalbmierz

Post#12 Post autora tematu 30 Sie 2012 21:57   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#13 30 Sie 2012 22:02   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 napisał:
Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?


Niestety nie widzę twojego komputera, nie dałeś nawet żadnego screen-a więc ciężko mi coś na 100% powiedzieć, próbuję znaleźć rozwiązanie.
Kartę sieciową masz poprawnie zainstalowaną (menadżer urządzeń)? Po podłączeniu do routera dioda od portu się zapala?
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#14 27 Paź 2012 10:57   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Witam, mam ten sam problem. Podczas próby połączenia z netem wyskakuje mi błąd 651 i że za 60 s nastąpi próba ponownego połączenia. Dzięki za pomoc. Posiadam Liveboxa

Moderowano przez DriverMSG:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html

Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#15 27 Paź 2012 11:06   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


O jakim połączeniu mówisz? Czy sterowniki są poprawnie zainstalowane?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2012 11:06   





Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#16 27 Paź 2012 11:12   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


No chyba tak, kompa mam nówkę wczoraj kupiłem. Win 7 na pokładzie. Klikam w tray'u taki monitorek i tam ma wsz. sieci, daje skonfiguruj nowe połączenie, tam wpisuje nazwe użytkownika i hasło, następnie komputer tworzy połączenie szerokopasmowe, no i tu sie zaczynają schodzy bo gdy chce się połączyć, to myśli przez jakieś 15 i wywala mi bład 651.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#17 27 Paź 2012 11:15   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Jakim kablem masz połączony Livebox z komputerem? Konfiguracja (login i hasło) jest już zrobione na Livebox-ie jeżeli wcześniej działał internet
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#18 27 Paź 2012 11:22   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Znaczy livebox mam podpięty do 2 komputerów jednocześnie. Jeśli chodzi o kabel to nie wiem jaki to jest.. no kabel jak kabel :). Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny klik. W drugim komputerze jest podobny kabel też z ty dzyndzlem, wchodzi do tego samego złącza, ale nie ma tego czerwonego plastiku na końcu przewodu.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#19 27 Paź 2012 11:25   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mc Confusing napisał:
Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny kli

Jak się dowiesz to wtedy napisz, bo nie znam kabli z "dzyndzlem" :(
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#20 27 Paź 2012 11:26   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


To zrobie zdjęcie może
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#21 27 Paź 2012 11:29   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Kombinuj żeby mnie uświadomić, zdjęcia dodajemy za pomocą guzika "dodaj obrazek".
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#22 27 Paź 2012 11:51   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Neostrada - Neostrada błąd 651 Neostrada - Neostrada błąd 651
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#23 27 Paź 2012 12:01   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


To jest połączenie ethernet (sieciowe, LAN), wtyczka nazywa się RJ45 to tak na przyszłość.
Kartę sieciową masz zainstalowaną w komputerze? Musisz usunąć ta konfigurację połączenia szerokopasmowego.
Druga sprawa jak masz skonfigurowany ten drugi port etherner w Livebox-ie, zakładka TV przez ADSL?
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#24 27 Paź 2012 12:32   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Nie rozumiem
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#25 27 Paź 2012 12:39   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Musisz zaprosić jakiegoś fachowca który ci to zrobi i wytłumaczy o co chodzi.
Wiesz jak zalogować się do panelu konfiguracyjnego routera przez przeglądarkę internetową?
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#26 27 Paź 2012 12:48   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Trzeba wpisać coś takiego 192.168.1.1. Wyskakuje mi okienko gdzie mam wpisać hasło i nazwe użytkownika. Wpisałem kliknąłem zaloguj się i nic się stało, po prostu wymazało mi to co wpisałem.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#27 27 Paź 2012 12:51   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Pytanie co wpisałeś - admin/admin?
Powrót do góry
   
Mc Confusing
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 25
Miasto: Jordanów

Post#28 27 Paź 2012 13:00   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Wpisałem:
Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2012 13:00   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28924
Miasto: Prowincja Liege

Post#29 27 Paź 2012 13:02   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mc Confusing - Prosiłem o coś.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21721
Miasto: Gostyń

Post#30 27 Paź 2012 13:09   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mc Confusing napisał:
Wpisałem:
Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą


Zostaw w spokoju te dane od neostrady, wpisz tam:
login: admin
hasło: admin
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Neostrada - Neostrada błąd 651
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Błąd 651 - neostrada -modem Sagem 800 (2)
Router Kozumi km-410wg, neostrada, błąd 651. (2)
Neostrada - Neostrada 10mb/s - parametry linii, router a maksymalna prędkość (4)
Neostrada przerywa - Neostrada przycina tylko na jednym laptopie (3)
Neostrada Livebox - Problem z neostrada z liveboxem (brak zmiennego ip) (4)
Neostrada, Neostrada+, DSL - Co można a czego nie ? (19)
Neostrada 2MBps - neostrada miga się z naprawą (10)
Neostrada - Neostrada 2 domy tp-link TD-W9801G + 2 urządzenia WI-FI (8)
Neostrada - Neostrada - Jak wzmocnić sygnał w domu (18)
Neostrada - Podstawa do zerwania umowy - Orange Neostrada (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS