Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Neostrada - Neostrada błąd 651

Voyti99 30 Sie 2012 15:50
  • #1 30 Sie 2012 15:50
    Voyti99
    Poziom 5  

    Witam, Otóż od 3 dni nie mogę się podłączyć do internetu po przez router wyskakuje mi błąd 651. Wcześniej wszystko było ok. Sprawdzalem kable wszystko ok router tez dałem inny i nie pomaga.



    Pomocy!!

  • #2 30 Sie 2012 17:59
    lolo56
    Poziom 21  

    Zadzwoń do pomocy technicznej
    801 505 505

  • #3 30 Sie 2012 18:16
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Voyti99 napisał:
    o internetu po przez router

    Co to za router?

  • #4 30 Sie 2012 19:22
    Voyti99
    Poziom 5  

    tp link td-w89001g

  • #5 30 Sie 2012 19:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Voyti99 napisał:
    router wyskakuje mi błąd 651.

    Gdzie ten błąd ci wyskakuje? Jakiś screen lub dokładniejszy opis?

  • #6 30 Sie 2012 20:07
    Voyti99
    Poziom 5  

    Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem. A poza tym ta kontrolka od internetu na routerze mruga strasznie chaotycznie.

  • #7 30 Sie 2012 20:13
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Voyti99 napisał:
    Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem

    Czyli w przeglądarce internetowej? Nie miałeś kiedyś modemu USB? Masz dostęp do panelu konfiguracyjnego routera?

  • #8 30 Sie 2012 21:34
    Voyti99
    Poziom 5  

    Mialem modem usb ale normalnie bylo na routerze tylko od 3 dni cos nie chce dzialac ;/ Dostep do konfiguracji mam

  • #9 30 Sie 2012 21:36
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    W opcjach internetowych, zakładka połączenia usuń stare połączenie modemowe.

  • #11 30 Sie 2012 21:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Cały czas masz ten sam błąd czy teraz tylko problem z dostępem do internetu?

  • #12 30 Sie 2012 21:57
    Voyti99
    Poziom 5  

    Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?

  • #13 30 Sie 2012 22:02
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Voyti99 napisał:
    Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?


    Niestety nie widzę twojego komputera, nie dałeś nawet żadnego screen-a więc ciężko mi coś na 100% powiedzieć, próbuję znaleźć rozwiązanie.
    Kartę sieciową masz poprawnie zainstalowaną (menadżer urządzeń)? Po podłączeniu do routera dioda od portu się zapala?

  • #15 27 Paź 2012 11:06
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    O jakim połączeniu mówisz? Czy sterowniki są poprawnie zainstalowane?

  • #16 27 Paź 2012 11:12
    Mc Confusing
    Poziom 8  

    No chyba tak, kompa mam nówkę wczoraj kupiłem. Win 7 na pokładzie. Klikam w tray'u taki monitorek i tam ma wsz. sieci, daje skonfiguruj nowe połączenie, tam wpisuje nazwe użytkownika i hasło, następnie komputer tworzy połączenie szerokopasmowe, no i tu sie zaczynają schodzy bo gdy chce się połączyć, to myśli przez jakieś 15 i wywala mi bład 651.

  • #17 27 Paź 2012 11:15
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jakim kablem masz połączony Livebox z komputerem? Konfiguracja (login i hasło) jest już zrobione na Livebox-ie jeżeli wcześniej działał internet

  • #18 27 Paź 2012 11:22
    Mc Confusing
    Poziom 8  

    Znaczy livebox mam podpięty do 2 komputerów jednocześnie. Jeśli chodzi o kabel to nie wiem jaki to jest.. no kabel jak kabel :). Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny klik. W drugim komputerze jest podobny kabel też z ty dzyndzlem, wchodzi do tego samego złącza, ale nie ma tego czerwonego plastiku na końcu przewodu.

  • #19 27 Paź 2012 11:25
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Mc Confusing napisał:
    Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny kli

    Jak się dowiesz to wtedy napisz, bo nie znam kabli z "dzyndzlem" :(

  • #20 27 Paź 2012 11:26
    Mc Confusing
    Poziom 8  

    To zrobie zdjęcie może

  • #21 27 Paź 2012 11:29
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Kombinuj żeby mnie uświadomić, zdjęcia dodajemy za pomocą guzika "dodaj obrazek".

  • #23 27 Paź 2012 12:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To jest połączenie ethernet (sieciowe, LAN), wtyczka nazywa się RJ45 to tak na przyszłość.
    Kartę sieciową masz zainstalowaną w komputerze? Musisz usunąć ta konfigurację połączenia szerokopasmowego.
    Druga sprawa jak masz skonfigurowany ten drugi port etherner w Livebox-ie, zakładka TV przez ADSL?

  • #25 27 Paź 2012 12:39
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Musisz zaprosić jakiegoś fachowca który ci to zrobi i wytłumaczy o co chodzi.
    Wiesz jak zalogować się do panelu konfiguracyjnego routera przez przeglądarkę internetową?

  • #26 27 Paź 2012 12:48
    Mc Confusing
    Poziom 8  

    Trzeba wpisać coś takiego 192.168.1.1. Wyskakuje mi okienko gdzie mam wpisać hasło i nazwe użytkownika. Wpisałem kliknąłem zaloguj się i nic się stało, po prostu wymazało mi to co wpisałem.

  • #27 27 Paź 2012 12:51
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Pytanie co wpisałeś - admin/admin?

  • #28 27 Paź 2012 13:00
    Mc Confusing
    Poziom 8  

    Wpisałem:
    Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
    Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
    następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą

  • #29 27 Paź 2012 13:02
    DriverMSG
    Admin grupy komputery

    Mc Confusing - Prosiłem o coś.

  • #30 27 Paź 2012 13:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Mc Confusing napisał:
    Wpisałem:
    Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
    Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
    następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą


    Zostaw w spokoju te dane od neostrady, wpisz tam:
    login: admin
    hasło: admin

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty