Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Neostrada - Neostrada błąd 651


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Neostrada - Neostrada błąd 651 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Voyti99
Level 5
Location: Skalbmierz
Joined: 14 Aug 2012
Posts: 9
Voyti99
Level 5
Post#1 30 Aug 2012 15:50  Topic author   

Neostrada - Neostrada błąd 651


Witam, Otóż od 3 dni nie mogę się podłączyć do internetu po przez router wyskakuje mi błąd 651. Wcześniej wszystko było ok. Sprawdzalem kable wszystko ok router tez dałem inny i nie pomaga.



Pomocy!!

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lolo56
Level 21
Joined: 09 Nov 2005
Posts: 377
Helped: 45
Post rating: 3
lolo56
Level 21
Post#2 30 Aug 2012 17:59    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Zadzwoń do pomocy technicznej
801 505 505

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#3 30 Aug 2012 18:16    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 wrote:
o internetu po przez router

Co to za router?

Helpful post? + 0
Back to top
Voyti99
Level 5
Location: Skalbmierz
Joined: 14 Aug 2012
Posts: 9
Voyti99
Level 5
Post#4 30 Aug 2012 19:22  Topic author   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


tp link td-w89001g

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#5 30 Aug 2012 19:54    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 wrote:
router wyskakuje mi błąd 651.

Gdzie ten błąd ci wyskakuje? Jakiś screen lub dokładniejszy opis?

Helpful post? + +1
Back to top
Voyti99
Level 5
Location: Skalbmierz
Joined: 14 Aug 2012
Posts: 9
Voyti99
Level 5
Post#6 30 Aug 2012 20:07  Topic author   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem. A poza tym ta kontrolka od internetu na routerze mruga strasznie chaotycznie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#7 30 Aug 2012 20:13    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 wrote:
Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem

Czyli w przeglądarce internetowej? Nie miałeś kiedyś modemu USB? Masz dostęp do panelu konfiguracyjnego routera?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Voyti99
Level 5
Location: Skalbmierz
Joined: 14 Aug 2012
Posts: 9
Voyti99
Level 5
Post#8 30 Aug 2012 21:34  Topic author   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mialem modem usb ale normalnie bylo na routerze tylko od 3 dni cos nie chce dzialac ;/ Dostep do konfiguracji mam

Helpful post? + -1
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#9 30 Aug 2012 21:36    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


W opcjach internetowych, zakładka połączenia usuń stare połączenie modemowe.

Helpful post? + 0
Back to top
Voyti99
Level 5
Location: Skalbmierz
Joined: 14 Aug 2012
Posts: 9
Voyti99
Level 5
Post#10 30 Aug 2012 21:52  Topic author   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


nie pomaga

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#11 30 Aug 2012 21:53    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Cały czas masz ten sam błąd czy teraz tylko problem z dostępem do internetu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Voyti99
Level 5
Location: Skalbmierz
Joined: 14 Aug 2012
Posts: 9
Voyti99
Level 5
Post#12 30 Aug 2012 21:57  Topic author   

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#13 30 Aug 2012 22:02    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Voyti99 wrote:
Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?


Niestety nie widzę twojego komputera, nie dałeś nawet żadnego screen-a więc ciężko mi coś na 100% powiedzieć, próbuję znaleźć rozwiązanie.
Kartę sieciową masz poprawnie zainstalowaną (menadżer urządzeń)? Po podłączeniu do routera dioda od portu się zapala?

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#14 27 Oct 2012 10:57    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Witam, mam ten sam problem. Podczas próby połączenia z netem wyskakuje mi błąd 651 i że za 60 s nastąpi próba ponownego połączenia. Dzięki za pomoc. Posiadam Liveboxa

Moderated by DriverMSG:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html


Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#15 27 Oct 2012 11:06    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


O jakim połączeniu mówisz? Czy sterowniki są poprawnie zainstalowane?

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#16 27 Oct 2012 11:12    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


No chyba tak, kompa mam nówkę wczoraj kupiłem. Win 7 na pokładzie. Klikam w tray'u taki monitorek i tam ma wsz. sieci, daje skonfiguruj nowe połączenie, tam wpisuje nazwe użytkownika i hasło, następnie komputer tworzy połączenie szerokopasmowe, no i tu sie zaczynają schodzy bo gdy chce się połączyć, to myśli przez jakieś 15 i wywala mi bład 651.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#17 27 Oct 2012 11:15    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Jakim kablem masz połączony Livebox z komputerem? Konfiguracja (login i hasło) jest już zrobione na Livebox-ie jeżeli wcześniej działał internet

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#18 27 Oct 2012 11:22    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Znaczy livebox mam podpięty do 2 komputerów jednocześnie. Jeśli chodzi o kabel to nie wiem jaki to jest.. no kabel jak kabel :). Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny klik. W drugim komputerze jest podobny kabel też z ty dzyndzlem, wchodzi do tego samego złącza, ale nie ma tego czerwonego plastiku na końcu przewodu.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#19 27 Oct 2012 11:25    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mc Confusing wrote:
Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny kli

Jak się dowiesz to wtedy napisz, bo nie znam kabli z "dzyndzlem" :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#20 27 Oct 2012 11:26    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


To zrobie zdjęcie może

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#21 27 Oct 2012 11:29    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Kombinuj żeby mnie uświadomić, zdjęcia dodajemy za pomocą guzika "dodaj obrazek".

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#22 27 Oct 2012 11:51    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Neostrada - Neostrada błąd 651 Neostrada - Neostrada błąd 651

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#23 27 Oct 2012 12:01    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


To jest połączenie ethernet (sieciowe, LAN), wtyczka nazywa się RJ45 to tak na przyszłość.
Kartę sieciową masz zainstalowaną w komputerze? Musisz usunąć ta konfigurację połączenia szerokopasmowego.
Druga sprawa jak masz skonfigurowany ten drugi port etherner w Livebox-ie, zakładka TV przez ADSL?

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#24 27 Oct 2012 12:32    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Nie rozumiem

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#25 27 Oct 2012 12:39    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Musisz zaprosić jakiegoś fachowca który ci to zrobi i wytłumaczy o co chodzi.
Wiesz jak zalogować się do panelu konfiguracyjnego routera przez przeglądarkę internetową?

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#26 27 Oct 2012 12:48    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Trzeba wpisać coś takiego 192.168.1.1. Wyskakuje mi okienko gdzie mam wpisać hasło i nazwe użytkownika. Wpisałem kliknąłem zaloguj się i nic się stało, po prostu wymazało mi to co wpisałem.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#27 27 Oct 2012 12:51    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Pytanie co wpisałeś - admin/admin?

Helpful post? + 0
Back to top
Mc Confusing
Level 8
Location: Jordanów
Joined: 08 Jan 2012
Posts: 28
Post rating: 1
Mc Confusing
Level 8
Post#28 27 Oct 2012 13:00    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Wpisałem:
Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34700
Helped: 2868
Post rating: 587
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#29 27 Oct 2012 13:02    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mc Confusing - Prosiłem o coś.

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#30 27 Oct 2012 13:09    

Re: Neostrada - Neostrada błąd 651


Mc Confusing wrote:
Wpisałem:
Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą


Zostaw w spokoju te dane od neostrady, wpisz tam:
login: admin
hasło: admin

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Neostrada - Neostrada błąd 651 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to neostrada - Neostrada błąd 651

Błąd 651 - neostrada -modem Sagem 800 (2)
Router Kozumi km-410wg, neostrada, błąd 651. (2)
Neostrada - Neostrada 10mb/s - parametry linii, router a maksymalna prędkość (4)
Neostrada przerywa - Neostrada przycina tylko na jednym laptopie (3)
Neostrada Livebox - Problem z neostrada z liveboxem (brak zmiennego ip) (4)
Neostrada, Neostrada+, DSL - Co można a czego nie ? (19)
Neostrada 2MBps - neostrada miga się z naprawą (10)
Neostrada - Neostrada 2 domy tp-link TD-W9801G + 2 urządzenia WI-FI (8)
Neostrada - Neostrada - Jak wzmocnić sygnał w domu (18)
Neostrada - Podstawa do zerwania umowy - Orange Neostrada (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.065 seconds