X

Neostrada - Neostrada błąd 651

30 Aug 2012 15:50 VOVoyti99
  • #1 30 Aug 2012 15:50
    Voyti99
    Level 5  
    Helpful post? (-1)
    Witam, Otóż od 3 dni nie mogę się podłączyć do internetu po przez router wyskakuje mi błąd 651. Wcześniej wszystko było ok. Sprawdzalem kable wszystko ok router tez dałem inny i nie pomaga.



    Pomocy!!
  • #2 30 Aug 2012 17:59
    lolo56
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    Zadzwoń do pomocy technicznej
    801 505 505
  • #3 30 Aug 2012 18:16
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Voyti99 wrote:
    o internetu po przez router

    Co to za router?
  • #4 30 Aug 2012 19:22
    Voyti99
    Level 5  
    Topic author Helpful post? (0)
    tp link td-w89001g
  • #5 30 Aug 2012 19:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (+1)
    Voyti99 wrote:
    router wyskakuje mi błąd 651.

    Gdzie ten błąd ci wyskakuje? Jakiś screen lub dokładniejszy opis?
  • #6 30 Aug 2012 20:07
    Voyti99
    Level 5  
    Topic author Helpful post? (0)
    Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem. A poza tym ta kontrolka od internetu na routerze mruga strasznie chaotycznie.
  • #7 30 Aug 2012 20:13
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Voyti99 wrote:
    Wyskakuje jak chce sie polaczyc z internetem

    Czyli w przeglądarce internetowej? Nie miałeś kiedyś modemu USB? Masz dostęp do panelu konfiguracyjnego routera?
  • #8 30 Aug 2012 21:34
    Voyti99
    Level 5  
    Topic author Helpful post? (-1)
    Mialem modem usb ale normalnie bylo na routerze tylko od 3 dni cos nie chce dzialac ;/ Dostep do konfiguracji mam
  • #9 30 Aug 2012 21:36
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    W opcjach internetowych, zakładka połączenia usuń stare połączenie modemowe.
  • #10 30 Aug 2012 21:52
    Voyti99
    Level 5  
    Topic author Helpful post? (0)
    nie pomaga
  • #11 30 Aug 2012 21:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Cały czas masz ten sam błąd czy teraz tylko problem z dostępem do internetu?
  • #12 30 Aug 2012 21:57
    Voyti99
    Level 5  
    Topic author Helpful post? (0)
    Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?
  • #13 30 Aug 2012 22:02
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Voyti99 wrote:
    Ten sam błąd a to co mi kazałeś zrobić powinno naprawić ?


    Niestety nie widzę twojego komputera, nie dałeś nawet żadnego screen-a więc ciężko mi coś na 100% powiedzieć, próbuję znaleźć rozwiązanie.
    Kartę sieciową masz poprawnie zainstalowaną (menadżer urządzeń)? Po podłączeniu do routera dioda od portu się zapala?
  • #14 27 Oct 2012 10:57
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Witam, mam ten sam problem. Podczas próby połączenia z netem wyskakuje mi błąd 651 i że za 60 s nastąpi próba ponownego połączenia. Dzięki za pomoc. Posiadam Liveboxa

    Moderated By DriverMSG:

    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html

  • #15 27 Oct 2012 11:06
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    O jakim połączeniu mówisz? Czy sterowniki są poprawnie zainstalowane?
  • #16 27 Oct 2012 11:12
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    No chyba tak, kompa mam nówkę wczoraj kupiłem. Win 7 na pokładzie. Klikam w tray'u taki monitorek i tam ma wsz. sieci, daje skonfiguruj nowe połączenie, tam wpisuje nazwe użytkownika i hasło, następnie komputer tworzy połączenie szerokopasmowe, no i tu sie zaczynają schodzy bo gdy chce się połączyć, to myśli przez jakieś 15 i wywala mi bład 651.
  • #17 27 Oct 2012 11:15
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Jakim kablem masz połączony Livebox z komputerem? Konfiguracja (login i hasło) jest już zrobione na Livebox-ie jeżeli wcześniej działał internet
  • #18 27 Oct 2012 11:22
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Znaczy livebox mam podpięty do 2 komputerów jednocześnie. Jeśli chodzi o kabel to nie wiem jaki to jest.. no kabel jak kabel :). Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny klik. W drugim komputerze jest podobny kabel też z ty dzyndzlem, wchodzi do tego samego złącza, ale nie ma tego czerwonego plastiku na końcu przewodu.
  • #19 27 Oct 2012 11:25
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Mc Confusing wrote:
    Na końcu ma takie czerwony plastik i taki dzyndzelktóry po wpięciu do wejścia w komputerze ma taki charakterystyczny kli

    Jak się dowiesz to wtedy napisz, bo nie znam kabli z "dzyndzlem" :(
  • #20 27 Oct 2012 11:26
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    To zrobie zdjęcie może
  • #21 27 Oct 2012 11:29
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Kombinuj żeby mnie uświadomić, zdjęcia dodajemy za pomocą guzika "dodaj obrazek".
  • #22 27 Oct 2012 11:51
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Neostrada - Neostrada błąd 651 Neostrada - Neostrada błąd 651
  • #23 27 Oct 2012 12:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    To jest połączenie ethernet (sieciowe, LAN), wtyczka nazywa się RJ45 to tak na przyszłość.
    Kartę sieciową masz zainstalowaną w komputerze? Musisz usunąć ta konfigurację połączenia szerokopasmowego.
    Druga sprawa jak masz skonfigurowany ten drugi port etherner w Livebox-ie, zakładka TV przez ADSL?
  • #24 27 Oct 2012 12:32
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Nie rozumiem
  • #25 27 Oct 2012 12:39
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (+1)
    Musisz zaprosić jakiegoś fachowca który ci to zrobi i wytłumaczy o co chodzi.
    Wiesz jak zalogować się do panelu konfiguracyjnego routera przez przeglądarkę internetową?
  • #26 27 Oct 2012 12:48
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Trzeba wpisać coś takiego 192.168.1.1. Wyskakuje mi okienko gdzie mam wpisać hasło i nazwe użytkownika. Wpisałem kliknąłem zaloguj się i nic się stało, po prostu wymazało mi to co wpisałem.
  • #27 27 Oct 2012 12:51
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Pytanie co wpisałeś - admin/admin?
  • #28 27 Oct 2012 13:00
    Mc Confusing
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Wpisałem:
    Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
    Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
    następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą
  • #29 27 Oct 2012 13:02
    DriverMSG
    Admin grupy komputery
    Helpful post? (0)
    Mc Confusing - Prosiłem o coś.
  • #30 27 Oct 2012 13:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Mc Confusing wrote:
    Wpisałem:
    Nazwa użytkownika: *******@neostrada.pl
    Hasło: ******* ( sekwencja dużych i małych liter)
    następnie daje loguj się i kasuje mi to co wpisałem przed sekundą


    Zostaw w spokoju te dane od neostrady, wpisz tam:
    login: admin
    hasło: admin
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products