Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 15 Wrz 2012 19:47
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    po 2 dniach grzebania poddałem się. sprawa wygląda następująco. pompa w aucie przestała mi krecic i podawać paliwo,myśle ok sprawdze ja na krótko z osobnego aku -działa wieć mysle przekażnik przekażnik sprawdzam otwiera i zamyka jak nalezy w gnieżdzie także jest prąd. paliwo dociera mi na tym osobnym zasilaniu aku za filtr paliwa. a do listwy juz nie dochodzi. dodam ze auto nie ma instalacjii lpg. ktoś coś doradzi? aha kolejny problem jest w tym przekażniku mimo zwarcia pinów jak piszą nei załacza sie pompa, choc na krótko chodzi bez problemu.

  • #2 15 Wrz 2012 19:49
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 42  

    Łał co za dylemat może filtr sie zatkał albo przygniotłeś przewód zasilający.

  • #3 15 Wrz 2012 19:58
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    własnie w tym sęk że nic nie było ruszane auto zdechło z dnia na dzien. a paliwo w filtrze jest. no i poza tym komedia z ta pompą .

  • #4 15 Wrz 2012 20:41
    xyro
    Poziom 23  

    Może przekaźnik nie działa, może filtr, a może trzeba urok odczynić ;) Wymień przekaźnik, wymień filtr paliwa i wtedy sprawdzaj. Z racji wieku Twojego samochodu kilka nowych cześci się należy. Podstawa to czy jest prąd na zasilaniu przekaźnika i czy ma dobrą masę. Jak jest ok patrzysz dalej do pompy. Pompę sprawdza sie ile l przelewa na min i jakie cisnienie potrafi wytworzyć. Nie wiesz jak to sprawdzic. Daj zarobić jedź do mechanika ;)(ewentualnie zaholuj)

  • #5 15 Wrz 2012 20:46
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    w gnieżdzie przekażnika prąd jest, on sam też otwiera się i zamyka także działa. pompa paliwa sprawdzona z osobnego aku- takze działa. wieć chyba pozostaje mi tylko regulator ciśnienia no i moze ten filtr paliwa bo widać ze dawno nikt go niewymieniał.

  • Pomocny post
    #6 16 Wrz 2012 20:21
    bart_318
    Poziom 13  

    Regulator cisn sobie odpuść, bo to jest bezawaryjny element. Przekaźnik sprawdź jak "cyknie", czy jest za nim prąd, bo może styki się przypaliły i cewka działa ale nie zamyka obwodu. Najszybciej jest podstawic któryś z przekaźników obok i wtedy sprawdzić. Pompa musi przetłoczyć około litr paliwa w 30sek za filtr - wtedy jest dobra.

  • #7 17 Wrz 2012 11:00
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    zrobiłem tak jak mówisz. nawet zdjałem obudowe z przekażnika czy się zamyka i otwiera. robi to i teraz najlepsze poprowadziłem prąd z aku pod maską osobnymi kablami do pompy.(jej wydajnosc takze sprawdziłem wczesniej ) i teraz najlepszy numer wkładam pompe do baku - prawie cały bak paliwa pompa chodzi ale nie cisnie paliwa do filtra paliwa rozpiąłem zeby sprawdzić, odłączyłem powrót do baku paliwo idzie. pózniej przestało potrzepałem pompą w baku znowu leci. brak mi juz pomysłów
    na to auto zamówiłęm 2 pompe i daje to auto do mechanika .

  • Pomocny post
    #8 17 Wrz 2012 13:02
    xyro
    Poziom 23  

    No to pompa padłą. To że chodzi nei oznacza, że pompuje. Pewnie się wirnik obluzował.

  • #9 17 Wrz 2012 14:25
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    podejrzewam że masz racje. pompowała paliwo jak nią potrzepałem po chwili przestawała. to moje 1 bmw i nie miałem z czymś takim doczynienia. możliwe ze coś sie w niej poluzowało. zamówiłem już następną zobaczymy co bedzie :?:

  • #10 17 Wrz 2012 19:32
    xyro
    Poziom 23  

    Będzie dobrze. Zmień filtr paliwa od razu.

  • #11 17 Wrz 2012 19:34
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    myśle na swój zdrowy rozum że może mi się gdzies masa zgubiłą po drodze od przekażnika do tej pompy ze zasilania nie było. no okaże się niebawem co i jak filtr takze zamówiłem razem z pompa. dzieki wam za rady. poleciało pomógł

  • #12 18 Wrz 2012 18:21
    kokolo
    Poziom 13  

    To na pewno wina pompy .Miałem kiedyś przypadek że nowa pompowała tylko na wysokość 20 cm od niej.

  • #13 18 Wrz 2012 20:44
    bart_318
    Poziom 13  

    Jedna tylko sprawa odnośnie pompy - te wszystkie zamienniki za sto parę zł są do du**. Szybko siadają i ogólnie maja beznadziejną jakość. Już lepiej używke ale markową. Powodzenia.

  • #14 19 Wrz 2012 11:38
    grzesiek8484
    Poziom 6  

    bart_318 napisał:
    Jedna tylko sprawa odnośnie pompy - te wszystkie zamienniki za sto parę zł są do du**. Szybko siadają i ogólnie maja beznadziejną jakość. Już lepiej używke ale markową. Powodzenia.

    wczoraj własnie doszła do mnie używka oem jak mówisz z 94 roku z paskudnego jak je okreslam compacta :D
    w poniedziałek dopiero auto jedzie na wymiane bowiem jestem w brnie na zawodach akurat.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty