Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 20 Wrz 2012 20:23
    stefan79
    Poziom 2  

    Renault Laguna II 1,9 dci, 120 km chwilowy brak mocy.
    Przy gwałtownym przyspieszeniu a następnie puszczeniu gazu (chwilowa jazda bez gazu dla wytracenia prędkości) traci moc. Po zredukowaniu lub włożeniu wyższego biegu lub "powachlowaniu" pedałem gazu jedzie normalnie.
    Usterka występuje zarówno na ciepłym jak i zimnym silniku.
    Diagnoza komputer CDIF 2 z najnowszymi aktualizacjami nie pokazuje żadnych błędów.
    Proszę o pomoc.

  • #2 22 Wrz 2012 21:03
    tomasz sadowski
    Poziom 28  

    Zmień zawór sterowania turbiną na kielichu i powinno pomóc Dla zredukowania kosztów wymontuj z innej lali . Jest mocowany na prawym kielichu amortyzatora .

  • #3 22 Wrz 2012 21:15
    Grzegorz_madera
    Poziom 30  

    stefan79 napisał:
    Diagnoza komputer CDIF 2 z najnowszymi aktualizacjami nie pokazuje żadnych błędów.
    Może najpierw warto zobaczyć jakie jest ciśnienie doładowania zanim zacznie się cokolwiek wymieniać.

  • #5 04 Wrz 2013 19:37
    roberrttos
    Poziom 10  

    Witam. Podepnę się pod temat. Niedawno kupiłem lagune II 1,9 dci silnik F9Q 120KM. Laguna kopci na czarno i nie ma mocy ,jeździ jak zwykły diesel bez turbo. Turbina podobno po regeneracji 2 lata temu (dostałem dokument). Zaślepiony EGR i odłączony. Zdjąłem rurę dolotową między przepływomierzem a turbo i zerknąłem na turbinkę ( wydaje się być ok. bardzo delikatny luz i kręci się bez najmniejszych oporów). sztanga po odpaleniu podnosi się, przemyłem intercooler i rury , odmę też wyczyściłem. Czasami ( na trasie) przy wyprzedzaniu na 3 lub 4 biegu wyskakuje na pomarańczowo błąd wtrysku i laguna nagle traci moc. Wystarczy się zatrzymać wyłączyć i włączyć silnik i jest ok.
    Podłączyłem ją pod komputer wykasowałem błędy i powtórzył się EGR , sygnały hamulcowe i nowy jeden błąd podgrzewanie świec .
    Natomiast parametry w komputerze po odpaleniu silnika wyglądają tak : 1- na wolnych obrotach , 2- na 4000 obrotów
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Nie znam się na tych parametrach, Nie wiem czy są ok.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty