Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?
Autor
Wiadomość
damien26
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Lis 2011
Posty: 10

Post#1 Post autora tematu 24 Wrz 2012 13:29   

Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?


Witam
Mam Windows 7, na komputerze avast wykryl mi kilka wirusow a dokladnie rootkit.
Nie moge nic z tym zrobic przez avast, daje zrzut tego co wyszukal avast bo nie wiem czy moge to jakos usunac
Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?

Dodatkowo przeskanowalem komputer programem GMER no i oto jego wyniki
Reg HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BTHPORT\Parameters\Keys\0008ca5a1af6
Reg HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BTHPORT\Parameters\Keys\0008ca5a1af6@001d286fd0db 0x7E 0x2C 0xDF 0x1E ...
Reg HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BTHPORT\Parameters\Keys\0025d3b2962e
Reg HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BTHPORT\Parameters\Keys\bc773702cb9a
Reg HKLM\SYSTEM\ControlSet002\services\BTHPORT\Parameters\Keys\0008ca5a1af6 (not active ControlSet)
Reg HKLM\SYSTEM\ControlSet002\services\BTHPORT\Parameters\Keys\0008ca5a1af6@001d286fd0db 0x7E 0x2C 0xDF 0x1E ...
Reg HKLM\SYSTEM\ControlSet002\services\BTHPORT\Parameters\Keys\0025d3b2962e (not active ControlSet)
Reg HKLM\SYSTEM\ControlSet002\services\BTHPORT\Parameters\Keys\bc773702cb9a (not active ControlSet)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Wrz 2012 13:29   





Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 40602
Miasto: Warszawa

Post#2 24 Wrz 2012 17:03   

Re: Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?


Sprawdz te pliki na jotti.

Zrob tez skan przy pomocy mbam oraz cureit.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Wrz 2012 17:03   





Powrót do góry
   
damien26
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Lis 2011
Posty: 10

Post#3 Post autora tematu 24 Wrz 2012 21:53   

Re: Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?


wiec tak przeskanowalem pliki ze screena pierwdsze 4 od gory przez jotti i nic nie wykazalo z reszta jest trudniej bo avast je znalazl , lecz takich plikow w folderze nie ma.mimo to przeskanowalem to co tam bylo i czysto.
MBAM nic nie znalazl,sprobuje jeszcze tym cureit

program cureit rowniez nic nie wykryl
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Wrz 2012 21:53   





Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 40602
Miasto: Warszawa

Post#4 24 Wrz 2012 23:13pomocny post - solucja   

Re: Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?


W takim razie to falszywy alarm i nie ma sie czym przejmowac.
Powrót do góry
   
damien26
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 30 Lis 2011
Posty: 10

Post#5 Post autora tematu 25 Wrz 2012 08:50   

Re: Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?


aha to wielkie dzieki ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
AVAST wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usunąć? (10)
Wirus czy rootkit? Avast wykrył. Czy da się to jakoś usunąć? (5)
F-Secure wykrył trojany w folderach $Recycle.bin jak usunąć (5)
Avast wykrył Win32:Somoto-j (6)
Avast wykrył JS:ScriptIP-inf [Trj] (2)
Avast podsystem AAvm wykrył błąd RPC. (1)
proszę o sprzwdzenie, avast wykrył kmj.exe (11)
Proszę o sprawdzenie loga, avast wykrył RelevantKnowledge (4)
Wirusy - Avast wykrył wirusa, czy oby napewno ? (4)
Win32:Trojan-Gen Other - wykrył go avast nie usuwa (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS