Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe ->ZTE MF 195 i modem TL-MR3220 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
kika7007
Poziom 1
Miasto: Kołobrzeg
Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 1
kika7007
Poziom 1
Post#1 28 Wrz 2012 22:10  Autor tematu   

ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Przeglądam routery TL-MR3220 który chcę kupić ale gdy szukam modemy które będą zgrane to nie ma na liscie modemu ZTE MF 195 który właśnie posiadam. Czy będzie wszytko razem chodzić czy to jest raczej nie możliwe.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
CHACA
Poziom 43
Miasto: Zgierz
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9640
Pomógł: 864
Ocena postów: 23
CHACA
Poziom 43
Post#2 28 Wrz 2012 22:56    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jest duże prawdopodobieństwo iż nie będzie działał.

edit:
Oczywiście po wgraniu oprogramowania alternatywnego do TP-Linka np: Open WRT lub DD WRT.
Kol. hermes ma rację.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#3 28 Wrz 2012 23:00    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Na pewno działa pod Gargoyle na MR-3220 ZTE MF195

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lysy68
Poziom 10
Miasto: Radziejowice-Mszczonów
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 47
lysy68
Poziom 10
Post#4 16 Gru 2012 14:04    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Mam problem właśnie z tym modemem ZTE MF195 od T-mobile podłączonym do routera TL-MR3420. wykrywa go próbuje połaczyć się z internetem i za chwilę od nowa identyfikuje modem,próbuje łączyć internei i znów tak w kółko.sciągnołem i wgrałem ostatnie frmware (23.05.2012)do routera ze strony tp-link i nic nie pomogło.cały czas ten sam problem.czy jest szansa uruchomienia tego,gdyby ręcznie wprowadzić ustawienia modemu do routera?może to by coś dało tyle,że nawet na stronie tp linka nie ma pliku bin z ustawieniami tego ZTE.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#5 26 Sty 2013 18:33    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


http://www.tp-link.com.pl/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3220

Niema go na liście kompatybilnych modeli, mam dokładnie ten sam problem...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#6 26 Sty 2013 18:44    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


To atakować Gargoyle/OpenWRT by obsy, a nie rozkładać ręce - lub pisać do supportu TP-Linka o dodanie tego modemu do lisy obsługiwanych urządzeń.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#7 26 Sty 2013 19:33    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


A masz jakiegoś linka, w którym będzie wszystko wyjaśnione?

http://eko.one.pl/?p=openwrt-modemygsm#ztemf

tu pisze że openwrt obsłuży ten modem, ale nie wiem jak to wszystko zainstalować i skąd wziąć...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#8 26 Sty 2013 19:47    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ok już podaje namiary.
Wersja Gargoyle oparta na Backfire (starsza wersja)
Link - openwrt-ar71xx-tl-mr3220-v1-squashfs-factory.bin
router musi być w wersji sprzętowej v1

Wersja Gargoyle oparta na OpenWRT (nowsza - rekomendowana)
Link - gargoyle-1.5.9.2-ar71xx-tl-mr3220-v1-squashfs-factory.bin
router musi być w wersji sprzętowej v1

Dodawanie wsparcia: Link jeśli po upgradzie sam nie wykryje sprzętu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#9 26 Sty 2013 20:08    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


ja mam wersję sprzętową V2.0

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#10 26 Sty 2013 20:13    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Zapytaj się na openrouter.info @obsego - czy FW dla v1 spasuje do v2 bo akurat zmiana wersji może wiązać się tylko ze zmianą design obudowy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#11 26 Sty 2013 20:14    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Podobno zmieniły się bebechy

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#12 26 Sty 2013 20:18    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-ap121?s[]=tl&s[]=mr3220&s[]=v2 - widzę, że OpenWRT wspiera już te modele - zapytaj się czy również jego obrazy mają wsparcie - ale chyba wątpie

Link - obrazy są w trunku ale to czyste OpenWRT bez wsparcia 3G i GUI więc czekałoby cię rzeźbienie w konsoli

Możesz to spróbować ugryźć od tej strony:
instrukcja: http://eko.one.pl/?p=openwrt-3g
Repo: http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
Instalacja LUCI

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lysy68
Poziom 10
Miasto: Radziejowice-Mszczonów
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 47
lysy68
Poziom 10
Post#13 27 Sty 2013 16:06    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


pisałem do suportu.kazali poczekać cierpiliwie na nowy soft.softu open nie chce wgrywać bo mam router na gwarancji jeszcze.

odpis suportu-

Witam

Niestety na chwilę obecną modem MF195 nie jest kompatybilny z naszymi routerami. Trwają prace aby zapewnić kompatybilność z tym urządzeniem, jednak nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy zostaną zakończone.


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#14 28 Sty 2013 10:26    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Czyli nadzieja jest. No to ładny prezent dostał szwagier ;) nie działający....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lysy68
Poziom 10
Miasto: Radziejowice-Mszczonów
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 47
lysy68
Poziom 10
Post#15 28 Sty 2013 12:35    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Tak,nadzieja jest,myśle że w niedługim czasie powinni wypuścic nowy soft z aktualizacją modemów.narazie jade dalej na huawei i jest ok

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#16 23 Lut 2013 14:37    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam!

Minęło trochę czasu (miesiąc), czy są jakieś dobre wiadomości w sprawie tematu?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lysy68
Poziom 10
Miasto: Radziejowice-Mszczonów
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 47
lysy68
Poziom 10
Post#17 24 Lut 2013 08:49    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


narazie cisza,zaraz napisze w tej sprawie jeszcze raz do suportu

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#18 24 Lut 2013 10:32    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ja też już pisałem żeby się przypomnieć. Trzeba ich trochę pomęczyć. Może się wezmą do roboty

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lysy68
Poziom 10
Miasto: Radziejowice-Mszczonów
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 47
lysy68
Poziom 10
Post#19 25 Lut 2013 18:45    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


odpisali dziś z suportu i nie ma dobrych wieści.

"Witam

Jeżeli chodzi o modem MF195 z uwagi na problemy sprzętowe związane z tym urządzeniem które znaleziono w czasie prób zapewnienia kompatybilności bardzo mało prawdopodobnym jest aby udało się zapewnić poprawną współpracę routerów z tym urządzeniem. "


także niestety ale narazie nie mamy się co łudzić z kompatybilnością tych urządzeń ;(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#20 25 Lut 2013 23:24    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Mi przyslali jakiś testowy firmware żeby sobie sprawdzić czy działa. Ale pod spodem napisali podobne rzeczy. Ze nie potrafią tego zrobić. ..

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#21 26 Lut 2013 10:08    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


To alternatywne FW atakować: gargoyle-1.5.9.5-ar71xx-tl-mr3220-v2-squashfs-factory.bin - jest już dedykowane pod v2.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mariuszduchu
Poziom 1
Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 1
mariuszduchu
Poziom 1
Post#22 26 Lut 2013 10:49    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


lukzak2298 napisał:
Mi przyslali jakiś testowy firmware żeby sobie sprawdzić czy działa

To może podziel się informacją czy ten firmware działa, a jeśli tak to podaj linka do niego

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#23 20 Kwi 2013 18:10    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Niestety nie działa.

Siódmego kwietnia BR pojawiła się nowa wersja firmware do naszych routerów.

http://www.tp-link.com.pl/support/download/?model=TL-MR3220&version=V2

Jeszcze nie sprawdzałem czy działa na nim ZTE MF 195, ale w lista kompatybilnych modemów nie uległa zmianie :(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Jarando
Poziom 10
Miasto: Żywiec
Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Ocena postów: 1
Jarando
Poziom 10
Post#24 02 Gru 2013 13:49    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Czy już ktoś sprawdził czy ten modem działa z tym routerem na najnowszym firmware?
TD-W8968 to router który powinien działać z MF-195, lecz ma bardzo mały upload przy połączeniu 3G :(
http://www.tp-link.com.pl/support/3g-comp-list/?model=TD-W8968

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lukzak2298
Poziom 18
Miasto: Katowice
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 416
Pomógł: 5
Ocena postów: 7
lukzak2298
Poziom 18
Post#25 02 Gru 2013 19:36    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ja do TL-MR3220 wgrałem Gargoyle i bez problemu modem śmiga. Oficjalnemu FV dziękuję. Nie mogłem się producenta przez rok doprosić.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Jarando
Poziom 10
Miasto: Żywiec
Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Ocena postów: 1
Jarando
Poziom 10
Post#26 03 Gru 2013 09:22    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jest szansa że sobie poradzę z wgraniem GARGOYLE na ten router?
Znajdę bez problemu instrukcję KROK PO KROKU na GOOGLE?
Na jakim poziomie będzie upload?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 37
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2915
Pomógł: 332
Ocena postów: 19
wojtek2803
Poziom 37
Post#27 03 Gru 2013 09:27    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jarando jaką masz wersję sprzętową TP link TL-MR3220 v1, czy v2 ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Jarando
Poziom 10
Miasto: Żywiec
Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Ocena postów: 1
Jarando
Poziom 10
Post#28 03 Gru 2013 09:32    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Rozważam właściwie dopiero zakup.
Myślałem nad TL-MR3220 lub TL-MR3420, oba raczej w wersji v2.
v1 już chyba nie do kupienia.
Czytając to http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3420 instalacja OpenWrt nie wydaję się trudna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 37
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2915
Pomógł: 332
Ocena postów: 19
wojtek2803
Poziom 37
Post#29 03 Gru 2013 09:34    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jarando napisał:
TL-MR3340,


Błąd Ci się wkradł TP link TL-MR3420 ;) .Oczywiście wspiera Gargoyle.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Jarando
Poziom 10
Miasto: Żywiec
Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Ocena postów: 1
Jarando
Poziom 10
Post#30 03 Gru 2013 09:39    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


wojtek2803 napisał:
Błąd Ci się wkradł


Już poprawiłem :D
Który model więc wybrać?
Ten firmware będzie dobry? http://tplink-forum.pl/aktualn...ci-dd-wrt-na-routerze-tp-link/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> ZTE MF 195 i modem TL-MR3220 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
ZTE MF 195 - Modem ZTE MF 195 grzeje się, rozłącza, hasło. (5)
router wifi modem zte 195 czy radiowy? (7)
Tp-Link MR3220 + ZTE MF 823 - Brak łączności TP-LINK MR3220 + ZTE MF823 (6)
Modem ZTE MF 195 (T-Mobile) - nie działa Internet tylko na jednym z trzech lapto (6)
modem ZTE MF 195 nie instaluje się, tylko świeci się na zielono (26)
ZTE MF 821 + Tp-Link TL-MR3220 -zadziała? (3)
tp-link mr3220 - brak połączenia z ZTE MF821 (2)
ZTE - MF 195 sciagniecie simlocka (8)
ZTE MF 195 - Dostęp do ukrytej partycji (2)
ZTE MF 195 - Nie wykrywa modemu (6)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.199 seconds

elektroda.pl temat RSS