Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> ZTE MF 195 i modem TL-MR3220
Autor
Wiadomość
kika7007
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 1
Miasto: Kołobrzeg

Post#1 Post autora tematu 28 Wrz 2012 22:10   

ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Przeglądam routery TL-MR3220 który chcę kupić ale gdy szukam modemy które będą zgrane to nie ma na liscie modemu ZTE MF 195 który właśnie posiadam. Czy będzie wszytko razem chodzić czy to jest raczej nie możliwe.
Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9040
Miasto: Zgierz

Post#2 28 Wrz 2012 22:56   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jest duże prawdopodobieństwo iż nie będzie działał.

edit:
Oczywiście po wgraniu oprogramowania alternatywnego do TP-Linka np: Open WRT lub DD WRT.
Kol. hermes ma rację.
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 8940

Post#3 28 Wrz 2012 23:00   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Na pewno działa pod Gargoyle na MR-3220 ZTE MF195
Powrót do góry
   
lysy68
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 40
Miasto: Radziejowice-Mszczonów

Post#4 16 Gru 2012 15:04   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Mam problem właśnie z tym modemem ZTE MF195 od T-mobile podłączonym do routera TL-MR3420. wykrywa go próbuje połaczyć się z internetem i za chwilę od nowa identyfikuje modem,próbuje łączyć internei i znów tak w kółko.sciągnołem i wgrałem ostatnie frmware (23.05.2012)do routera ze strony tp-link i nic nie pomogło.cały czas ten sam problem.czy jest szansa uruchomienia tego,gdyby ręcznie wprowadzić ustawienia modemu do routera?może to by coś dało tyle,że nawet na stronie tp linka nie ma pliku bin z ustawieniami tego ZTE.
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#5 26 Sty 2013 19:33   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


http://www.tp-link.com.pl/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3220

Niema go na liście kompatybilnych modeli, mam dokładnie ten sam problem...
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 8940

Post#6 26 Sty 2013 19:44   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


To atakować Gargoyle/OpenWRT by obsy, a nie rozkładać ręce - lub pisać do supportu TP-Linka o dodanie tego modemu do lisy obsługiwanych urządzeń.
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#7 26 Sty 2013 20:33   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


A masz jakiegoś linka, w którym będzie wszystko wyjaśnione?

http://eko.one.pl/?p=openwrt-modemygsm#ztemf

tu pisze że openwrt obsłuży ten modem, ale nie wiem jak to wszystko zainstalować i skąd wziąć...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2013 20:33   





Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 8940

Post#8 26 Sty 2013 20:47   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ok już podaje namiary.
Wersja Gargoyle oparta na Backfire (starsza wersja)
Link - openwrt-ar71xx-tl-mr3220-v1-squashfs-factory.bin
router musi być w wersji sprzętowej v1

Wersja Gargoyle oparta na OpenWRT (nowsza - rekomendowana)
Link - gargoyle-1.5.9.2-ar71xx-tl-mr3220-v1-squashfs-factory.bin
router musi być w wersji sprzętowej v1

Dodawanie wsparcia: Link jeśli po upgradzie sam nie wykryje sprzętu.
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#9 26 Sty 2013 21:08   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


ja mam wersję sprzętową V2.0
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 8940

Post#10 26 Sty 2013 21:13   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Zapytaj się na openrouter.info @obsego - czy FW dla v1 spasuje do v2 bo akurat zmiana wersji może wiązać się tylko ze zmianą design obudowy.
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#11 26 Sty 2013 21:14   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Podobno zmieniły się bebechy
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 8940

Post#12 26 Sty 2013 21:18   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-ap121?s[]=tl&s[]=mr3220&s[]=v2 - widzę, że OpenWRT wspiera już te modele - zapytaj się czy również jego obrazy mają wsparcie - ale chyba wątpie

Link - obrazy są w trunku ale to czyste OpenWRT bez wsparcia 3G i GUI więc czekałoby cię rzeźbienie w konsoli

Możesz to spróbować ugryźć od tej strony:
instrukcja: http://eko.one.pl/?p=openwrt-3g
Repo: http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
Instalacja LUCI
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2013 21:18   





Powrót do góry
   
lysy68
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 40
Miasto: Radziejowice-Mszczonów

Post#13 27 Sty 2013 17:06   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


pisałem do suportu.kazali poczekać cierpiliwie na nowy soft.softu open nie chce wgrywać bo mam router na gwarancji jeszcze.

odpis suportu-

Witam

Niestety na chwilę obecną modem MF195 nie jest kompatybilny z naszymi routerami. Trwają prace aby zapewnić kompatybilność z tym urządzeniem, jednak nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy zostaną zakończone.

Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#14 28 Sty 2013 11:26   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Czyli nadzieja jest. No to ładny prezent dostał szwagier ;) nie działający....
Powrót do góry
   
lysy68
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 40
Miasto: Radziejowice-Mszczonów

Post#15 28 Sty 2013 13:35   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Tak,nadzieja jest,myśle że w niedługim czasie powinni wypuścic nowy soft z aktualizacją modemów.narazie jade dalej na huawei i jest ok
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sty 2013 13:35   





Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#16 23 Lut 2013 15:37   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam!

Minęło trochę czasu (miesiąc), czy są jakieś dobre wiadomości w sprawie tematu?
Powrót do góry
   
lysy68
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 40
Miasto: Radziejowice-Mszczonów

Post#17 24 Lut 2013 09:49   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


narazie cisza,zaraz napisze w tej sprawie jeszcze raz do suportu
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#18 24 Lut 2013 11:32   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ja też już pisałem żeby się przypomnieć. Trzeba ich trochę pomęczyć. Może się wezmą do roboty
Powrót do góry
   
lysy68
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 40
Miasto: Radziejowice-Mszczonów

Post#19 25 Lut 2013 19:45   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


odpisali dziś z suportu i nie ma dobrych wieści.

"Witam

Jeżeli chodzi o modem MF195 z uwagi na problemy sprzętowe związane z tym urządzeniem które znaleziono w czasie prób zapewnienia kompatybilności bardzo mało prawdopodobnym jest aby udało się zapewnić poprawną współpracę routerów z tym urządzeniem. "


także niestety ale narazie nie mamy się co łudzić z kompatybilnością tych urządzeń ;(
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#20 26 Lut 2013 00:24   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Mi przyslali jakiś testowy firmware żeby sobie sprawdzić czy działa. Ale pod spodem napisali podobne rzeczy. Ze nie potrafią tego zrobić. ..
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 8940

Post#21 26 Lut 2013 11:08   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


To alternatywne FW atakować: gargoyle-1.5.9.5-ar71xx-tl-mr3220-v2-squashfs-factory.bin - jest już dedykowane pod v2.
Powrót do góry
   
mariuszduchu
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 1

Post#22 26 Lut 2013 11:49   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


lukzak2298 napisał:
Mi przyslali jakiś testowy firmware żeby sobie sprawdzić czy działa

To może podziel się informacją czy ten firmware działa, a jeśli tak to podaj linka do niego
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#23 20 Kwi 2013 18:10   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Niestety nie działa.

Siódmego kwietnia BR pojawiła się nowa wersja firmware do naszych routerów.

http://www.tp-link.com.pl/support/download/?model=TL-MR3220&version=V2

Jeszcze nie sprawdzałem czy działa na nim ZTE MF 195, ale w lista kompatybilnych modemów nie uległa zmianie :(
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Kwi 2013 18:10   





Powrót do góry
   
Jarando
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Miasto: Żywiec

Post#24 02 Gru 2013 14:49   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Czy już ktoś sprawdził czy ten modem działa z tym routerem na najnowszym firmware?
TD-W8968 to router który powinien działać z MF-195, lecz ma bardzo mały upload przy połączeniu 3G :(
http://www.tp-link.com.pl/support/3g-comp-list/?model=TD-W8968
Powrót do góry
   
lukzak2298
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 375
Miasto: Katowice

Post#25 02 Gru 2013 20:36   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ja do TL-MR3220 wgrałem Gargoyle i bez problemu modem śmiga. Oficjalnemu FV dziękuję. Nie mogłem się producenta przez rok doprosić.
Powrót do góry
   
Jarando
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Miasto: Żywiec

Post#26 03 Gru 2013 10:22   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jest szansa że sobie poradzę z wgraniem GARGOYLE na ten router?
Znajdę bez problemu instrukcję KROK PO KROKU na GOOGLE?
Na jakim poziomie będzie upload?
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#27 03 Gru 2013 10:27   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jarando jaką masz wersję sprzętową TP link TL-MR3220 v1, czy v2 ?
Powrót do góry
   
Jarando
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Miasto: Żywiec

Post#28 03 Gru 2013 10:32   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Rozważam właściwie dopiero zakup.
Myślałem nad TL-MR3220 lub TL-MR3420, oba raczej w wersji v2.
v1 już chyba nie do kupienia.
Czytając to http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3420 instalacja OpenWrt nie wydaję się trudna.
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#29 03 Gru 2013 10:34   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jarando napisał:
TL-MR3340,


Błąd Ci się wkradł TP link TL-MR3420 ;) .Oczywiście wspiera Gargoyle.
Powrót do góry
   
Jarando
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 23
Miasto: Żywiec

Post#30 03 Gru 2013 10:39   

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


wojtek2803 napisał:
Błąd Ci się wkradł


Już poprawiłem :D
Który model więc wybrać?
Ten firmware będzie dobry? http://tplink-forum.pl/aktualny-firmware-gargoyle-dd-wrt-openwrt-luci/instalowanie-openwrt-gargoyle-luci-dd-wrt-na-routerze-tp-link/
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> ZTE MF 195 i modem TL-MR3220
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Modem ZTE ZXDSL 852 na router ZTE 831 + WiFi. (6)
ZTE MF 195 - Dostęp do ukrytej partycji (2)
Router TP-Link TL-MR3220 z modemem iPlus ZTE MF631- przerywanie połączeń (13)
Router TP-Link MR3220 Nie dziala poprawnie z modemem zte k3565 (9)
ZTE - MF 195 sciagniecie simlocka (3)
ZTE MF 821 + Tp-Link TL-MR3220 -zadziała? (3)
Modem ZTE MF 195 (T-Mobile) - nie działa Internet tylko na jednym z trzech lapto (4)
ZTE MF 195 - Modem ZTE MF 195 grzeje się, rozłącza, hasło. (5)
Neostrada jaki modem WiFi ZTE ZXV10 W300 czy Combo ZTE (8)
zte mf 195 nie działa mi co mam robić (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl temat RSS