Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks ->ZTE MF 195 i modem TL-MR3220 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kika7007
Level 1
Location: Kołobrzeg
Joined: 25 Feb 2012
Posts: 1
kika7007
Level 1
Post#1 28 Sep 2012 22:10  Topic author   

ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Przeglądam routery TL-MR3220 który chcę kupić ale gdy szukam modemy które będą zgrane to nie ma na liscie modemu ZTE MF 195 który właśnie posiadam. Czy będzie wszytko razem chodzić czy to jest raczej nie możliwe.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
CHACA
Level 43
Location: Zgierz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9639
Helped: 864
Post rating: 31
CHACA
Level 43
Post#2 28 Sep 2012 22:56    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jest duże prawdopodobieństwo iż nie będzie działał.

edit:
Oczywiście po wgraniu oprogramowania alternatywnego do TP-Linka np: Open WRT lub DD WRT.
Kol. hermes ma rację.

Helpful post? + 0
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10727
Helped: 990
Post rating: 113
hermes-80
Level 43
Post#3 28 Sep 2012 23:00    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Na pewno działa pod Gargoyle na MR-3220 ZTE MF195

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lysy68
Level 10
Location: Radziejowice-Mszczonów
Joined: 25 Feb 2007
Posts: 47
lysy68
Level 10
Post#4 16 Dec 2012 14:04    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Mam problem właśnie z tym modemem ZTE MF195 od T-mobile podłączonym do routera TL-MR3420. wykrywa go próbuje połaczyć się z internetem i za chwilę od nowa identyfikuje modem,próbuje łączyć internei i znów tak w kółko.sciągnołem i wgrałem ostatnie frmware (23.05.2012)do routera ze strony tp-link i nic nie pomogło.cały czas ten sam problem.czy jest szansa uruchomienia tego,gdyby ręcznie wprowadzić ustawienia modemu do routera?może to by coś dało tyle,że nawet na stronie tp linka nie ma pliku bin z ustawieniami tego ZTE.

Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#5 26 Jan 2013 18:33    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


http://www.tp-link.com.pl/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3220

Niema go na liście kompatybilnych modeli, mam dokładnie ten sam problem...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10727
Helped: 990
Post rating: 113
hermes-80
Level 43
Post#6 26 Jan 2013 18:44    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


To atakować Gargoyle/OpenWRT by obsy, a nie rozkładać ręce - lub pisać do supportu TP-Linka o dodanie tego modemu do lisy obsługiwanych urządzeń.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#7 26 Jan 2013 19:33    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


A masz jakiegoś linka, w którym będzie wszystko wyjaśnione?

http://eko.one.pl/?p=openwrt-modemygsm#ztemf

tu pisze że openwrt obsłuży ten modem, ale nie wiem jak to wszystko zainstalować i skąd wziąć...

Helpful post? + 0
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10727
Helped: 990
Post rating: 113
hermes-80
Level 43
Post#8 26 Jan 2013 19:47    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ok już podaje namiary.
Wersja Gargoyle oparta na Backfire (starsza wersja)
Link - openwrt-ar71xx-tl-mr3220-v1-squashfs-factory.bin
router musi być w wersji sprzętowej v1

Wersja Gargoyle oparta na OpenWRT (nowsza - rekomendowana)
Link - gargoyle-1.5.9.2-ar71xx-tl-mr3220-v1-squashfs-factory.bin
router musi być w wersji sprzętowej v1

Dodawanie wsparcia: Link jeśli po upgradzie sam nie wykryje sprzętu.

Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#9 26 Jan 2013 20:08    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


ja mam wersję sprzętową V2.0

Helpful post? + 0
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10727
Helped: 990
Post rating: 113
hermes-80
Level 43
Post#10 26 Jan 2013 20:13    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Zapytaj się na openrouter.info @obsego - czy FW dla v1 spasuje do v2 bo akurat zmiana wersji może wiązać się tylko ze zmianą design obudowy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#11 26 Jan 2013 20:14    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Podobno zmieniły się bebechy

Helpful post? + 0
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10727
Helped: 990
Post rating: 113
hermes-80
Level 43
Post#12 26 Jan 2013 20:18    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-ap121?s[]=tl&s[]=mr3220&s[]=v2 - widzę, że OpenWRT wspiera już te modele - zapytaj się czy również jego obrazy mają wsparcie - ale chyba wątpie

Link - obrazy są w trunku ale to czyste OpenWRT bez wsparcia 3G i GUI więc czekałoby cię rzeźbienie w konsoli

Możesz to spróbować ugryźć od tej strony:
instrukcja: http://eko.one.pl/?p=openwrt-3g
Repo: http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
Instalacja LUCI

Helpful post? + 0
Back to top
lysy68
Level 10
Location: Radziejowice-Mszczonów
Joined: 25 Feb 2007
Posts: 47
lysy68
Level 10
Post#13 27 Jan 2013 16:06    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


pisałem do suportu.kazali poczekać cierpiliwie na nowy soft.softu open nie chce wgrywać bo mam router na gwarancji jeszcze.

odpis suportu-

Witam

Niestety na chwilę obecną modem MF195 nie jest kompatybilny z naszymi routerami. Trwają prace aby zapewnić kompatybilność z tym urządzeniem, jednak nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy zostaną zakończone.


Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#14 28 Jan 2013 10:26    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Czyli nadzieja jest. No to ładny prezent dostał szwagier ;) nie działający....

Helpful post? + 0
Back to top
lysy68
Level 10
Location: Radziejowice-Mszczonów
Joined: 25 Feb 2007
Posts: 47
lysy68
Level 10
Post#15 28 Jan 2013 12:35    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Tak,nadzieja jest,myśle że w niedługim czasie powinni wypuścic nowy soft z aktualizacją modemów.narazie jade dalej na huawei i jest ok

Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#16 23 Feb 2013 14:37    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam!

Minęło trochę czasu (miesiąc), czy są jakieś dobre wiadomości w sprawie tematu?

Helpful post? + 0
Back to top
lysy68
Level 10
Location: Radziejowice-Mszczonów
Joined: 25 Feb 2007
Posts: 47
lysy68
Level 10
Post#17 24 Feb 2013 08:49    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


narazie cisza,zaraz napisze w tej sprawie jeszcze raz do suportu

Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#18 24 Feb 2013 10:32    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ja też już pisałem żeby się przypomnieć. Trzeba ich trochę pomęczyć. Może się wezmą do roboty

Helpful post? + 0
Back to top
lysy68
Level 10
Location: Radziejowice-Mszczonów
Joined: 25 Feb 2007
Posts: 47
lysy68
Level 10
Post#19 25 Feb 2013 18:45    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


odpisali dziś z suportu i nie ma dobrych wieści.

"Witam

Jeżeli chodzi o modem MF195 z uwagi na problemy sprzętowe związane z tym urządzeniem które znaleziono w czasie prób zapewnienia kompatybilności bardzo mało prawdopodobnym jest aby udało się zapewnić poprawną współpracę routerów z tym urządzeniem. "


także niestety ale narazie nie mamy się co łudzić z kompatybilnością tych urządzeń ;(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#20 25 Feb 2013 23:24    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Mi przyslali jakiś testowy firmware żeby sobie sprawdzić czy działa. Ale pod spodem napisali podobne rzeczy. Ze nie potrafią tego zrobić. ..

Helpful post? + 0
Back to top
hermes-80
Level 43
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 10727
Helped: 990
Post rating: 113
hermes-80
Level 43
Post#21 26 Feb 2013 10:08    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


To alternatywne FW atakować: gargoyle-1.5.9.5-ar71xx-tl-mr3220-v2-squashfs-factory.bin - jest już dedykowane pod v2.

Helpful post? + 0
Back to top
mariuszduchu
Level 1
Joined: 20 Jul 2010
Posts: 1
mariuszduchu
Level 1
Post#22 26 Feb 2013 10:49    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


lukzak2298 wrote:
Mi przyslali jakiś testowy firmware żeby sobie sprawdzić czy działa

To może podziel się informacją czy ten firmware działa, a jeśli tak to podaj linka do niego

Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#23 20 Apr 2013 18:10    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Niestety nie działa.

Siódmego kwietnia BR pojawiła się nowa wersja firmware do naszych routerów.

http://www.tp-link.com.pl/support/download/?model=TL-MR3220&version=V2

Jeszcze nie sprawdzałem czy działa na nim ZTE MF 195, ale w lista kompatybilnych modemów nie uległa zmianie :(

Helpful post? + 0
Back to top
Jarando
Level 10
Location: Żywiec
Joined: 18 May 2006
Posts: 23
Post rating: 1
Jarando
Level 10
Post#24 02 Dec 2013 13:49    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Witam.
Czy już ktoś sprawdził czy ten modem działa z tym routerem na najnowszym firmware?
TD-W8968 to router który powinien działać z MF-195, lecz ma bardzo mały upload przy połączeniu 3G :(
http://www.tp-link.com.pl/support/3g-comp-list/?model=TD-W8968

Helpful post? + 0
Back to top
lukzak2298
Level 18
Location: Katowice
Joined: 03 Jan 2005
Posts: 471
Helped: 5
Post rating: 11
lukzak2298
Level 18
Post#25 02 Dec 2013 19:36    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Ja do TL-MR3220 wgrałem Gargoyle i bez problemu modem śmiga. Oficjalnemu FV dziękuję. Nie mogłem się producenta przez rok doprosić.

Helpful post? + 0
Back to top
Jarando
Level 10
Location: Żywiec
Joined: 18 May 2006
Posts: 23
Post rating: 1
Jarando
Level 10
Post#26 03 Dec 2013 09:22    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jest szansa że sobie poradzę z wgraniem GARGOYLE na ten router?
Znajdę bez problemu instrukcję KROK PO KROKU na GOOGLE?
Na jakim poziomie będzie upload?

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#27 03 Dec 2013 09:27    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jarando jaką masz wersję sprzętową TP link TL-MR3220 v1, czy v2 ?

Helpful post? + 0
Back to top
Jarando
Level 10
Location: Żywiec
Joined: 18 May 2006
Posts: 23
Post rating: 1
Jarando
Level 10
Post#28 03 Dec 2013 09:32    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Rozważam właściwie dopiero zakup.
Myślałem nad TL-MR3220 lub TL-MR3420, oba raczej w wersji v2.
v1 już chyba nie do kupienia.
Czytając to http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3420 instalacja OpenWrt nie wydaję się trudna.

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#29 03 Dec 2013 09:34    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


Jarando wrote:
TL-MR3340,


Błąd Ci się wkradł TP link TL-MR3420 ;) .Oczywiście wspiera Gargoyle.

Helpful post? + 0
Back to top
Jarando
Level 10
Location: Żywiec
Joined: 18 May 2006
Posts: 23
Post rating: 1
Jarando
Level 10
Post#30 03 Dec 2013 09:39    

Re: ZTE MF 195 i modem TL-MR3220


wojtek2803 wrote:
Błąd Ci się wkradł


Już poprawiłem :D
Który model więc wybrać?
Ten firmware będzie dobry? http://tplink-forum.pl/aktualn...ci-dd-wrt-na-routerze-tp-link/

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> ZTE MF 195 i modem TL-MR3220 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to zTE MF 195 i modem TL-MR3220

ZTE MF 195 - Modem ZTE MF 195 grzeje się, rozłącza, hasło. (5)
router wifi modem zte 195 czy radiowy? (7)
Tp-Link MR3220 + ZTE MF 823 - Brak łączności TP-LINK MR3220 + ZTE MF823 (6)
Modem ZTE MF 195 (T-Mobile) - nie działa Internet tylko na jednym z trzech lapto (6)
modem ZTE MF 195 nie instaluje się, tylko świeci się na zielono (26)
ZTE MF 821 + Tp-Link TL-MR3220 -zadziała? (3)
tp-link mr3220 - brak połączenia z ZTE MF821 (2)
ZTE - MF 195 sciagniecie simlocka (8)
ZTE MF 195 - Dostęp do ukrytej partycji (2)
ZTE MF 195 - Nie wykrywa modemu (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.157 seconds