Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

livebox 2 - logowanie do routera


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> livebox 2 - logowanie do routera
Author
Message
szczemp
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 05 Dec 2011
Posts: 37
Location: krk

Post#1 Post from the author of the topic 02 Oct 2012 17:17   

livebox 2 - logowanie do routera


Do tego czasu miałem neostradę i telefon. Neostrada działała mi na kupionym przeze mnie routerze z modemem adsl firmy pentagram. Za tym modemem mam inne urządzenia sieciowe.
Wczoraj podpisałem nową umowę na neostradę + voip. Powiedzieli mi że voip będzie działał tylko przez ich liveboxa. Pomyślałem, że wymienię pentagrama na liveboxa i będzie ok.
No i jest ok bo internet mi działa tak jak ma działać. Inne sprzęty sieciowe też działają tak jak do tej pory.
Ale nie podoba mi się, to że mogę wejść na stronę główną panelu liveboxa bez logowania. To znaczy bez logowania mogę zobaczyć tylko (aż??) takie rzezczy:
livebox 2 - logowanie do routera
Dopiero jak chcę otworzyć jakąś zakładkę (ustawienia, wsparcie, zaawansowane), to prosi o zalogowanie takim okienkiem:
livebox 2 - logowanie do routera
Dopiero jak podam poprawne dane, to w nagłowku strony pokazuje się link do wylogowania:
livebox 2 - logowanie do routera
Jest jakiś sposób, żeby bez podania hasła nic się nie wyświetliło?
Korzystam z dynamicznego dnsa, bo mam w swojej sieci postawiony jskiś serwer (nie na porcie 80) i z zewnątrz pod adresem dyndnsa pokazuje się właśnie ta strona z pierwszego obrazka.
Jak dla mnie to za dużo informacji dla kogoś z odpowiednią wiedzą ten livebox pokazuje za darmo.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Oct 2012 17:17   





Back to top
   
freetz_master
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 31 Jan 2012
Posts: 1334
Location: /dev/fritz!box

Post#2 02 Oct 2012 17:33   

Re: livebox 2 - logowanie do routera


Pewnie tylko Cache w przegladarce.

CTRL+SHift+R albo inna swieza przegladarka i nic nie powinno byc widac tylko panel logowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Oct 2012 17:33   





Back to top
   
szczemp
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 05 Dec 2011
Posts: 37
Location: krk

Post#3 Post from the author of the topic 03 Oct 2012 08:06   

Re: livebox 2 - logowanie do routera


Nie, to nie jest cache. Tak jest napisany firmware liveboxa i chyba nic nie można z tym zrobić.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Oct 2012 08:06   





Back to top
   
wurt72
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 21 Aug 2006
Posts: 2
Location: Lodz

Post#4 08 Nov 2012 10:37   

Re: livebox 2 - logowanie do routera


a ja nie moge znalezc odpowiedniego dzialu wiec sprobuje tutaj

mam nastepujacy problem
probuje polaczyc sie kablem z routerem aby skonfigurowac siec
router nie pozwala wejsc po kablu, po wifi moge wejsc na router
jak podepne lapka bezposrednoi do modemu to internet mam
jak uruchomie ubuntu, to moge wejsc na router po kablu
co to moze byc???
zalezy mi na mozliwosci wejscia na router po kablu z winblowsa (xp)
router pentagram 6360
router sprawdzony z innymi kompami i wszystko oki, kazdy moze wejsc po kablu z winXP
tylko ten jeden laptok nie moze

pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> livebox 2 - logowanie do routera
Page 1 of 1
Similar topics
Logowanie do routera (4)
zdalne logowanie do routera (2)
Maly Problem - Logowanie do routera (10)
Logowanie do routera WLAN-AP-ROUTER-2002 (6)
Livebox bezprzewodowo do routera? (1)
Połączenie routera i livebox TP (4)
Podłaczenie do livebox-a routera axesstelmv410r (4)
PODŁĄCZENIE ROUTERA AP CLIENT Z LIVEBOX=em (7)
livebox 2.0 - +podlaczenie routera,wifi? (21)
MV410R - Podłączenie do Livebox-a 2 routera (31)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed