Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



livebox 2 - logowanie do routera


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks ->livebox 2 - logowanie do routera Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
szczemp
Level 9
Location: krk
Joined: 05 Dec 2011
Posts: 38
szczemp
Level 9
Post#1 02 Oct 2012 17:17  Topic author   

livebox 2 - logowanie do routera


Do tego czasu miałem neostradę i telefon. Neostrada działała mi na kupionym przeze mnie routerze z modemem adsl firmy pentagram. Za tym modemem mam inne urządzenia sieciowe.
Wczoraj podpisałem nową umowę na neostradę + voip. Powiedzieli mi że voip będzie działał tylko przez ich liveboxa. Pomyślałem, że wymienię pentagrama na liveboxa i będzie ok.
No i jest ok bo internet mi działa tak jak ma działać. Inne sprzęty sieciowe też działają tak jak do tej pory.
Ale nie podoba mi się, to że mogę wejść na stronę główną panelu liveboxa bez logowania. To znaczy bez logowania mogę zobaczyć tylko (aż??) takie rzezczy:
livebox 2 - logowanie do routera
Dopiero jak chcę otworzyć jakąś zakładkę (ustawienia, wsparcie, zaawansowane), to prosi o zalogowanie takim okienkiem:
livebox 2 - logowanie do routera
Dopiero jak podam poprawne dane, to w nagłowku strony pokazuje się link do wylogowania:
livebox 2 - logowanie do routera
Jest jakiś sposób, żeby bez podania hasła nic się nie wyświetliło?
Korzystam z dynamicznego dnsa, bo mam w swojej sieci postawiony jskiś serwer (nie na porcie 80) i z zewnątrz pod adresem dyndnsa pokazuje się właśnie ta strona z pierwszego obrazka.
Jak dla mnie to za dużo informacji dla kogoś z odpowiednią wiedzą ten livebox pokazuje za darmo.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
freetz_master
Level 30
Location: /dev/fritz!box
Joined: 31 Jan 2012
Posts: 1401
Helped: 111
Post rating: 28
freetz_master
Level 30
Post#2 02 Oct 2012 17:33    

Re: livebox 2 - logowanie do routera


Pewnie tylko Cache w przegladarce.

CTRL+SHift+R albo inna swieza przegladarka i nic nie powinno byc widac tylko panel logowania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szczemp
Level 9
Location: krk
Joined: 05 Dec 2011
Posts: 38
szczemp
Level 9
Post#3 03 Oct 2012 08:06  Topic author   

Re: livebox 2 - logowanie do routera


Nie, to nie jest cache. Tak jest napisany firmware liveboxa i chyba nic nie można z tym zrobić.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wurt72
Level 2
Location: Lodz
Joined: 21 Aug 2006
Posts: 2
wurt72
Level 2
Post#4 08 Nov 2012 10:37    

Re: livebox 2 - logowanie do routera


a ja nie moge znalezc odpowiedniego dzialu wiec sprobuje tutaj

mam nastepujacy problem
probuje polaczyc sie kablem z routerem aby skonfigurowac siec
router nie pozwala wejsc po kablu, po wifi moge wejsc na router
jak podepne lapka bezposrednoi do modemu to internet mam
jak uruchomie ubuntu, to moge wejsc na router po kablu
co to moze byc???
zalezy mi na mozliwosci wejscia na router po kablu z winblowsa (xp)
router pentagram 6360
router sprawdzony z innymi kompami i wszystko oki, kazdy moze wejsc po kablu z winXP
tylko ten jeden laptok nie moze

pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> livebox 2 - logowanie do routera
Page 1 of 1

Similar topics to livebox 2 - logowanie do routera

Logowanie do routera (4)
zdalne logowanie do routera (2)
Maly Problem - Logowanie do routera (10)
Logowanie do routera WLAN-AP-ROUTER-2002 (6)
Livebox bezprzewodowo do routera? (1)
Połączenie routera i livebox TP (4)
Podłaczenie do livebox-a routera axesstelmv410r (4)
PODŁĄCZENIE ROUTERA AP CLIENT Z LIVEBOX=em (7)
livebox 2.0 - +podlaczenie routera,wifi? (21)
MV410R - Podłączenie do Livebox-a 2 routera (31)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.097 seconds