Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Komputer Stacjonarny do gier.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? ->Komputer Stacjonarny do gier. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 10 Paź 2012 20:34   

Komputer Stacjonarny do gier.


Witam, zaciekawił mnie zestaw i7-2600 8x3,8/ 1000GB/ GT610 2GB DX11/ 16GB+USB3.0.
W skład czego wchodzi:
-Procesor INTEL i7 2600
-Płyta główna GIGABYTE B75M-D3H Z SATA III + USB 3.0+ PCI-e x16 GEN 3.0
-Karta graficzna NVIDIA GeFORCE GT 610 2 GB DirectX 11
-16 GB Pamięci DDR3 1600 MHz
-1 TB Twardziela.
-----------------------
Czy ten komputer nadaje się do gier?
Jeżeli nie, to proszę o podanie innego linku do allegro.
Link do sprzedaży: http://allegro.pl/i7-2600-8x3-8-1000gb-gt610-2gb-dx11-16gb-usb3-0-i2676634381.html

---
Z góry dzięki, Olgierd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
technikabasenowa
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 1614
Miasto: Szczecin

technikabasenowa
Poziom 22
Post#2 10 Paź 2012 20:44   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Typowy zestaw z allegro Crying or Very sad
Grafika to nieporozumienie do tego kompa
Zasilacz śmieć - 16GB ramu to też chwyt marketingowy ogólnie - nie polecam Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
UKI1337
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 28
Miasto: Bydgoszcz

UKI1337
Poziom 8
Post#3 10 Paź 2012 20:51   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Hahaha, komputer nie nadaje sie do gier.
Karta za sto z kawałkiem np http://allegro.pl/msi-geforce-gt610-2gb-2048mb-ddr3-810-1334-lp-box-i2692740354.html
do procesora za ponad 1100zł to trochę kpina. Nie pograsz na tym w słabe gry !
16gb ram - pewnie ogromne cl, kosztują trochę ponad 200...
Zasilacz na 100% beznadziejny.

Nie kupować tego Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
PeteSh
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 1485
Miasto: Bydgoszcz

PeteSh
Poziom 21
Post#4 10 Paź 2012 21:05   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Ta aukcja to jakaś kpina:
Cytat:
NVIDIA GeFORCE GT 610 2 GB DIRECTX 11.0 - NOWOŚĆ NA RYNKU
KŁAMSTWO
Cytat:
Karta graficzna jest bezkompromisową propozycją dla graczy oraz osób oczekujących od komputera najwyższych osiągów w grafice 2D, a w szczególności 3D. Bardzo dobrze sprawdzi się w najnowszych grach, aplikacjach video i multimedialnych.
KŁAMSTWO
Cytat:
NA TYM KOMPUTERZE ZAGRASZ W NAJNOWSZE GRY TAKIE JAK (TESTOWALIŚMY)

i pod tym: Battlefield 3, Dirt 3 i Crysis 2
KŁAMSTWO

Do tego takie kwiatki jak:
"PEŁNA MOC TO AŻ 30,40 GHz"
"SUPER GRAFIKA Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ 3D, MOŻLIWOŚĆ PODŁĄCZENIA DO KILKU MONITORÓW JEDNOCZEŚNIE"

Za takie wciskanie ciemnoty to tylko na pręgierz.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
perlit
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 4930
Miasto: Sosnowiec

perlit
Poziom 24
Post#5 10 Paź 2012 21:06   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Przeczytaj ten temat.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2294361.html
Edit.
Proponuję taki zestaw.
Komputer Stacjonarny do gier.
Do gier obecnie wystarczy 4 GB pamięci RAM. Jak będziesz potrzebował w przyszłości więcej, to dokupisz drugą kość pamięci 4GB.
Zestaw ten złożą Ci w sklepie internetowym i wyślą gotowy. Np. w morele.net.pl złożenie i wysyłka bezpłatna po wpisaniu odpowiedniego kodu przy zamówieniu. Kod do znalezienia na tym forum.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#6 Post autora tematu 11 Paź 2012 07:06   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


A co powiecie na ten zestaw?
http://allegro.pl/komputer-fx-6x3-9gh-ddr-8gb-gtx650-2gb-hdd-1500gb-i2689158286.html

Jeżeli nie, to proszę o podanie stacjonarki do gier od 1500zł do 2200 zł.
Olgierd.
@down
wiem, ale chciałbym od razu kupić cały komp na allegro, bo muszę kupić na raty.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 923
Miasto: Wrocław

patrykpeczek1
Poziom 20
Post#7 11 Paź 2012 12:26   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Klega wyżej podał ci dobrą konfigurację.
Ten z procesorem FX też nie nadaje się do gier.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#8 11 Paź 2012 18:47   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


człowieku zapomnij o zestawach z allegro, jaki budżet a coś sie złoży 100x wydajniejszego w grach niż to co uważasz za "sensowne"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#9 Post autora tematu 11 Paź 2012 19:20   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Okej, to w takim razie będę zbierać na składaka, więc pomożecie mi wybrać wszystko "od stóp do głów"?
Wolałbym kupić w allegro.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#10 11 Paź 2012 19:22   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Budżet?
z monitorem/bez?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 33857

wariato
Poziom 26
Post#11 11 Paź 2012 20:16   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


olgierd16 napisał:

Wolałbym kupić w allegro.

Na allegro drożyzna i dolicz sobie co najmniej 150zł na przesyłki. Sklepy internetowe też mają raty jak np morele.net.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#12 Post autora tematu 11 Paź 2012 20:26   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


zieloczek100 napisał:
Budżet?
z monitorem/bez?


Budżet ok 2300 zł. Bez monitora.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 33857

wariato
Poziom 26
Post#13 11 Paź 2012 20:42   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


No to co co wyżej podał kolega perlit, tylko grafikę zmienić na MSI bo jest trochę tańsza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#14 Post autora tematu 11 Paź 2012 20:53   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


http://www.morele.net/komputery/komputery-pc/komputery-zestawy-19/0,0,,,,,,p,0,/6/
A któryś z tych?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#15 11 Paź 2012 20:56   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Mój nauczyciel od fizyki twierdzi, że większość ludzi ma klapki na oczach, że myśli tak jak mu mówią. Ty czytasz porady pseudo "fachowców"-oszustów, którzy chcą sprzedać tani sprzęt za dużo kasy, żebyś potem dokupił podzespoły.

http://obrazki.elektroda.pl/1850436200_1349897291.jpg
i Kropka !

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#16 Post autora tematu 12 Paź 2012 13:52   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Okej, już wybrałem sobie ten zestaw.Tylko na opisie tej karty jest napisane:
Zalecany zasilacz o mocy 500 W (lub wyższej) z jednym 6-wtykowym złączem zasilania 75 W PCI Express.

A ten zasilacz (XFX Core 450W 120mm 80+ PSU) ma moc 450W. I mam pytanie, wymienić na inny czy ten może zostać?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 33857

wariato
Poziom 26
Post#17 12 Paź 2012 14:15   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Może zostać. Karta pobiera raptem 130W, procesor 77W i reszta około 50W więc daje nam około 260W. Zasilacz ma 408W na linii 12V.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#18 12 Paź 2012 18:08   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


ten xfx nie takie zestawy pociągnie z palcem w tyłku Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#19 Post autora tematu 12 Paź 2012 22:24   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Jeszcze ws. tej karty graficznej...Mówię tu o MSI Radeon HD7850, niektórzy wypowiadali się o niej nie najlepiej... głównie dlatego, że nie potrafi pociągnąć tych nowszych gier. Znajdziecie inną kartę w tym przedziale cenowym?
Nie znam się na tym, ale może GeForce GTX 660 ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#20 12 Paź 2012 22:29   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


wypowiadali się Ci co czytają bezmyślne opinie albo jak to ferdek mówi "w dupach im się poprzewracało".
Nie bez powodu są grafiki po 400, 700, 1000, 2000+ zł
Pociągnie większość obecnych gier na max, oprócz myślę Metro 2033 (na wysokich tak ultra nie)
W tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 33857

wariato
Poziom 26
Post#21 13 Paź 2012 10:09   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


olgierd16 napisał:
Mówię tu o MSI Radeon HD7850, niektórzy wypowiadali się o niej nie najlepiej... głównie dlatego, że nie potrafi pociągnąć tych nowszych gier.

Kto tak się wypowiadał ? I o jakim konkretnie modelu ? Ta karta ciągnie wszystkie najnowsze gry na najwyższych detalach (może pomijając ustawienia Ultra).
Poza tym nie znajdziesz GTX660 za 700zł...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Ationx
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 26 Maj 2012
Posty: 2819
Miasto: Kalisz

Ationx
Poziom 23
Post#22 13 Paź 2012 12:12   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Zamiast MSI to lepiej tą grafikę
http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-11200-16-20g-506170/
No i zasilacz można zmienić na ten
http://www.morele.net/zasilacz-seasonic-ss500et80-229901/
bo to w gruncie rzeczy ten sam zasilacz a lepiej okablowany.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
olgierd16
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 28
Miasto: Kalisz

olgierd16
Poziom 8
Post#23 Post autora tematu 14 Paź 2012 13:01   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


To którą brać, MSI Radeon Hd7850 OC czy Saphire Radeona Hd7850?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ationx
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 26 Maj 2012
Posty: 2819
Miasto: Kalisz

Ationx
Poziom 23
Post#24 17 Paź 2012 11:27   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Ja bym brał szafira.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sebsoonn
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Paź 2012
Posty: 4
Miasto: Masło

sebsoonn
Poziom 2
Post#25 28 Paź 2012 20:55   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Witam
Szukam podobnego kompa i znalazłem takie coś

http://allegro.pl/king-quad-i5-3470-3-6ghz-gtx660-2gb-8gb-500gb-usb3-i2721612216.html

Co myślicie o tym ? Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#26 28 Paź 2012 21:00   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


załóż oddzielny temat, i napisz jakie są twoje wymagania względem sprzętu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 33857

wariato
Poziom 26
Post#27 28 Paź 2012 21:01   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


sebsoonn napisał:
Witam
Szukam podobnego kompa i znalazłem takie coś

http://allegro.pl/king-quad-i5-3470-3-6ghz-gtx660-2gb-8gb-500gb-usb3-i2721612216.html

Co myślicie o tym ? Pozdrawiam

Dziwny komputer.. nawet zasilacza nie posiada. Odpuść sobie ten allegrowy paździerz.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
technikabasenowa
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 1614
Miasto: Szczecin

technikabasenowa
Poziom 22
Post#28 28 Paź 2012 21:03   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Zasilacz OCZ CoreXstream 500W akurat psu ok Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sebsoonn
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Paź 2012
Posty: 4
Miasto: Masło

sebsoonn
Poziom 2
Post#29 28 Paź 2012 22:32   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


Komputer przede wszystkim ma być do grania.
Zasilacz może kiepski , ale reszta kompa taka sama jak powyżej wymienialiście , oprócz grafiki bo tu jest NVIDIA GEFORCE GTX660-2GB GDDR5, któa wypada lepiej w rankingach na benchmark.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zieloczek100
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 5423

zieloczek100
Poziom 24
Post#30 28 Paź 2012 22:42   

Re: Komputer Stacjonarny do gier.


napisz nowy temat, a ten temat niech autor zamknie jeżeli wyjaśnione.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? -> Komputer Stacjonarny do gier. 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
komputer stacjonarny do gier (2)
Komputer stacjonarny do gier (28)
Komputer stacjonarny do gier. (5)
Komputer stacjonarny do 2 tyś do gier (29)
Komputer stacjonarny do gier do 3500 zł (3)
Komputer stacjonarny do gier do 2000zł (15)
Komputer stacjonarny do 1600zł do gier (27)
Komputer stacjonarny do gier do 3000zł (16)
Komputer stacjonarny do gier 2,4tyś. ;)) (11)
Komputer stacjonarny do gier (ok.3000zł) (16)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.18 seconds

elektroda.pl temat RSS